Мишел Платини е новият президент на УЕФА
Автор |
Съобщение |
Mita4e
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 11, 2005 6:22 pm Мнения: 1935 Местоположение: На майната си!!!
|
 Мишел Платини е новият президент на УЕФА
Французинът изпревари Ленард Йохансон с 27:23 гласа, изпълнителният директор на централата Ларс-Кристер Олсон подава оставка
Френската футболна легенда Мишел Платини бе избран за президент на УЕФА, съобщиха от европейската футболна централа. Гласуването на 31-ия редовен конгрес на организацията в Дюселдорф днес завърши преди минути.
За Платини гласуваха 27 от имащите право на глас, а опонента му - досегашния президент на УЕФА Ленард Йохансон, подкрепиха 23 национални федерации. Две от бюлетините пък бяха обявени за невалидни.
51-годишният бивш френски национал е първият футболист, избиран на такава висока длъжност в европейската футболна централа. На поста той заменя 77-годишния швед Йохансон, който управлява УЕФА от 1990 година.
Платини, който е трикратен носител на Златната топка, успя да спечели гласовете на малките страни с обещанията си за реформи в Шампионската лига. Французинът обяви по време на кампанията си, че ако бъде избран за шеф на УЕФА, ще допусне максимум три отбора участника от дадена страна в най-престижния европейски футболен турнир.
"Големите европейски страни са представени от твърде много отбори в Шампионската лига. Три са достатъчни, а и трябва да дадем повече шансове на останалите страни", бе част от платформата на френската футболна легенда.
Заслуга за победата на Платини има и президентът на ФИФА Сеп Блатер, който направи скандално изказване само 24 часа преди изборите, в което открито подкрепи 51-годишния французин.
"Аз нямам право да гласувам, но имам право на мнение - каза Блатер вчера. - Не искам да намалявам заслугите на Ленарт Йохансон, но моята симпатия е към Платини, който ми помага от 1998 г."
В същото време пък изпълнителният директор на организацията Ларс-Кристер Олсон обяви, че ще подаде оставка след победата на Платини. Очаква се това да създаде организационни проблеми в УЕФА.
Какво мислите по случая!!! Според е добре, че Йохансон си отиде!!! Не знам дали Платини ще има по-голям успех като президент на УЕФА! Само времето ще покаже!
Пет Яну 26, 2007 4:11 pm |
|
 |
itso
Орден "Стара Славия"
|
Радвам се, че не е вече шведа, но не съм в еуфория от новия началник. Лесно е да се обещае за максимум 3 отбора в ШЛ, но трудно да се изпълни. Ако обещае, че и шестия в България сте играе в лигата сте имаме поводи за фиести.
|
Пет Яну 26, 2007 5:12 pm |
|
 |
Божо
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:56 pm Мнения: 2004 Местоположение: София
|
КРАЙ НА ШВЕДСКИЯ ГЕНОЦИД!!! УРАААААААА...
_________________ 1913
|
Пет Яну 26, 2007 5:38 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13178 Местоположение: SOFIA
|
На световното във Франция доказа, че може да бъде перфектен манипулатор.
Иначе е безспорен капацитет и авторитет във футбола и би могъл да допринесе за развитието на играта. Дали ще го направи?
|
Пет Яну 26, 2007 6:11 pm |
|
 |
jjfoxi
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Чет Авг 31, 2006 1:05 pm Мнения: 1143 Местоположение: Надежда City
|
Божо написа: КРАЙ НА ШВЕДСКИЯ ГЕНОЦИД!!! УРАААААААА...
и може би началото на френския ...
_________________ И ще пее целия стадион
и ще пее цяла София
и ще пеят нашите сърца
САМО СЛАВИЯ!
|
Пет Яну 26, 2007 6:11 pm |
|
 |
TVV
Орден "Стара Славия"
|
Аз определено не обичам французите, но няма как да не се зарадвам че това шведско прасе беше свалено най-после. Ще ми хареса да се паднем с тях на европейското и да ги ударим с 4:0 - два от нашите голове от спорни дyзпи и един от явна засада, плюс спестен червен картон на Тунчев. А за Платини - тепърва ще видим дали ще удържи на предизбопрните обещания за намаляване на западните отбори в шампионската лига за сметка на източните. Това е важно, а още по-важно е да се спре комерсиализацията на футбола - трябва да се въведат тавани на заплатите на футболистите и изискване поне трима от играчите на терена да са от школата на отбора. Това Платини едва ли ще посмее да го направи, но нищо не пречи да си помечтаем, докато можем. И още веднъж - честито освобождение от тираничната скандинавска свиня Йохансон.
|
Пет Яну 26, 2007 7:13 pm |
|
 |
Божо
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:56 pm Мнения: 2004 Местоположение: София
|
jjfoxi написа: Божо написа: КРАЙ НА ШВЕДСКИЯ ГЕНОЦИД!!! УРАААААААА... и може би началото на френския ...
Горното е факт, долното предположение.
_________________ 1913
|
Пет Яну 26, 2007 7:57 pm |
|
 |
jjfoxi
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Чет Авг 31, 2006 1:05 pm Мнения: 1143 Местоположение: Надежда City
|
Божо написа: jjfoxi написа: Божо написа: КРАЙ НА ШВЕДСКИЯ ГЕНОЦИД!!! УРАААААААА... и може би началото на френския ... Горното е факт, долното предположение.
100% съм съгласен.Не оставай с грешни впечатления,че Йохансон ми харесва.Просто нямам доверие у Платини.От старото зле се мятаме на нещо неизвестно - точно както и в БФС.
и ще пее цяла София
и ще пеят нашите сърца
САМО СЛАВИЯ!
|
Съб Яну 27, 2007 3:04 pm |
|
 |
Josif
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 5:02 pm Мнения: 1171 Местоположение: у дОма
|
Сменяме Иван Славков с Боби Михайлов!!! 
_________________ 100
|
Съб Яну 27, 2007 3:32 pm |
|
 |
jjfoxi
Орден "Стара Славия"
|
Josif написа: Сменяме Иван Славков с Боби Михайлов!!! 
Точно това имам предвид.Сменихме "познатото зло" с нещо абсолютно неизвестно. И честно да си кажа да този момент си предпочитам Славков...
и ще пее цяла София
и ще пеят нашите сърца
САМО СЛАВИЯ!
|
Съб Яну 27, 2007 9:28 pm |
|
 |
|