Автор |
Съобщение |
``Fanatic`1913``
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 8:21 am Мнения: 1835 Местоположение: sofia
|
 Чавдар Янков
Хановер финализира трансфера на Чавдар Янков в Металург Донецк
12 януари 2010 14:51 gong.bg
Трансферът на българския национал Чавдар Янков от Хановер в Металург Донецк беше финализиран днес, съобщи ДПА.
Украинският клуб заплати 800 хиляди евро за правата на 25-годишния полузащитник.
Янков премина в Хановер през 2005 година от Славия и записа 66 мача в Бундеслигата.
За последно той игра като преотстъпен във втородивизионния Дуисбург през есента.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Би трябвало да получим някое друго евро като отбор от който е излезнал футболиста. 

BOYS SOFIA ULTRAS
|
Вто Яну 12, 2010 3:25 pm |
|
 |
sandokan
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Окт 07, 2006 8:27 am Мнения: 1109 Местоположение: DK
|
Айде дано да успее... Контузий и дисциплина му унищожават кариерата, а си го мислех за новия Балъков.
Вто Яну 12, 2010 9:11 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13191 Местоположение: SOFIA
|
Единственият начин за измъкване от Украйна е да покаже мощ в националния отбор. Дано да успее с постоянство в "Металург" да се затвърди в националния отбор и там с добри изяви отново да се върне в отбор от първенство в ТОП 4.
|
Нед Яну 17, 2010 4:09 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Чавдар май страда от липса на характер.Трябва да се стегне.Това май е последният шанс да не пролилее огромния си талант.
|
Нед Яну 17, 2010 4:30 pm |
|
 |
``Fanatic`1913``
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 8:21 am Мнения: 1835 Местоположение: sofia
|
Чавдар Янков: Преди години ме искаха Лацио и Марсилия, сега съм доволен и в Металург
sportal.bg 02 февруари 2010 | 12:44
Още с първите си изяви в контролите Чавдар Янков показа, че старши треньорът не Металург (Донецк) Николай Костов е уцелил „десетката" с привличането му. Украинските журналисти, които следят подготовката на тима в Турция, са впечатлени от качествата на българския национал и не спират да сипят комплименти по негов адрес. Бившият футболист на Хановер постоянно е в компанията на Велизар Димитров, който влезе в ролята на преводач при първото обширно интервю на Янков за официалния сайт на Металург В него халфът сподели, че вече напредва с руския език и очаква да няма никакви проблеми с адаптацията. Той коментира също престоя си в Германия и проблемите на националния отбор.
„Роден съм в София. Баща ми работеше в полицията, а майка ми също беше на държавна работа. Имам по-малка сестра. Цялото ми семейство живее в София", отговори Янков на молбата да разкаже повече за себе си.
- От 12-годишен зачочнах да тренирам в школата на Славия. На 17 дебютирах в „А" група. С родния си клуб не можах да спечеля нито един трофей, защото всички купи отиваха в двата най-популярни отбора в страната - ЦСКА и "Левски". Ето, до мен седи един представител на ЦСКА (смее се, посочвайки Велизар Димитров). В България Славия има репутацията на тим, който се бори за трето-четвърто място. Затова и най-големият ми успех е един бронзово медал в първенството", връща се към началото на кариерата си Чавдар.
- В младежкия национален отбор записах над 40 мача, след което селекционерът на мъжкия състав Пламен Марков започна да разчита на мен. Преди да премина в Хановер, интерес към мен имаше от Лацио, Марсилия и Галатасарай. Германците обаче бяха най-настойчиви и ме взеха под наем. Година по-късно подписах и постоянен договор.
- От статистиката става ясно, че първите две години си бил титуляр, а после си играл порядко. Каква е причината?
- Получих тежка контузия в коляното, която ме държа доста време извън терените. След като се оправих, веднага последва друга травма. Надявам се този лош период да е вече зад гърба ми.
- Какви са впечатленията ти от Бундеслигата?
- Германското първенство е едно от най-силните в Европа и е много атрактивно. Стадионите винаги с апълни, играе се добър футбол. В Германия прекарах хубави години и научих много неща.
- Миналото лято премина в Дуисбург. Как се развиха нещата там?
- В началото бях титуляр, но всичко се промени, след като счупих си счупих ръката. После дойде нов треньор, но аз отново играех редовно.
- Как се появи вариантът да дойдеш в Металург?
- За желанието на Николай Костов да ме привлече знаех още от лятото. Доволен съм, че този трансфер се осъществи, защото отборът има серозни амбиции. Надявам се и аз да помогна за изпълнението им.
- Как ти се стори атмосфертата в тима?
- Не познавах Николай Костов лично, но бях чувал само хубави неща за него. Виждам, че е създал добър колектив. Също така ми прави впечатление, че в клуба цари отлична организация. Доволен съм от тренировъчната база, а и от съотборниците си.
- Какво не достига на националния отбор на България в последните години, за да се класира за голямо първенство?
- Имаме доста добри футболисти, но каква е причината все да не успяваме да се класираме - това е въпрос, над който мислят и във Футболния съюз. Аз винаги играя за националния отбор с огромно желание и максимално себеотдаване.
- Кои мачове за България ще помниш винаги?
- Единият е квалификацията за Миндиал 2006 срещу Хърватия като гост, а другият - домакинството на Италия в последните евроквалификаци. И двата мача завършиха наравно, но в тях играх добре, при това срещу футболисти от световна класа.
- Да се върнем на украинското първенство. Какво знаеш за метстните отбори?
- Имам представа за класата на Шахтьор и Динамо (Киев), защото съм наблюдавал техни двубои в евротурнирите. Самото първенство не съм следил, но мисля, че е на нивото на руското.
- Какви цели си поставяш с Металург и националния отбор на България?
- За начало искам с Металург да се класираме за Лига Европа и да се представим достойно. Догодина трябва да бъдем сериозна конкуренция на най-добрите отбори в страната. А с националния отбор целта не може да е друга, освен попадане сред участниците на Евро 2012.
- Справяш ли се с изучаването на руския език?
- Вече три седмици съм в отбора и разбирам всичко. Упражнявам се и се надявам скоро и аз да говоря добре. За радост приятелката ми владее руски и много ми помага.

BOYS SOFIA ULTRAS
|
Вто Фев 02, 2010 3:03 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Какъв бронзов медал има че не мога да се сетя.
|
Вто Фев 02, 2010 3:16 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Чавдар Янков премина в Ростов, ще играе с познатия си номер 23
Българският национал Чавдар Янков вече е сигурно ново попълнение на Ростов. Полузащитникът на Металург Донецк ще играе под наем в Ростов, информира официалният сайт на руския клуб.
Играчът бе преотстъпен от тима, воден от българския наставник Николай Костов.
„От Ростов ми направиха предложение и след като помислих, взех решение да премина в този нов клуб. Руският шампионат е на много високо ниво. В България показват по два-три мача от първенството, затова съм запознат. Освен това в Русия играят и много мои сънародници”, сподели Чавдар Янков.
„Що се касае до Ростов, това е много добър клуб, който заема прилично място в класирането. Ще нося номер 23 в този тим, играх с него и в Германия, затова се надявам да бъде успешен за мен”, добави още полузащитник
Въпреки всичко не мога да се отърва от усещането че кариерата на Чавдар върви надолу.
|
Пет Авг 13, 2010 6:30 pm |
|
 |
seth
Администратор
|
Янков вече пристигна в Ростов на Дон и премина успешно медицински преглед в местния футболен клуб, предаде БТА. Веднага след оформянето на всички ноебходими документи, Чавдар Янков даде интервю за клубния сайт на руския футболен клуб:
- Чавдаре, разкажете как се появи вариант за преминаване в Ростов?
- Донският клуб ми направи предложение и аз, след като го проучих внимателно, взех решение да премина в нов отбор.
- До преминаването си вие чували ли сте нещо за "Ростов" или за руския футбол?
- Разбира се. Първенството на Русия е на много високо ниво. В България показват по два-три мача от всеки кръг и ние знаем доста добре вашето първенство. Плюс това в руското първенство играят немалко мои сънародници, от които съм слушал само топли думи по отношение на Русия. Що се отнася до "Ростов", това е много добър клуб, който не случайно е на такова високо място в таблицата за класиране.
- С какъв номер ще играете в Ростов?
- С 23. Аз играх с този номер в Германия и за това се надявам, че този номер ще бъде успешен за мен.
- Какво може да кажете на ростовските запалянковци?
- Аз ще правя на терена всичко, което зависи от мен, и ще се старая това да носи резултати. Искам да ме подкрепят запалянковците и всички, които обичат футбола в Ростов.
- Чакаме с нетърпение вашия дебют на "Олимп".
- Аз също искам да заиграя колкото се може по-бързо за новия си клуб. Но преди това се надявам да победиме като гости Сатурн. А след това ще играем с Налчик.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Пет Авг 13, 2010 10:12 pm |
|
 |
seth
Администратор
|
saract написа: Въпреки всичко не мога да се отърва от усещането че кариерата на Чавдар върви надолу.
Не само ти имаш това усещане.
Добре, че поне Мъриню го вика в национала, та има някаква надежда да го приберат пак на запад. Момчето го заслужава, но направи голяма грешка с преминаването в Украйна. От Русия никой български футболист не е успял да пробие на запад.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Пет Авг 13, 2010 10:15 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Гледайте днес от 14 часа по Ринг Чавдар срещу ЦСКА Москва.
|
Нед Окт 03, 2010 12:56 pm |
|
 |
|