Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Чет Май 08, 2025 4:59 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
 БЪЛГАРСКИТЕ ОТБОРИ В ЕВРОТУРНИРИТЕ 2005/2006 

Ще подкрепите ли нашите отбори в евротурнирите?
Да, нали сме българи 63%  63%  [ 19 ]
Зависи от съперниците, футбола не е война 23%  23%  [ 7 ]
Ще се радвам всички да се изложат 13%  13%  [ 4 ]
Общо гласове : 30

БЪЛГАРСКИТЕ ОТБОРИ В ЕВРОТУРНИРИТЕ 2005/2006 
Автор Съобщение
Пристрастен
Аватар

Мнение 
Тук не става въпрос за това, да сравняваме Стяуа и Динамо. Стяуа имат малко повече титли на Румъния и КЕШ, а Динамо има финал в ЕКТ.
Както и не съм отрекъл успехите на отбора от Ловеч, въпреки че не ги харесвам заради "заигравките" им с цефека, за които всички знаете.
Радвам се, че ги бихме, защото това беше най-завързаният ни и равностоен мач тази есен, ударихме ги в последната минута (няма такава радост :idea: ), но отлично разбирам, че можеше да завършим както Х, така и да паднем.
Румънците са много опасни, защото имат големи традиции отвъд Дунава, но искат да се докажат и в Европа на всяка цена, а президент им е един от братята Бекали, който дава доста повече пари от Батков...За много испанци и италианци УЕФА е на второ място като приоритет - ето, френският Страсбург например трябва да мисли за оцеляването си в Лига 1. За отборите от бившия Източен блок обаче, дори "турнирът на бедняците и средняците" - УЕФА е начин да се докажат...
Най-важното: този мач е дерби, Балканско дерби. Колкото и нещастни да са румънците, тук става дума за, грубо казано, "мерене на пишките по остта София-Букурещ"...Или, "абе тия от съседното село ли са по-големи мъжаги и футболисти от нас?" С такава мотивация, като за дерби, какво повече да говорим...

Сря Дек 28, 2005 3:57 pm
Профил
Пристрастен

Мнение 
Левскар написа:
Тук не става въпрос за това, да сравняваме Стяуа и Динамо. Стяуа имат малко повече титли на Румъния и КЕШ, а Динамо има финал в ЕКТ.
.

Динамо няма финал в Европа.

Сря Дек 28, 2005 5:14 pm
Профил
Пристрастен
Аватар

Мнение 
Права си - нямат финал в Европа. Объркването ми идва оттам, че един друг клуб от Балканска столица, който остава в сянката на вечния си враг, достига до финал преди него.
Това е Партизан Белград, който през 1966 г. губи финала за КЕШ от Реал Мадрид с 2:1...
Но объркването ми не е случайно!
Динамо има два полуфинала в европейските турнири, и то сравнително скоро!
Първият полуфинал е за КЕШ през сезон 1983/84, когато Динамо отстраняват последователно Куусиси Лахти, Хамбургер ШФ и Динамо Минск. На полуфинала срещат Ливърпул, падат с 1:0 на Анфийлд, на реванша в Букурещ повеждат с 1:0, но в крайна сметка губят с 1:2.
Феновете на Динамо още се шегуват, че през 1986 г. те са най-добрият отбор в Европа, защото тогава Стяуа взима КЕШ срещу Барселона с дузпи, но Динамо побеждава Стяуа с 1:0 на финала за националната купа.
Вторият полуфинал за Динамо е за КНК през сезон 1988/89... Тогава те отстраняват последователно Динамо Тирана, Панатинайкос и Партизан, а на полуфинала губят два пъти с по 1:0 от много силния по онова време Андерлехт...

Чет Дек 29, 2005 12:03 pm
Профил
Пристрастен

Мнение 
Добър превод на историческата секция към официалния сайт на Динамо.
Сега виж и официалния сайт на Стяуа, за да придобиеш по- ясна представа защо мачовете срещу всеки един от тези два отбора са от различна категория и не бива да се сравняват с лека ръка.
Да кажем, че Динамо има европейските успехи на ЦСКА- два полуфинала горе- долу по едно и също време и в едни и същи турнири ( оставяме настрана полуфиналите на ЦСКА и Славия от 1967)... Стяуа в същото време има два финала за КЕШ, КЕШ, Суперкупа на Европа и финал за МКК. А и в последните години има участия в Шампионската лига. Стяуа беше много силна и миналия сезон в Европа.
Като цяло и двата отбора са ми крайно антипатични, защото са създадени изкуствено през 40-те години.
Желая успех на Литекс и "Левски" в мачовете срещу Артмедия и Расинг Клуб де Страсбург. Вторият тим е отстраняван от Славия точно в похода към полуфинала, дано това да е добър знак и "Левски" и Литекс да повторят постижението на Славия и да достигнат до полуфинал в Европа.

Пет Дек 30, 2005 3:50 pm
Профил
Пристрастен
Аватар

Мнение 
Злата, ама ти си опасна държава! :)
Хич не се предаваш лесно... :)
Виж сега, няма за какво да спорим. Първо, и аз съм на твоето мнение - двата румънски гранда са изкуствено създадени, затова и не могат да ни стъпят на малкия пръст - и на нас, и на вас. Нашите клубове може и да не са стигали финал, но са създадени от хора, обичащи играта, спорта, създадени са от хора, които се радват на "малките" неща.
Пак ти казвам, няма смисъл да сравняваме Динамо и Стяуа, не само защото единият отбор е европейски шампион, т.е. източноевропейски отбор, дръзнал да седне на трапезата на европейските грандове. А защото и на двамата не ни пука особено за тези румънски клубове.
Обаче - какво значат успехите?
Славия и "Левски" нямат "успехите" на ЦДНА...и при все това са по-велики клубове от червеноармейците. Защото имаме история. Плюя на планираните им по пленуми и конгреси титли, плюя на европейските им
пробиви с най-добрите юноши на други отбори... Сама разбираш, че някакви си там успехи не винаги са най-важното. Ето - и Артмедия от Братислава регистрираха успехи тази година, но пък нямат ултраси, нямат фенове дори, а отбор без привърженици - не е отбор. :wink:
И пак ти казвам, че си голяма заядлица :wink: , не разбираш ли, че и Фарул Констанца да бием без селекция, при условие, че сме равностойни, и то да ги бием в последната минута - това си е голямо постижение.
Послепис: предното ми мнение не е превод от сайта на румънците. :P

Вто Яну 03, 2006 12:04 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Левскар,

ЦСКа шъ умре без Черепа.
Но и история без настояще не струва много.
Хората се отвратиха от нагласени мачове.
А спорта в България бавно, но сигурно загива.

Сря Яну 04, 2006 12:27 am
Профил
Пристрастен
Аватар

Мнение 
Как чакам този миг... Какъвто и да е Черепа, нищо лошо не му желая. Дано само се оттегли от фцка, както и Илия Павлов навремето...
Пък да видим тогава! :evil:

Сря Яну 04, 2006 4:24 pm
Профил
Пристрастен
Аватар

Мнение 
арееее "Левски" вече е на осмина финал....тия момчета са великиии :) ...... мноо са добри :D

Централен Спортен Клуб на Абсурда

Чет Фев 23, 2006 7:52 pm
Профил YIM WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение 
blagoj_fenka написа:
арееее "Левски" вече е на осмина финал....тия момчета са великиии :) ...... мноо са добри :D

не ми харесваш,като говориш такива работи

Чет Фев 23, 2006 9:58 pm
Профил
Пристрастен
Аватар

Мнение 
Jay Jay написа:
blagoj_fenka написа:

не ми харесваш,като говориш такива работи

ее аз по принцип съм Левскарка ,sorry :)

Централен Спортен Клуб на Абсурда

Пет Фев 24, 2006 10:04 am
Профил YIM WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща