Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Чет Май 08, 2025 2:19 am

Отговори на тема  [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
 Коментари за.... 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Мнение 
На тази снимка http://img63.imageshack.us/my.php?image=scan0ak.jpg има един много срамен трансперант с пречупени кръстове, който най- вероятно е дело на утайката в нашата агитка- необразованите хора и шизофрениците. Не може да си нацист и славист едновременно, защото българските автори на нацистка и расологична литература - от Г.С. "Раковски" ( голям революционер, но много слаб белетрист и лаик- историк) до Йоло Денев ( притежател на жълта книжка), отричат славянския произход на българите и смятат, че славянин означава роб, тъпанар, аутсайдер и т.н. От друга страна "Славия" е създадена като носител на славянските ценности и добродетели. Всички знаем, че теориите, че българската нация има келтски("Раковски"), индо- арийски (Гьобелс) или марсиански (Йоло Денев) произход са глупости, изсмукани от пръстите. Всички знаем в името на какво е създадена "Славия" и защо се казва така... Който е привързан към свастиката е антиславянин, антибългарист и неславист. Или просто неграмотен шизофреник...

Пон Яну 23, 2006 1:13 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Tazi snimka e ot predi 6-7 godin denk ot kraia na 90-te.V tozi period vseki vtori po BG stadionite se pravi6e na skin ili se opitva6e da podrajava na takiva :wink: Taka 4e za onezi godini si be6e ne6to normalno i edva li triabva da se pravi goliama tragedia ot tova 8)

Андрей Желязков: Славия е завинаги в сърцето ми.

Изображение

Пон Яну 23, 2006 1:52 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Чак такива изводи са малко пресилени...
Разбира се, че не това е начина да привлечеш внимание, но така се случило, че тази свастика е попаднала пред фотообектива!
Видял ли си как е озаглавена статията? :D
А знаеш ли Хитлер откъде е взаимствал концепцията за пречупения кръст?

Пон Яну 23, 2006 2:30 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Не бих казал, че реакцията ми е пресилена! Този проблем не е толкова крещящ сред славистите, но го има и днес, и трябва да бъде изкореняван още в зародиш. Имам тонове расологична и нацистка литература, при това официално издадена. Не можеш да изграждаш своята позиция про и анти, без да знаеш за какво става въпрос- това е и в сърцевината на моята реакция по горе. В този ред на мисли, Адолф Хитлер надълго и нашироко обяснява как е измислил емблемата, цветовете и знамето на национал-социалистите- в "Моята борба" и редица други монографии и статии (които имам) и те уверявам, че никъде не става въпрос за хиндуизъм и будизъм в обясненията. Навсякъде изтъква, че свастиката ( или както той я нарича - "котвичен кръст") е чисто немски символ, в което няма нищо вярно. Червеното, черното и бялото са избрани заради силното психологическо въздействие на тази комбинация от цветове и се спекулативно се прави връзка с някакво измислено ваймарско знаме .

Пон Яну 23, 2006 3:14 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Може би и аз съм утаика ?

http://img482.imageshack.us/img482/8987/a7bx.jpg

Всеки си има глава на раменете и си избира какъв да бъде,бил тои расист,фашист,скинар и тн.

Пон Яну 23, 2006 7:48 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Никъде не съм персонифицирал в мнението си и не ми се полемизира на тази база. Просто тези идеологии са антиславянски и като такива са ми доста чужди. Всеки има право да се самоопределя какъв да бъде, но все пак трябва да попрочете нещичко преди да го направи.
Иначе темата е доста хубава. А ако някой ми каже как да сваля снимки, които са защитени от сваляне, мога да пусна 4 твърде интересни и ценни снимки от миналото.

Пон Яну 23, 2006 9:09 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Еми спираш на снимката , цъкаш Print Screen и след това пействаш в някоя програмка и сейв.

Пон Яну 23, 2006 9:14 pm
Профил ICQ
Познат
Аватар

Мнение 
Ама как съм убеден,че Джей Джей не знае нищо за символа ,който е снимал,нито за СС /което не значи славия софия ,а щуц щафен май ли там квот беше :lol: /,и прочие и прочие.Преди беше с аватар с негър,вече е блекаут май :)
Бе ходи ги образовай!Но да живей свободата и всеки да е къвто си иска! 8)

Пон Яну 23, 2006 10:16 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Иначе ако трябва да говорим за свастиката трябва да се каже, че тя може да бъде проследена чак като древен санскритски символ. И има два вида - лява и дясна. Тази, която е по пътя на слънцето е лявата и тя се счита за добрата. Дясната е лошата и тя е тази, която хитлер е избрал. А в това има някаква символика , тъй като се счита, че всъщност той е градял империя на злото, ако се погледне отношението към човешкия вид като цяло , а и не само.

Пон Яну 23, 2006 10:38 pm
Профил ICQ
Администратор
Аватар

Мнение 
C/\ABuCTA написа:
Еми спираш на снимката , цъкаш Print Screen и след това пействаш в някоя програмка и сейв.

Не става, излизат разни обяснения как не е гот да се прави така. Става въпрос за аукционен сайт и за билети от Славия- Фейеноорд (а не популярният Фейенорд- Славия), 16 стр. програмка на холандски и 2 снимки от Легия - Славия. Обаче са купени, а снимките са здраво протектнати.

Пон Яну 23, 2006 11:20 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 16 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща