Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пет Ное 01, 2024 3:02 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 93 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща
 Нашите в чужбина 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Мнение 
И Чавдар донесе точката на "Ростов" срещу многомилионната селекция на "динамо" М

http://www.sportal.bg/news.php?news=269147

Нед Ное 07, 2010 8:01 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение 
А Стив Ренет си заби автогол срещу Зенит в един доста зрелищен / но и съмнителен/ мач срещу Зенит в който неговия Сибир допесна обрат от 2:0 до 2:5.Иначе Павле Попара все по уверено се утвърждава като твърда резерва В Астра Плоещ и нищо чудно да ни го върнат по Коледа.По добре да го налагат отколкото Илийката - все пак говорим за 13 години разлика.

Пон Ное 08, 2010 11:15 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Шампион на Армения е Пюник.Сега да видим дали ще задържат Ортега и Жуниор.

Нед Ное 14, 2010 8:27 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
saract написа:
Шампион на Армения е Пюник.Сега да видим дали ще задържат Ортега и Жуниор.

Те играят в Банантс , не в Пюник :D

Нед Ное 14, 2010 8:34 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Тъй де - няма Шампионска лига и може да получат еднопосочен билет за София.

Нед Ное 14, 2010 9:20 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Единственият шанс за бяла титла си остава Славчо Георгиовски и Нефтчи Баку.

Пон Ное 15, 2010 2:44 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Караславов бележи за победа на Гройтер Фюрт

Асен Караславов отбеляза гол за своя Гройтер Фюрт, който победи с 4:0 Падерборн като гост в мач от 13-тия кръг във Втора Бундеслига. Бившият играч на Славия започна като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути.

Резултатът бе открит в края на първото полувреме чрез Бернд Нерих, който бе точен от дузпа. Караславов вкара важния втори гол само 3 минути след подновяването на играта. Леонард Хаас центрира от корнер, а българинът се извиси над всички и от малкото наказателно поле с глава вкара в долния десен ъгъл на вратата. Серчан Сарарер и Николай Мюлер оформиха крайното 4:0.

В класирането Гройтер Фюрт е на 4-о място с 23 точки, на 2 от третия Дуисбург. Падерборн е на 11-а позиция с 16.

Нед Ное 21, 2010 12:20 am
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Петър Александров: Полковник трудовак ме спря за ПСВ Айндховен

В Германия разбрах, че парите не са всичко, твърди бившият национал, който навърши 48

- Г-н Александров, тук, в България, футболен рожден ден се празнува с ядене, пиене и якa чалга. Как е в Швейцария?
- По-кротко и без чалгата. Събрахме се около 20-30 приятели. Една част от компанията беше футболна - треньорът ни Ролф Фрингер, както и 5-6 бивши съотборници от Аарау, с които сега играем за ветераните на клуба.
- Сигурно сте си пожелали - когато сме най-зле, така да сме. Кога ви е било най-зле във футбола?
- Когато играех в Енерги Котбус. Това беше последният сезон на Оберлигата на ГДР преди обединението на Германия. Там разбрах, че парите не са всичко. Просто не се чувствах комфортно, макар че получавах по-висока заплата, отколкото в Белгия и Швейцария.
- Все съм се чудил - вие левскар ли сте, или славист?
- Всички от Карлово сме от "Левски". Славия обаче е отборът на сърцето ми. Но не крия, че винаги съм мечтал да играя в "Левски". Още след третия ми сезон в Славия "Левски" искаше да ме вземе, ходихме на срещи във вилата на тогавашния председател на Левски-Спартак Лазаров, но нищо не стана. След това, през 1994 г., най-сетне облякох синия екип. Бяхме много силен отбор, станахме шампиони, спечелихме и купата. Но времената вече бяха други. Аз съм се чувствал най-добре в Славия, там бяхме като семейство. По-късно Андрей Желязков ми помогна за трансфера в Белгия, беше още по комунистическо време. Жужо е голям човек.
- За колко пари ви купи Кортрайк от Славия?
- 250 000 долара. Но две години преди това имаше оферта за мен от ПСВ Айндховен. Бяхме на подготовка в Холандия, за 3-4 мача вкарах 13 гола срещу силни съперници. От "Филипс" освен много пари предложиха да сложат осветление на стадион "Славия" , да дадат и екипировка. Само че един полковник от Строителни войски каза - не може Александров да взима толкова голяма заплата. А точно в този сезон, когато щях да играя там, ПСВ стана европейски шампион. Офертата още си я пазя за спомен вкъщи.
- Кой е най-интересният треньор, с когото сте работили?
- Работил съм с много силни треньори, но най-интересно ми беше с кондиционния на Славия Трендафил Терзийски. Непрекъснато ме юркаше, за което сега съм му благодарен. Често се случваше Терзийски временно да стане и старши треньор. Помня един мач с Димитровград, прибрахме се на почивката при 0:0, играта не върви. Имаше някакви железарии в съблекалнята. Терзийски грабна едно желязо и го размаха срещу нас от яд, че играем слабо. Второто полувреме ги пометохме 4:1. Терзийски е голям треньор, от мен да го знаете!
- Кои са мачовете с ваше участие, които няма да забравите?
- Разбира се, на първо място е този на Парк де пренс, когато бихме Франция 2:1. Влязох в последните 10 минути. Точно аз извърших нарушението, от което Жинола направи онова лошо изпълнение на пряк свободен удар и дойде головата атака на Емо Костадинов. Със Славия се сещам първо как бихме Паниониос 3:0 във финала за Балканската купа, вкарах два гола. Победихме веднъж ЦСКА 3:1 на "Васил "Левски"", също отбелязах два пъти. Пет гола в един мач за белите имам при победата ни с 9:0 срещу Локо (Пд), това ми е рекордът.
- С Трифон Иванов навремето бяхте интересен тандем в Ксамакс?
- С Трифката отидохме там след световното в САЩ. Взеха ни буквално три дни преди първия мач за сезона, не познавахме никого в отбора. Гостувахме на Сервет в Женева, онези ни поведоха 1:0. Трифон обаче изравни с глава, а аз вкарах втория гол. Същия ден Трифката беше рожденик и още в съблекалнята гръмнахме шампанското. Треньорът ни Жилбер Грес се хвана за главата. Казахме му: "Мосю Грес, ние с шампанското стигнахме до полуфинал на световно, а вие тук правите проблем..."
- Какви са плановете ви занапред?
- Досега не съм бил старши треньор на професионален клуб, но се надявам това да стане.

Станил Йотов
http://7sport.net/7sport/h_hora/d5954_5.htm

BOYS SOFIA ULTRAS

Съб Дек 11, 2010 12:26 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Ростов ще купува Чавдар, а Щутгарт искал Благо - още пари за Дебелия :roll:

Сря Яну 05, 2011 8:16 pm
Профил ICQ
Луд за връзване

Мнение 
Viktor4o_Rs написа:
Ростов ще купува Чавдар, а Щутгарт искал Благо - още пари за Дебелия :roll:

Договорите с процент за Славия ли са при продажба от сегашните им клубове?
Много ще се радвам, ако Благо се върне в Бундеслигата!

Последна промяна MCMXIII на Съб Яну 08, 2011 1:50 am, променена общо 1 път

Чет Яну 06, 2011 10:24 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 93 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Следваща