Автор |
Съобщение |
Петър Дяков
Орден "Стара Славия"
|
 Re: "Славия" - ""Левски""
Виждал съм всички голове на Чаво срещу "Левски", така че мога да ги изброя поименно: 1. Дебютният му гол през пролетта на 1974 г. С него поведохме, после Боби Григ вкара още един, но накрая мачът завърши 2:2. 2. Победният му гол през есента на 1974 /когато играхме с оранжевите фланелки във филма/. 3. Един гол в дербито 3:3 през есента на 1976. 4. Гол от фаул, с който открихме резултата през пролетта на 1977. Изравниха с измислена дузпа, но после Жужо ги препарира с нов гол от фаул за 2:1. 5. Гол през есента на 1978, когато спечелихме с 3:1 /другите май отбеляза Кимбата/. 6. Гол през пролетта на 1979 - бихме с 2:0 /втория вкара Гулията/. 7. Два гола през пролетта на 1980, също 2:0 /откраднатата титла/. 8. Гол пак от фаул, с който също поведохме през 1984 г, отново изравниха, но с попадение за Майкъла ги наказахме с 2:1 Общо 9 парцала. 
_________________ Обичаме ви, бели алкохоли!
|
Пон Авг 31, 2015 3:31 pm |
|
 |
SaKrAnTo 1913
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 5:48 pm Мнения: 4220 Местоположение: София
|
Дано се създаде някаква организация да няма говеда в Сектор А. Много ми кипва.
Пон Авг 31, 2015 7:23 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13191 Местоположение: SOFIA
|
 Re: "Славия" - """Левски"""
Напоследък се научиха да ги слагат отсреща. Хем ще помогнат с ремонта на стадиона като демонтират някоя седалка. По-интересно е кой ще замести Диего. Аз не виждам друг номинален ляв бек в разширения състав.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Пон Авг 31, 2015 8:15 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
Дечев отдясно и ще сложат Панов отляво. Или да се експериментира с Пиргов или Костадин Дяков отляво, ама не ми се вярва.
|
Пон Авг 31, 2015 9:06 pm |
|
 |
seth
Администратор
|
"Славия" завърши 1:1 с шампиона "Лудогорец" в последния си мач от "А" група. Равенството бе поредният добър резултат за "белите" през сезона и те се очертават като приятната изненада до момента. Марио Кирев, който сложи капитанската лента след контузията на Георги Петков и го измести от титулярното място между гредите, е с голяма заслуга за добрите резултати на отбора. Пред "7 дни спорт" той говори за постигнатото в първите 7 кръга, за целите пред отбора до края на сезона и за това каква всъщност е тайната на успехите на "Славия" тази година.
- Марио, можеше ли "Славия" да вземе нещо повече от тази една точка при гостуването си на "Лудогорец"? - Не мисля, по-скоро бих казал, че откраднахме тази точка. Играхме организирано, въпреки че започнахме малко колебливо мача. Впоследствие се окопитихме и играта ни тръгна през второто полувреме. "Лудогорец" си имаше своите положения, на два пъти и гредите ме спасиха. За сметка на това ние имахме едно статично положение, от което се възползвахме. Разградчани загубиха две точки, а ние откраднахме една. - Какви бяха очакванията в съблекалнята за този мач, имаше ли по-различно настроение след добрия ви старт? - Аз лично нямах никакви очаквания, знаех, че ще е много труден двубой. "Лудогорец" е отбор, който много тича и се бори много. Беше мач, в който нямаше какво да губим, излязохме с нагласата да вземем каквото можем от него. Мисля, че постигнахме максималното. - Помогна ли ви това, че нямаше очаквания към вас? - Може би, да. Излязохме по-освободени и това ни помогна да играем по-спокойно. Признавам си, че лично аз излязох прекалено спокоен и не ми тръгна добре мачът, но след това, както казах, всички се окопитихме. - От началото на сезона "Славия" е определян като изненадата в "А" група. Приемате ли се и вътре в отбора така? - Мисля, че наистина сме изненада, но когато работим толкова много и добре, се получават тези заслужени добри резултати. - Очаквахте ли толкова добро представяне от себе си в първите 7 кръга? - Не сме очаквали нищо определено, защото тази година в първенството няма лесни мачове и не може да се предвиди изходът от нито една среща. Ние можем само да се поздравим, че след 7 мача сме на третото място в "А" група, защото го заслужаваме. - Мислите ли, че можете да задържите това ниво? - За втори път ще отговоря на този въпрос с "да". Ако продължаваме да сме толкова организирани и да работим толкова добре, може да стигнем и по-нагоре от това трето място. - Моментното класиране за какво повече ви дава амбиции и самочувствие? - Имаме увереност и самочувствие, а и може би точно в челото на класирането ни е мястото. Започнахме добре и се надяваме, че ще продължаваме да печелим мачовете си и да играем още по-добре. - От началото на сезона сте допуснали само два гола. Какво се промени в играта в защита в сравнение с миналия сезон? - Честно казано, съм суеверен и не искам да говоря за сухи мрежи (смее се). В защита всеки изпълнява много точно задачите и когато един допусне грешка, друг го покрива. Засега се справяме и нещата ни се получават. - Не се ли получава по-трудно тази сработка, когато имате толкова нови в отбора? - Трудно или не, сме длъжни да се справяме и да играем организирано. Момчетата се справят много добре със задачите си в защита, както вече казах, и това е много добре за отбора и резултатите, които постигаме. - Измести Георги Петков от титулярното място, получи и капитанската лента. Чувстваш ли се лидер на този отбор на "Славия"? - Не знам дали съм точно лидер, защото не мога да кажа, че съм изместил Георги Петков, може да е само временно. Той сам каза, че дава път на младите и винаги ме подкрепя много в тренировките, оказва сериозна помощ на всички в отбора. Капитанската лента ми дава увереност както на мен, така и на съотборниците ми. Трябва да питате треньора дали съм изместил Георги от вратарския пост. - Иван Колев каза доста добри думи за отбора от началото на сезона, от които изглежда, че доста държи на дисциплината. Как се работи с него? - Тренировките, които провежда, са много добри, въпреки че понякога са тежки. Благодарен съм му, че ми дава шанс и ми гласува доверие. Той е много свободен на тема психологическа нагласа и мотивация, не създава някакъв излишен стрес у играчите, оставя всеки да греши, без да го хули излишно. Знаем в България какви треньори има и как те се отнасят с футболистите си, как ги обиждат. Иван Колев не е такъв и вътре в отбора си говорим, че той не създава напрежение, което е и основната причина и ние да играем освободено. - Мислиш ли, че ако продължите с тези добри резултати, напрежението върху вас ще се покачи? - Нека първо да продължим с доброто представяне и ще видим какво ще стане. - Предстоят две седмици пауза в първенството. Повечето отбори наблягат на физическата подготовка в нея, и за вас ли се очертава същото? - Ще направим една лека подготовка и ние, за да се готвим за следващия тежък мач срещу ""Левски"". - "Славия" е в серия от 3 поредни победи над "сините". Мислиш ли, че можете да ги увеличите с още една? - Надявам се. Знаем, че мач с мач не си прилича. Имаме предимството, че играем на наш терен и предстои да видим какво ще се случи. Дано да постигнем още един успех над ""Левски"".
|
Вто Сеп 01, 2015 9:16 am |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Марио Кирев не е по лош нито от Митрев нито от Макенджиев които са в групата на националния .
|
Вто Сеп 01, 2015 12:39 pm |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
То и Ивайло Димитров е голмайстор на А група, но се вика Алекс Колев ...
|
Вто Сеп 01, 2015 4:36 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Треньорът на Славия Иван Колев не вижда смисъл от това да разузнава отбора на "Левски" преди срещата между двата отбора след паузата заради националните отбори. Според него времето е твърде кратко, за да се направят някакви промени и Стойчо Стоев да успее да го изненада. "Отборите в "А" група се познаваме добре. Ако настъпят някакви сериозни промени ще вземем мерки", коментира Колев пред "7 дни спорт". Славия е в подем след равенството 1:1 срещу шампиона Лудогорец в Разград, когато изравнителното попадение отбеляза Антон Карачанаков.
|
Сря Сеп 02, 2015 7:46 am |
|
 |
seth
Администратор
|
Цитат: Сериозни проблеми се струпаха на главата на селекционера на младежкия национален отбор Антони Здравков. Трима от основните играчи на тима за европейските квалификации с Румъния (4 септември) и Люксембург (8 септември) са приети в русенската болница с температура, разстройство и повръщане. Кирил Десподов, Стефан Велков и Живко Хаджиев са диагностицирани с летен вирус. Наложило се дори играчите да бъдат включени на системи.
Късно снощи тримата се върнаха в лагера на тима, но са под сериозна въпросителна дали ще могат да вземат участие в мача с Румъния.
„Очаквам мнението на лекарите доколко е заразно състоянието им. Надявам се тепърва да не вдигнат температура и други, защото тогава положението ще стане много сериозно”, коментира Антони Здравков пред „Меридиан Мач”. и Цитат: Нападателят Матийо Мансе ще пропусне мача на Славия с "Левски" на 13 септември заради контузия. 26-годишният френски футболист има травма в крака и няма да тренира с топка около 20 дни. Очаква се Мансе да поднови пълноценни тренировки в края на месеца.
Голмайсторът, минал през няколко английски отбора, е последното до момента ново попълнение на столичани. Матийо Мансе дебютира в "А" група при победата на Славия с 1:0 като гост срещу "Ботев" (Пловдив) на 16 август.
Костадин Дяков вече тренира със своите съотборници и по всяка вероятност ще бъде напълно готов за дербито с "Левски" следващата седмица. Халфът не игра в последните четири двубоя на "белите" заради травма. Подобна е и ситуацията с крилото Жереми Манзоро, който не игра за Славия срещу шампиона Лудогорец заради контузия, но ще бъде на линия за двубоя срещу "Левски".
|
Чет Сеп 03, 2015 7:29 am |
|
 |
seth
Администратор
|
Цитат: Крилото на Славия Антон Карачанаков се закани на ""Левски"", с който "белите" играят в следващия кръг на "А" група.
""Левски" си е "Левски"", но мен ме интересува играта на Славия, Отбелязвал съм на ""Левски"" с екипа на ЦСКА и сега ще дам пак всичко от себе си, зада го направя. Искам да помогна на отбора, за да вземем максимума от мача", коментира младият футболист пред "Тема Спорт".
"Избрах Славия, защото в клуба се работи професионално и се дава път на младите футболисти. Условията са отлични и те предразполагат единствено към играта", заяви Карачанаков.
Той не пожела да говори за ЦСКА и дали е имало шанс да се върне при "червените".
"Жалко е, че клуб като ЦСКА в момента е във "В" група, но това е реалността. няма какво да се направи. Пожелавам им колкото се може по-бързо да се върнат там, където им е мястото - в елита", каза само той.
|
Пет Сеп 04, 2015 10:05 am |
|
 |
|