Треньорски барометър за август
Треньорски барометър за август
Автор |
Съобщение |
White 1913 Power
Пристрастен
|
 Re: Треньорски барометър за август
Славия има футболисти за много по-големи неща и наистина това се пролича първите 3 кръга,но се вижда,че при една загуба нещата се променят тотално,а за да стане така е виновен Милен.Всъщност Милен го харесвах много до мача с буферите,още след мача с Цска ми направи впечатление как всеки кръг залага на едни и същи хора без никакви промени в стартовия състав и без никакви вътрешни ротаций.Виждаха се с просто око къде имаме проблеми,а именно в защита,вижда се,че Везалов няма качествата на стабилен и постоянен защитник,Пиргов и Ристевски направиха приличен екип като централни защитници миналия сезон,след втори кръг Везалов е за пейката,според мен Панов не е на ниво също и като цяло защитата не е на нивото на другите ни линий в отбора,нито се включват в атака защитниците,нито изнасят добре топката,нито са достатъчно бързи,само един Ристевски не стига.Там трябваше да се обърне внимание,когато правихме селекцията,бях си притеснен с оглед на отбранителната линия още докато течеше подготовката,но някак си заради хубавата селекция в халфовата и нападение това остана на заден план за мен,за това е виновен Милен,за това,че не използва Диего или Крум и за това,че налага Везалов титуляр с Пиргов,вместо да заложи на сработените Кире и Пиргов,виновен е,че Фернандо го няма никакъв,а той го пуска 5 поредни мача титуляр и си го държи,броя го и последния,защото,ако не беше с стомашни проблеми щеше да е титуляр,Вълчанов може да го замести,калто може да замести и Манзоро.И като е казал на пресконференцията при започване на подготовката,че ще разчита все повече и повече на юноши и до 2,3 години 70 80% от отбора трябва да е съставен от юноши да не се плаши да ги пуска,и да им дава шанс,защото и след мача на пресконференцията той ясно заяви и се видя,че хич не му се иска да използва юнощите,звучеше така сякаш те са му последния вариант,а калъв по-удобен момент да им дадеш шанс от сегашния,когато имаш един двама контузени футболисти.Пак си остана на приказки тоя човек.Не може да разчиташ на нещо без дпбри защитници,не може да играем от мач на мач все по-зле вместо обратното(време за сработване) и да не правиш нищичко.Сега след дъж качулка,залага само на визитките от селекцията,и като вижда някои футболисти как играят престъпно слабо,да ги държи все едно са му роднини,не може да казваш,че имаш много талантливи юноши,което е вярно,защото след 4 мача са еднолично първи,а да казваш,че за съжаление ще трябва да разчиташ на юноши понеже не бил очаквал нови играчи.Ми ако беше пуснал двама юноши с Берое, сигурно нямаше да има викове оставка,защото ние и Литекс сме най-силните школи,ама освен на Велков на друг шанс не се е дал.Кога ще ги пуска да трупат опит,да се обиграват,кога ще трупат самочувствие?като станат на 25 и се пръснат по отборите от б група.Радуканов е без чрясла,и не сме е да заложи на юноши,за да не паднем с разлика. Предполагам,че Венци ще го смени още преди мача с "Ботев" и ще е правилно.
|
Нед Авг 17, 2014 6:36 pm |
|
 |
White 1913 Power
Пристрастен
|
Извинявам се за правописа,но писах от таблет и като видях какви грашки съм допускал ме хвана срам.
|
Нед Авг 17, 2014 6:41 pm |
|
 |
ghp
Орден "Стара Славия"
|
Добрата стара Славия и Добрия млад Радуканов
Преди началото на сезона Добрата стара Славия обещаваше най-сетне да се превърне в по-добрата нова Славия. Увеличен двойно бюджет, сериозна селекция, добра подготовка - всички предпоставки бяха налице. Не е играла в ев-ротурнирите от близо 20 години, през този период в нито един момент не бе дори близо до завършване в топ 3, а единственият донякъде успех бе финалът за купата през 2011 година, загубен от ЦСКА с 0:1. След златния дубъл през 1996-а Славия се превърна в... Добрата стара Славия.
И всъщност продължава да си бъде Добрата стара Славия. Клуб, който всяка година тръгва с голямата кошница, след като през миналата пак се е върнал с празна. Отбор, който всеки сезон играе, меко казано, странни мачове и който крета в средата на класирането. Въобще белите се превърнаха в сив тим, който - по думите на президента Венци Стефанов - винаги се стреми да покаже ново лице след серията от слаби резултати, след проваления още по средата му сезон. Но винаги показва старото си лице, или по-точно това, което е характерно в последните 18 сезона. А група не се слави с непредвидимост и още след петия кръг спокойно можем да заявим - и този сезон няма да видим „новото лице на Славия".
За разлика от предишни години обаче този път Славия стартира с добра селекция и сериозен бюджет. Което гарантира спокойствие на „Овча купел" след последния сезон, в който най-старият столичен тим се спаси на косъм от изпадане, не и без помощта на добре познатите си взаимоотношения с така наречения си съперник Локомотив София. Който вече е по-скоро приятел. Това спокойствие позволи на белите да направят солидна подготовка и една от най-добрите селекции в А група през лятото. И сезонът за Милен Радуканов и компания започна отлично - добра игра и разгром у дома с 4:1 над "Марек", последван от изпусната победа в Пловдив срещу Локомотив -1:1, но похвалите бяха за Славия, Те продължиха и в следващия кръг в дербито с ЦСКА на „Овча купел" (2:2), в което определено Славия изпусна червените. В този мач обаче белите загатнаха и за своите слабости, които затвърдиха в следващите кръгове - срещу Локо Сф (0:1) и Берое (0:2).
Най-големият проблем на Славия е напрежението. Просто от много отдавна белите не са стартирали първенството с (някакви) надежди и очаквания към тях. А те определено им пречат. В последните четири мача отборът допускаше първи гол. Успяваше да изравни срещу Локо Пд и ЦСКА, но не и срещу столичните железничари и Берое. Плюс това Славия винаги започва някак сковано мачовете. И ако съперникът играе малко по-твърдо в единоборствата, играчите в бяло изпадат В страх. Тази Славия е някак „мека" и безхарактерна. И в същото време няма отговор срещу добре подредени отбори със здрава защита и бързи на контраатака - какви-то са ЦСКА, Локо Сф и Берое. Самият старши треньор Милен Радуканов го призна след загубата от старозагорци -„Липсва ни агресия".
А тепърва предстоят тежки мачове за Славия - гостуване на "Ботев" и домакинство на Литекс. Ако белите не вземат поне една победа в тези два мача, може и да видим... „новото лице на Славия". Тоест нов старши треньор на „Овча купел". Защото Милен Радуканов е третият голям проблем на белите. Един силно надценен и до момента недоказал се наставник, който във визитката си има спечелена Купа на България с ЦСКА срещу... Славия.
С други думи този отново виждаме Добрата стара Славия и Добрия млад Радуканов, които сякаш нямат бъдеще заедно и раздялата им изглежда предопределена.
Петър Петревски, "Тема спорт"
|
Сря Авг 20, 2014 10:06 am |
|
 |
ghp
Орден "Стара Славия"
|
Харесвам какво направи Радуканов в Славия но ако не вземе 4 точки от следващите 2 мача е необходимо да го сменим ,а не да се мъчим като с Кукушев и Чуки.
|
Сря Авг 20, 2014 10:08 am |
|
 |
Viktor4o_Rs
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Съб Фев 23, 2008 5:40 pm Мнения: 7266 Местоположение: Sofia
|
Радуканов не се справя и това е очевидно. Дано прояви някакво мъжество и се махне сам, ама нещо не вярвам.
|
Нед Авг 24, 2014 6:50 pm |
|
 |
SaKrAnTo 1913
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Авг 27, 2007 5:48 pm Мнения: 4218 Местоположение: София
|
Защитвал съм го и съм му гласувал доверие като фен. Не оправда очакванията ми и ме разочарова адски. ОСТАВКА !
Нед Авг 24, 2014 8:12 pm |
|
 |
рони
Пристрастен
Регистриран на: Нед Окт 31, 2010 10:27 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
И аз съм го защитавал и съм му гласувал доверие, но днес останах много разочарован от представянето в Пловдив и особено от изказването му, че съжалява, че не е в "Ботев" да се радва на феновете. Това вече ми идва малко в повече. Има една приказка: насила хубост не става, а при нас е насила любов не става. Нека си върви по пътя и да не ни кара да го освиркваме и да ставаме свидетели на грозни сцени. Няма смисъл и да се извинява. Сигурен съм, че нито един фен на Славия няма да му прости казаните думи. С доверието до тук. Милене, каквото и да постигнеш със Славия, никога няма да бъдеш в сърцата на феновете. Просто за две седмици затри всичко хубаво и положително което направи през лятото, а накрая с това изказване премина всички граници. Нямаш повече бъдеще в Славия.
_________________ И в радост и в тъга - САМО СЛАВИЯ!!!
|
Нед Авг 24, 2014 10:00 pm |
|
 |
venci_1913
Модератор
Регистриран на: Вто Дек 20, 2005 8:27 pm Мнения: 3449 Местоположение: Sofia
|
Здравей Милене, След този мач в Пловдив вече смятам ,че дойде времето да постъпиш мъжки и да напуснеш любимия отбор и да се разделим с добри чувства.Един силен мач нямаме срещу силен отбор.Нещото , което вбеси мен и повечето привърженици е как се пазят смени за след мача и как статичните положения се изпълняват.Миналата година всяко едно интервю или пресконференция на Славия се говореше само и единствено за ЦСКА? След загубата на "Ботев" казваш как искаш да си там и да си един от тях.Това е Славия - ти няма да знаеш какво означава тя и колко много е дала на българския футбол.Това е отбор с уникална история и много привърженици в ЦЯЛА България.Ти няма как да знаеш това , защото всички вие ,които се учите на гърба на Славия я превърнахте в отбор БЕЗ АМБИЦИИ и БЕЗ най-важното - публиката. Колкото и смешно да ти звучи Славия има изключително много привърженици в почти всеки един град и друга държава,но вие ги прогонихте.Болно ми е всяка година да виждам едно и също и как всяка година един велик отбор затъва.Вие никога няма да разберете какво е Славия ,защото заплатите ви са константа и дори да загубите не ви пука.Ти няма да знаеш какво изпитваме всички ние след тези срамни мачове , защото ти си получаваш заплатата и не те интересува .Не твърдя ,че само ти си причината , дори напротив ,но и ти си част от другите .БЪДИ МЪЖ И НАПУСНИ! Това му написах във facebook надявам се да го прочете
_________________ Славия София 1913
Венцеслав Стефанов ,Борислав Константинов,Веско Събев ВЪН ОТ СЛАВИЯ СОФИЯ
|
Нед Авг 24, 2014 10:38 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13190 Местоположение: SOFIA
|
Аз лично снех моето доверие, поне на този етап не съм доволен. Не може от 18 възможни да си взел 5 точки и при положение, че ти е угодено на 100% при селекцията (и изгонените и привлечените) и си получил лагер в чужбина, за разлика от много от другите отбори в А група. Слабо ръководство и определено Радуканов е длъжник за момента.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Пон Авг 25, 2014 3:24 pm |
|
 |
White Pride
Луд за връзване
|
Старши треньорът на Славия Милен Радуканов обяви в ефира на Нова телевизия, че ще инициира разговор с ръководството на клуба, за своето оставане начело на отбора.
"Ако ние не можем да мотивираме играчите, може би някой друг трябва да ги мотивира," заяви Радуканов след загубата от "Ботев" Пловдив.
"Опитахме се да съживим клуба, но се вижда, че има проблеми. И аз не съм удовлетворен, и ми е неудобно, боли ме, и не мога да продължавам така," добави той.
"Ако е добре за клуба, съм готов да напусна. Ако трябва промяна, няма проблем. Аз ще говоря с президента. За добро, за лошо, винаги той взима решенията. Трябва нещо да се промени може би, за да се събудят футболистите," завърши Радуканов
|
Пон Авг 25, 2014 9:02 pm |
|
 |
|