Автор |
Съобщение |
Васко
Орден "Стара Славия"
|
100qn написа: за горе казаното съм съгласен, НО това но винаги го има. Защо не настоявахте въпросните билети да струват примерно 3 лева от които 2 за венци 1 за фенклуба !?!??! и те наистина да се дават само на членове !!! така щеше да има и по голяма плащаемост на членския внос. Никои не отрича направеното от някой хора и вички знаем кои сте въпросните хора  просто трябва да има няква единност защото в момента нещата са под всяква критика 
Съжалявам, но нищо от това което предлагаш, не може да стане на практика, поради куп причини.
По първия въпрос ще ти кажа, че първоначално ПФК искаше по три лева, което плюс чл. внос означаваше по четири, успяхме да се преборим да намалим с един лев цената, но това ни струва издаването на чл.карти, които не са никак евтини, плюс организацията и други допълнителни разходи, като например, че съм наел човек във фирмата си на който плащам допълнително от моя джоб за да се занимава с това. Освен това, счетоводно е невъзможно да се изпълни предложението ти поради много причини, последната от която е, че в ПФК от четири месеца тече много сериозна ревизия, която стига да последния първичен документ, аз поне досега не бях чувал за такъв тип ревизия. НКС също не може да води по такъв начин членския внос, днес си платил, утре не си, как да се отчита и да се води този внос.
Мисля че ти се е случвало лично и на теб да продаваш билети и сам си видял, че няма как да даваш такива само на членове, защото като ти дойде някой, който много добре познаваш и не си е платил чл. внос, не можеш да му откажеш, а ако го направиш, следват разправии, караници и т.н. с хора, които са ти приятели...., пробвали сме достатъчно пъти този вариант и знам че е неосъществим на практика по никакъв начин. И друго немаловажно, никой не е длъжен да се ангажира с продажбите, желаещи няма, винаги трябва да се нарежда на някой или пък да се моли, което не е доброволно и самоинициативно, и следва че не може да продължава вечно, тъй като организацията е доброволна.
Искам и друго да добавя, преди да започне сезона, аз, както и други хора, показвахме и разяснявахме на различни поколения слависти идеята за новите карти. Когато обясних на част от момчета в агитката нещата, те показаха радост... "да", "чудесно", "това е по европейски"... все в този ред изказвания. После тези хора не си извадиха карти, като според мен, единствената причина за повечето от тях е някакъв вид протест, а за една може би доста малка част приемам, че е парична. Аз приемам такова поведение, като абсолютно нормално, но не мога да приема, че не се държаха като мъже и не ми казаха в очите, че не одобряват идеята, че са против, че това е глупост или...... каквото и да е, само да е истината!!!
Искам на следващото общо събрание, представители на всички групировки да влезнат в УС и да видят как стоят на практика нещата, защото когато човек не е запознат си мисли, че много неща са възможни, а това не е така. Нека когато са там, да дават предложения и ако се приемат да ги изпълняват, а ако не се приемат да знаят защо, защото когато нещо в УС не се преме, то е с точно определени мотиви, а не само за да се протестира.
Най-голямата ни драма в момента е, че можем да осигурим сериозен финансов ресурс, а няма кой да го реализира, няма активност на членовете, няма масовост, без тези неща и с милиони да разполагаме - нищо истинско няма да свършиме, ще има само фалшиви мероприятия и усвояване на планираните за това пари.
_________________ КОГАТО БЪЛГАРИЯ СТАНЕ
КАТО БЕЛИТЕ СТРАНИ
СЛАВИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ
|
Чет Окт 23, 2008 11:01 am |
|
 |
100qn
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Нед Фев 08, 2004 10:57 am Мнения: 1159 Местоположение: sofia
|
значи за представители в УС съм съгласен ?!!? а за продаването на билети лично аз никога не съм отказвал.И незнам за каква масовост може да става въпрос с тея показани игри и цената на билетите ние сме едни и същи на всеки мач.А в момента сме зле във всички спортове, защото когато футбола не върви.Трябва да се говори със шефовете на школата да се задължат всички отбори от ДЮШ да гледат домакинствата защото в гарнитурите на повече от 80 процента от децата им е все едно за славия.
_________________ ВСИЧКО Е ПЕСЪК....!?!!?!?!? хахаха
|
Чет Окт 23, 2008 4:13 pm |
|
 |
``Fanatic`1913``
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 8:21 am Мнения: 1835 Местоположение: sofia
|
100qn написа: значи за представители в УС съм съгласен ?!!? а за продаването на билети лично аз никога не съм отказвал.И незнам за каква масовост може да става въпрос с тея показани игри и цената на билетите ние сме едни и същи на всеки мач.А в момента сме зле във всички спортове, защото когато футбола не върви.Трябва да се говори със шефовете на школата да се задължат всички отбори от ДЮШ да гледат домакинствата защото в гарнитурите на повече от 80 процента от децата им е все едно за славия.
Мое мнение като бивш кадър (както и 100ян) на школата ни...
Наистина трябва юношите да ги карат да ходят на мачовете! Сигорен съм ,че на младите ни таланти ако им се покаже снимка от закачените в коридорите на стадиона от последния ни Шампиоснки отбор, едва ли ще могат да назоват повече от 2-3 имена!
Трябва да знаят и да са горди каква история има този клуб като обличат белия екип (то не ,че мъжете го знаят) 

BOYS SOFIA ULTRAS
|
Чет Окт 23, 2008 4:46 pm |
|
 |
100qn
Орден "Стара Славия"
|
то от там се започва като излезнат от тая школа и милеят за клуба няма да и м е все едно какви анонимници играят с тях и ще отстояват името на клуба 
|
Чет Окт 23, 2008 5:02 pm |
|
 |
strange_affection
Луд за връзване
Регистриран на: Сря Сеп 26, 2007 6:39 pm Мнения: 437 Местоположение: Sofia
|
100qn написа: то от там се започва като излезнат от тая школа и милеят за клуба няма да и м е все едно какви анонимници играят с тях и ще отстояват името на клуба 
Аз, също като вас двамата, имам пряк поглед върху нещата в ДЮШ на Славия.
Но защо не погледнем през очите на хората, които тренират в ДЮШ? Как да им пука за клуба, емблемата, отбора като цял живот тренират в Славия, дават цялото си детство на футбола, а след това виждат как всичките им усилия отиват на кино, за да играят синове и дъщери на еди-кой си или любимиците на треньорите. Точно ние няма какво да си кривим душите - нещата се случват точно по този начин!
Защо да им пука всъщност? Да, погледнато през нашите възгледи СЛАВИЯ е религия, начин на живот и т.н., но през техните погледи това е едно място, където ги учат на футбол и след това ги изхвърлят на улицата. Приемат стадиона като дом от който са изпъдени. Е как да идват на мачове и да милеят за отбора?
Темата много се измести от първоначалната си цел. Въпреки това мисля, че това са важни теми и не бива да се премълчават. Всички се познаваме на стадиона, както всички се знаем и по форумите. До това ни доведе това управление на клуба. До това ни доведоха всичките безлични хора, обличали бялата фланелка. Факт е, че сме в огромна криза, а на всичкото отгоре вървим надолу с всеки изминал мач. НКС не функционира добре. Факт е. Това си има своите предпоставки и своите отражения. Не е виновен един или друг, а цялото ни мислене. Вижте за какво говорим - една шепа хора, вечно разделена на 2, а отскоро вече и на 3.
Защо? Какво делиме и каква ни е целта?
|
Чет Окт 23, 2008 5:40 pm |
|
 |
CategoryC
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Ное 20, 2004 2:27 pm Мнения: 1722 Местоположение: BERN
|
 ................
Az si spomnjam predi 20 godini bjah v sportno po borba v Septemvri sf,i ni zadaljavaha da gledame ma4ove na F.C.Septemvri verno beche po soca ama pak
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=xQx7NzUlpvk
|
Чет Окт 23, 2008 7:24 pm |
|
 |
Kijani
Орден "Стара Славия"
|
каква школа бе пичове,какво милеене,вече футболистчетата са там такива мамини синчета и чакат само да вкарат гол на тренировка за да си пуснат кечара стил благо г. или изрусят и да са по масите...единица са такива случаи днес,дори да не кажа дори няма такива,които по своя инициатива да проверят успехите на славия,да дойдат на стадиона,па камо ли да стават членове на НКС...вината тук не я носи изцяло клуба,ами то си е от конюктурата.
_________________ Ханса завинаги един от нас!
|
Чет Окт 23, 2008 7:57 pm |
|
 |
100qn
Орден "Стара Славия"
|
става въпрос да са на стадиона и да гледат ако видят, или усетят нещо което може да ги заинтригува и промени видят ако не здраве да е  не говори ме кои какъв е путьо с извинение а въпроса е да са там 
|
Чет Окт 23, 2008 10:05 pm |
|
 |
Kijani
Орден "Стара Славия"
|
100qn написа: става въпрос да са на стадиона и да гледат ако видят, или усетят нещо което може да ги заинтригува и промени видят ако не здраве да е  не говори ме кои какъв е путьо с извинение а въпроса е да са там 
там е въпроса,че путьовците не ги еня дали са на стадиона,а какъв е новия татус на благо и кой псалм си е татуриал...мирогледа на тия деца много се е променил и няма как да е другояче след като батковците са им такива...
_________________ Ханса завинаги един от нас!
|
Чет Окт 23, 2008 10:49 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13178 Местоположение: SOFIA
|
В свободното си време се занимавам с обществена и организационна дейност подобна на тази в НКС само че на много по - високо равнище. Ключът към успеха е в това да караш членовете на организацията да се чувстват значими и съпричастни с делото и тогава имаш силна организация, независимо от неблагоприятната конюнктура. Това отчасти се прави от НКС. Но само отчасти.
В момента НКС има устав, който блокира работата поради реалната невъзможност да се свиква общо събрание, пред което УС да се отчете за дейността си. Няма мандатност, няма отчетност ( не става въпрос за финансова отчетност). Има един несменяем УС, 90% от членовете на който са супер демотивирани да се занимават активно. Според мен едно преучредяване на НКС в комплект с приемането на един модерен и работещ устав би съживило организационната дейност.
по - надолу ще се спра на един начин да покажем, че можем да правим нещата цивилизовано и модерно.
Бяха споменати картите. Аз си закупих една такава. Бил съм на 2 домакински мача и може би още толкова имах намерение и възможност да посетя до Нова година. Купих си я с идеална цел и ясното съзнание, че поради ангажиментите ми няма да мога да се възползвам от нея и да спестявам средства от билетчета.
Новата програма за мачовете на Славия прави тази карта безполезна. Не мога да съм на стадиона в понеделник по пладне, просто защото тогава съм на работа. Идеята ми е да се види дали има писмена договореност между НКС и Венци Стефанов и ако има такава, юристите да видят дали може това лице да бъде осъдено заедно с ПФК за нанесени материални и нематериални щети на картодържателите. Това неговото е все едно да ти продадат билет за театър и да преместят представлението в неудобно за теб време. И да ти приберат парите, въпреки че са те лишили от възможността да използваш билета си.
Според мен Дебелия трябва да плаща неустойки на картодържателите и ако има възможност за едно такова дело с удоволствие ще се включа активно с пари и работа по него. Това е една възможност, която трябва да се проучи и да се използва максимално. За да имаме поне морално удовлетворение, че не сме се дали на разсипника на Славия.
Спечелването на едно такова съдебно дело ще бъде прецедент в България и тогава ще можем да гледаме доста отвисоко разните ботевисти, чорбари и говеда, които все по - често неоснователно са давани за пример не само в нашия форум.
|
Чет Окт 23, 2008 10:49 pm |
|
 |
|