Автор |
Съобщение |
TVV
Орден "Стара Славия"
|
bodzhov_zv написа: Нека Алжир влезе в четвъртфиналите, нали по твоята логика са взели световното насериозно и заслужават повече, защото са супер сериозен отбор. За Алжир не съм сигурен до къде могат да стигнат, но поне са на световно. Пък БСК ако си излязат от групата, не 1/4-финал, ми и по-далече могат да стигнат bodzhov_zv написа: А иначе класацията отразява моментното състояние на отборите на база на спечелените точки в официалните мачове. Египет е в топ 10 и така или иначе има какво да вземем от тях. Сега ако се опитваш да обясняваш, че клaсация, в която в един момент САЩ бяха в петицата след победи срещу Ямайка и Канада е някакво реално мерило, съм сигурен че и сам няма да си го повярваш. По твоята логика и от САЩ (или Мексико) има какво да вземем - те също често печелят Златната Купа, да не говорим че смазаха Египет в безмисления турнир от контролни мачове, известен като Купа на Конфедерациите. Според мен обаче е по-добре да гледаме за пример държави със сходни ресурси като нашите, особено по отношение на броя на населението. Цитат: Между другото защо пропускаме участията на Египет на олимпийски футболни финали, след като знаем, че до 1950 г. това е най-силният футболен турнир? Полуфиналът от 1928 година показва колко далечни корени има египетската футболна традиция.
Дори и ако гледaш олимпиадите, излиза, че исторически погледнато пак сме пред Египет, защото имаме сребърни медали. Накрая какво излиза - че смяташ Египет за някакъв невероятен пример за успешна футболна държава в сравнение с нас, защото имат седем купи на африканските нации, а ние нито една от европейско.
Ако сам не виждаш тоталната липса на всякаква логика в това сравнение, никой не може да ти помогне.
Сравнение може да се прави само по отношение на надпреварите, в които и ние, и Египет можем да участваме. Т.е., световните първенства, като към тях можеш да добавиш и олимпиади и младежки и юношески първенства, но реално световното при мъжете е най-доброто мерило. Исторически, ние сме по-успешен отбор от Египет. В момента, те може и да са по-силни от нас, но при положение че и те не са на световното, това е без особено значение, защото е еднакво кофти да останеш и зад Ирландия, и зад Алжир.
П.П. Ал-Ахли е клубът с най-много участия на световно клубно първенство - общо три, като освен третото място имат и две шести, т.е. последни, места.
|
Пет Фев 05, 2010 12:52 am |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13178 Местоположение: SOFIA
|
САЩ имат повече успехи от нас на световно - четвърто място и четвъртфинал (пето място), който злощастно загубиха след като смазаха Германия. Имаха голям отбор преди няколко години и закономерно заемаха пето място в класацията.Пропускаш едно много важно обстоятелство - България има сребърни медали СЛЕД 1950 година, когато футболният турнир на олимпийските игри вече няма същата стойност.
Шестото място на Световното клубно първенство не е последно. Самото присъствие там е чест за всеки клуб.
|
Пет Фев 05, 2010 2:20 am |
|
 |
TVV
Орден "Стара Славия"
|
bodzhov_zv написа: САЩ имат повече успехи от нас на световно - четвърто място и четвъртфинал (пето място), който злощастно загубиха след като смазаха Германия. Имаха голям отбор преди няколко години и закономерно заемаха пето място в класацията. За мен именно четвъртфиналът, с който влязоха в осмицата, ги прави голям отбор, а не класацията на ФИФА. Не помня на кое място бяха през 2002-а, но бяха 5-и наскоро, мисля малко преди да се провалят на последното световно. Добре е че сам признаваш че световното първенство е мерилото, а не някаква класация. Цитат: Пропускаш едно много важно обстоятелство - България има сребърни медали СЛЕД 1950 година, когато футболният турнир на олимпийските игри вече няма същата стойност. Избери си - или сравняваш факти, или правиш разни субективни разсъждения. Ако е първото, в случая става дума за една и съща надпревара, в която имаме по-ценен медал от техния (ако те изобщо са взели медал). Никой не дели медалите на години, като обективно са с една и съща стойност независимо от Олимпиадата, а субективно нивото на футбола и конкуренцията пррез 1928-а са били значително по-ниски отколкото след 50-те. Цитат: Шестото място на Световното клубно първенство не е последно. Самото присъствие там е чест за всеки клуб.
Съжалявам, но точно това имах предвид като споменах Батков и Чорни - начинът ти на мислене е абсолютно витошарски. Участват шест отбора, значи шестото място си е точно последно. Да останеш зад аматьорския представител на Океания е точно толкова голяма чест, колкото това да запишеш 0 точки и голова разлика 1:17 в Шампионската Лига.
|
Пет Фев 05, 2010 3:10 am |
|
 |
seth
Администратор
|
Съжалявам, но световното първенство не е било нищо повече от един треторазряден турнир преди 1950 година и футболният турнир на олимпийски игри е било мястото за доказване на световна класа. Факт е, че след това МОК и ФИФА променят регламента на футболния турнир и не допускат професионални футболисти в един голям период от време. Тъй като у нас футболът не е бил професионален, а Гунди, Котков, Жеков и пр номинално са били стругари и шлосери, които в свободното си време разцъкват, ние излизаме с най - доброто. По - късно това се променя, но в посока на участие на млади футболисти, които може и да са професионалисти.
Да участваш на световно, за да запишеш 0 и да го приемаш като голяма чест, това е витошарското мислене. Няма нищо витошарско в това да спечелиш континентална надпревара, която много отбори искат да спечелят, но не могат, защото нямат отбори, а по една - две звезди и талаш.
Нима БСК ще елиминира Бразилия и Португалия? Нигерия ще се справи с Аржентина и Корея? Алжир ще елиминира Англия и САЩ? Единствено ЮАР имат някакви шансове да прескочат групата, но не защото превъзхождат с нещо Франция, Уругвай и Мексико, а защото са домакини.
В този ред на мисли, единственият отбор в Африка е този на Египет и ще се запомни тяхната седма купа, а не участието на световното на някакви си групи от хора, скупчени около една - две звезди и отпаднали още в групите.
|
Пет Фев 05, 2010 9:47 am |
|
 |
TVV
Орден "Стара Славия"
|
bodzhov_zv написа: Нима БСК ще елиминира Бразилия и Португалия? Нигерия ще се справи с Аржентина и Корея? Алжир ще елиминира Англия и САЩ? Единствено ЮАР имат някакви шансове да прескочат групата, но не защото превъзхождат с нещо Франция, Уругвай и Мексико, а защото са домакини. В този ред на мисли, единственият отбор в Африка е този на Египет и ще се запомни тяхната седма купа, а не участието на световното на някакви си групи от хора, скупчени около една - две звезди и отпаднали още в групите.
Какво значи 0 точки и отпадане в групите? Гана излезе от група с Чехия, Италия и САЩ. При това на първенство в Европа.
Нещо май гроздето кислее?
|
Пет Фев 05, 2010 8:49 pm |
|
 |
seth
Администратор
|
Гроздето не "кислее", просто си много зле с прогнозите и тълкуването на футбола. И от 10 кладенеца вода да донесеш, фактите са си факти.
|
Пет Фев 05, 2010 9:38 pm |
|
 |
TVV
Орден "Стара Славия"
|
bodzhov_zv написа: Гроздето не "кислее", просто си много зле с прогнозите и тълкуването на футбола. И от 10 кладенеца вода да донесеш, фактите са си факти.
Да, фактите са си факти - Египет не се класира на световно за пореден път. Друг факт - вече два африкански отбора са били в осмицата на световни первенства.
Като стана дума за прогнози - аз такива не съм дал досега, но ето ги моите - Нигерия, Гана и БСК ще излязат от групите и поне един от тези три отбора ще стигне 1/4-финал. Дай сега твоите прогнози и след световното, ще ги сравним.
|
Пет Фев 05, 2010 10:44 pm |
|
 |
seth
Администратор
|
TVV написа: bodzhov_zv написа: Гроздето не "кислее", просто си много зле с прогнозите и тълкуването на футбола. И от 10 кладенеца вода да донесеш, фактите са си факти. Да, фактите са си факти - Египет не се класира на световно за пореден път. Друг факт - вече два африкански отбора са били в осмицата на световни первенства. Като стана дума за прогнози - аз такива не съм дал досега, но ето ги моите - Нигерия, Гана и БСК ще излязат от групите и поне един от тези три отбора ще стигне 1/4-финал. Дай сега твоите прогнози и след световното, ще ги сравним.
Темата е за съвсем друго нещо, но явно не си забелязал. Прогнози също съм дал, ч,дно що ли и това не си забелязал? Да не би да е защото не четеш внимателно?
|
Съб Фев 06, 2010 1:34 am |
|
 |
TVV
Орден "Стара Славия"
|
bodzhov_zv написа: TVV написа: bodzhov_zv написа: Гроздето не "кислее", просто си много зле с прогнозите и тълкуването на футбола. И от 10 кладенеца вода да донесеш, фактите са си факти. Да, фактите са си факти - Египет не се класира на световно за пореден път. Друг факт - вече два африкански отбора са били в осмицата на световни первенства. Като стана дума за прогнози - аз такива не съм дал досега, но ето ги моите - Нигерия, Гана и БСК ще излязат от групите и поне един от тези три отбора ще стигне 1/4-финал. Дай сега твоите прогнози и след световното, ще ги сравним. Темата е за съвсем друго нещо, но явно не си забелязал. Прогнози също съм дал, ч,дно що ли и това не си забелязал? Да не би да е защото не четеш внимателно?
Единственото, което видях, е че смяташ че от африканските отбори само Южна Африка ще мине групите, защото е домакин. Т.е., нито един друг отбор няма да излезе от групите. Правилно ли съм те разбрал?
|
Съб Фев 06, 2010 1:46 am |
|
 |
seth
Администратор
|
Разбирай ме както искаш (както си си намислил). Твоя работа.
|
Вто Фев 09, 2010 12:35 am |
|
 |
|