Цитат:
Словашкият тим Артмедия Петржалка сътвори най-голямата сензация в първите мачове от втория предварителен кръг на Шампионската лига, след като разгроми Селтик на българския национал Стилиян Петров с 5:0.
"Аз съм в истински шок. От 33 години съм във футбола, 8 години като треньор и 25 като футболист, но никога досега не съм преживявал подобен кошмар", заяви след мача мениджърът на "детелините" Гордън Страхан, който направи своя официален дебют начело на тима от Глазгоу.
Хеттрик за словашкия отбор постигна младежкият национал Халенар, който пристигна в Артмедия само седмица по-рано от Интер. Останалите две попадения реализираха Вашчак и Микулич.
Капитанът на българския национален тим Стилиян Петров започна мача за Селтик като титуляр, но не беше на ниво, а в 66-ата минута получи и жълт картон за грубо нарушение.
"Това беше най-тежката и срамна загуба в иначе славната европейска история на Селтик. Първият важен мач на Гордън Страхан се превърна в истински кошмар. Ръководството на клуба вложи 7,5 млн. паунда в нови футболисти, като очакваше да си възвърне парите с класирането в групите на Шампионската лига. Сега обаче "детелините" няма да могат да продължат дори и в турнира за Купата на УЕФА", пише пресата на Острова след мача.