Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Сря Май 07, 2025 11:14 am

Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
 Tengo la camisa blanca 
Автор Съобщение
Пристрастен
Аватар

Мнение Tengo la camisa blanca
А ве нз дали темата е точно за тук,но все пак..ако не е..ще я преместите :D ...таа това е едно интервю с Благой Георгиев

БЛАГОЙ ГЕОРГИЕВ
Tengo la camisa blanca

Елица Николова
снимки Васил Германов
коса и грим Стан&Слав

„Всичко, което ме чака, е хубаво”, уверен е най-хубавият бг футболист

Tengo, tengo la camisa negra…, пее си Хуанес, който носи черна риза, тъй като душата му е много черна. Точно това парче ми е в главата, когато посрещам Благой Георгиев. Името му обаче е в такъв унисон с натурата му, че веднага ти става едно такова светло от присъствието му. Даже е леко притеснен, “Не, просто скромен”, поправя ме, но не се хващам, понеже футболистите също имат известни заложби в сферата на актьорското майсторство… Този мъж или много добре знае как да се харесва, или невинаги е убеден, че го харесват. Втората версия май е по-достоверна, защото, когато му казвам, че току-що е вдигнал критерия ми за хубав мъж, става още по-благ.
Само на 24, Стрелец. Среща футболната топка във II клас и ґ посвещава цялата си енергия и мечти (в тях сега се побира “Реал” Мадрид). От 1999 г. халфът играе за ФК „Славия”, по-късно става негов капитан, а после – и на младежкия национален отбор. През 2004 г. дебютира в мъжкия тим за мача Хърватия–България, а през новата 2006 г. се надява на трансфер в чужбина.
Определя се още за неконфликтен и наивен. Както и за много религиозен. Душата му е чиста като ризата му – старае се да спазва всички канони на православната църква и да сведе прегрешенията си до минимум. Това, че веднъж (дваж) шофирал в насрещното платно, било, защото много бързал. Иначе никога не е опитвал цигари и алкохол, освен глътка шампанско по празниците. Не смее да се отдава на изкушенията, защото мрази проявите на слабост, и сам се подлага на строг режим заради кариерата си.
Ако и това не е авто PR, бих нарекла подобни лишения самоизтезание. “Не, просто формула за успех”, лаконичен е. Окей, ще си държа червения картон в джоба.
Сравняват го с Дейвид Бекъм – може би не само по хубост и суета (въпреки скромността си най-сетне признава, че е твърде вманиачен на тема визия). Жаден е за одобрение и на терена, и извън него. В състояние е да се преоблече 10 пъти, преди да излезе, и да отдели около час на прическата си – резултатът, както сте забелязали, е покъртителен (в много добрия смисъл).
Дотук добре, повъздишали сте си замечтано, но сега ще ви поразочаровам: на ръката на този хубав и благонадежден футболист грее годежна халка. Тя е Христина (вицешампионка с ансамбъла по художествена гимнастика на Световното първенство в Ню Орлианс ’02), винаги красива и винаги до него. Освен това умее да готви много вкусни пълнени чушки, а и други неща.
Не само заради нея обаче няма да го срещнете по нощните клубове. Благой твърди, че те не са неговата среда. Когато реши да се отпусне, го прави извън София, сред планината. Обича да плува, да виси пред компютъра (прави го още от годините, когато учи в Националната гимназия по полиграфия и фотография), да гледа мачове (естествено) и психотрилъри (странно).
Не може да не се усмихва широко – явно постоянно състояние на лицето му. Освен в случай на загуба, разбира се. Тогава се изолира и млъква като че ли завинаги, но му минава, тъй като е убеден, че това, което му предстои, е много хубаво. Не само защото астрологът Иван Станчев му предрекъл, че ще се превърне в един от символите на скъпия трансфер и има всички данни за световна популярност. Той просто е от ония хора, които не знаят какво значи “предавам се” и които наистина са си много близки с Бог, не го разочароват и знаят, че Той ще им
отвърне със същото

ЛЕКСИКОН
1. Моят източник на смелост... е вярата.
2. Моят страх... е смъртта.
3. Не излизам без... телефон, ключове (и усмивка).
4. Обичам да чета... спортни вестници, списания.
5. В себе си бих променил... прекалената доверчивост.
6. В света бих променил... бедността.
7. Зависим съм от... топката.
8. Въодушевява ме... победата.
9. Ако можех да живея във филм... щеше да е “Да срещнеш Джо Блек”
10. Типичната ми неделя... е мач, ако не – басейн, сауна и т.н.
11. Идеалният флирт... е, когато тя е по-активна.
12. До леглото винаги имам... Библията.
13. Добрата новина е, че... предстоят добри новини.

СНИМКИ:
http://www.jenatadnes.com//data/images/Blago174.jpg
http://www.jenatadnes.com//data/images/Blago155_OK.jpg
http://img56.imageshack.us/img56/4796/blago3oy.jpg

Сря Мар 15, 2006 9:52 am
Профил YIM WWW
Администратор
Аватар

Мнение 
Баш тук си му е мястото,
интересна статия, мерси :)

Сря Мар 15, 2006 2:02 pm