Автор |
Съобщение |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Христо Данов наистина даваше луди пари - по 50 - 60 хиляди долара на сезон при положение че средната заплата у нас за месец беше не повече от 80 долара.Но не мисля,че 60 000 долра са страшно много пари дори за френска дивизия.Факт е че Боби Михайлов напусна "Ботев" за да заиграе във втора английска дивизия в Рединг.Не мисля че между втора английска и френска дивзия има особено чуствителна разлика в заплащането.Така че Боби си тръгна от Франция не заради лудите пари на брокерите.
|
Нед Юни 03, 2007 10:24 pm |
|
 |
Whitesnake
Пристрастен
Регистриран на: Нед Окт 24, 2004 4:18 pm Мнения: 268 Местоположение: София
|
[quote=\\\\\"123\\\\\"]Христо Данов наистина даваше луди пари - по 50 - 60 хиляди долара на сезон при положение че средната заплата у нас за месец беше не повече от 80 долара.Но не мисля,че 60 000 долра са страшно много пари дори за френска дивизия.Факт е че Боби Михайлов напусна "Ботев" за да заиграе във втора английска дивизия в Рединг.Не мисля че между втора английска и френска дивзия има особено чуствителна разлика в заплащането.Така че Боби си тръгна от Франция не заради лудите пари на брокерите.[/quote]
Наистина боравиш с данни, които не почиват на реални основи. Защо ти хрумна, че Данов е давал заплати от по 50 - 60 000 долара и после убедено твърдиш, че Боби е получавал именно 60 000? С реални доказателства ли разполагаш или просто предполагаш? Конкретно за Боби съм сигурен, че си много далеч от истината. Така се раждат спекулациите...
|
Нед Юни 03, 2007 10:39 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Позволи ми и аз да знам някои работи.Наистина не знам какъв транш е взел Боби Михайлов от брокерите но обичайните траншове там са били от порядъка на тези цифри които цитирах - това го знам.Дори и Михайлов да е бил най скъпоплатения в отбора едва ли е взимал повече от 100 000 долара на сезон / съмнявам се/.Честно казано не знам колко е взимал в Мюлуз но мисля че е било над 100 000 долара.Трябва да се има впредвид че през 1994 г. бизнесът на т.нар.брокери вече беше минал своя зенит и определено беше тръгнал назад.Който е забравил трябва да му припомня че голямото наливане на пари в "Ботев" беше през лятото на 1993 г.А за да не кажете че работя с нереални цифри за този период ще ви кажа още една съсвем реална.През февруари 1995 г.Симеон Чилибонов премина от Славия при буферите срещу личен транш от 75 000 долара и всички бяха категорични това е най високото заплащане на футболист в А група.
|
Пон Юни 04, 2007 9:58 am |
|
 |
Whitesnake
Пристрастен
Регистриран на: Нед Окт 24, 2004 4:18 pm Мнения: 268 Местоположение: София
|
Въпросът не е в това дали аз позволявам, а дали ти знаеш или не знаеш. Е, не знаеш. Нито една от сумите, които хвърляш в пространството, не е вярна. А като говорим за зенити и надири, не забравяй кога Наско Сираков отиде в ""Ботев"" (Пд) и какви финансови условия Лафчис не му удовлетвори, за разлика от Данов.
|
Пон Юни 04, 2007 11:12 am |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13208 Местоположение: SOFIA
|
Много се отдалечихте от темата. Какво общо имат световното през 1994 и Данов с битката за класиране на ЕВРО 2008?
Нищо общо нямат и спекулациите на мамалигарите, ама поне човек може да се посмее:
Цитат: Евроквалификацията Беларус - България (0:2) е уредена, твърди румънският "Проспорт", цитиран от "Фокус Спорт". Както е известно, тимът на Румъния е в квалификационна група "G" за Евро 2008, в която са България и Беларус.
В материал, озаглавен "Успех, намирисващ на уговорка", изданието отбелязва, че съботният двубой на стадион "Динамо" в Минск изглеждал доста съмнително, като за евентуалната уговорка съобщавали български медии. Румънците обаче не посочват за кои медии става въпрос.
"Лекотата, с която действаха българите на терена може да има и друго обяснение. В София думичката “уговорка” се чува все по-често. Защо? Изглежда, че Майкъл Чорни, бизнесмен с руско, американско и израелско гражданство, който сега живее в Израел, е платил на федерацията на Беларус, за да осигури трите точки на България", пише "Проспорт".
Изданието добавя, че Чорни е бивш спонсор на "Левски", чийто треньор е временният селекционер на България Станимир Стоилов.
"Преди няколко години, когато премиер на България бе Иван Костов, Чорни бе изгонен от България. Той замина за Израел, запазвайки отлични връзки с ФК "Левски", както и с футболната федерация на Беларус”, се посочва още в материала.
Друг признак, който говорел за нещо съмнително в евроквалификацията, според румънското издание, е ниският коефициент за победа на избраниците на Станимир Стоилов, обявен от букмейкърите в България.
Докато чуждестранните заложни къщи давали по 2 - 2,25 евро за всяко заложено евро за успех на българските национали, букмейкърите в София приемали залози при коефициент 1,6 - 1,7.
Коментар пред "Проспорт" прави и изпълнителният директор на румънската федерация Йонуц Лупеску, който заявява, че "ако написаното в българската преса е истина, УЕФА трябва да разследва случая".
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Пон Юни 04, 2007 11:18 am |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Whitesnake написа: Въпросът не е в това дали аз позволявам, а дали ти знаеш или не знаеш. Е, не знаеш. Нито една от сумите, които хвърляш в пространството, не е вярна. А като говорим за зенити и надири, не забравяй кога Наско Сираков отиде в ""Ботев"" (Пд) и какви финансови условия Лафчис не му удовлетвори, за разлика от Данов.
ОК щом казваш - няма да споря.Претендирам че сумите които цитирам са верни но няма как да го докажа разбира се.
|
Пон Юни 04, 2007 11:39 am |
|
 |
TVV
Орден "Стара Славия"
|
Хубав разултат, но да не забравяме че и Ицо тръгна с победа в предварително смятано за тежко гостуване. За Мъри аз ще съдя само ако остане и води отбора в мачовете с Холандия и Румъния - в тях ще се види по-добър ли е от Ицо или не. Но дотогава има време, важното е че все още сме в играта. Единственият проблем е че разчитаме изцяло на Бербата - от репортажа не видях някой друг да имаше положение, освен него. Ясно е, че ни е най-добрия играч в момента, но трябва да имаме и други варианти за гол.
|
Пон Юни 04, 2007 7:16 pm |
|
 |
beli_bogove
Пристрастен
|
bodzhov_zv написа: Много се отдалечихте от темата. Какво общо имат световното през 1994 и Данов с битката за класиране на ЕВРО 2008? Нищо общо нямат и спекулациите на мамалигарите, ама поне човек може да се посмее: Цитат: Евроквалификацията Беларус - България (0:2) е уредена, твърди румънският "Проспорт", цитиран от "Фокус Спорт". Както е известно, тимът на Румъния е в квалификационна група "G" за Евро 2008, в която са България и Беларус.
В материал, озаглавен "Успех, намирисващ на уговорка", изданието отбелязва, че съботният двубой на стадион "Динамо" в Минск изглеждал доста съмнително, като за евентуалната уговорка съобщавали български медии. Румънците обаче не посочват за кои медии става въпрос.
"Лекотата, с която действаха българите на терена може да има и друго обяснение. В София думичката “уговорка” се чува все по-често. Защо? Изглежда, че Майкъл Чорни, бизнесмен с руско, американско и израелско гражданство, който сега живее в Израел, е платил на федерацията на Беларус, за да осигури трите точки на България", пише "Проспорт".
Изданието добавя, че Чорни е бивш спонсор на "Левски", чийто треньор е временният селекционер на България Станимир Стоилов.
"Преди няколко години, когато премиер на България бе Иван Костов, Чорни бе изгонен от България. Той замина за Израел, запазвайки отлични връзки с ФК "Левски", както и с футболната федерация на Беларус”, се посочва още в материала.
Друг признак, който говорел за нещо съмнително в евроквалификацията, според румънското издание, е ниският коефициент за победа на избраниците на Станимир Стоилов, обявен от букмейкърите в България.
Докато чуждестранните заложни къщи давали по 2 - 2,25 евро за всяко заложено евро за успех на българските национали, букмейкърите в София приемали залози при коефициент 1,6 - 1,7.
Коментар пред "Проспорт" прави и изпълнителният директор на румънската федерация Йонуц Лупеску, който заявява, че "ако написаното в българската преса е истина, УЕФА трябва да разследва случая".
защо пък да се смееме? има много голяма логика в обвинението, като се имат впредвид разликите в коефициентите на букмейкърските къщи.
|
Вто Юни 05, 2007 3:39 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13208 Местоположение: SOFIA
|
Коефициентите се определят по залозите, постъпили при съответната букмейкърска къща. Това става по две основни формули. Няма нищо ненормално в това, че в "Еврофутбол" са заложени повече пари за България и от това коефициентът за наша победа е паднал.
|
Вто Юни 05, 2007 5:46 pm |
|
 |
sk8er
Познат
|
И тоя мит за Стоилов рухна. Да е жив и здрав Чаво! И Марто също.
|
Сря Юни 06, 2007 9:32 pm |
|
 |
|