Венци Стефанов: Върху Пенев се оказва натиск
Той пое националния отбор с условието в него да има определен брой левскари, твърди босът на Славия
Господин Стефанов, кой натиска Димитър Пенев?
- Разговарял съм с него много пъти и съм убеден, че върху него се оказва натиск. Сигурен съм на 100 процента. Но какво да говоря, нещата са очевадни. Какви са тия Мечо, Клечо и тем подобни в националния отбор? Искам да попитам колко време още Наско Сираков ще бъде търпян. Не може този човек, който не е ясно докога ще бъде държан на работа от Батков, да дерибейства в българския футбол. Какъв е тоя зор през националния отбор да се продават Мечо, Топчо, Томашич, Вагнер, Йовов?
Убеден ли си, че е така?
- Знам, че преди Димитър Пенев да поеме националния отбор, на него му бе поставено условие: „ Подкрепяме те за треньор, но в него трябва да има толкова и толкова левскари". Пиши го, това го знам, но не мога да го докажа. Обърни внимание на повиквателните след назначаването на Пената - само двама от ЦСКА и цели седем от "Левски". Стават осем, ако броим и Иванков.
Вярно ли е, че преди време Стоичков е казал на Благой Георгиев да стане клиент на Лъчезар Танев, иначе ще забрави за националния отбор?
- Ицо не е такъв човек и не мога да приема, че това може да е истина. Иначе работата на Благо е да се доказва с игра. Рано или късно ще се наложи в А отбора. Но за да има истински национален тим, там трябва да спре да се бърка Сираков.
Защо Младен Михалев не звънне един телефон на Наско и да се разберат?
- Невъзможно! За Маджо този човек не съществува от години насам. Ние с предатели не се занимаваме. Нека в "Левски" да сложат нормални цени на играчите си и да ги продават през клуба, а не през националния отбор. Чувам за Домовчийски - искали му 5 милиона евро! Съсипват момче с безспорни качества с тая нереална сума. Вместо тия пари, да му сложат нормална цена плюс процент от бъдещ трансфер. Така Валери ще си намери отбор и няма да му спират развитието.
Така действате в Славия...?
- Виж колко наши играчи вече са в Германия - Чавдар Янков, Благой Георгиев, Асен Караславов, Митко Рангелов, Тодор Колев. През седмица там се играе с отбори от калибъра на Байерн Мюнхен, Вердер Бремен, Щутгарт. Но явно гореизброените са по-слаби от други, които играят срещу Куртово Конаре. На последните се разчита в националния тим. Как става тая работа?
Димитър Пенев ще подаде ли оставка заради натиска?
- И да му минава през ума, няма да се откаже. Той е здрава шопска глава, инат, няма да се остави. Пак казвам, че върху Пената се оказва натиск, но той няма да се предаде толкова лесно.
Говорил ли си с Борислав Михайлов?
- Много пъти. И нищо. И за друго съм го питал - в качеството на какъв лицето Стефан Орманджиев броди из съдийските стаи на редица мачове. И на последния ни двубой с ЦСКА пак беше в съдийската стая - обърни внимание - на полувремето! Прави се на дон Корлеоне някакъв. Казвам му на Боби, той обеща да вземе мерки. Срещам се с Борето Александров, гледаме видеозапис, той вика: „Имаше две чисти дузпи за Славия, които не бяха дадени". И за какво е всичко това? Да може Стойчо Младенов да се бие в гърдите... И той е безумец един, та след няколко дена да го разкрие Тулуза. Казах на Боби Михайлов още преди конгреса, че няма да ги подкрепя, и времето доказва моята правота. Не може хора, които цял живот са вземали от футбола, сега да го управляват. Боби трябва да се обгради с кадърни и почтени хора, защото сегашните му колеги дърпат него и българския футбол надолу.
Къде виждаш изхода?
- Да направим среща между Боби Михайлов и всички хора, които дават пари за футбола - президенти като Гриша Ганчев например. Не може в Изпълкома да бъка от разни Орманджиевци и подобни на него анонимници. Такива са свикнали не да дават пари за футбола, а само да взимат.
...много точно казано