Автор |
Съобщение |
Васко
Орден "Стара Славия"
|
 Дискусия за правилата на играта за сезон 2005/2006
И така, царят умря - да живее царят!!!
Или сезонът умря - да живее сезонът!
Знам колко ви е криво и на мен ми е същото от този сезон, но живота продължава и сега е момента да се обсъдят, дискутират и решат правилата за догодина, имаме около два месеца за това, но с оглед на лятото най-вероятно няма да усетим това време как ще измине.
_________________ КОГАТО БЪЛГАРИЯ СТАНЕ
КАТО БЕЛИТЕ СТРАНИ
СЛАВИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ
|
Пон Май 30, 2005 11:41 pm |
|
 |
``Fanatic`1913``
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 8:21 am Мнения: 1835 Местоположение: sofia
|

BOYS SOFIA ULTRAS
|
Вто Май 31, 2005 11:33 am |
|
 |
Ray Of White
Администратор
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 11:29 pm Мнения: 444 Местоположение: София
|
Уточняването на правилата трябва да стане до 1 август, тъй като тогава ще бъде официалния старт на играта и регламентът трябва да е ясен! Давайте предложения 
_________________ Стреми се да бъдеш, а не да изглеждаш.
|
Сря Юли 20, 2005 6:22 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13187 Местоположение: SOFIA
|
Аз предлагам тези, които имат 1-2 точки, но не участват редовно (примерно - някой по случайност е пуснал една прогноза, но няма намерение да участва) да се вади от класирането. Примерно изпуснеш ли 4-5 мача поред- почваш наново. Няма смисъл да се правят тези тежки класирания от по 30 човека. Хем и редовните по- лесно ще могат да се ориентират къде са.
Да се измисли нещо да се дават точки за повече компоненти, за да не циклим по 2 месеца на място, да има динамика. Примерно ако някой е прогнозирал 2-0, пък резултата е 2-2 или не дай Боже 2-3, да получи 1 точка за познаването на броя отбелязани голове. 2 точки за знак. 3 точки за знак + познат брой отбелязани голове от нашите и примерно 7-8-10 точки за точен резултат. Така ще има по- голяма динамика.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Пет Юли 22, 2005 11:44 am |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
Аз пък мисля , че който е играл си играе. Някои хора може да си седат на по 1-2 т защото не познават , а и така се създава друга работа на модератора да дири кой кога и по колко пъти е участвал.
Моето предложение е следното :
Нищо не познал - 0 т.
Познал головата разлика в резултата (пример: Прогноза 2-0 . Мачът завършва 4-2 или 3-1) - 1 т. При равен резултат такива точки да не се присъждат.
Познал знак на мача - 2 т.
Последните 2 като се комбинират (ако си успял да познаеш знак и разлика) се получават 3т така. Ще има и динамика по този начин. Отново при познат равен мач само 2 т.
Познал точен резултат - 5 т. - повечко от останалите защото това е целта на играта и най-добрите трябва да се награждават подобаващо.
Последна промяна C/\ABuCTA на Нед Юли 24, 2005 4:55 pm, променена общо 1 път
|
Пет Юли 22, 2005 1:52 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13187 Местоположение: SOFIA
|
Напротив! Работа на модераторите се създава като всеки път при изготвяне на класирането трябва да претакат един масив от 20- 30 души, които са пуснали по 1 прогноза инцидентно. А който се занимава с това много добре помни кой участва и кой не. Класацията за футболист №1 я помнех наизуст. Само от това, че при правенето ми се набиваха в главата имената и точките.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Пет Юли 22, 2005 3:16 pm |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
Eми преминаваш през имената , виждаш , че от тези никой не е играл , copy-paste. В крайна сметка аз казвам тази част от правилата да оставим да я реши модератора, който ще се занимава с играта. Все пак говорим за работа, която той ще върши. Нека той реши кое му е по-лесно.
Пет Юли 22, 2005 3:26 pm |
|
 |
FeverNew
Администратор
Регистриран на: Чет Окт 30, 2003 4:29 pm Мнения: 2355 Местоположение: София
|
Няма проблеми с потребителите, нека участва който иска и когато иска.
На мен ми се е случвало да изпусна няколко кръга поред да дам прогноза. Не мисля, че трябва даден потребител да се премахва от класирането - ето вижте колко тънка разлика имаше миналия сезон - до последно се бореха 3-4 (а понякога 7) потребителя в рамките на 3-4 точки. За това точките са нужни.
Сега, като изясним и новия регламент (за който трябва да дадете предложения), всичко ще бъде наред. Миналият сезон можеше да не играеш въобще, но да познаеш 4-5 точни резултата и да си в тройката.
А командите copy и paste понякога вършат чудеса!
|
Пет Юли 22, 2005 10:05 pm |
|
 |
micho_veseliaka
Познат
|
Цитат: Няма проблеми с потребителите, нека участва който иска и когато иска.
Значи,да питам,мога ли аз,привърженик на ПФК "Левски" да участвам в тази игра?
_________________ ДА ЖИВЕЙ!
|
Чет Авг 04, 2005 11:26 pm |
|
 |
Xunep`ToH4e
Орден "Стара Славия"
|
micho_veseliaka написа: Цитат: Няма проблеми с потребителите, нека участва който иска и когато иска. Значи,да питам,мога ли аз,привърженик на ПФК "Левски" да участвам в тази игра?
Е от къв зор 
|
Чет Авг 04, 2005 11:50 pm |
|
 |
|