Национален Клуб на Слависта
https://www.slaviasofia.com/forum/

Йон Бакеро иска да печели трофеи с екипа на Славия
https://www.slaviasofia.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=6690
Страница 1 от 1

Автор:  seth [ Пет Фев 18, 2022 7:46 pm ]
Заглавие:  Йон Бакеро иска да печели трофеи с екипа на Славия

[i]Новото попълнение на Славия - Йон Бакеро даде интервю пред "Дарик" и dsport, в което сподели първите си впечатления от новия си клуб до момента. Синът на легендата на Барселона Хосе Мария Бакеро, също така, разкри какви са амбициите му с бялата фланелка броени дни преди първият мач на тима на Златомир Загорчич от пролетния дял на efbet Лига.[/i]
Здравей, Йон, как се чувстваш тук в България, в Славия?

-Добре съм, много съм щастлив тук. Благодарен на възможността, която ми предостави клубът и нямам търпение да започнем участието си в първенството.

Защо реши да дойдеш в Славия?

-Когато играх в Съединените щати, аз исках да дойда в Европа и Славия беше един от клубовете, който се интересуваше най-силно от мен. Имах възможност да дойда в града, да видя къде се намира стадионът и какъв е клубът и това беше най-добрата възможна опция за моето бъдеще, защото тук мога да продължа да израствам и да се развивам като футболист.

Разбираш ли се с новите си съотборници, успя ли вече да завържеш приятелства с някои от тях?

-Да, много добре се разбираме. Бяхме 3 седмици на лагер в Турция, където успях да ги опозная по-добре. Аз съм играч, който идва от друга държава и идва в средата на сезона, а това никога не е лесно. Въпреки това, останалите ми помогнаха да се почувствам като у дома още от първия момент тук в клуба.

Има ли разлика в стила на игра на Славия спрямо този на бившия ти отбор в САЩ - Финикс Рейсингс?

-Истината е, че футболът тук в Европа е доста по-различен. Много по-интензивен е. Въпреки че в САЩ също трябва да тичаш много, не е важно просто да тичаш много, а да знаеш защо го правиш и да го правиш със смисъл. Футболът тук много повече приляга на моя стил на игра.

Баща ти Хосе Мария е много известен футболист. Как се е отразявала тази негова слава на твоята кариера във футбола досега?

-Като малък виждах колко е известен той. На 17 години обаче отидох в САЩ и там където започнах професионалната си кариера, не знаеха кой е той. Аз бях много горд с това кой е баща ми, но също така се гордеех с пътя, който аз самият съм извървял и как успях да вляза в професионалния футбол без неговата помощ. Освен това, в Съединените щати никой не го познаваше.

Какви са твоите цели тук в Славия? Какво искаш да постигнеш тук?

-С отборът искаме да спечелим максимално много мачове и ще се борим да печелим трофеи. Мисля, че това иска треньорът и смятам, че имаме конкуретноспособен отбор, който до края на сезона може да се опита да спечели някакъв трофей както в първенството, така и за Купата.

Как се отнася новият ти треньор Златомир Загорчич към теб?

-Много добре. Откакто дойдох, той ми помага да бъда спокоен, показва, че ми вярва и това ме прави много щастлив и благодарен.

Първият официален мач на Славия след подновяването на първенството е срещу отбора на Христо Стоичков - ЦСКА. Ще бъде ли по-специален този мач за теб, при положение, че Стоичков е добър приятел с баща ти?

-Този мач е специален, защото това е исторически клуб и е градски съперник. Освен това е на второ място в класирането. Като изключим това, за мен ще бъде най-обикновен мач, както всички останали. Целта ни е просто да печелим, без значение срещу кого се изправяме. Истината е, че съм развълнуван, защото това ще е първия ми мач и искам да се представя добре с екипа на Славия.

Чувал ли си преди нещо за българското първенство и знаеш ли нещо за отборите в него?

-Преди да дойда в България, трябваше да се информирам малко за шампионата и за отборите. Ясно е, че ЦСКА и "Левски" са исторически силни отбори, а освен това са от столицата София. Ние сме по-млад отбор, но въпреки това се справяме доста добре. Важно е да съм информиран по най-добрия начин за първенството и отборите тук.
Има ли възможност твоя баща Хосе Мария Бакеро да дойде и да те гледа на живо тук в България?

-Да, много е възможно той да дойде, тъй като досега бях доста далеч, играейки в САЩ. Сега играя по-близо, тук в Европа. Както той, така и майка ми и брат ми, а и цялото ми семейство може да дойде тук и да ме гледа.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/