Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пет Май 02, 2025 7:24 pm

Отговори на тема  [ 13 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
 Годините които на Славия не е позволено да стане шампион 
Автор Съобщение
Пристрастен
Аватар

Мнение Годините които на Славия не е позволено да стане шампион
Пускам тази тема защото идва мач в който се очаква съдийски извращтения с нас както много пъти е ставало не че се борим за титлата в момента :!: Аз съм на 21 години и съм виждал много неправди свързани със СЛАВИЯ но по възрастните могат да споделят как на СЛАВИЯ са отнемани цели титли :!: Лично бащата ми който е болен славист ми е расказвал как СЛАВИЯ с класа е превазхождала конкурентите за титлата отбори но тя е поемала в посока Българска Армия заради престъпно съдийство и явно подпиране НАПРАВО БУТАНЕ на кумонистическия отбор :oops: За жалост хора като дядо ми бог да го прости така и неса оспели да видат СЛАВИЯ шампион :!:
ПРЕДСТАВЯМ НА ВАШЕТО ВНИМАНИЕ ЕДНО ИНТЕРВЮ НА ЧАВДАР ЦВЕТКОВ ПО ТЕМАТА :lol:

- Съжалявате ли за нещо от кариерата ви в Славия?
- Единствено че не станах шампион.Истината обаче е, че през 1980 г.
ни отнеха първото място.По-старото поколение много добре знае как се разви ситуациата.От щаба на Цска УРЕДИХА ПРЕДПОСЛЕДНИЯ СИ МАЧ ВЪВ ВРАЦА и станаха незаслужено шампиони.
Този сезон Славия бе столичен първенец победи на два пъти Цска и "Левски", но в крайна сметка трябваше да се примирим с действителността.
Няма да забравя и думите на полковник Миланов преди пача на националния отбор срещу Финландиа.
Тогава той ми каза, че Славия каквото и да направи ще бъде точка зад Цска.
Така и стана .Военните, свързани с червените, превъзхождаха и стояха по-високо от строителни войски и нямаше как да се противопоставим.
Ставаше това, което каже Големият генерал.

Чет Дек 06, 2007 2:24 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Това е ясно, но както обществото ни успя да съхрани традиционни български морал по времето на комунизма, така и Славия ще пребъде.
Чакат ни славни дни.
САМО БЕЛИ, АЛЕ!

Чет Дек 06, 2007 2:33 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Веднага ти казавм най - фрапантните случаи:
1.1965 - 66 г.Белите бият през пролетта и "Левски" и ЦСКА/ 1:0 и 2:0/ но са спрени в Пловдив от "Спартак" с помощта на съдията.В крайна сметка оставаме трети но сме морални шампиони.Играем финал за КСА с ЦСКА и тогава се вижда кой е най-добрия отбор в България 1:0 за лавината с гол на великия Александър Василев.
2.1966 - 67 г. Невероятна битка за първото място между Славия и "Ботев" Пловдив.Малката подробност е,че Славия играе същевременно и в турнира за КНК където стигаме полуфинал.Възползвайки се от умората на белите канарчетата стават шампиони с някои съмнителни резултати в края на шамрионата и малко помощ от БФС.
3.1974 - 1975 г.Отново сме трети с най добрия отбор.Младия и много талантлив отбор начело с Желязков,Цветков и Атанас Александров играе модерен и атрактивен футбол но позициите в БФС са слаби.Допуснати са някои изненадващи резултати / две трудно обясними загуби от "Спартак" Плевен/ и най -добрият отбор отново не е шампион.За сметка на това бием буферите на финала за КСА с 3:2 с хеттрик на Желязков - селяните още не могат да го преживеят мача.
4.1979 - 1980 г.Вероятно най-голямата несправедливост в историята на българския футбол................Не ми се говори за този сезон.Всички с които съм разговарял за този сезон казват че Славия са били поне две класи над чорбата но.......Последния мач за сезона е бил между двата отбора през 40 000 на "Васил "Левски"" - победа за бялата лавина след което ................награждават шампиона ЦСКА.Смях......
5.1990 - 91 г.Смея да твърдя че този имахме най-добрия отбор.Но "вътрешни" проблеми ни лишиха от заслужена титла.
Аз за тези сезони знам.Мисля че има и други.

Чет Дек 06, 2007 2:40 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
това го знаеме, и баща ми и дедо ми са ми го казвали това нещо.
това в България... мафиа в футбола, дано наистина утре мача да се играе честно!

Чет Дек 06, 2007 4:13 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
това заглавие няма ли кой да го оправи?????????

Чет Дек 06, 2007 6:12 pm
Профил
Пристрастен
Аватар

Мнение 
сори за грешката пуснах темата после видях грешката

Чет Дек 06, 2007 6:24 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
saract написа:
Веднага ти казавм най - фрапантните случаи:
1.1965 - 66 г.Белите бият през пролетта и "Левски" и ЦСКА/ 1:0 и 2:0/ но са спрени в Пловдив от "Спартак" с помощта на съдията.В крайна сметка оставаме трети но сме морални шампиони.Играем финал за КСА с ЦСКА и тогава се вижда кой е най-добрия отбор в България 1:0 за лавината с гол на великия Александър Василев.
2.1966 - 67 г. Невероятна битка за първото място между Славия и "Ботев" Пловдив.Малката подробност е,че Славия играе същевременно и в турнира за КНК където стигаме полуфинал.Възползвайки се от умората на белите канарчетата стават шампиони с някои съмнителни резултати в края на шамрионата и малко помощ от БФС.
3.1974 - 1975 г.Отново сме трети с най добрия отбор.Младия и много талантлив отбор начело с Желязков,Цветков и Атанас Александров играе модерен и атрактивен футбол но позициите в БФС са слаби.Допуснати са някои изненадващи резултати / две трудно обясними загуби от "Спартак" Плевен/ и най -добрият отбор отново не е шампион.За сметка на това бием буферите на финала за КСА с 3:2 с хеттрик на Желязков - селяните още не могат да го преживеят мача.
4.1979 - 1980 г.Вероятно най-голямата несправедливост в историята на българския футбол................Не ми се говори за този сезон.Всички с които съм разговарял за този сезон казват че Славия са били поне две класи над чорбата но.......Последния мач за сезона е бил между двата отбора през 40 000 на "Васил "Левски"" - победа за бялата лавина след което ................награждават шампиона ЦСКА.Смях......
5.1990 - 91 г.Смея да твърдя че този имахме най-добрия отбор.Но "вътрешни" проблеми ни лишиха от заслужена титла.

Истината е, че ние сме най-ощетения отбор от шибания комунистически строй!!Лека-полека си връщаме позициите и да се надяваме, че отново ще стане както преди 1945, а именно безапелационен номер едно!!

Изображение
www.zone1913.com

Чет Дек 06, 2007 10:43 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
saract написа:

Тогава фактическият собственик на отбора, Робърт Максуел, почина при много странни обстоятелства и спря кранчето с парите. На Боби Григ му се наложи да продаде доста мачове, за да закърпи бюджета...

Пет Дек 07, 2007 4:38 am
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение 
В края на 50 те и началото на 60 те години Славия е имала велико нападение в лицето на Добромир Ташков,младия тогава Александър Василев /Чоко/ и Георги Гугалов.Тогава също на белите не е позволено да станат шампиони.Не знам подробности и ще бъде интересно някой от по старите фенове да разкаже.
За сезона 1979/80 г. съм разговарял дори с фенове на ЦСКА които са признавали че сме били по добри от тях.Но чорбарите три сезона поред не са ставали шампиони и са били твърдо решени да спечелят на всяка цена.Да не говорим че през 1979 г. ЦСКА губят титлата в последния кръг от "Левски" в директен мач и умират от страх това да не се повтори.Така че е направена уникална организация преди последния мач /Славия - ЦСКА/ чорбарите да водят с три точки.Подробностите едва ли са важни.Най тъжното в цялата история е че футболисти като Желязков,Чавдар Цветков ,Атанас Александров,Ваньо Костов и други така и не стават шампиони.

Пет Дек 07, 2007 9:04 am
Профил
Луд за връзване
Аватар

Мнение 
1926: Славия (София) - Владислав (Варна) неигран *

* - назначеният за преиграването съдия Г.Григоров не се явява и Владислав отказва да играе
при друг съдия. Първоначално БНСФ присъжда служебна загуба на Владислав и обявява Славия
за държавен първенец. Владислав оспорва това решение на конгреса на БНСФ в Бургас, който
решава да се изиграе нов мач между двата претендента за титлата през пролетта на 1927 г.
Тогава Славия отказва да играе и титлата се присъжда на Владислав.

Пет Дек 07, 2007 3:25 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща