Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пон Мар 24, 2025 11:06 am

Отговори на тема  [ 1 мнение ] 
 Месечни награди в ЕФБЕТ Лига - Венцислав Керчев 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"

Мнение Месечни награди в ЕФБЕТ Лига - Венцислав Керчев
Венцислав Керчев: Златомир Загорчич е много добър треньор и отличен мотиватор

Защитникът на Славия Венцислав Керчев бе награден за Играч №1 на 20-ия кръг в efbet Лига. За своя гол срещу ЦСКА, с който Славия победи с 1:0, Керчев получи 6 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Джавад Ел Джемили ("Левски"), който вкара първия гол за победата над Лудогорец с 2:1, има 5 гласа, с 3 гласа е Анте Аралица (Локомотив София), който вкара 2 гола за победата над ЦСКА 1948 с 4:1, а Евертон Бала ("Левски"),който отбеляза втория гол за победата над Лудогорец и Жулиен Лами (Локомотив Пловдив), вкарал първия гол за победата над Черно море с 2:1, получиха по 2 гласа.

27-годишният централен бранител на Славия благодари на всички, които са гласували за него и заяви, че е бил много щастлив след мача, защото е вкарал победния гол в своя мач №100 за „белите“.

"Получи се оспорван мач с много единоборства. Най-важното и най-радостното е, че успяхме да спечелим трите точки. За мен във всяко едно естество не отстъпихме. От самото начало на мача наложихме нашето темпо и мисля, че напълно заслужено спечелихме. Получи се страхотен празник за мен с моя мач №100 за Славия при победата над ЦСКА. Винаги гледам да се раздавам за отбора. Тази победа с мой гол посветих на моето семейство и на моя баща, който е славист от малък“, каза Керчев и допълни, че Златомир Загорчич е много добър треньор и отличен мотиватор. Керчев поясни, че са направили доста добра подготовка в Турция. Целите са Славия да изглежда възможно най-добре, има какво да подобряват в играта и се надяват да продължат да вървят във възходяща линия.

„Чувствам се много добре в Славия. Това е моят четвърти сезон в отбора. Важното е да съм жив и здрав, а мачовете ще си дойдат с времето“.

Керчев подчерта, че в отбора има много млади футболисти и той, заедно с по-опитните си колеги, полагат усилия да им помагат и колкото може по-бързо да се развият и да достигнат тяхното ниво, а и да вървят още по-нагоре“.

На въпрос дали Славия ще „спазва традицията“ да играе колебливо и да побеждава силни съперници, а да губи от по-слаби, Керчев каза:

„Ние гледаме във всеки мач да играем нашата игра, да показваме най-силните си страни и да надиграваме съперника си. Всеки мач играем за победа, няма значение дали е ЦСКА, "Левски", Лудогорец. Ние винаги излизаме на 100% и се раздаваме“.

Попитан дали са взели мерки да подобрят играта си при статичните положения, при които допуснаха много голове в първия полусезон, Керчев заяви, че са анализирали слабостите си и се надява в следващите мачове да няма подобни грешки.

Той бе категоричен, че Лудогорец ще продължи да доминира в шампионата, а ако им вкара гол, няма да се радва на терена.

„Надявам се да бъда повикан в националния отбор. Аз съм бил във всички юношески гарнитури и в младежкия национален отбор, надявам се да играя и при мъжете”, заключи Керчев.

Сря Фев 12, 2025 5:04 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1 мнение ]