Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Сря Май 14, 2025 2:19 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 46 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
 "Левски" - "Славия" - тема за мача 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение Re: ""Левски"" - "Славия" - тема за мача
Бургзорг ако беше някакъв изключителен играч, нито щеше да е резерва в Лудогорец, нито да дойде при нас, нали знаете ? Факт е, че има немалко грешки, но мисля че далеч не той ни е проблем и с други прилични играчи в средата ще си ни е доста полезен. За съжаление такива нямаме - Генчев се контузи, Манзоро пък е наистина едно от най-големите разочарования в селекцията. :roll: Отборът ни има нужда приличен халф-конструктор, с техника, поглед и пасове - нещо което уж Манзоро щеше да върши. Като прибавим и откровено посредствените Везалов и Панов в защита и Ради и Бижев в атака, виждаме че имаме нужда от подсилване във всяка линия. Крилата ни също въобще не се справят, след като Фонсека се контузи, Фернандо е в ужасна форма и доста повече пречи, отколкото помага. :roll: Ама просто няма кой да пуснем или поне засега не рискуваме да пробваме някой юноша като Китан например.

Вто Сеп 16, 2014 9:29 am
Профил ICQ
Пристрастен

Мнение Re: """""Левски""""" - "Славия" - тема за мача
White Pride написа:
White 1913 Power написа:
White Pride написа:
Царя, ако играе така, ще се окаже истинска находка. Явно Колев трябва да намери възможно най-скоро още 2-3 подобни играчи. Да започне с десен бранител и разиграващ халф.
Без Касай нещата щяха да бъдат трагични. Много тъпо, че очакваше нарушение и не си беше на мястото, което си оказа веднага влияние и ни вкараха гол.
Не знам дали още има сред нас хора, които да твърдят какъв играч е Бургзорг.....
Този, който го докара тук за титуляр, да си смени професият с нещо далеч от футбола!
Следващият мач с Черно Море и каквито са рогачи там ще бъде като Сталинградскта битка.
Този сезон също замина, както последните 18 години. Ще си ритаме из втората шестица, но поне ща запишем победи :lol:
Пълна подкрепа за Иван Колев!!!!

Бургзорг е най-добрия,ето,че има такива,за които не знаеш дали има,или по-точно може би има такъв и съм горд,че този съм аз.Гледа ли мача с Верея? А този гледа ли или го слуша по Дарик? Хайде,ако някой иска като повтарят мача през седмицата някой ще брои грешни и добри отигравания на Мичел,а аз ще броя на някой друг от отбора с изключение на Касай.Да видиме какво ще се получи.Да си спомнят някои хора какво пишеха за Бургзорг до мача с Локомотив София и това,което пишат сега,да не се окаже,че си завъртяха задника няколко пъти,такава е картинката.От трите удара към вратата на """Левски""" единият от двата опасни беше на Бургзорг,а пробива,който направи по лявото крило и успяха да го спрат с нарушение на границата на наказателното поле и по-този начин създаде доста добра възможност за нас чрез пряк свободен удар.Още няколкото бързи и точни паса,накрая на мача щеше да направи почти невъзможното и да стигне топката в наказателното навреме,а не е офанзивен футболист,защо шута на платини беше на 10 метра от вратата при положение,че е нападател,а шута на Бургзорг трябваше да бъде отразяван от вратаря,оттам и корнер.Общо взето той отлично си знае работата,но му е много трудно с хората около него да играе на ниво.Не е перфектен(такъв няма),а и може повече,но някой да си говори наизуст и да приписва всички загуби на него и Везалов,защото и той не е наясно защо....Везалов му сипвам и аз,но днес игра на ниво,както и цялата защита без Панов и Пиргов.Кой игра в мача по-добре,че да го отличиме? Само Касай.евала на,който е виновен за неговото идване.Мислиш ли,че в Лудогорец има слаби футболисти или,че ще държат Бургзорг години,ако е тоооооолкова слаб,колкото казваш ти? Аз не мисля.Той е един от малкото,които след 8 мача не се счупиха,,не е маловажно. Накрая да си кажа,че да сме наясно,не ми пречи това,което пишеш и мислиш,просто смятам,че омразата при теб заслепява разума,защото определено Бургзорг снощи игра добре и жълтия карон беше грешка на съдията,защото рапъра се подхлъзна,може и други да не го харесват ама начина по-който се изрази беше породен от антипатия,а не от обективна гледна точка.Ето на мен Везалов ми е черен,но и с Верея макар и контрола и снощи игра добре,дори се намеси решаващо няколко пъти и аз го отчитам.Царя е класа,но кой друг срещу """Левски""" беше повече от черната овца?

Много дълга и пространна защита, което е добре. Не съм гледал само мача с гараджийската банда от Илиянци. Двубоя с Верея не го броя, защото това е контролен мач с втородивизионен отбор. Всичко, което съм написал е плод на наблюденията ми през изминалите осем кръга и част от приятелските мачове. Това по отношение двубоите на Славия. За повечето играчи без Бижев и Вълчанов имах някакви впечатления още от преди, защото се стремя да гледам колкото имам възможност мачове от А група за да следя какво представляват и нашите конкуренти. Не обача да пиша нещо обобщаващо, което е плод на емоции. Да не ме обвиниш в промяна мнението ми за Бургзорг, ще трябва да си изровя написаното в друга тема, когато стана ясен интереса ни към него. Не бях очарован от това, защото за мен не е нищо особено като футболист и с нищо не помага за вдигането на нашата класа. Колкото до аругмента, че Лудогорец няма да вземат случаен футболист, както знаеш всяко правило има и изключения. Той беше първият футболист с който подписаха лятото, след като станаха за първи път шампиони. Преди него подписаха и с няколко други чужденци, които не се задаръжха много в отбора и бяха освободени. Тук прибавям и Себастиан Ернандес, влизащ дори в момента много трудно в групата. Ще отворя една скоба, него беше много по-удачно да привлечем, защото е атакуващ халф вкарващ голове и добър изпълнител на статични положения т.е. щеше да ни бъде много повече от полза. С други думи, освен безспорните попадения в селекцията имат и трансферни издънки. Както всеки един отбор.
Наистина е хубаво да намериш мача от някъде, защото второ полувреме Веселинов (далеч от понятието футболен коментатор) даде в две изречения много точно описание на играта на Мичел и буквално изчерпа темата. Като много тичане, ниска ефективност и неособена полезност бяха част от тях. Което за позицията на която трябва да играе box to box midfiеlder основното. Срещу ""Левски"" игра и малко по-офанзивно, защото явно това бяха указанията, но трудно пресича и отнема топки и дава пасове на 5 метра по широчина на игрището. Даже няма да отчета колко некоординирани действия показва понякога. Няма да сравнявам представянето му с останалите халфове, защото тримата човека в тази зона приличат много на баснята за орела, рака и щуката по начина на представянето си. Тук е и най-голямото разочарования за мен към момента Манзоро. Предполагам сам виждаш какво празно разстояние остава пред защитата, когато ни атакуват по-масирано и това е много сериозен проблем. Ненапразно до сега са ни вкарали 3 гола извън наказателното поле, защото няма наш да пресира и пречи на човека с топката.
Що се отнася до Везалов, той е неизменна част от единствената защита допускала гол във всеки един мач. И като десен централен защитник имащ като една от задачите помощ на бека, сам можеш да си спомниш колко гола стнаха именно от тази зона. Тук, разбира се, голяма "заслуга" има и Панов, но аз си спомням за поне три попадения в които основната вина беше на Везалов. Много често изпуска и човека си.
В последния мач именно факта, че Царя игра като десен централен успя частично да заздрави защитата, защото изби 5-6 пъти топката пред самата врата, а него го нямаше един път и ни вкараха първият гол. За втория, отново Везелов изспусна Аниенте.
Не те карам да споделяш мнението ми. Аз ги виждам така неща и се опитах частично да се обоснова.
Извинявам се, че стана повече написаното.

Така си решил,това си написал,но за мен ти гледаш нереално на нещата,защото точно обвинението ти към Бургзорг за последният мач е безпочвено.Аз ти пиша факти и статистика за мача,а ти не ги отчете.Ясно е кой е гледал внимателно и кой не.Не е сериозно да взема думите на коментатора за чиста монета.Имам чувството,че е прочел по нещо от тук,за да си набави информация за отбора и футболистите.Надали е гледал повече от два мача на Славия.В малкото опасности в наша полза Бургзорг беше замесен този мач.Споделяш,че тича като муха без глава,ок,но тича за разлика от другите.Мухата без глава е единственият,който може да отработва топката и да я подава бързо.Единственият,който мисли бързо от нашия отбор.Още в момента на подаването е решил какво да бъде следващото му действие,да понатрупаха му се и неточности в някои от мачовете и аз ги виждам,но определено се личи,че я пипа доста грамотно като изключиме въпросните неточности.За първите четири загуби няма футболист от нашия отбор,който да е бил на някакво по-високо ниво,всички бяха трагични,само че се хващаш само за Бургзорг и не само ти,защото очакванията към него са най-големи.Какво играе Платини? Кръгла нула е.Не се бори,не тича,не се връща,шутовете му са с до десет метра неточност.Истината е,че той е титуляр само заради името си и вероятно заплатата.Всеки чака да избухне и да блесне....Някой каза,че бил консуматор,в съвременният футбол всеки един футболист трябва да участва и в двете фази на играта.Погледни само в раздела "Любимец на публиката" на кое място се намира Бургзорг.Тук гласуват феновете,които са най-добрият барометър за играта,за правилното и неправилното в един отбор.Така ли е?

Вто Сеп 16, 2014 11:19 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Платини ще заиграе и ще вкарва, когато получава пасове и добри топки - винаги е бил такъв играч, никога не е бил от типа футболисти, които сами да си създават положения. Освен това алтернативата на него каква ни е - Радко и Бижев (за който все пак имам някакви надежди, че няма да е тотално разочарование).

Вто Сеп 16, 2014 11:41 am
Профил ICQ
Пристрастен

На мен Бижев ми харесва и то много,надявам се днес да го видя на терена.

Вто Сеп 16, 2014 1:50 pm
Профил
Луд за връзване

Мнение Re: """"""Левски"""""" - "Славия" - тема за мача
White 1913 Power написа:
Така си решил,това си написал,но за мен ти гледаш нереално на нещата,защото точно обвинението ти към Бургзорг за последният мач е безпочвено.Аз ти пиша факти и статистика за мача,а ти не ги отчете.Ясно е кой е гледал внимателно и кой не.Не е сериозно да взема думите на коментатора за чиста монета.Имам чувството,че е прочел по нещо от тук,за да си набави информация за отбора и футболистите.Надали е гледал повече от два мача на Славия.В малкото опасности в наша полза Бургзорг беше замесен този мач.Споделяш,че тича като муха без глава,ок,но тича за разлика от другите.Мухата без глава е единственият,който може да отработва топката и да я подава бързо.Единственият,който мисли бързо от нашия отбор.Още в момента на подаването е решил какво да бъде следващото му действие,да понатрупаха му се и неточности в някои от мачовете и аз ги виждам,но определено се личи,че я пипа доста грамотно като изключиме въпросните неточности.За първите четири загуби няма футболист от нашия отбор,който да е бил на някакво по-високо ниво,всички бяха трагични,само че се хващаш само за Бургзорг и не само ти,защото очакванията към него са най-големи.Какво играе Платини? Кръгла нула е.Не се бори,не тича,не се връща,шутовете му са с до десет метра неточност.Истината е,че той е титуляр само заради името си и вероятно заплатата.Всеки чака да избухне и да блесне....Някой каза,че бил консуматор,в съвременният футбол всеки един футболист трябва да участва и в двете фази на играта.Погледни само в раздела "Любимец на публиката" на кое място се намира Бургзорг.Тук гласуват феновете,които са най-добрият барометър за играта,за правилното и неправилното в един отбор.Така ли е?

Мнението ми за Бургзорг написано горе не е базирано само за един мач и за това не го обвиням за конкретена среща. И то точно защото очакванията ми към него никога не се били големи. Той се представя според тях. Написах кой за мен е голямото разочарование и днес Плондира в интервюто си е потвърдил мнението ми. На този фон енергията която демонстрира Бургзорг се забелязва, но базата за сравнение в момента е доста ниска летва. Бургозорг би бил полезн евенутално ако играе като дефанзивен халф, а не като снове между двете наказателни полета. Защото ти написах особеностите на играта му. За мухата без глава го написа ти. На мен ми прилича точно на Киряков от игрите му Етър и националния отбор. Предполагам знаеш за какво говоря. Може да се пише доста, но няма смисъл.
Както и да е...

Вто Сеп 16, 2014 8:46 pm
Профил
Пристрастен
Аватар

Не искам да наливам масло в огъня точно в този момент. Но на мен не ми хареса след мача с "Левски" това което си казаха Иван Колев и Георги Иванов (Гонзо ). След ръкостискането имаше и топла прегрътка по времето на която Иван Клев му се усмихваше и подмазваше и му говореше любезно от уважение нещо от рода на "Само "Левски" продължавайте така да биете и в следващите мачове наред" А Гонзо се хилеше и кефише със самочувствие на КРАЛ!

Вярност
Извървян Път
Явление За България, Европа И Света

Изображение

Сря Сеп 17, 2014 12:11 am
Профил
Пристрастен

Мнение Re: """""""Левски""""""" - "Славия" - тема за мача
White Pride написа:
White 1913 Power написа:

Мнението ми за Бургзорг написано горе не е базирано само за един мач и за това не го обвиням за конкретена среща. И то точно защото очакванията ми към него никога не се били големи. Той се представя според тях. Написах кой за мен е голямото разочарование и днес Плондира в интервюто си е потвърдил мнението ми. На този фон енергията която демонстрира Бургзорг се забелязва, но базата за сравнение в момента е доста ниска летва. Бургозорг би бил полезн евенутално ако играе като дефанзивен халф, а не като снове между двете наказателни полета. Защото ти написах особеностите на играта му. За мухата без глава го написа ти. На мен ми прилича точно на Киряков от игрите му Етър и националния отбор. Предполагам знаеш за какво говоря. Може да се пише доста, но няма смисъл.
Както и да е...

Щом няма смисъл няма да пишеме по въпроса повече.Аз обикновенно гледам да полагам някакви усилия(каквито и да е) само за смислени неща.Но,ако беше казал по-рано изобщо нямаше да пиша толкова по темата.Според мен,за да понапишеме тези дългички постове е имало смисъл и за двамата.Фактите са си факти,а страстните и безпристрастните мнения са нещо по-различно.Класацията на феновете очертава много правилно кой е и кой не е. Другото е просто мнения.

Сря Сеп 17, 2014 2:29 pm
Профил
Луд за връзване

Мнение Re: """"""""Левски"""""""" - "Славия" - тема за мача
White 1913 Power написа:
White Pride написа:
White 1913 Power написа:

Както и да е...

Щом няма смисъл няма да пишеме по въпроса повече.Аз обикновенно гледам да полагам някакви усилия(каквито и да е) само за смислени неща.Но,ако беше казал по-рано изобщо нямаше да пиша толкова по темата.Според мен,за да понапишеме тези дългички постове е имало смисъл и за двамата.Фактите са си факти,а страстните и безпристрастните мнения са нещо по-различно.Класацията на феновете очертава много правилно кой е и кой не е. Другото е просто мнения.

Под "няма смисъл", означаваше от толкова дълги постове, всеки път. Не от самата дискусия като цяло. От нея на бягам.
Просто времето ми и лимитирано и се налага да постигна баланс. Говоря поне за себе си.
По темата, надявам се си успял да видиш как игра Анисе вчера срещу Ливърпул. Сега го съпостави с начина на игра, в мач по твое желание, на Бургзорг. Двамата се налага да изпълняват идентични функции на терена. До идването си тук, Анисе беше абсолютно чист нападател и играеш като такъв. Това мога да ти го гарантирам. След това ще разбереш и моята теза.
Аз не се занимавам конкретно с Бургзорг по лични подбуди. Просто той е епитомия на причините да сме в това състояние. Щом желаеш, към него мога да добавя с още по-голяма сила и Манзоро. Бургзорг не е подподящ за ролята си на терена. В по-дефанзивна роля и с адекватен плеймейкър щеше да бъде по-полезен, защото комбинативната му игра е разцъкване на пасове с хората около него.
За мен Радуканов имаше доста правилни идеи за отбора, но избра грешните изпълнители. Абслолютно "ЗА" съм отбора да разиграва повече топката и както връщаше дефанзивния халф почти като централен защитник за да осигурява повече широчина за бековете да се изнесат напред и други такива.
Що се отнася до класацията, искренните ми уважения към всички гласуващи в нея.Аз също го правя, но за мен тя не е абсолютно меродавен индикатор за качествата на даден футболист, най-малкото поради чистата субективност. Да не говорим, кой в момента е на 4-то място в нея, което ще го оставя без коментар.
За мен най-неприятното нещо е, че водим диспути не кой футболист е по-добър, а кой е най-малко слаб. Това е потресаващо тъжно нещо за състоянието на един клуб. Може би това беше и основанието да напиша за липсата на смисъл.

Сря Сеп 17, 2014 6:56 pm
Профил
Пристрастен

Мнение Re: """Левски""" - "Славия" - тема за мача
Харесва ми,че си се постарал много с този пост и не ти е коствал баланса.В един момент си идваме на думата,че Бургзорг е научен играч и може повече от почти всеки друг в нашия отбор,но със слаби изпълнители около себе си никой на негово място няма да може да даде 100% от себе си.За Анисе не съм гледал целият мач и нещата там са не могат да бъдат сравнявани.Аз Бургзорг го харесвам много отдавна,защото не му гледам мач сефте,когато облече фланелката на Славия.Знам какво може с играчи около себе си и професионален подход в тренировъчният процес от всички.Долавям нотки на симпатия към Милен от твоя страна,което ме кара да се двоумя в мнението си за теб.Хем виждам,че разполагаш с богат речник от думи и боравиш добре с него предимно,когато се защитаваш,хем говориш за някакви правилни идеи водещи началото си от треньор и човек,който е аматьор по душа.Той големия капацитет,на който са му виновни всички и всичко,но никога не поема вината,който позволява да се идва на тренировка без кори,който не успя да обедини и да спечели футболистите,които сам е селектирал до един,който беше и остава единствен от треньорите от много години насам,на който се даде пълна свобода за селекция при един доста по-завишен таван на заплати за футболисти ,който треньор се провали с гръм и трясък и постигна низини,които не бяха достигани от много по-непретенциозни треньори неразполагащи с подобни добри условия за успехи.Та ти какво точно видя в него и какви идеи? Странни виждания имаш за футбола като цяло,странни за мен.Винаги подхождам с уважение,когато срещу мен има човек с интелект и правилен тон и подход в една подобна дискусия,но продължавам да твърдя,че за теб фактите са нещо,което не приемаш като критерий в твоето съзнание и се ръководиш от това,което ти се иска да е,но вътрешно в себе си знаеш,че не е.Има факти за Бургзорг,има факти и за Милен,но до тях се стига,когато си направиш труда да събереш,анализираш и после синтезираш информация достъпна за всички и правейки го от една позиция на безпристрастност.Да имаш идея е едно,а да знаеш как се постига е друго,да можеш да я постигнеш е трето,това за Милен.Мога да направя в отделна тема психологически профил на Милен Радуканов,но това вече е нещо,в което не намирам смисъл,както каза ти.

Сря Сеп 17, 2014 9:52 pm
Профил
Луд за връзване

Мнение Re: """"Левски"""" - "Славия" - тема за мача
White 1913 Power написа:
Харесва ми,че си се постарал много с този пост и не ти е коствал баланса.В един момент си идваме на думата,че Бургзорг е научен играч и може повече от почти всеки друг в нашия отбор,но със слаби изпълнители около себе си никой на негово място няма да може да даде 100% от себе си.За Анисе не съм гледал целият мач и нещата там са не могат да бъдат сравнявани.Аз Бургзорг го харесвам много отдавна,защото не му гледам мач сефте,когато облече фланелката на Славия.Знам какво може с играчи около себе си и професионален подход в тренировъчният процес от всички.Долавям нотки на симпатия към Милен от твоя страна,което ме кара да се двоумя в мнението си за теб.Хем виждам,че разполагаш с богат речник от думи и боравиш добре с него предимно,когато се защитаваш,хем говориш за някакви правилни идеи водещи началото си от треньор и човек,който е аматьор по душа.Той големия капацитет,на който са му виновни всички и всичко,но никога не поема вината,който позволява да се идва на тренировка без кори,който не успя да обедини и да спечели футболистите,които сам е селектирал до един,който беше и остава единствен от треньорите от много години насам,на който се даде пълна свобода за селекция при един доста по-завишен таван на заплати за футболисти ,който треньор се провали с гръм и трясък и постигна низини,които не бяха достигани от много по-непретенциозни треньори неразполагащи с подобни добри условия за успехи.Та ти какво точно видя в него и какви идеи? Странни виждания имаш за футбола като цяло,странни за мен.Винаги подхождам с уважение,когато срещу мен има човек с интелект и правилен тон и подход в една подобна дискусия,но продължавам да твърдя,че за теб фактите са нещо,което не приемаш като критерий в твоето съзнание и се ръководиш от това,което ти се иска да е,но вътрешно в себе си знаеш,че не е.Има факти за Бургзорг,има факти и за Милен,но до тях се стига,когато си направиш труда да събереш,анализираш и после синтезираш информация достъпна за всички и правейки го от една позиция на безпристрастност.Да имаш идея е едно,а да знаеш как се постига е друго,да можеш да я постигнеш е трето,това за Милен.Мога да направя в отделна тема психологически профил на Милен Радуканов,но това вече е нещо,в което не намирам смисъл,както каза ти.

Написах неколкократно преди, че моето мнение за новите играчи с изключение на Бижев и Вълчанов го изграждам още от предишните им отбори. Както и какво да очаквам от тях. Което важи с пълна сила за Бургзорг. Не знам защо го защитаваш така пламенно - защото тича много, защото се бори или по друга причина.
Тук обаче става въпрос за показаното от тях с белият екип т.е какво допринасат за просперитета на отбора. Поради тази причина се абстрахирам от другите фактори. Повечето, добре или лошо се представят според очакваното ниво, като няма нито един да ме е изнедал приятно. Тук слагам и Бургзорг. Най-неприятно ме изненадва Манзоро за сега, а той трябваше да има ключова роля. Може би на второ място е Диего за когото имам наистина големи надежди, но до сега не показва почти нищо. Аз се въздържам от критики за Платини поради простата причина, че отбора не му осигуравя необходимите условия за това. Имам определени очаквания и за Бижев, но поради неясни причини на него се разчита минимално. Едва ли обаче случен футболист ще стигне до юношеският национален отбор на САЩ и после до младежите на Ливърпул, без да покаже качества, при сериозният подбор сред доволно на брой кандидати и на двете места.
За възприеменато ми на фактите си на диаметрално противоположно заключение от истината. :) Работата ми е свързана точно със събиране, систематизиране и тълкуване на факти и информация в която са замесени доста пари и различни интереси и след това да защитя заключението си, а за това нося и съответната отговорност т.е чрез това лирично отклонение искам да ти поясна, че
се стремя да възприемам нещата безпристрастно. но единствено на база личните ми изводи, защото така съм по-сигурен и в аргументи си. С времето определено се научих да бъде реалист.
Нямам никаква специална симпатия към Радуканов, но не мога да подмина най-важната стъпка която предприе: да изгони абсолютно всички, които го бяха заслужили, без да се влияе от името и биографията. Нещо за което не им стискаше на колегите му от поне 5-6 години насам. Но се провали почти тотално и в двете селекции, които извърши.
Правилно си цитирал Хайтов: "Едно е да искаш, друго да можеш, трето и четвърто да го направиш". Именно поради последното изречение от горният абзац, той остана само с първото. Но това не променя факта, че имаше визия как би трябвало да изглежда отбора, която на мен определено ми допадна. Така че, неприемай, априори, изтъкването на положителни неща(трябва да се прави когато има повод) за проява на благосклонно отношение.
Според мен е грешно да приемаш нещата само в двете крайности.

Чет Сеп 18, 2014 12:29 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 46 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща