Здравко Лазаров: Бях обещал на ЦСКА
Славия не ме притеснява, ще дам всичко, за да ги победим
!!!
Новото попълнение на ЦСКА Здравко Лазаров даде първата си пресконференция. Той ще дебютира за новия си клуб именно срещу бившия си отбор Славия.
- Здравко, как се чувствате на "Българска армия"?
- Радвам се, че съм в ЦСКА. В последните няколко месеца имах сериозни проблеми с руския Шинник. След като от ЦСКА ми се обадиха, за да ме поканят, ми дойде самочувствие. Благодаря на ръководството на червените, че ми гласува доверие. Ще направя всичко възможно, за да го оползотворя.
- Ще направите дебют срещу бившия си клуб Славия. Това притеснява ли ви?
- Не се притеснявам от Славия. Готов съм за мача и нямам никакви проблеми да изляза срещу тях. Прекарал съм хубави години в Славия, но сега защитавам цветовете на ЦСКА и
ще дам всичко от себе си, за да победим.
- Имахте ли и други прeдложения освен ЦСКА?
- Да, наистина имах още 1-2 предложения. Офертата от ЦСКА обаче беше първа и приех. Ако не беше сигурна, изобщо нямаше да разтрогвам договора си с Шинник. Впоследствие дойдоха и нови предложения, но вече бях обещал на червените,
а аз държа на думата си.
- Смятате ли да завършите кариерата си в ЦСКА?
- Направих дебюта си на "Българска армия" и се надявам да завърша тук.
Помня първия си мач с червената фланелка
Бихме "Ботев" с 3:0, беше невероятно. Никога няма да го забравя.
- Колко години още смятате да се занимавате с активен футбол?
- Докато съм здрав, ще играя. Колко точно, не мога да кажа. Но със сигурност поне още 3 години.
- Ще успеете ли да се преборите за 32-а титла?
- Вече направих две тренировки с ЦСКА и спокойно мога да кажа, че отборът е много добър. Младите момчета са доста качествени и ние, опитните, трябва да им помагаме. Имаме реални шансове отново да станем шампиони и това е единствената ни цел.
- Пламен Марков заяви, че ще разчита повече на легионери. Смятате ли, че можете да изгубите мястото си в националния отбор с оглед на това, че ще играете в родния шампионат?
- Не искам да коментирам думите на селекционера Пламен Марков. Той е добър треньор и най-добре може да прецени кого да извика.
Не се притеснявам за мястото си в националния отбор
Ако показвам добри резултати, няма да имам никакви проблеми. Ако не заслужавам, няма да бъда викан.
- Получихте фланелка с №11 в ЦСКА. Това ли е любимият ви номер?
- Да. Винаги съм играл с него. Единствено в Турция се наложи да нося №77, както и в Славия, тъй като 11 беше зает.
Добромир Добрев