Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Чет Мар 28, 2024 6:13 pm



Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
 Интервю с Филип Кръстев 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"

Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 5:48 pm
Мнения: 4021
Местоположение: София
Мнение Интервю с Филип Кръстев
Талант на Славия: Не знаех, че бях най-добрият срещу "Левски"

Един от най-надеждните таланти на Славия Филип Кръстев говори специално за Дарик радио и dsport.bg за силните си индивидуални изяви в началните кръгове от пролетния дял на efbet Лига. Едва 18-годишният халф на "белите" направи страхотен двубой срещу "Левски" и асистира на Ивайло Димитров за първото му попадение при победата на "белите" над "сините" с 2:1.

Плеймейкърът вкара първото си попадение в професионалния футбол при успеха на Славия над Дунав с 3:1, а срещу "Левски" направи и първата си асистенция.

С нужното самочувствие, Филип Кръстев се отличава от по-голямата част от своите връстници със своята освободеност и не е изненада, че именно на него се спря Златомир Загорчич за мястото на контузения Дарко Тасевски.

Ето какво каза пред Дарик радио и dsport.bg 18-годишният полузащитник на Славия:


Победихте "Левски" преди броени дни, държи ли ви еуфорията още, защото най-старото столично дерби е апетитна хапка и за двата отбора?

- Определено още ни държи, защото беше много хубава победа и като цяло Славия игра много добър футбол, но трябжа да продължаваме напред. Трябва да надградим и да продължим да тренираме здраво, за да продължим с доброто предстяване и в следващите мачове.

Очаквахте ли да създадете толкова много положения в предни позиции и същевременно в защита да играете стабилно срещу един от водещите отбори в България?

- Очаквахме да създадем положения и да играем красив футбол, защото това правим на тренировките. Стремим се да пренасяме бързо топката през двете фази на игра - защита и атака. Трябва да продължим с този футбол, за да вкарваме още и още.

Безспорно, в герой се превърна Ивайло Димитров, който вкара два гола, но статистиката показва, че ти си играчът на мача. Знаеш ли го този факт и учудва ли те в известна степен?

- Не знаех. Да, Ивайло Димитров вкара двете попадения, но като цяло целият отбор игра много добреи всеки един, който влезе в този мач се представи на много високо ниво и затова спечелихме. Учудва ме малко това постижение, защото бях сменен.

Една наша рубрика - "Числата говорят", показва, че само трима футболисти имат по-висока оценка за представянето си в кръга от теб. Каква е тайната зад този успех, защото ти си само на 18 години?

- Това ме радва. Получих своя шанс. Вече година и половина съм изцяло с мъжкия отбор и тренирам с него. Напоследък получавам повече шансове да покажа своите качества и играя все по-често и по-често. Тренирам здраво и се раздавам здраво на тренировките. Стремя се да показвам все по-добра игра.

Трудно ли бе за теб да излезеш пред близо 10 хиляди зрители на стадион "Георги Аспарухов", където по-голямата част от феновете подкрепяха "Левски" и бяха настроени срещу Славия? И колко тежко е за едно 18-годишно момче?

- Разбира се, бе доста тежко. Имаше сериозна подкрепа от феновете на "Левски" и зарядът на мача беше доста голям, беше много нажежена обстановката, но ние започнахме много добре срещата с ранен гол и това ни помогна да се отпуснем, за да играем по-добре. В подобни мачове трябва да останеш концентриран на терена и да се абстрахираш от публиката, за да покажеш какво можеш.

Труден ли е преходът от детските и младежките мачове към професионалното ниво, тъй като виждаме колко малко млади футболисти успяват да направят впечатление?

- Преходът е много труден, но той трябва да се прави постепенно и аз имам вече натрупан опит, защото както казах, от година и половина се подготвят с мъжкия тим. Трябва да си концентриран, да тренираш здраво и постепенно да навлизаш в представителния отбор. Трябва и да се вслушваш в съветите на по-големите, а аз имам прекрасни съотборници, които ми помагат да играя все по-добре и да ме подкрепят.

Колко полезно е, че в Славия има предимно българи, защото в повечето отбори има много чужденци?

- Фактът, че в Славия има предимно българи е прекрасен. Взаимоотношенията извън и на терена са много добри, колективът е на много високо ниво. Ние знаем, че имаме качествата, българите не сме по-лоши, даже сме по-добри от чужденците. На всеки мач излизаме като едно семейство, играем заедно и се опитваме да спечелим.

Ти си от ранна детска възраст в акамедията на Славия. Откъде се зароди любовта към отбора и какви са ти целите и мечтите?

- Когато бях на 7 години реших да говоря с родителите ми и да ми запишат да тренирам, защото това ми е мечтата от много малък. Помислих, че трябва да се занимавам на по-високо ниво и просто съм си момче от квартала "Овча купел" и Славия ми бе най-близкото място. Не бих играл в друг български отбор извън Славия. Цял живот съм в този клуб и сега за мен е много радостно, че имам шанс да играя за първия отбор, да помагам и да се представям добре.

Всички говорят за добрата работа на Златомир Загорчич, както и ти знаеш, той е треньорът, задържал се най-много на своя пост в родното първенство. Какво е отношението спрямо теб и другите млади футболисти?

- Още от първата ми подготовка, Златомир Загорчич много ми помагаше и се държеше много добре с мен. Той ми е показал страшно много неща, винаги ме е напътствал и давал много полезни съвети. При него е много лесно да си млад футболист и да покажеш добра игра, защото той разчита на младите. Цялостно, в отбора взаимоотношенията между треньора и играчите са на много добро ниво и има прекрасна връзка.

Предстои мач с "Ботев" Пловдив, още един коварен съперник. Какви са ти очакванията за двубоя?

- Очакванията ми са да се получи един труден мач, но мисля, че ние сме по-стойностният отбор. Трябва да се раздадем докрай, да покажем добра игра и да победим.

Вчера игра 120 минути "Ботев" Пловдив. Ще се отрази ли по някакъв начин?

- Определено ще се, защото ще има натрупана умора в техните футболисти, но ние трябва да си гледаме нашата игра. Да покажем хубав футбол и да победим.

Имате ли си поставени цели? Всички треньори и отбори избягват тази идея, но все пак Славия има ли мисъл за дадено място?

- Нашите цели са да се забавляваме и да играем хубав футбол, с който да радваме хората. Всеки един от футболистите да се развива и дано излезе в чужбина да играе по-голям футбол. Като дадено място нямаме определена цел, просто трябва да се раздаваме и ако може да печелим всеки мач.

https://dsport.bg/talant-na-slavia-ne-z ... nt=section

_________________
Изображение


Пет Мар 06, 2020 1:11 am
Профил WWW
Администратор
Аватар

Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm
Мнения: 12867
Местоположение: SOFIA
Мнение Re: Интервю с Филип Кръстев
Освен добър футболист, оказва се и умно момче.

_________________
Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.


Пет Мар 06, 2020 12:59 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 5:48 pm
Мнения: 4021
Местоположение: София
Мнение Re: Интервю с Филип Кръстев
Талант на Славия: Амбициран съм да играя голям футбол и да бъда най-добрият

Талантът на Славия Филип Кръстев е на мнение, че тимът разполага с голям колектив и точно поради тази причина "белите" показаха доста силни игри преди принудителната пауза в първенството. В интервю за Sportal.bg плеймейкърът на столичани сподели, че е амбициран един ден да играе голям футбол и да донесе успехи на националния отбор на България.

Кажи ми как минава един твой ден в момента...
В момента положението е много тежко. Аз се стремя да спазвам карантината и да прекарвам максимално време у дома

Поддържаш ли форма по някакъв начин?
Да, тренирам вкъщи и излизам навън сам да тичам и да правя упражнения.

Принудителната пауза дойде в доста неподходящ момент за Славия, тъй като отборът бе набрал сериозна скорост. На какво се дължи това?
Наистина се намирахме в прекрасна форма, но това не трябва да ни попречи и когато се подновят мачовете, трябва да показваме още по-добра игра. В Славия има голям колектив и всички футболисти дават всичко от себе си. Мотивирани сме да продължаваме с победите и да играем хубав футбол.

Успя да се наложиш в състава на "белите" с добрите си игри. Чувстваш ли доверието на наставника Златомир Загорчич и на твоите съотборници?
Да, чувствам доверието на треньора, както и на целия щаб. Моите съотборници постоянно ми помагат и ме подкрепят и обстановката в отбора предразполага за това да играя добре и да показвам качествата си.

Срещу Дунав ти вкара първото си попадение в професионалния футбол, а срещу "Левски" направи първата си асистенция. Разкажи ми как се почувства след първия си гол и след успеха на тима ти на "Георги Аспарухов".
И в двата мача чувството беше уникално. Срещу Дунав вкарах първия си гол а срещу "Левски" направихме невероятен мач. За мен това означава много, защото аз съм израснал в този клуб и тези моменти са наистина специални и се помнят цял живот.

От кого в Славия черпиш знания?
От по-опитните футболисти и от треньорите. Те ми дават ценни съвети.

Какви са амбициите ти в професионален и личен план?
Моите амбиции са да отида навън да играя голям футбол и да бъда най-добрият. И да донеса успехи на националния отбор на България.

Любим футболист и чуждестранен отбор?
Садио Мане и Челси.

_________________
Изображение


Съб Мар 21, 2020 8:40 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Регистриран на: Вто Ное 29, 2005 2:58 pm
Мнения: 7228
Мнение Re: Интервю с Филип Кръстев
С този Мане ми падна в очите


Пон Мар 23, 2020 10:54 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 5:48 pm
Мнения: 4021
Местоположение: София
Мнение Re: Интервю с Филип Кръстев
Филип Кръстев: Ще е чудесно един ден да асистирам на Джейми Варди

Нямам никаква официална информация за интереса на Лестър. Видях, че е излязла статия в "Дейли Мейл" за това нещо. Ласкае ме, че Лестър може да има интерес към мен, разбира се. Това сподели талантът на Славия Филип Кръстев пред "Меридиан мач".

"Не мога да кажа дали упоменатата сума от 4 500 000 паунда отговаря на качествата ми. Има си хора, които преценяват тези работи. Ще бъде уникално обаче, ако наистина бъда продаден от Славия за такава сума и стана най-скъпият роден играч, излязъл от България. Много наши легенди са били продавани за по-малко пари. Тогава във футбола не са се давали толкова колосални суми.

Наистина ще бъде страхотно, ако този трансфер се осъществи, но засега няма нищо официално.

Гледам най-вече английското първенство, защото е най-интересно. Следя какво се случва в големите отбори в Англия. Какви футболисти играят там.

Ще е чудесно един ден да асистирам на Джейми Варди", каза талантът на Славия.

_________________
Изображение


Сря Апр 29, 2020 4:08 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 5:48 pm
Мнения: 4021
Местоположение: София
Мнение Re: Интервю с Филип Кръстев
Големият талант на Славия проговори за трансфер в Манчестър Сити

https://gong.bg/bg-football/efbet-liga/ ... iti-593064

_________________
Изображение


Нед Юни 14, 2020 11:31 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 5:48 pm
Мнения: 4021
Местоположение: София
Мнение Re: Интервю с Филип Кръстев
Филип Кръстев: Скоро подписвам с Манчестър Сити

18-годишният полузащитник на Славия Филип Кръстев скоро ще подпише договор с Манчестър Сити. По-рано през седмицата той премина медицински прегледи в Белгия, където от януари 2021 г. ще играе като преотстъпен за местния сателит на "гражданите" - Ломел във втора дивизия. "Минах прегледи в Белгия за отбора, в който ще играя. Отборът е сателит на Манчестър Сити. Все още нищо не е официално. Съвсем скоро трябва да станат нещата", каза пред bTV Филип Кръстев след победата на Славия над Локомотив в Пловдив.

Юношеският национал ще остане на "Овча купел" до зимата, след което ще продължи в Белгия. Той е амбициран да тренира още по-здраво занапред, за да се докаже и да играе в някое от топ първенствата на Европа.

"Ще отида с една много голяма амбиция и хъс, защото знам, че това е пътят да играя голям футбол и да бъда най-добрият. Сега ще завърша сезона със Славия. Надявам се да продължаваме да играем толкова добре, както след паузата, и да печелим. Първата половина от следващия сезон ще играя в България, след това ще замина", уточни тийнейджърът.

"Проектът ще е много хубав за мен, защото отборът ще бъде изграден от млади състезатели. Целта на отбора е младите състезатели да бъдат развити и да се изстрелят като трамплин нагоре в по-добрите първенства. Дай боже, един ден да успея да играя в някое от топ 5 на европейските първенства. Чувствам се много добре и съм готов да продължавам да тренирам още по-здраво и да показвам своите качества във всеки един мач", добави полузащитникът.

_________________
Изображение


Нед Юни 21, 2020 1:41 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 5:48 pm
Мнения: 4021
Местоположение: София
Мнение Re: Интервю с Филип Кръстев
Филип Кръстев: Силно се надявам да успея да участвам в отбор, който да прослави България

https://www.sportal.bg/news.php?news=851135

_________________
Изображение


Нед Юли 05, 2020 11:12 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 5:48 pm
Мнения: 4021
Местоположение: София
Мнение Re: Интервю с Филип Кръстев
Легенда на Славия: Филип Кръстев има качества да играе голям футбол

https://www.sportal.bg/news.php?news=851842

_________________
Изображение


Чет Юли 09, 2020 3:29 pm
Профил WWW
Администратор
Аватар

Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm
Мнения: 12867
Местоположение: SOFIA
Мнение Re: Интервю с Филип Кръстев
https://www.sportlive.bg/bgfootball/bgf ... 80232.html

_________________
Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.


Пет Юли 10, 2020 2:49 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 34 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов.