Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пет Апр 26, 2024 7:50 pm



Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3 мнения ] 
 Любимец на Публиката- Дискусия за правилата 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm
Мнения: 12893
Местоположение: SOFIA
Мнение Любимец на Публиката- Дискусия за правилата
Сезон 2005/2006 завърши. Сега е времето да дискутираме правилата на анкетата "Любимец на публиката", която се провежда във форума и е под егидата на НКС.
Правилата се установиха във форума, с помощта на всички участници. До този момент са спазвани стриктно, с изключение на два случая- декласирането на Георги Владимиров в първото издание(след гласуване) и признаването на резултатите от анулирания мач Славия- Пирин във второто.
Правилата са следните:
Код:
1. Всеки потребител, който е регистриран най - малко 7 дни преди изиграването на срещата и има не по - малко от 10 мнения към затварянето на темата за гласуване, има право на един глас за един футболист, взел участие в мача.
2. Гласува се само в точно и ясно обособена тема, може да е пусната от всеки, който се е сетил пръв.
3. Анкетата се пуска в деня на всеки официален мач и приключва в деня на следващата официална футболна среща на мъжкия отбор на Славия, но темата е активна не по- малко от 7 дни, след което се заключва. Дотогава може да се гласува. Изключение в срока на активност се прави след последните мачове от полусезоните.
4. Гласовете за всеки кръг се сумират. Футболистът с най- много гласове получава званието Играч на мача. След това гласовете се обръщат в проценти, а процентите - в точки за генералното класиране ( например в даден кръг са гласували 20 души. Драган Драганов се е харесал на 5 души, значи е получил 25% от гласовете и активът му в генералното класиране ще се увеличи с 25 точки).
5. Гласуването за съответен мач е валидно, ако са получени минимум 10 гласа. Това се налага, за да не се получават изкривявания на резултатите.
6. В темите за гласуване стават интересни дискусии, което е добре, но моля
точно и ясно да укажете за кого гласувате. Глас от рода на "Харесаха ми Иван и Тошо, но и Драган заслужава добри думи" не се зачита. Глас от рода на " Харесаха ми Тошо и Гошо, но гласувам за Иван "се зачита.
7. Моля гласувайте след като мачът е завършил. Не е сериозно да гласувате преди да са изтекли 90-те минути, защото всичко може да се случи.
8. Правилата подлежат на дискусии и промени, но само между сезоните, а не в движение.

Предлагам дискусията да протече с методите на убеждението и в коректен тон. Спорните моменти ще поставяме на гласуване. Можете да предлагате нови правила, както и промяна на сега действащите. Моля да казвате какво точно предлагате и точно по какъв начин да стане това. В другия случай ще навлезем в дебрите на безсмислените спорове и предложения от типа "Дайте да дадеме", а това не е градивно.
Новото първенство стартира на 5.08.2006, което се пада събота. Значи, в понеделник на 31. 07. трябва да е уточнено всичко по анкетата "Любимец на публиката 2006/2007".

_________________
Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.


Последна промяна seth на Пет Фев 16, 2007 9:54 pm, променена общо 1 път



Вто Юни 06, 2006 6:31 am
Профил WWW
Луд за връзване
Аватар

Регистриран на: Нед Фев 12, 2006 6:28 pm
Мнения: 497
Мнение Re: Любимец на Публиката- Дискусия за правилата
bodzhov_zv написа:
Изключение в срока на активност се прави след последните мачове от полусезоните.

Е защо тогава е заключена сутринта на 6.06, можеше още малко да я оставиш.
Не съм съгласен с гласуване като това
valio1996 написа:
според меридиан ма4 :lol: Ангел Стоиков
според мен това е майтап :lol:


Сря Юни 07, 2006 11:11 am
Профил
Администратор
Аватар

Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm
Мнения: 12893
Местоположение: SOFIA
Мнение 
Нека преброим дните- мачът се игра в сряда (1 ден), четвъртък беше ден 2... вторник 6.06. беше ден седми. Като цяло сметнах, че по- ранното приключване на годишната анкета ще увеличи шансовете й да бъде отразена от сайтовете и вестниците. Като мине много време от края на шампионата, никой няма да тръгне да пише за анкетата.
Колкото до гласуването... Донякъде си прав, но мога ли аз да знам кой е гласувал на майтап и кой на сериозно? За мен и гласувания за играч, който е играл 2 минути не са сериозни или най- малкото са протестни, но по какъв начин може с точност да се разбере? Това, което е написал valio1996, може да се тълкува по много начини- 1/както ти казваш- на майтап, 2/ напук на останалите участници в анкетата, аз ще послушам спецовете от Меридиан Мач, и т.н. В общи линии всеки трябва да внимава как гласува, точно като на президентските избори :D А и самият valio1996 не е протестирал по никакъв начин, че гласът му е зачетен.


Сря Юни 07, 2006 2:53 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 3 мнения ] 

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Преведено от: SEO блог на Йоан Арнаудов.