Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Вто Юни 17, 2025 1:20 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
 Избори 2005 

Вашите избраници са:
Коалиция "За България" 8%  8%  [ 2 ]
ОДС 12%  12%  [ 3 ]
ДСБ 48%  48%  [ 12 ]
ФАГО 0%  0%  [ 0 ]
ВОЛЕН СИДЕРОВ И КОАЛИЦИЯ "АТАКА" 24%  24%  [ 6 ]
Коалиция на розата 0%  0%  [ 0 ]
Новото време 8%  8%  [ 2 ]
ДПС 0%  0%  [ 0 ]
Евророма 0%  0%  [ 0 ]
Общо гласове : 25

Избори 2005 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
bodzhov_zv написа:
Интересна ще бъде реакцията на гласувалите за червените ченгета от Атака, като се състави комунистическо- турски кабинет с явната или тайна подкрепа на депутатите от Атака. Интересно ще бъде дали Атака ще се разпадне или ще останат заедно, но ще си гласуват на кой както му скимне- като хората на Жорж едно време.

Ченгетата от "Атака" със сигурност няма явно да се коалират с Доган, защото така крехките им 300 000 гласа ще са загубени от раз, но ще намерят друг начин да подкрепят комунистите, можеш да си сигурен.
Лошото е, че в дясно сме доста слабички и ще ни е нужно едно оправление на "БКП", за да се стегнем малко.

Пон Юни 27, 2005 7:06 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Толкова са им крехки гласовете, че взеха че станаха четвърта политическа сила. И оставиха десните партии ОДС и ДСБ зад себе си. За БНС да не говорим... Едвам се закрепиха над бариерата... Може би техните гласове са били крехки, но едва ли тези на "Атака".
А ако да влезат в управлението и частично да постигнат целите си значи коалиция с БСП или нещо от сорта, няма да се учудя и аз. Не е изключено.
Тепърва предстои да разберем кой - крехък, кой - здрав, кой - чуплив кой - не...

Пон Юни 27, 2005 9:45 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Ами напред ще са турците, като българина не гласува ?!

Вто Юни 28, 2005 8:06 am
Профил ICQ
Администратор
Аватар

Мнение 
Присъствието на турска партия в парламента е напълно нормално, след като има такъв етнос в България. Сравненията със западните държави не са коректни, защото тамошните малцинства са вторични, не са заварени компактни маси от население, а имигранти.
Големия проблем е този- най- голямата парламентарна група в 40 ОНС ще е тази на червените ченгета. Както е било почти винаги досега.

Чудно ми е колко от тези, които се изказват по етническите въпроси и искат да "изринат" циганите и турците са ходили войници? А ще ходите ли? Или ще се направите на болни, сакати, слабоумни???? Или мама и тате ще се бръкнат с парички за рушвет? Или ще стискате палци час по- скоро да отпадне наборната служба, което ще стане невъзможно, ако излезем от НАТО, както искат болните мозъци от Атака :lol: Не може някой хлапак или "болен", който не е давал наряд, не е разглобявал автомат, не се е возил в БТР или танк да защитава крайнонационалитически възгледи. Щото ако допре ножа до кокъла пръв ще се "разболее". На приказки всеки може да бъде силен, но в днешно време патриотизмът се измерва с това- бил ли си войник или си се покрил, плащаш ли си данъците или укриваш доходи, участваш ли в общественополезни дейности или смяташ хората, които го правят за балами. Това е простата истина. Всичко друго е разтягане на локуми и развиване на разни тезиси зад които стои едно голямо пффффффффффф( въздух под налягане).

Вто Юни 28, 2005 12:13 pm
Профил WWW
Администратор
Аватар

Мнение 
а аз мислех че само на тия в парламента им е влезнало надълбоко... :roll:

Мен ме изпрати
Ванчо Михайлов
Да изпълня присъдата.

Я стани, стани,
Шумадийско куче.
Тебе ке те утепам".
Пистолетът гръмна.
Кралят се обърна.
Да живее Македония!

Вто Юни 28, 2005 11:18 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Защо се опитвате да превърнете темата в мерене на пишки и години, а просто не оставите темата и дискусията да се развият от само себе си...
Какво по-точно значи турска партия в парламента е напълно нормално нещо... та това дори не е турска, а една помашка партия на измекяри, които не ги искат никъде. Опитаха се да отидат в Турция, от там ги изгониха като мръсни кучета и се върнаха в България за да палят български знамена, изнасилват и да се гаврят с дедите ни загинали именно в борба срещу тази сган. Ще ме извинявате, ама не ми е нужно да съм ходил в казармата, за да разказвам после войнишки истории и да имам национално самосъзнание.

Сега пък ченгета... левите им викат крайно десни, а десните крайно леви. Всички бягат от тях. Защо? Може би, защото си позволиха да повдигнат въпроси и очевадни проблеми (факт е обаче че не предлагат решения), които до сега никой не си бе позволил дори да зачене. Да, не са въпроси и проблеми с елементарно решение, но ако бяха едва ли щеше да има нужда от тези политици, а аз или някой от вас щеше да реши националните проблемите из форумите на славиясофия точка ком.

И как беше призива... не оставяй другите да говорят вместо теб... на турски

Мен ме изпрати
Ванчо Михайлов
Да изпълня присъдата.

Я стани, стани,
Шумадийско куче.
Тебе ке те утепам".
Пистолетът гръмна.
Кралят се обърна.
Да живее Македония!

Вто Юни 28, 2005 11:48 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Тук не става въпрос за мерене на пишки и години, нито за хвалба, че си направил нещо нормално като си отишъл в казармата. Просто ми е смешно когато разни "скинари" , които като им шляпнеш един шамар се насират в гащите и тичат при мама ( действителен случай) разправят врели некипели и надуват мускули с приказки. Не може да нямаш и най- бегла предства какво е казарма отвътре и да говориш за "сган", "Изриване", "обриване" и т.н. Знаете ли какво щеше да стане с България по време на възродителния процес, ако не бяхме член на Варшавския договор? Щото базата Инджирлик е на територия от 15 000 кв. км и е фрашкана до горе с изтребители и танкове. Та само това ни трябва- разни "националисти" да ни вкарат в подобен проблем. Щото е лесно да говориш за България на три морета, Мидия- Енос, Солун е наш, Западни покрайнини, тези да избием, онези на сапун... Но преди да приказваш подобни работи трябва да си наясно през какво точно минава вероятното изпълнение на подобни закани. :roll:

Сря Юни 29, 2005 1:05 am
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Аз да попитам, като е толкова нормално тези турци защо не направят една Българска партия в Турция ?Защо в едно министерство се говори на турски?Защо няма новини по държавната турска телевизия на Български?Имам и още въпроси ... :?

Сря Юни 29, 2005 10:57 am
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
ronaldo написа:
Аз да попитам, като е толкова нормално тези турци защо не направят една Българска партия в Турция ?Защо в едно министерство се говори на турски?Защо няма новини по държавната турска телевизия на Български?Имам и още въпроси ... :?

Нормално е 7-8% от населението да имат своя партия, след като другите партии не правят нищо за тези хорица.
Не е нормално да са на власт обаче и то всеки път. Нито да завземат министерствата, разбира се. Но това се дължи на тези скодоумници, които не гласуват и заради които процентът на "ДПС" вместо 4-5% е станал над 12% и това разбира се го прави сила в парламента и желан коалиционен партньор, за награда разбира се трябва да му се дават министерски места. Логиката е проста, колкото повече хора гласуват, толкова по-малко комунисти и турци ще има в парламента. Само че народът е много "интелигентен", постоянно е сърдит и то на тези, на които има най-малки основания да се сърди, не гласува и увеличава процентите, на двете партии с постоянен електорат, толкова е просто.

Сря Юни 29, 2005 2:59 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Логиката е правилна, и като добавиш факта, че електората на ДПС се е увеличил частично, благодарение на циганите - става лошо. Защото много цигани са предпочели да гласуват именно за ДПС, а не за глупостта "Евророма". Типичен пример са циганите от "Столипиново". Други пък цигани от страната гласуват именно с надеждата някой като Доган да им пусне тока като в посочения квартал. Като видях едно интервю с един циганин по ТВ ми стана зле: "Аз за Доган гласувах. Той честен човека, изпълнява си обешанията и ще ни пусне тока...". И така лавинообразно гласовете на ДПС достигнаха най-високата си точка.

Сря Юни 29, 2005 6:30 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 57 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща