Национален Клуб на Слависта
https://www.slaviasofia.com/forum/

ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА - СЕЗОН 2021/22
https://www.slaviasofia.com/forum/viewtopic.php?f=17&t=6595
Страница 1 от 1

Автор:  seth [ Съб Юни 12, 2021 12:30 pm ]
Заглавие:  ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА - СЕЗОН 2021/22

Регламентът на играта остава почти непроменен. Има някои промени, които са козметични и са изцяло с цел да стане по-динамична надпреварата и да се даде възможност на участниците да печелят повече и по-често точки за класирането. Те са отбелязани в червено.

До участие ще бъдат допуснати САМО регистрирани потребители на форума. Валидна е прогнозата за даден мач, ако тя е пусната преди началото на съответната среща. Всеки участник може да играе само с една прогноза за даден мач! На базата на спечелените точки ВСЕКИ МЕСЕЦ ще бъде публикувано временно класиране. След края на сезона победителят ще получи и награда!
Всееки има право да даде една прогноза за всеки официален мач до неговото начало.

За познат точен резултат се присъждат 5 точки
Бонус: за познат точен резултат от типа гол/гол (примерно 3:1, 2:2, 1:1 - когато и двата тима са отбелязали) се присъжда 1 точка допълнително.
За познат знак: 2 точки.
Бонус от 1 точка ако е позната и разликата в резултата. При равенство бонус точки не се присъждат. Точки се присъждат и при отрицателна разлика ( при загуба).-
За познат брой отбелязани голове от нашия отбор: 1 точка Точка се присъжда и при 0 отбелязани гола.
За познат първи голмайстор за нашия отбор към актива се присъждат 2 точки, независимо на какъв пост и в кой отбор играе отбелязалият гола за нас (може да е автогол). Ако вашият фаворит за първи голмайстор за нас в мача отбележи, макар и не първия гол, получавате 1 точка. Имате право да посочвате 1 име в прогноза.
Имате право да прогнозирате първи голмайстор за нашия отбор, независимо от вашата прогноза за крайния изход. Примерно може да напишете, че Петров ще вкара, пък да прогнозирате 0-0 или загуба 0-2.

Участник, който пропусне 10 поредни мача, по усмотрение на администраторите може да се изважда от класирането, ако то обхваща повече от 20 участника..

С тези промени вярваме, че ще стане по-интересно. Максималните възможни точки от един кръг стават 8 - 5 за точния резултат, 1 за гол/гол и 2 за първи голмайстор.
Даже хич да не ви бива в познаването на мачовете, поне ще можете да давате прогноза за първи голмайстор и така да печелите точки.
Играта за първи голмайстор, която бе изоставена по различни причини, се завръща като част от основната игра, тъй като се вижда, че към нея има интерес - все още повечето пишат имена към прогнозата. Сега това може да им донсе точки.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 3 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/