Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Вто Юли 01, 2025 1:28 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 1293 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 130  Следваща
 Селекцията 2013/2014 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение Re: Селекцията 2013/2014
Суперталантът Стефан Велков: Ходя на мачове с градския транспорт

Той е най-младият играч в „А" група през този сезон. Дебютира за младежкия на­ционален тим едва на 16 години, 5 месеца и 22 дни. Това е Стефан Велков, един от най-големите таланти на родния футбол. Со­фиянецът е твърд титуляр в Славия, като от началото на сезона има записани 10 мача, въпреки че ще навърши 17 години на 12 де­кември. „Меридиан Мач" се свърза с Велков, който даде първото си интервю специално за нашите читателите. Намираме футболиста в училище, а той говори с нас в междучасието.

Стефане, откога се занимаваш с фут­бол?
- Откакто мога да хо­дя ритам топката. Сега се навършват 8 години от първата ми трениров­ка в Славия, която нап­равих още когато бях в 3-ти клас.

Кой те заведе в „Овча купел"?
- Сам отидох. Трени­рал съм карате, бил съм шахматист, но моята иг­ра е футболът, заради което се насочих изцяло към този спорт.

Ти от „Овча купел" ли си?
- Да, от „Овча купел" съм. От 2 години обаче живея в „Лозенец". За­почнах в Славия, тъй ка­то по това време школа­та на клуба беше може би най-добрата в Бълга­рия, а и ми бе много близко до нас.

Някой от твоето се­мейство бил ли е спор­тист?
- Не. Баща ми е спор­тна натура, тренирал е баскетбол. Но аз съм единственият спортист в моето семейство.

Кои са треньорите, които изиграха най-голяма роля в твоето развитие?
- Много са. Стефан Колев ме задържа като защитник, за което съм му благодарен. Иначе аз обичах да играя напред, да вкарвам голове. Често съм бил голмайстор като по-малък. За играта ми в отбрана ми помогна много Ивайло Семерджиев. Владимир Ива­нов също ми е дал мно­го. Няма как да не спо­мена и треньорите в на­ционалните отбори - Ме­тоди Деянов, Александър Димитров, Михаил Мадански сега. От всеки съм научил по нещо.

Какво е мнението ти за Асен Букарев?
- Един много интели­гентен човек, с когото се радвам, че работя. За мен той е страхотен треньор, който много ми по­мага.

В момента си в училище. Ще разка­жеш ли нещо повече...
- Уча в Немската гим­назия и съм отличник. Миналата година успе­хът ми бе над 5,50. Напоследък ми е все по-трудно да ходя на учили­ще, тъй като съм или на лагери, ипи на мачове, или на тренировки. За­ради това искам да бла­годаря на учителите, че проявяват разбиране. В един момент от живота ми, някъде към 6-и клас, ми бе поставен въпросът да избирам футбола или училището. Тогава нямах проблеми, но към 9-10-и клас вече започна да ми става по-трудно. Въпре­ки всичко намирам вре­ме за всичко и след го­дина и половина е балът ми.

С какво ходиш на мачове и тренировки, тъй като все още ня­маш книжка?
- С градския транс­порт (смее се). Аз съм един от най-изрядните пътници. Имам си карта за всички линии.

Разпознавал ли те е някой в градския транспорт?
- Все още не. Аз все пак от доста малко вре­ме играя в мъжкия фут­бол и хората не ме поз­нават много добре.

Ще ни кажеш ли кой е любимият ти фут­болист?
- Нямам точен отго­вор на този въпрос. Ха­ресват ми Матс Хумелс, Тиаго Силва, Данте, Венсан Компани. Хумелс ми е идол, тъй като няма равен в изнасянето на топката. Той е висок, но не е дърводелец, а иг­рае футбол. От Компани пък мога да науча много за агресивната, но чиста игра. Тиаго Силва впе­чатлява със своето зас­таване. Аз съм фен на Милан, заради което за мен номер 1 в историята е Паоло Малдини. Въз­хищавам се и на Кристиано Роналдо. Лео Меси е гений. Но Кристиано според мен е най-завършеният футболист. Той отива преди всички на тренировка и си тръгва след всички. Невероятен професионалист, който трябва да е модел за подражание на всеки млад играч. Аз знам, че с един час на ден трени­ровки нищо няма да се промени. Заради това гледам да тренирам кол­кото се може повече.

А фен на Славия ли си?
- Да, разбира се.

Преди време те искаше Наполи. Защо не се стиг­на до твой трансфер?
- Да, наисти­на от Наполи имаха серио­зен интерес към мен. Дори ме по­каниха в Италия и аз ходих до тяхна­та клубна база. Неща­та обаче не се получиха, а аз се радвам, че вече съм част от мъжкия от­бор на Славия.

Говори се, че те иска и Байерн (Мюнхен). Свързал ли се е някой с теб?
- Свързват се. Аз знам, че Славия е един трамплин към големия фут­бол. Но не обичам да коментирам тези неща.

Кой футбо­лист ти помага най-мно­го в Сла­вия?
- Всички ми помагат много, но бих отличил най-ве­че Живко Желев и Георги Петков.

Какво оби­чаш да правиш, когато не си зает с футбол или училище?

- Колкото и странно да звучи, обичам да чета. За последно прочетох Робинзон Крузо и Граф Монте Кристо. Иначе съм фен на историята, както и на старогръцки­те митове и легенди.

Това момче е единственото позитивно нещо в Славия в момента :) Стана ми още по-симпатичен с това интервю, а това за историята и старогръцките митове и легенди съвсем ме респектира, защото и аз харесвам доста тези тематики, освен това едва ли са много футболистите от А група, които казват че обичат да четат :mrgreen: Дано се опази от чалгаризация и заиграе в силен западен отбор след време :D

Съб Окт 19, 2013 12:49 pm
Профил ICQ
Луд за връзване

Viktor4o_Rs написа:
Суперталантът Стефан Велков: Ходя на мачове с градския транспорт

Той е най-младият играч в „А" група през този сезон. Дебютира за младежкия на­ционален тим едва на 16 години, 5 месеца и 22 дни. Това е Стефан Велков, един от най-големите таланти на родния футбол. Со­фиянецът е твърд титуляр в Славия, като от началото на сезона има записани 10 мача, въпреки че ще навърши 17 години на 12 де­кември. „Меридиан Мач" се свърза с Велков, който даде първото си интервю специално за нашите читателите. Намираме футболиста в училище, а той говори с нас в междучасието.

Стефане, откога се занимаваш с фут­бол?
- Откакто мога да хо­дя ритам топката. Сега се навършват 8 години от първата ми трениров­ка в Славия, която нап­равих още когато бях в 3-ти клас.

Кой те заведе в „Овча купел"?
- Сам отидох. Трени­рал съм карате, бил съм шахматист, но моята иг­ра е футболът, заради което се насочих изцяло към този спорт.

Ти от „Овча купел" ли си?
- Да, от „Овча купел" съм. От 2 години обаче живея в „Лозенец". За­почнах в Славия, тъй ка­то по това време школа­та на клуба беше може би най-добрата в Бълга­рия, а и ми бе много близко до нас.

Някой от твоето се­мейство бил ли е спор­тист?
- Не. Баща ми е спор­тна натура, тренирал е баскетбол. Но аз съм единственият спортист в моето семейство.

Кои са треньорите, които изиграха най-голяма роля в твоето развитие?
- Много са. Стефан Колев ме задържа като защитник, за което съм му благодарен. Иначе аз обичах да играя напред, да вкарвам голове. Често съм бил голмайстор като по-малък. За играта ми в отбрана ми помогна много Ивайло Семерджиев. Владимир Ива­нов също ми е дал мно­го. Няма как да не спо­мена и треньорите в на­ционалните отбори - Ме­тоди Деянов, Александър Димитров, Михаил Мадански сега. От всеки съм научил по нещо.

Какво е мнението ти за Асен Букарев?
- Един много интели­гентен човек, с когото се радвам, че работя. За мен той е страхотен треньор, който много ми по­мага.

В момента си в училище. Ще разка­жеш ли нещо повече...
- Уча в Немската гим­назия и съм отличник. Миналата година успе­хът ми бе над 5,50. Напоследък ми е все по-трудно да ходя на учили­ще, тъй като съм или на лагери, ипи на мачове, или на тренировки. За­ради това искам да бла­годаря на учителите, че проявяват разбиране. В един момент от живота ми, някъде към 6-и клас, ми бе поставен въпросът да избирам футбола или училището. Тогава нямах проблеми, но към 9-10-и клас вече започна да ми става по-трудно. Въпре­ки всичко намирам вре­ме за всичко и след го­дина и половина е балът ми.

С какво ходиш на мачове и тренировки, тъй като все още ня­маш книжка?
- С градския транс­порт (смее се). Аз съм един от най-изрядните пътници. Имам си карта за всички линии.

Разпознавал ли те е някой в градския транспорт?
- Все още не. Аз все пак от доста малко вре­ме играя в мъжкия фут­бол и хората не ме поз­нават много добре.

Ще ни кажеш ли кой е любимият ти фут­болист?
- Нямам точен отго­вор на този въпрос. Ха­ресват ми Матс Хумелс, Тиаго Силва, Данте, Венсан Компани. Хумелс ми е идол, тъй като няма равен в изнасянето на топката. Той е висок, но не е дърводелец, а иг­рае футбол. От Компани пък мога да науча много за агресивната, но чиста игра. Тиаго Силва впе­чатлява със своето зас­таване. Аз съм фен на Милан, заради което за мен номер 1 в историята е Паоло Малдини. Въз­хищавам се и на Кристиано Роналдо. Лео Меси е гений. Но Кристиано според мен е най-завършеният футболист. Той отива преди всички на тренировка и си тръгва след всички. Невероятен професионалист, който трябва да е модел за подражание на всеки млад играч. Аз знам, че с един час на ден трени­ровки нищо няма да се промени. Заради това гледам да тренирам кол­кото се може повече.

А фен на Славия ли си?
- Да, разбира се.

Преди време те искаше Наполи. Защо не се стиг­на до твой трансфер?
- Да, наисти­на от Наполи имаха серио­зен интерес към мен. Дори ме по­каниха в Италия и аз ходих до тяхна­та клубна база. Неща­та обаче не се получиха, а аз се радвам, че вече съм част от мъжкия от­бор на Славия.

Говори се, че те иска и Байерн (Мюнхен). Свързал ли се е някой с теб?
- Свързват се. Аз знам, че Славия е един трамплин към големия фут­бол. Но не обичам да коментирам тези неща.

Кой футбо­лист ти помага най-мно­го в Сла­вия?
- Всички ми помагат много, но бих отличил най-ве­че Живко Желев и Георги Петков.

Какво оби­чаш да правиш, когато не си зает с футбол или училище?

- Колкото и странно да звучи, обичам да чета. За последно прочетох Робинзон Крузо и Граф Монте Кристо. Иначе съм фен на историята, както и на старогръцки­те митове и легенди.

Това момче е единственото позитивно нещо в Славия в момента :) Стана ми още по-симпатичен с това интервю, а това за историята и старогръцките митове и легенди съвсем ме респектира, защото и аз харесвам доста тези тематики, освен това едва ли са много футболистите от А група, които казват че обичат да четат :mrgreen: Дано се опази от чалгаризация и заиграе в силен западен отбор след време :D

Те едва ли са много тия, дето въобще могат да четат. А тези, които могат, най-много да прочетат хрониките за последните приключения на Николета и черната Златка (като например Галин и Курдов).

Пон Окт 21, 2013 3:38 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Славия гони двама от най-опитните
http://www.sportni.bg/index.phtml?tid=40&oid=2762637

Вто Окт 22, 2013 9:50 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Да бе, точно пък Живко Желев ни пречи?!? И в последния мач се видя, че без него отзад сме си все едно без защита. Да не говорим, че и важни голове вкарваше... И кой ще го замести, вероятно Виктор Генев-"черната дупка"? Е, така вече ще си изпаднеме със сигурност!!!

Вто Окт 22, 2013 9:56 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Централен защитник е жизнено важно да бъде взет.Иначе всичко отива на майната си.Както и опорен халф.Курдов си бележи достатъчно отпред но като цяло проблема е в пълната липса на мотивация от играчите.И все пак си мисля че потенциала на играчите е доста по голям от това което показват.Другаде е проблема.

Вто Окт 22, 2013 10:05 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

И мога ли да попитам като махнат Живко, кой ще играе вместо него ? А, да, Виктор Генев :lol: :lol: :lol: С двойка Генев - Велков всеки мач ще получаваме по 2-3 гола, абсолютна идиотия е да махнеш най-стабилният си и опитен защитник :wink: Има толкова хора за гонене като Янко, Генев, недоразумението Шалаев, Ради Василев, ние Живко ще махаме ...

Вто Окт 22, 2013 10:46 am
Профил ICQ
Администратор
Аватар

Станаха вече двама централни защитници.

Вто Окт 22, 2013 10:47 am
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Бразилски голаджия дойде в Славия

Бразилски нападател започва тренировки в Славия. Игор Карвальо Виейра ще изкара пробен период при “белите” и ще се опита да убеди в качествата си новия старши треньор на тима Милен Радуканов. Техничарят е играл за последно в ниските дивизии на родината си – в Индепендиенте (Сао Пауло). Ако бъде одобрен, Виейра ще стане второто ново попълнение на Славия в последния месец. Преди него с бялата фланелка дебютира френското крило Плезир Мойо.

Вто Окт 22, 2013 11:04 am
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"
Аватар

Viktor4o_Rs написа:
Бразилски голаджия дойде в Славия

Бразилски нападател започва тренировки в Славия. Игор Карвальо Виейра ще изкара пробен период при “белите” и ще се опита да убеди в качествата си новия старши треньор на тима Милен Радуканов. Техничарят е играл за последно в ниските дивизии на родината си – в Индепендиенте (Сао Пауло). Ако бъде одобрен, Виейра ще стане второто ново попълнение на Славия в последния месец. Преди него с бялата фланелка дебютира френското крило Плезир Мойо.

И този невероятен "техничар от ниските дивизии" ще трябва да ни спасява. Да, той беше "набелязан" от екипа на Буки, но сега е ред на Радуканов да покаже какви са му действителните цели - дали само да "слушка" папа Венци или ще направи действителна преценка и ще потърси наистина класен нападател от някоя по-горна дивизия, с който да имаме повече шанс занапред?

Вто Окт 22, 2013 11:42 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Новият наставник на Славия Милен Радуканов е отстранил от тренировките двамата ветерани Живко Желев и Христо Янев. Водилият два пъти ЦСКА специалист бил на мнение, че бившите национали ще развалят климата в съблекалнята. На двамата изгонени било обявено, че може да тренират с юношите, ако имат желание. Предстоят разговори между Желев и Янев, които са на по 34 г., с президента на най-стария столичен клуб Венцеслав Стефанов. Радуканов смени Асен Букарев в понеделник.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=454044

Сря Окт 23, 2013 9:24 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 1293 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 130  Следваща