132 СОУ "Ваня Войнова" на 50 години
За съжаление Спорт1.бг са отделили повече внимание на изказванията на Славков, от колкото на празника на слависткото училище. Знаете, намира се близо до хокейната зала, на улица "Славия".
Ето материала от Спорт1.бг:
"Ако имам власт първо ще изгоня чужденците от всички спортове, защото ми писна да гледам "сажди" да играят в български отбори с български паспорти", заяви Иван Славков на спортния празник на столичното 132 – о СОУ "Ваня Войнова".
Батето беше специален гост на тържеството по повод 50-та годишнина на училището, което е създало едни от най-големите таланти на България – Албена Денкова, Матей Казийски, Евгения Раданова, Чавдар Янков и още много други родни звезди.
С тези думи Славков, който е бивш президент на БОК и БФС, коментира възможността чужд специалист да застане начело на българския национален отбор по футбол.
"Това отрязва ръцете и на треньорите и на ръководството на щабовете да възпитават и така да могат да израстват млади таланти от това училище, от съседното училище, от районните школи, които според мен умряха. Трябва да си имаме български треньор", категоричен беше Славков, който в момента е председател на Клуба на столичния спортен деятел.
"Шансовете, както и надеждата, не умират, докато не ни погребат. Както Израел ни класира за Щатите, така и сега трябва да сме оптимисти и да вярваме, че имаме шанс. Въпросът е съвсем друг, а именно - който иска да играе в националния отбор, трябва да играе като хората!", коментира още той представянето ни в настоящите европейски футболни квалификации.
"Трябва да се разпусне този парламент, там да влезе моето ново движение – опълчение и да се гласува. Ако държавата иска да има спорт трябва да го защитава и да го финансира", каза Иван Славков.
http://www.sport1.bg/sport1/node/54783