Автор |
Съобщение |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13224 Местоположение: SOFIA
|
 Re: Селекцията - 2014/2015
В селекцията ме притеснява това, че не се забелязва подобрение на отбора и повишаване на качеството. През редовния сезон записахме 0-2-8 срещу първите 5 отбора. Сега ще играем по 4 пъти най-вероятно и почваме с 15 загуби от воле. Ако не се изгради боеспособен отбор, който да взима точки от такива мачове, дори осмото място може да се окаже химера. А при 10 отбора 8-мо място си е отново на чертата.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Пон Юни 09, 2014 12:15 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Един от обявените за ненужни в Славия най-вероятно ще се завърне в родния си Пирин (Благоевград), разбра БЛИЦ. Става въпрос за халфа Александър Дюлгеров, който заедно с още седем играчи на "белите" бяха отписани от треньора Милен Радуканов.
|
Пон Юни 09, 2014 2:17 pm |
|
 |
рони
Пристрастен
Регистриран на: Нед Окт 31, 2010 10:27 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
Viktor4o_Rs написа: За мен далеч по-притеснителното е, че си караме постарому и не виждам никаква промяна - привличаме само свободни агенти, от малки отбори, резерви от по-силните и смешни чужденци, нито лев за селекция. Ако Дебелия действително искаше нещо да се прави и да станем конкурентноспособен отбор, този път щеше да извади пари за селекция, за да дръпнем рязко напред. Щяха да бъде назначен и силен спортно-технически директор.  Щеше да се разкарат и други некадърници, далеч по-некадърни от лекетата Меси и Галин. Нищо такова обаче не се случва и си говорим някакви общи приказки за планове след 3-4 години и как трябвало нещата да стават постепенно - което е сигурен знак, че нищо няма да стане. Щото е абсолютно сигурно, че с типичната трансферна политика през последните 17-18 години ние от дъното няма да мръднем. Може би Дебелия ще чака да стане стадиона и немците да започнат да дават пари и чак тогава да започнем да даваме и някой лев за нови играчи. Само че дотогава я камилата, я камиларя, могат да се случат куп неща, при това доста неприятни за нас. Викторе, защо мислиш, че е толкова лесно да извадиш пари за селекция и какво като някои вадят всяка година милиони без никаква стратегия. Единствените отбори, които правят засега нещата с някаква мисъл са Литекс и Лудогорец. "Ботев" се опитва да действа като тях, но засега е много далече - хвърлиха десетки милиони за един финал за купата и не влезнаха в тройката. Колко хора според теб могат да извадят парите, които вадят собствениците на гореспоменатите три отбора? Това все пак са пари, а не вестници. За да се развиваш във футбола според мен трябва да имаш правилно построена пирамида, а не като тази на "Левски" и ЦСКА. Не ме разбирай погрешно, изобщо не искам да защитавам В.С. И аз много пъти съм му бил бесен, неодобрявам голяма част от решенията му, особено тези с обезличаването на Славия, уговорените мачове и безличната игра в столичните дербита, но мисля, че ако искаме отбора ни да се развива, трябва да подкрепим Милен в решенията му, особено в тези да освободи играчи като Галин и Меси. За Чавдар също съм съгласен, въпреки симпатиите които имам към него и ще се обоснова: аз лично като славист не искам в Славия да играе футболист, който реве, че е отнел титлата на "Левски" и то забележете след единствения път в последните години, когато си излезнал с чест от мача и цяла България ти прави евала, не искам в Славия да играят измислени "звезди" като така наречения Меси, които представяте ли си нямал мотивация да играе за този отбор. Още Вили Вуцов ако си спомняте го беше изпратил една година да играе в Монтата за да види разликата, но така, както не се научи да центрира, така и не разбра какво е да играеш за Славия. Ако всеки един от нас се постави на мястото на Радуканов и има в съблекалнята футболист, който не се раздава в тренировките, не се съобразява с другите, футболист който не търпи критика защото е Чавдар Янков, футболист който по време на лагерите си позволява да пие и то пред очите на всички, като при това става невъздържан и избухлив, какво бихте направили? Не е ли най важното колектива в един отбор и примера, който дават такива футболисти на по-младите? И не на последно място изминалия сезон бе един от най-тежките за нас. Къде бяха тези "звезди" и толкова добри футболисти като Галин и Меси - защо те не поведоха отбора, защо не изпъкнаха над другите и без това посредствени играчи като достатъчно опитни и можещи? Защото са мишки, без самочувствие, без толкова футболна класа, ненадминати само в чалга заведенията. И ако трябва да сме честни, трябва да признаем, че в последните важни мачове един от най-добрите ни футболисти бе Янко Сандански. Колкото и жалко да е това за Славия, това е действителността. Може да е недодялан и непохватен с топката, може да е груб, може да е всякакъв, но последните мачове игра със сърце и даде максимума от себе, дори повече. Ето затова мисля, че Милен го оставя и този сезон, защото не трябва да си кой знае какъв треньор, за да видиш когато отбора е под напрежение и си притиснат до стената, кой има сърце и кой се раздава до последно и кой играе с наведена глава и няма психика дори сам срещу вратаря да вкара гол. Дотук съм съгласен с всяко едно решение на Радуканов относно освободените, дали трябва да има други - ще зависи от това какви футболисти ще можем да си позволим, но ако искаме Славия да бъде конкурентен отбор на лидерите, трябва да изтърпим още малко. Виждали сме и с много пари да не се постигат мигновенни резултати. Нека не забравяме, че за разлика от други, сме недолюбвани и трън в очите на много хора, като започнем от журналисти, политици и т.н. Ние не сме отбор на нито една власт и точно в това е чара на Славия. Затова са и злостните коментари как някакви си немци ще строят нов стадион на Славия, като те нямат фенове, как там ще играе националния, как Славия не трябва да играе в А група .....Е да, ама не. И Славия ще я има, и нов стадион ще има и то най-добрия в България, и отбора ще бъде отново там, където му е мястото, а именно сред челниците. Що се отнася до нас феновете, само се моля да имаме още малко търпение, за да видим любимия ни отбор там, където всички ние искаме да бъде.
_________________ И в радост и в тъга - САМО СЛАВИЯ!!!
|
Пон Юни 09, 2014 2:20 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
Не е проблемът в освободените, а в новопривлечените, това го написаха вече няколко съфорумци. Иначе никой не е казал да вадим пари за играчи колкото Лудогорец, Литекс и "Ботев", въпросът е да се дават все НЯКАКВИ пари за селекция. Прав си, че с много пари може да не постигнеш нищо, но когато не даваш никакви, тогава провалът ти е сигурен. Съгласен съм с всичко, което си написал за Галин, Меси и Чавдар, но да виждаш някакви кой знае колко по-добри нови ? Някакви лидери, играчи с характер, печелили трофеи, някакви по-опитни бойци ? Да виждаш някой, който сме привлекли и за който да кажем, че ще вдигне чувствително класата в тима ? Да виждаш да имаме намерение да вземем някой добър нападател, щом почваме пак с пробите на чужденци с 1 гол в кариерата си ? Без пари за селекция няма да стане, колкото и Свинята да се опитва да прави с пръдня боя. Като не дава, всеки сезон ще се борим да не изпаднем, това е.
|
Пон Юни 09, 2014 2:37 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
|
Славия подписа с тримаБижев, Везалов и Георгиев са играчи на "белите" Славия подписа договори с още трима футболисти. Вилиян Бижев, Димитър Везалов и Димитър Георгиев вече официално са играчи на "белите". Нападателят Бижев (на снимката) е на 21 години, роден в Калифорния. Играл е за младежките формации на Ливърпул (Англия), Фортуна (Дюселдорф-Германия) и норвежкия Старт. Бижев за последно бе в дублиращия тим на Ливърпул. Бранителят Везалов е на 27 години, роден в Банско и юноша на "Марек". Играл е в Монтана, Свиленград, Любимец, Берое, "Левски" и "Ботев" (Пд), откъдето идва при "белите". Нападателят Георгиев е на 22 години, роден в София. Първият си професионален договор подписа с Литекс, а за последно игра в "Марек". 
|
Пон Юни 09, 2014 2:49 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Кой е този Георгиев?
|
Пон Юни 09, 2014 2:50 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
|
Пон Юни 09, 2014 2:53 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
|
Ами явно е той. Ами това е, решихме проблемите в нападение - Ради, Бижев и Димитър Георгиев, атомно трио 
Последна промяна Viktor4o_Rs на Пон Юни 09, 2014 3:00 pm, променена общо 2 пъти
|
Пон Юни 09, 2014 2:55 pm |
|
 |
рони
Пристрастен
Регистриран на: Нед Окт 31, 2010 10:27 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
Вярно е че няма някакви изявени нови имена, но ако си припомним в сезона на юбилея колко опитни играчи с имена и характер имахме и какво - поредния слаб сезон и безлична игра. Проблема е, че в България няма кой знае какви футболисти, които да отговарят на критериите лидер, с характер и т.н. Футболисти с претенции колкото щеш, ама повечето от тях са въздух под налягане. Затова Лудогорец и "Ботев" пазаруват от вън, но ние нямаме техните финансови възможности все още. Надявам се новите футболисти да създадат добър колектив, който в повечето случаи е много по важен от отделните качества на футболистите. Все си мисля, че последните години в Славия изобщо няма такъв и това също е една от причините да сме в това положение.
_________________ И в радост и в тъга - САМО СЛАВИЯ!!!
|
Пон Юни 09, 2014 2:58 pm |
|
 |
White Hart Lane
Орден "Стара Славия"
|
Аз мисля , че този път селекцията ще е успешна.
|
Пон Юни 09, 2014 3:20 pm |
|
 |
|