Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Чет Мар 28, 2024 7:13 pm



Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2 мнения ] 
 Интервю с Андреа Христов 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm
Мнения: 12867
Местоположение: SOFIA
Мнение Интервю с Андреа Христов
Андреа Христов е роден на 01.03.1999. Двамата с неговия брат близнак Петко започват да тренират футбол в "Левски", но по-късно преминават в Славия, където Андреа играе и до момента. През 2017 година и двамата вземат участие в мачовете на юношеския национален отбор на Европейското първенство, което се проведе в Грузия. Андреа е носител на Купата на България със Славия.

Двамата с брат ти започвате в школата в "Левски", но след това напускате "Герена" и преминавате в Славия. Защо напуснахте "сините" и избрахте Славия?

- Първо играехме двамата - бяхме при по-големите, след това ни свалиха при по-малките, за да играем заедно. Но един от треньорите спря да ме пуска в игра. Явно реши, че аз не ставам за нищо. Каза ми "Аз няма да разчитам на теб". След това Славия се свързаха с нас и ни казаха, че най-доброто решение за нас е да отидем при тях.

След като Славия са ви подали ръка в юношеските ви години, бихте ли играли в друг български отбор?

- За момента не, в бъдеще - може би. Не знам как ще се развият нещата.

Как се стигна до преминаването ти под наем в Козенца.

- Аз всъщност не знаех, че има интерес към мен от Италия. Бяхме на лагер в Турция, когато ми казаха, че след два-три дни ще се прибера до София, за да си събера багажа и отивам в Италия. Аз, разбира се, нямаше как да откажа. Това за мен е опит. Когато отидох - там ме приеха добре. Треньорът ме харесваше. Футболът ми хареса. Мачовете са много интересни. Посещаемостта им е висока. По 15-20 хиляди човека ходят на мач. Нивото е много по-високо от елита в България. Като ми свърши наемът трябваше да се върна тук, защото договорът ми беше с опция за закупуване и трябваше да изчакам тяхното решение.

Имаше ли осезаема разлика в начина на подготовка и тренировките в Славия и Козенца?


- Тренировките, разбира се, бяха много по-тежки. Мисля, че всяка тренировка беше с времетраене от 2 часа. Като се върнах тук в Славия ми беше по-лесно. Там живях в хотел, заедно с един от съотборниците ми. Той ми помогна в много отношения, включително да се адаптирам по-бързо.

За четирите месеца престой успя ли да понаучиш италиански?

- Да, горе-долу успях. Когато отидох знаех две думи на италиански. Но момчето, с което живях, много ми помогна. Лошото беше, че в целия отбор имаше само един или двама, които говореха английски. Това беше малко трудно.

Преди да отидеш в Козенца, брат ти замина за Фиорентина. Той какви съвети ти даде, помогна ли с италианския?

- Да, разбира се, че ми помогна. Още в началото го попитах за най-важните неща, които трябва да знам. Той ми ги написа и аз започнах да ги уча. Един от съветите беше точно това да науча по-бързо езика, защото и за отбора е най-важно да можем да се разбираме помежду си.

Вие с Петко от малки играете заедно. Беше ли ви трудно, когато се разделихте?

- Бяхме свикнали заедно, но мисля че може би беше дошло времето малко да се разделим, да видим как е. Не ми липсва - пишем си постоянно, говорим си. Той си идва често в България.

Споменавали сте, че твоят любим отбор е Барселона, а неговият е Реал (Мадрид). Как гледате Ел класико заедно?

- Да, ние сме доста различни. Във всичко - включително и при хранителните ни предпочитания. Двете крайности сме. Когато има мач между Барселона и Реал не го гледаме в една стая.

Ти в момента лекуваш контузия, но след като се възстановиш може би ще попаднеш в състава на Александър Димитров за младежкия национален отбор до 21 години. Как виждаш шансовете ви за класиране на Европейското?

- Този състав с набор 98 и 99 е наистина много силен. Има конкуренция на всеки един пост. С този същия състав горе-долу стигнахме до Европейското до 19 години преди две години. Така че се надявам да се класираме. Наистина и групата е доста тежка с 3 или 4 отбора много силни, но всичко зависи от нас, така че се надявам да продължим.

Вече имате опит именно с класирането си на Европейското в Грузия. Смяташ ли, че това ще ви е от помощ?

- Да, определено. Винаги помага, а и за другите отбори това е някакъв страх, което може би ще ни помогне.

Има и по-малко футболисти в тима. Помагате ли им, давате ли им съвети?

- Да, разбира се. Всички си помагаме. Винаги на по-малките и на тези, които ги викат на първи или втори лагер им помагаме да се внедрят в отбора. Когато влязат в игра им даваме напътствия и те ни слушат, естествено.

Когато се класирахте на шампионата в Грузия старши треньор ви беше Ангел Стойков, а сега сте водени от Александър Димитров.


- Разбиранията на двамата треньори са различни. При Ангел Стойков имахме различна схема на игра. В момента практикуваме друга, даже две - в зависимост от противника.

Твоите съотборници победиха категорично Естония с 4:0 като гост, а след това завършиха наравно с Русия. Предстои мач срещу Сърбия. Как оценяваш шансовете им срещу тях?


- Мачът е в България, така че мисля, че могат да се справят и със Сърбия. Ако покажат същата игра, както срещу Естония и Русия, а защо не и по-добра. Смятам, че Сърбия и Русия са на едно ниво.

Кой от другите отбори в групата ти се струва като по-сериозен противник?

- Не съм ги гледал, но доколкото съм говорил с треньора той ми е казвал, че поляците са най-силни.

Твоето възстановяване от контузия как върви?

- Почти на финала съм, може би след седмица ще подновя тренировки със Славия. За следващите квалификации се надявам да съм на линия.



https://topsport.bg/slavia/andrea-hrist ... B4Z8YhEyUQ

_________________
Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.


Чет Сеп 26, 2019 4:44 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 5:48 pm
Мнения: 4021
Местоположение: София
Мнение Re: Интервю с Андреа Христов
Интервю с Петко Христов

https://www.sportal.bg/news.php?news=837615

_________________
Изображение


Вто Апр 14, 2020 8:44 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 2 мнения ] 

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов.