Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пет Май 02, 2025 1:54 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
 "Лийдс" отстрани "Юнайтед"! 
Автор Съобщение
Луд за връзване

Мнение 
Никога не съм разбирал защо феновете на Славия трябва да подкрепят чуждестранни отбори, които играят с бели цветове. Какъв е смисълът?

В тази връзка не разбирам и защо се честити на "белите" фенове, че Лийдс е постигнал исторически (само за феновете на Лийдс, разбира се) успех над Юнайтед. Няма значение, може и аз да не съм схванал идеята :)

Що се отнася до конкретния мач - Юнайтед не спряха да изпускат цял мач. Лийдс имаха своите 3 положения, от които вкараха първото, при което Кушчак сбърка, по мое мнение. Медиите в Англия ме изумиха с оценките си за мача и за представянето на футболистите на Юнайтед, в частност.
Не може да пишеш, че Лийдс е надиграл тотално Мановете, при положение, че гостите не излязоха от половината си през едно 70% от времето. Да не говорим за силните оценки, които е получил Рууни - пълна лудост. Той беше един от най-слабите. Изпусна три пъти очи в очи с вратаря, а и като цяло не беше на ниво. Харесаха ми обаче Бербатов (особено в последните 30 минути беше най-добрия на терена), Андерсон и Валенсия, който се включи много добре. Гибсън също ми хареса. От друга страна Оуен беше пълен фигурант след появата си на терена, а и изпусна злаетен шанс да изравни. За мен той е свършен за големия футбол.

Аз симпатизирам на Юнайтед и честно казано съм доволен от това, което виждам. Винаги ще заставам зад мнението си, че Сър Алекс е най-големият треньор на планетата за всички времена. Той успя да изгради няколко съвсем различни състава през годините, като всичките успяха да доминират в Англия и Европа. Харесва ми, че всички тези промени в състава на Юнайтед ставаха плавно и нито за миг Мановете не изглеждаха слаби за повече от 2-3 мача. Това, което виждам е, че дори и в момента Сър Алекс изгражда напълно нов отбор - отбор, пълен с много млади и талантливи играчи във всички линии, подкрепени от опитните кучета и няколко човека, които представляват гръбнака на отбора. През годините Юнайтед демонстрира, че може без всеки. Не ме е страх от какъвто и да е трансфер на играч извън клуба, нито от конкуренцията в Англия. Дори и настоящия сезон да не бъде увенчан с нова шампионаска титла на Острова или успех в Шампионска Лига, не мисля, че някой ще упрекне Фергюсън за това. Та той в момента гради бъдещия Юнайтед - този, който след година или две отново ще доминира във всички надпревари, в които участва. Това е процес, който се забелязва в само още един отбор в Англия - Арсенал. Там обаче имат други проблеми, които явно им пречат да създадат отбор с по-високи цели и съответно успехи.

Манчестър Юнайтед е модел за подражание за един модерен клуб, който гони възможно най-високи цели и успява да постигне много добри резултати, в сравнение с конкурентите си. Бъдещият тим на Юнайтед ми вдъхва доверие с много млади и талантливи футболисти като Андерсон, Тошич, Фабио, Рафаел, Джони Евънс, Валенсия, Обертан, Македа, Гибсън и Родриго Посебон. По-голямата част от тях взимат все по-голямо участие в мачовете и не малко от тях вече са титуляри в определени срещи.

Пон Яну 04, 2010 5:12 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение 
много, ама страшнооо много е забавно, като чуеш двама българи да обсъждат мач примерно на юнайтед и арсенал и диалогът е нещо от тоя сорт:

" Наш'те снощи нищо не направиха, тоя Венгер не се научи да ги мотивира....

...а пък вашите бяха много зле.....бля, бля бляяяяяяяяяяяяя "

Ама чакай малко, какви "ваши", какви "наши" ? :lol: :lol: :lol:

Всеки си симпатизира на даден отбор, ама с тея "наши, ваши" някак си комично фамилиарно се получава . :? :lol:

Пон Яну 04, 2010 5:27 pm
Профил
Модератор
Аватар

Мнение 
strange_affection написа:
...
Що се отнася до конкретния мач - Юнайтед не спряха да изпускат цял мач. Лийдс имаха своите 3 положения, от които вкараха първото, при което Кушчак сбърка, по мое мнение. Медиите в Англия ме изумиха с оценките си за мача и за представянето на футболистите на Юнайтед, в частност.
Не може да пишеш, че Лийдс е надиграл тотално Мановете, при положение, че гостите не излязоха от половината си през едно 70% от времето. ...

Според статистиката от мача поместена в страницата на www.telegraph.co.uk , положенията за гол са по-равно , факт е че Манчестър са били с пъти по-криви от Лийдс. Единственно във Корнерите, владеенето на топката и точните подавания превъзхождат Лийдс, но щеше да е срамота гостуващият отбор от 3 ниво на Английският футбол да диктува мача през голямата част !!! Много време няма да могат да преглътнат тази загуба феновете , та и самият Сър Алекс , който до колкото бях чел някъде пак му се видяли 5 минути малко за продължение ! И трето полувреме да бяха играли, пак гол нямаше да вкарат !!!

Ето статистиката :

Изображение 8)

"We must secure the existence of our race and a future for white children" 14/88

Пон Яну 04, 2010 5:30 pm
Профил ICQ
Луд за връзване

Мнение 
Josif написа:
много, ама страшнооо много е забавно, като чуеш двама българи да обсъждат мач примерно на юнайтед и арсенал и диалогът е нещо от тоя сорт:

" Наш'те снощи нищо не направиха, тоя Венгер не се научи да ги мотивира....

...а пък вашите бяха много зле.....бля, бля бляяяяяяяяяяяяя "

Ама чакай малко, какви "ваши", какви "наши" ? :lol: :lol: :lol:

Всеки си симпатизира на даден отбор, ама с тея "наши, ваши" някак си комично фамилиарно се получава . :? :lol:

Съгласен съм, затова и казах, че симпатизирам на Юнайтед. Единственият клуб, чийто фен съм е Славия! Всичко останало са чисто и просто симпатии. :)

Пон Яну 04, 2010 5:34 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение 
сасъд за лийдс,мангал юнайтед сасъд за англия и за кралицата
айдеее :lol:

Пон Яну 04, 2010 5:55 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Този сезон е преходен за 'тима', повечето младежи, който участваха срещу Лийдс спечелиха Карлинг Къп през изминалия сезон, в тях има хляб и САФ знае това, разбира се през лятото ще има едно пресяване в академията и някои играчи ще бъдат освободени от клуба. Крис Ийгълс, братята Брадсли и още куп момчета напуснаха, защото не успяха да разгърнат потенциала си и да покажат, че заслужават да бъдат едни от синовете на САФ. Сега има много младост в този НАШ тим - Андерсон, Обертан, Уелбек, Нани ( той е пътник ), Гибсън, братята Евънс, Македа, Ричи, братята Де Силва, Тошич. Само времето ще покаже кои от тях ще продължат святото дело на Гигс и сие и ще водят Манчестър Юнайтед към нови успехи.

Сря Яну 06, 2010 7:47 pm
Профил WWW
Администратор
Аватар

Мнение 
Никога никой не е казвал, че привържениците на "Славия" трябва да поддържат други бели отбори, просто прозвището на "Лийдс" е "белите" и няма друг такъв отбор в Англия пък и Европа, който да напомня толкова на "Славия" по това.

Нед Яну 17, 2010 4:07 pm
Профил WWW
Администратор
Аватар

Мнение 
Тотнъм?

Пон Яну 18, 2010 1:12 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Нито са чисто бели, нито са "белите".

Сря Яну 20, 2010 10:19 am
Профил WWW
Администратор
Аватар

Мнение 
Ако имаш предвид отбор, който да напомня само по прозвището - прав си.

Сря Яну 20, 2010 1:38 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща