Селекцията, подготовка, контроли - 2025/2026
Автор |
Съобщение |
SaKrAnTo 1913
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 5:48 pm Мнения: 4252 Местоположение: София
|
 Re: Селекцията, подготовка, контроли - 2025/2026
Официално: Славия обяви трансфера на защитник
Елитният футболен тим на Славия привлече Карим Атумани. 24-годишният защитник подписа договор с "белите“ и е 26-ият футболист в състава за новия сезон, съобщиха от клуба.
Националът на Коморските острови и бивш играч на Дижон Б и Монпелие Б изкара пробен период в тима и участва в контролите на отбора с ЦСКА 1948 и шотландския Дънфърмлин в Банско по време на лятната подготовка.
"Всички в клуба пожелават успехи на Карим в изявите му с "белия" екип", приветстваха го на официалната страница на клуба от "Овча купел".
Славия е домакин на "Ботев" Враца в мач от първия кръг в efbet .ига на 20 юли (неделя) от 19:00 часа.
Преди четири дни Славия изигра последната си проверка преди началото на сезон 2024/25 в Първа лига, побеждавайки в нея "Марек" от Втора лига с 2:0. Тогава беше представен и състава за новия сезон.
Сря Юли 16, 2025 5:23 pm |
|
 |
SaKrAnTo 1913
Орден "Стара Славия"
|
Георги Петков: Това е последната ми година във футбола
Вратарят на Славия - Георги Петков, обяви, че това е последният му сезон като футболист. 49-годишният страж сподели, че догодина ще направи бенефис, след което ще прекрати кариерата си.
"Тази година ми е последна във футбола", заяви в интервю за БГНЕС бившият български национал.
"Идва юбилей март месец, след това ще направя бенефис и стига толкова!", каза още бившият национал, който е най-възрастният футболист не само в родното първенство, но и в цяла Европа със своите 49 години. Пред него е само японецът Казуйоши Миура, който още играе на 58.
"Живи и здрави да сме, ще приключа една прилична кариера. Рекорди повече няма да гоня", обяви Петков.
"Славия? Надявам се този сезон на по-добри игри. Има доста млади момчета в отбора. Знаете каква е политиката на шефовете. И дано завършим по-напред в класирането. А колкото до мен - винаги когато треньорският щаб има нужда, аз съм на линия!", завърши вратарят.
49-годишният Петков е четирикратен шампион на България с "Левски" - 2002, 2006, 2007 и 2009, четирикратен носител на Купата на страната и печели три пъти Суперкупата със "сините". Със Славия той триумфира веднъж за Купата на България през 2018 година, когато на финала "белите" победиха именно "Левски" след изпълнение на дузпи.
Съб Юли 19, 2025 2:13 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Вземаме Илиян Стефанов от "Левски"
|
Сря Юли 23, 2025 10:34 am |
|
 |
SaKrAnTo 1913
Орден "Стара Славия"
|
Славия уреди героя на "Левски" от финала с ЦСКА
Славия привлича героя на "Левски" от финала за Sesame Купа на България през 2022 година - Илиян Стефанов. Атакуващият халф вече се е разбрал с "белите", като най-вероятно утре трансферът ще бъде обявен официално. Нани, който има осем мача и два гола за националния отбор, блесна в Локомотив (София), а преди да премине на "Герена" записа една година в Берое. Той се превърна в герой на "синя" България със своя гол в мрежата на Густаво Бусато на 15 май 2022 г. Стефанов преминава в най-стария столичен отбор като свободен агент.
"Разбрахме се, идва при нас. Той е добър футболист, очакваме да ни помогне. Играл е в "Левски", така е, но мен това не ме интересува. Важното е при нас да покаже това, което може. Шампионатът тепърва започва", каза босът на Славия Венцеслав Стефанов пред Sportal.bg. Бизнесменът добави няколко думи и относно починалия син на бившия президентът на Българския футболен съюз Иван Славков - Тодор: "Познавах момчето... Царство му небесно".
Сря Юли 23, 2025 12:17 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13229 Местоположение: SOFIA
|
Връщаме си Диего Фераресо.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Чет Юли 24, 2025 9:26 am |
|
 |
SaKrAnTo 1913
Орден "Стара Славия"
|
Славия продаде една от звездите си далеч от България
Славия осъществи изненадващ трансфер! "Белите" продадоха една от най-големите си звезди в далечен Виетнам.
Чунг Нгуен До ще играе за един от грандовете във втората си родина.
Новината съобщи пред БЛИЦ президентът на клуба Венцеслав Стефанов.
"Разговорите с колегите от Виетнам протекоха бързо. Доволни сме от предложената ни трансферна сума. Играчът също е доволен от условията, които получи.
Утре или вдругиден Нгуен ще лети за Виетнам", обясни Венци Стефанов.
От най-стария столичен клуб бързо намериха заместник на младежкия национал. Те привлякоха Илиян Стефанов- Нани, който доскоро играеше в "Левски".
Чет Юли 24, 2025 10:19 am |
|
 |
SaKrAnTo 1913
Орден "Стара Славия"
|
Диего Фераресо e играч на Славия
Славия се подсили с Диего Фераресо, като опитният краен защитник подписа договор за два сезона. 33-годишният бразилец се завръща на стадион „Александър Шаламанов“.
Фераресо носи екипа на „белите“ в периода 2014-2016 година, изигравайки 51 мача във всички турнири. Бразилецът с български паспорт, който има мачове и за младежкия национален отбор, премина през Локомотив (Пловдив), "Ботев" (Враца), Литекс и Чавдар (Етрополе), както и през Глория (Бузау) и Краковия (Краков). Всички в Славия желаят здраве и успехи на Диего в изявите му с екипа на „белите“.
Пет Юли 25, 2025 1:26 pm |
|
 |
SaKrAnTo 1913
Орден "Стара Славия"
|
Официално: Халф на Славия продължава кариерата си във Виетнам
Виетнамският Нин Бин представи най-новото си попълнение - юношата на Славия Чунг Тханг Нгуен До.
20-годишният халф с виетнамски корени е подписал с клуба за пет години.
"С ловкостта, техниката, издръжливостта, добрият контрол на топката, тактическото мислене, способността за стартиране на атака и завършване също До Нгуен Тханг Чунг обещава да бъде важен фактор в халфовата линия на Нин Бин ФК", написаха още от клуба.
"След интензивни и конструктивни преговори, двата клуба се обединиха около споделена визия за развитие на младежкия футбол и изграждане на устойчиво партньорство между академиите. Нин Бин ФК представи дългосрочен проект, който напълно съответства на нашите ценности и стремеж към предоставяне на реални възможности за младите играчи.
Една от водещите мотивации зад трансфера е стремежът на Нин Бин ФК да върне Чунг До в родината му с оглед на бъдещия му принос за развитието на виетнамския футбол. Убедени сме, че това е значима стъпка в професионалния път и личностното развитие на играча.
От Славия също излязоха с официална позиция по трансфера:
"Благодарим на Чунг До за отдадеността, трудолюбието и професионализма, които показа с фланелката на Славия. Пожелаваме му здраве, постоянство и успехи в новото предизвикателство с екипа на Нин Бин ФК."
Нед Юли 27, 2025 7:47 pm |
|
 |
SaKrAnTo 1913
Орден "Стара Славия"
|
Чунг си взе довиждане със Славия: Сърцето ми винаги ще е бяло
Ето какво написа играчът в социалните мрежи:
И ето дойде моментът, в който си казвам чао с любимия отбор. Отборът, който ме посрещна още като бях 6-годишен, малък и устремен към една цел - да стана футболист. Отборът, в който прекарах целия си живот, и се изградих не само като футболист, но и като човек. Само мога да съм благодарен, че още от ден първи бях приет като дете на Славия, заобиколен само от позитивни и подкрепящи хора, вярвайки в мен, че мога да постигна мечтата си. Благодарен съм за доверието и пътя, които ми бяха предоставени от клуба и от треньорите през всичките тия години. Благодарен съм за приятелствата, които създадох на това място и за всичко, което научих в клуба. Благодарен съм и на феновете, които споделиха своята обич към Славия с мен, и бяха плътно зад гърба ми в това мое приключение. Благодарение на вас сърцето ми винаги ще остане бяло. Вече на 20, аз решавам да разделя пътищата си с всички вас. Мъчно ми е, тежко ми е, ще липсвате! Огромно благодаря на всички отново и се надявам някой ден отново да ни се кръстосат пътеките. До нови срещи и:
“ОТ ДУНАВА ДО ДАРДАНЕЛИТЕ….”
Пон Юли 28, 2025 2:38 pm |
|
 |
yamata
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Чет Авг 11, 2005 7:01 pm Мнения: 1495 Местоположение: sofiq
|
Отърва се момчето.
_________________ N 1
|