Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Вто Май 13, 2025 1:57 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 3 мнения ] 
 Махмурлийски истории 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Мнение Махмурлийски истории
Сега като видях темата за бирата се сетих и за последствията от алкохола. Принципно никога не съм имал тежък махмурлук. В повечето случаи се е ограничавал с това да ми е малко тягаво в първите минути след ставането и евентуално някоя и друга болка в главата при по неподходящо ставане. Но... дойде и заветния ден, който, след като успях да преживея, се чувствам безсмъртен :) Ето я и самата история с озаглавени глави с песни :lol:

Фактор - Главната улица

Съвсем невеинно излизане в центъра с малка група бивши съученици. От приказка на приказка и чаша след чаша, часът стана 12 и кусур, а ракиите 4. Идва дилемата "а сега накъде". На никой не му се ходеше по дискотеки и подобни мероприятия и се изнесохме към нас.

Подуене Блус Бенд - Няма бира

Изпитана вече тактика от мен за сутрешното оцеляване беше след ракия и какъвто и да е твърд алкохол да се пие умерено количество бира. В повечето случаи помага при стипцавия вкус в устата и ужасната жажда на сутринта. С момчетата седнахме да пием бира, а мацките продължиха да лижат някаква водка. Е да ама не... бира свърши и като алтернатива остана женската водка. И нали знаете... като няма риба и ракът е риба :D Бам - бум - бам - бум. Отиде и тя. Стана към 5 и нещо и народа се разотива. Трудничко се надигнах да ги изпратя, но все пак успешно. Процеса на раздигането беше дълъг, напоителен и пълен със залитания и на моментни падения. Слава богу след известно време всичко завърши благоприлично и някак се озовах в леглото. О, миг поспри, тъй сладък си ти...

Nada Topchagich - Dobroi utro, pijanice

Към 11 ч се будя от това че до такава степен ми се е обезводнило тялото и устата, че имах чувството че всичко в устата ми се е сбръчкало. Станах, пих вода, и отцепих наново. Събудих се окончателно към 1... станах и... легнах. Е няма такава болка. Помислих че е обичайното и след 3-4 минути лежане във възстановяване на спомени и търсене на причините за сегашното ми състояни, станах отново очаквайки както винаги всичко да е отминало. Куркапан! Болката става все по силна и по трайна, а ударите на пулса в главата ми стават все по-силни и по-силни. Отивам в хола, гледам бащатко ми ми се смее отсреща, а майка само чакаше да ми подаде един айрян почернял от черен пипер и да почне да ме подиграва.

Nada Topchagich - Psujem te, zivote

Файда от айряна нямаше освен че ми стана още по-кофти. Пробвам да запаля цигара, барем се оправя... взимам едно бяло виктори, виждам некролога отгоре на новите кутии и ми се отпуши. Запалих... куркапан на квадрат. Викам си, сигурно съм препушил снощи и са ми тежки. Пробвам с ултра-та на майка ми... куркапан на кубик! Не мога и не мога. Пробвах малко да се осъфера като си взема душ... няма оправия... шума от водата в банята се оказа непосилен за чувствителната ми глава, а изведнъж се появи и зверски световъртеж, който не изчезна до вечерта. Легнах отново и позяпах малко телевизия. Това беше добър ход, защото главата ми си намери упорта в лицето на възглавницата и не ми тежеше толкова. 2-3 часа лежах ама ме хванаха бесните и не знам с кой акъл реших да стана и да се пробвам да почета малко по микроиконимика за тъй бързо наближаващия изпит като парен локомотив. Е да ама не... само като отворих учебника и лекциите ме тресна главата тройно по-силно и инстикта за самосъхранение в мен проговори и затворих с гръм и трясък всички видове учебни помагала (апропо, наистина затварянето на иначе меките и приятни листа на тетрадките и учебника ми се сториха като с гръм и трясък :) ). Тъпанара му с тъпанар, реших, че редовния неделен преглед съботната ТЕМА може да ми помогне. Отварям, прелиствам леко и внимателно, преглеждам заглавията написани с ГОЛЕМИ И ЧЕРНИ БУКВИ и всичко ми се вижда нормално. Нормално, но до момента, в който не реших да се зачета и в съдържанието на на статиите под тези големи и черни букви, с които е написано заглавието им. Първи опит - неуспешен. Втори опит - също неуспешен. Трети опит, с кански мъки успявам да фокусирам разни символи наподобяващи букви, които в крайна сметка с още доста зор успях да свържа в думи, но само до тук... гледам, гледам... виждам думи, много думи, но не мога да ги свържа :evil: Съвсем се отчаях. Включих компютъра... той принципно си шумничък, но в неделя го усещах като ниско прелитащ изстребител. Музика не посмях да си пусна. mIRC се оказа доста приемлив и безболезнен алтернативен вариант за водене на разговори без те да ти донесат болки в главата, с изключение на тракането на клавиатурата, но с нея някак успях да свикна. Е, разбира се успях да си излея всичките негативни емоции събрали се в мен през този ден върху момиче, което и грам не го заслужаваше, държеики се безпричино отвратително с него, за което разбира безкрайно крайно съжалявам сега. След известно време прекарано в неуспешни опити да се заям и сдъвча с въпросното момиче легнах и заспах.

Manowar - Army of Immortals

Събудих се на сутринта, нямах главоболие, нямах световъртеж, пробва да чета - успях, пробвах да пуша - успях, пробвам да ям - успях. Осъзнах колко хубав е живота в действителност, когато не си махмурлия и колко прекрасно е, че съм успял да преживея предния кошмарен ден :wink:

Това е от мен. Надявам се не съм ви докарал главоболие и на вас докато го четете :)

Айде, ваш ред е сега. Аз съм чист 8)

Мен ме изпрати
Ванчо Михайлов
Да изпълня присъдата.

Я стани, стани,
Шумадийско куче.
Тебе ке те утепам".
Пистолетът гръмна.
Кралят се обърна.
Да живее Македония!

Вто Яну 25, 2005 2:50 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение a
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxax
toq sa6o e nai-ludiq tip :):):)

mi az nqmam kvo da razkazvam mnogo mnogo
su6nost az ne piq mnogo mnogo a napravo si se...are da ne me nadu6at koi sum 4e ako kajat na na6te 6e ima "Apokalipsis sega" v ku6ti :)

Вто Яну 25, 2005 12:42 pm
Профил
Луд за връзване
Аватар

Мнение po4ti ymrql
Tva se slu4i taq godina na moreto! Bqh si obe6tl 4e nikoga nqma da se napivam do takava stepan 4e da ne moga da hoda. No na vtoria ot moreto 6tom sednahme na masa zaedno s dobre izvestnite vi Hampti, Kalkata, stan4o i Qna, zabravih za moeto obe6tanie. Kalkata predloji na pieme tequilla i nie priehme i po4nahme s po-10 az gi izpih mnogo barzo i si pora4ah o6te 10 i tqh gi izpih barzo i stanah da tancuvam, na masata mi bqha pora4ali o6te 10 i dokato tancuvah sam gi izpil i tqh. I si me predstavete kak sam sednal na zemqta v diskotekata s edin bql pantalon i tancuvam breik kato samo se varta kakto sam sednal. Po edno vreme sednah na edin stol i kato se opitah da stana nemojah. I togava ne trqbva6e da poglejdam kam tavana tam ima6e ( topki koito raznasqt svetlinite) i togava okon4atelno se tropirah posle si spomnqm 4e se sabudih sled malko na edin stol pred diskotekata i mario i kalkata mi bieha 6amari da se osvesta. Posle sa me nosili 1 4as do bongaloto i za da ne zaspivam sa me karali da peq pesni za Slavia.
Sutrinata kato se sabudih se 4uvsvah vse edno me e pregazil zil.
No stanah i otidohme da qdeme, no kakvo da qm to samo kato vida qdene i mi se povra6ta6e. Posle otidehme na pla6 kato si misleh 4e tam pone kato vlezna v vodata i 6e oprava pone malko, hi4 ne se opravih. Nai-hubavoto be6e 4e zaspah na plaja i tva malko me usvesti.
Na drygata sytrin ve4e mi nqma6a ni6to i ot togava kato yseta 4e me hva6ta pove4ko i spiram da piq.

Сря Яну 26, 2005 12:15 am
Профил ICQ YIM WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 3 мнения ]