Автор |
Съобщение |
Mita4e
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 11, 2005 6:22 pm Мнения: 1935 Местоположение: На майната си!!!
|
Спортист (Своге) отпразнува бурно влизането си в “Б” група
Футболистите на Спортист (Своге) отпразнуваха бурно влизането си в “Б” група, съобщиха за Агенция “Фокус” от ръководството на тима. Всичките играчи бяха събрани на банкет в местно заведение снощи и се забавляваха до ранните часове. На тържеството присъстваха кметът на града Емил Атанасов и легендата на местния футбол Чавдар Цветков, който е спортно-технически директор на Локомотив (София). Градоначалникът каза, че най-голямата радост за жителите на града и ветераните, които също бяха част от тържеството, са успехите постигнати от футболистите. “За мен бе голямо удоволствие да ви гледам тази година. Вие ми доставихте истинско щастие, с това което направихте", бяха думите на Цветков към играчите. Той припомни, че отбора е бил в “Б” група през 1954 и сегашното влизане не е първото. Преди мача с Велбъжд (Кюстендил), който тимът загуби с 1:2, всички играчи получиха купата и златните медали за първото място от представителя на Зоналния съвет на БФС Николай Младенов. Голяма атракция предизвика и съдийската тройка, която бе представена от международната съдийка Илонка Джалева. Нейни асистенки бяха младите реферки Деница Крумова и Боряна Георгиева, които се справиха със задълженията си и на моменти бяха аплодирани от публиката на домакините.
Вто Юни 05, 2007 6:40 am |
|
 |
fisher96
Луд за връзване
Регистриран на: Чет Юни 01, 2006 8:32 pm Мнения: 493 Местоположение: София
|
Те са играли в Б група през 1953 и 1954, като през 1953 са завършили на 7 място, а през 1954 на 9 място. Юноша на отбора е Христо Йовов. Имат и други известни футболисти - Лъчезар Младенов, Любомир Чернев, Димитър Ананиев. Достигали са до осминафианл за купата и са били селски шампиони през 1950 г. Аз откакто ги знам не са постигнали нищо особено. Изненадва ме, че успяха да се класират за Б група. Сигурно ще играят една година и ще отпаднат.
Съб Юли 07, 2007 1:49 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13187 Местоположение: SOFIA
|
Не знам кога и колко Йовов е играл в Спортист Своге, но винаги се е водил юноша на "Байерн" - както по документи, така и във всички представяния на играча в пресата. Играл е и при юношите на ""Левски"".
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Съб Юли 07, 2007 3:01 pm |
|
 |
fisher96
Луд за връзване
|
През 1993/94 е играл за юношите-младша на Спортист (Своге). През лятото на 1994 рита за юношите на ЦСКА, но не е бил официално картотекиран. След това го взимат в "Левски", естествено че не е започнал там както се пише. 
Нед Юли 08, 2007 12:33 pm |
|
 |
mittag
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Мар 24, 2006 7:22 pm Мнения: 942 Местоположение: sоfия, нadeжda!
|
Count Vampirium написа: mittag написа: Аз щях да им хода на последния мач. Познавам няколко от агитката им. Било е лудница + доволно алкохол!!  Агитка? 
Да, друг е въпроса че са и левскари и ьскари освен за спортист + още някви пришълци които нямат нищо общо със Своге 
Нед Юли 08, 2007 12:42 pm |
|
 |
seth
Администратор
|
fisher96 написа: През 1993/94 е играл за юношите-младша на Спортист (Своге). През лятото на 1994 рита за юношите на ЦСКА, но не е бил официално картотекиран. След това го взимат в "Левски", естествено че не е започнал там както се пише. 
През 1993 Йовов се завръща от Байерн, където тренира, защото родителите му работят в Германия дълги години. През 1993-1995 играе в юношите на ""Левски"", като през 1994 прави дебют за мъжкия отбор. През 1995/1996 вече се налага като титуляр и в общо 33 мача отбелязва 11 гола. Ползваш Wikipedia, нали?
|
Нед Юли 08, 2007 4:51 pm |
|
 |
fisher96
Луд за връзване
|
Там също пише, че като юноша е играл само за Байерн и "Левски". Аз пиша каквото си спомням и каквото знам. Йовов игра през есента на 1994 само 1 мач за "Левски" и после отиде в Байерн. След това се върна в "Левски" и през 1995/96 стана голмайстор на отбора. Израстнал е в Своге и е играл за юношите на Спортист - това ми го каза един мой приятел, който лично го познава и също е от Своге. Заедно са играли за юношеския състав.
http://www.donbalon.bg/article.php?artid=4134
http://btv.bg/sport/?magic=stories&story=35679
Сря Юли 11, 2007 10:57 am |
|
 |
seth
Администратор
|
Нещо те мами тоя твой приятел. Информацията е много грешна. Иначе в уикипедията, в страницата за Спортист Своге имаше същата подвеждаща информация, но аз я изтрих. А можеше да напиша и, че е юноша на Реал и Барселона. 
|
Сря Юли 11, 2007 12:17 pm |
|
 |
Mita4e
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 11, 2005 6:22 pm Мнения: 1935 Местоположение: На майната си!!!
|
Е вие още малко и ще се сбиете..... 
Сря Юли 11, 2007 1:44 pm |
|
 |
soma
Познат
|
Ako prez 1993 e jivql v Svoge e vazmojno da e igral za unoshite na Sportist. Tova nikade ne se spomenava. S sigurnost prez 1994 e igral za Levski i Bayern. Samo toy samia moje da kaje kade e rital do togava. V foruma na Lateksa ima podoben spor i sashto se samnqvat dali e zapo4nal v Levski.
Цитат: Йовов е роден в Своге и мен лично много ме съмнява като дете да е почнал баш в "Левски". Иначе и той е играл при едни "селяни". Даже там му бяха най-добрите години.
|
Сря Юли 11, 2007 7:54 pm |
|
 |
|