Оправдания за пореден път
Автор |
Съобщение |
Xunep`ToH4e
Орден "Стара Славия"
|
 Оправдания за пореден път
Как Славия се превърна в тъпан
Загубата от Вихрен не е сензация, а закономерност
Мнозина определиха загубата на Славия от Вихрен като изненадата на кръга. Тези, които са близо до белия клуб, обаче я очакваха. Знаеше се, че ще има издънка. Въпросът беше не дали, а кога. Необходимо беше само едно - на Овча купел да дойде що-годе грамотен отбор. Белите разиграха пиесата "Ела, вълчо, изяж ме" и срещу "Марек" преди седмица, и срещу изхвърления от професионалния футбол Пирин през август, и онзи ден срещу Вихрен. Отборът от Сандански обаче се възползва по най-добрия начин от гостоприемството на домакините. Те не срещнаха никаква съпротива и взеха своето. Победата 2:1 бе минималното, с което можеха да си тръгнат от София. Защитата на белите игра така, сякаш се среща за пръв път на терена. Неориентираните Янко Вълканов и Асен Караславов правеха грешка след грешка, германецът от италиански произход Ди Грегорио даде да се разбере защо е бил резерва до момента. Очевидно той е далеч от класата на сънародника си Джовани Сперанца. Ангел Стойков бе под всякаква критика. След една от грешките му Фуртадо като по чудо не вкара третия си гол в мача.
Тъжната истина обаче е, че положението в Славия е тежко не от вчера. През последните години белите се превърнаха в клиент на посредствени провинциални отбори. От шампионската титла през 1996 г. те нямат силен сезон. Силни периоди - да, но не и цяло първенство. Отборът от квартал Овча купел е свикнал да редува силни със слаби мачове, да пада, когато всички очакват да бие, и обратното. Точно затова си е спечелил и славата на най-тотаджийския тим. Белите винаги са имали високи претенции, но все не могат да се доредят до евротурнирите. Пречи им ту Литекс, ту Локомотив (Пд). Истината обаче е друга - Славия пречи сама на себе си. Явно в този отбор нещо куца, защото с проблемите не можаха да се справят редица треньори. Водилият Олимпик М Жарко Оларевич бе победен насред София от Черноморец. Сега същото се случи и на немския възпитаник Петър Хубчев. С неговия отбор се подигра новакът Вихрен, за който всички мислеха, че ще играе ролята на донор в първенството. Явно само опитът в чужбина и налагането на дисциплина не са достатъчни. Проблемът е някъде много по-дълбоко. Той е в психиката на играчите, много от които стават за село, но не и за София.
|
Пон Сеп 19, 2005 10:55 am |
|
 |
Xunep`ToH4e
Орден "Стара Славия"
|
Венцеслав Стефанов:
Ако не бият, ще гладуват
Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изгледа загубата от Вихрен от официалната ложа. Той си тръгна бесен от стадиона, а вчера все още обмисляше какви санкции да наложи на играчите. Шефът на белите се съгласи да отговори на въпросите на "7 дни спорт".
- Г-н Стефанов, защо се стигна до загубата от Вихрен?
-Тя е напълно заслужена. Момчетата от Сандански играха мъжки и биха. Нашите подходиха безотговорно. Някои футболисти я карат агале-агале. Това не може да продължава. Сега още мисля, но утре ще реша какви мерки да взема.
- Възможно ли е футболистите да са подценили съперника?
- Не знам какво са си мислили те. Ако наистина е било така, то е много лошо за тях, защото от началото на първенството Вихрен показаха, че са добър отбор.
- Славия не игра добре и в последните мачове, които спечели.
- Точно от това ме боли. Не ме е яд толкова от загубата, колкото от играта. Никой не е застрахован, всеки може да допусне лош резултат. Загуби, ама загуби с игра. А ние какво правехме? Разхождахме се по терена. В този мач имаше един отбор, който играеше, и един, който гледаше. Ние гледахме.
- Казахте, че ще вземете мерки. Те към футболистите ли ще бъдат насочени, или към треньора?
- Само към футболистите. Треньорът прави каквото трябва, но не и играчите. Това, че градим млад отбор, не е оправдание, защото се излагат предимно опитните. Не играят тези, от които очакваме най-много.
- Най-добър срещу Вихрен бе вратарят Армен Амбарцумян. Смятате ли, че това е нормално за домакински мач?
- Разбира се, че не е. Ако не беше Армандо, отивахме на петица. Цялата халфова линия не игра добре, видях един трагичен Вълканов и слаб Караславов. Само Амбарцумян, Митко Рангелов и Тошко Колев играха.
- Ще поставите ли ултиматум за победи в следващите мачове?
- Ако не бият, ще гладуват. Утре (б.р. - днес) ще обявя какви точно ще са санкциите. Те ще са сурови, защото безотговорната игра трябва да спре.
|
Пон Сеп 19, 2005 10:56 am |
|
 |
Xunep`ToH4e
Орден "Стара Славия"
|
Капитанът: Добре, че го има Хубчев
Няма конкретен отговор на въпроса защо Славия играе слабо, категоричен е капитанът на Славия Благой Георгиев.
- И аз не знам точно какво става - каза националът. - Проблеми в отбора няма. Всичко е наред, колективът е добър, но е факт, че не играем добре. Вярно е, че отборът е млад, но това не е оправдание. Добре, че треньор е Петър Хубчев, който прави всичко, за да ни научи на добър футбол. Той разбира футбола и ако не беше в Славия, сигурно щяхме да сме още по-зле. Не ни липсва подготовка. Напротив - тренировките са на високо ниво, разнообразни са. Ако играем така, както тренираме, няма да имаме проблеми. Вярвам, че в следващите мачове ще защитим марката "Славия".
|
Пон Сеп 19, 2005 10:56 am |
|
 |
Vlado
Напреднал
|
В момент когато Литекс и Локомотив /Пд/ не стоят добре Славия едвам крета и то при домакинствата си. Мутрите стоят непоклатимо на мястото си, треньорът ни трудно скълъпва смислени оправдания за играта на футболистите си. Отборът няма никакви цели и бързо потъва.
Доживяхме да имаме по- малка посещаемост от Локо /Сф/ без да имат въобще повече привърженици.
И всичко това са тенденции от години. Аз лично надежда за предстояща промяна не виждам.
Та в този ред на мисли искам само да подхвърля една идея, която ако прецените за заслужаваща си бихме могли да обсъдим поне- Ако Славия - това са славистите, какво ще кажете за създаването на нов клуб? И на мен ми звучи почти налудничаво но ми се струва, че тази агония с 300те зрители ще ни довърши все някога.
|
Пон Сеп 19, 2005 1:30 pm |
|
 |
FeverNew
Администратор
Регистриран на: Чет Окт 30, 2003 4:29 pm Мнения: 2355 Местоположение: София
|
Пари?!?
|
Пон Сеп 19, 2005 2:02 pm |
|
 |
white_man
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Чет Сеп 04, 2003 12:16 pm Мнения: 1395 Местоположение: SILISTRA
|
 СРАМ МЕ Е !!!
СРАМ МЕ Е! МАКАР,ЧЕ НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАМ !!!
|
Пон Сеп 19, 2005 2:14 pm |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
София. Президентът на Славия Венци Стефанов да остави треньора Хубчев да работи без използване на тоягата и без бъркане в джоба на футболистите, поиска в пресклуб "Футбол.BG" бившият играч на "белите" Георги Бачев, който сега е капитан на Вихрен, предаде репортер на Фокус. "Не е това пътят за развитието на отбора, който рекламира Стефанов. Той обича да набляга на санкциите, знам го от собствен опит. Колкото президентът стои по-далече от отбора, толкова по-добре е за Славия. Там има един треньор, който може да даде много. Но Петър Хубчев едва ли се е сблъсквал с такива неща в кариерата си, каквито вижда на "Овча купел". Много опитни играчи напуснаха отбора със скандали, дълго се лутаха в тъмнината, някои гладуваха без отбори. Сега само капитанът Благой Георгиев играе силно, обаче една птичка пролет не прави. Славия е име в нашия футбол, но сега не виждам да има колектив", коментира Бачев.
Аз като нищо съм съгласен с Бачев! Май от край време най-голямият ни проблем всъщност си е президента! Нито тролеи , трамваи , мумии или пък треньори са ни виновни. Проблема е Венци!
Пон Сеп 19, 2005 3:07 pm |
|
 |
Komrade
Познат
|
Изненадам съм, че Бачев може да върже две смислени думи ... и все пак браво на Вихрен, (браво в частност и на Бачев), че играят с хъс и постоянство!
То, приятели, повече от това в нашето смешно първенство не се иска!
Но ние и ТОВА нямаме! В мача срещу "Марек", четох, че агитката на гостите била по-голяма.  ))) Ами така ще е, докато съвсем СПРЕТЕ да ходите на мачове. Не е болката в загубата, а в липсата на СЛАВИСТКИЯ ДУХ.
И все пак може и да е по-лошо.
|
Пон Сеп 19, 2005 9:56 pm |
|
 |
Death_Squad
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Сря Окт 01, 2003 8:18 pm Мнения: 2327 Местоположение: Sofia Hardcore
|
Komrade написа: Изненадам съм, че Бачев може да върже две смислени думи ... и все пак браво на Вихрен, (браво в частност и на Бачев), че играят с хъс и постоянство! То, приятели, повече от това в нашето смешно първенство не се иска! Но ние и ТОВА нямаме! В мача срещу "Марек", четох, че агитката на гостите била по-голяма.  ))) Ами така ще е, докато съвсем СПРЕТЕ да ходите на мачове. Не е болката в загубата, а в липсата на СЛАВИСТКИЯ ДУХ. И все пак може и да е по-лошо. това за агитката на маПек са глупости 

The Rise of the poisoned Youth
|
Вто Сеп 20, 2005 12:25 pm |
|
 |
itso
Орден "Стара Славия"
|
Govorim si nie ot 10 godini ve4e, no promiana za moe i va6e ogromno sujalenie e vuzmojna samo pri smiana na rukovodstvoto i sobstvenitsite!
A poslednoto znaete 4e e vuzmojno samo 4rez printsipite na estestvenoto otseliavane v djunglata podobno na edno otbor4e, koeto sega niama prezident. Tova e gor4ivata istina, oste po lo6o e 4e kato si trugnat ste ostaviat zad sebe si ruini. No kolkoto i da razbiat otbora, vse pak kolkoto po rano se razkarat, tolkova po-dobre. V slu4aia sme bezsilni, puk ako ste da biahme po-mnogobroini i ot jivotnite. Mn vajno e i koi ste e sobstvenika na otbora, ako vse pak se ottegliat Madjo i sie. Sega na tiah ne im puka za otbora,a Debelia ima zada4a, kolkoto moje da go douchuchka i da si vuzvurnat vlojenite pari(a te poslednite godini ne sa mnogo).
Slavia vinagi e bil otbor simvol na fairplay i mujestvo,a prez poslednite godini stanahme naritsatelno za prodajnitsi i suvsem naposleduk za tupan.
Dano doidat po-dobri dni za Slavia.
|
Вто Сеп 20, 2005 4:47 pm |
|
 |
|