Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пет Юни 20, 2025 9:24 pm

Отговори на тема  [ 1295 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 130  Следваща
 Венци в атака... 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Мнение Re: Венци в атака...
„Няма да подкрепя какъвто и да било вариант ЦСКА да остане в „А“ група“, отсече членът на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов. „Не може едни клубове да сме напълно изрядни, а други да не плащат нищо. Те имат 11 млн. дълг към НАП, към българската държава. Това означава, че всеки един гражданин на страната ни ще трябва да извади от джоба си около 2 лева, за да бъде покрит този дълг. Кажете ми какво е виновна баба Гица за това, че ЦСКА не си плаща“, допълни шефът на Славия.

„Към 31 май ЦСКА и Локо (Сф) не са покрили критериите за лиценз. Преди десетина години изхвърлихме Пирин за 40 000 лева. Та от Благоевград се излезли повече футболисти, отколкото от „Армията“ и „Надежда“. Така че тези два клуба не са нищо повече от Пирин, а и правилата важат за всички“, каза още Венци Стефанов.

„Ако сега ЦСКА бъде допуснат до участие в „А“ група под някакъв вариант, то догодина всички клубове ще спрат да плащат задължения и ще започнат да се обединяват с други. Това нещо не е честно, а и УЕФА няма да го разреши", завърши собственикът на Славия.

"Меридиан мач"

Пон Юни 15, 2015 10:23 am
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Няма какво да се добави, дори бих го поздравил за тази позиция. :wink:

Пон Юни 15, 2015 1:19 pm
Профил ICQ
Администратор
Аватар

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов изреди куп български народни поговорки, за да опише ситуацията, в която изпадна ЦСКА и различните варианти за спасение на клуба. Той отново потвърди позицията си, че е категорично против сливане между ЦСКА и друг клуб, както и да отпаднат дълговете на "армейците" към НАП.

"Обединение не може да има, според мен, поне на този етап. Единият отбор трябва да изчезне - дали ще е Литекс, или ЦСКА, единият тим трябва да отпадне. Не съм финансов министър, нито шеф на НАП. Но ако бях такъв, нямаше да разреша това да се случи. А дали адмирирам, няма как да се случи да адмирирам. Знаете народната поговорка за този, който яде зелника. Затова може би трябва да се спазват правилата. Както за всички, така и за гол Асан. Аз не знам защо всичко се пише за ЦСКА, а никъде никой не споменава Локомотив (София). Гараджийската банда ще мине по-леко. Заличихме Пирин за 40 000 лева, заличихме "Ботев" (Пловдив). В един момент се получава така, че за кокошка няма прошка, за милиони няма закони. Така излиза", заяви на пресконференцията преди първата тренировка на "белите" президентът на отбора Венци Стефанов.

Пон Юни 15, 2015 7:35 pm
Профил WWW
Администратор
Аватар

Държавата не е виновна, че изхвърлиха ЦСКА във "В" група, категоричен е Венцеслав Стефанов. Президентът на Славия хвърли изцяло вината върху ръководителите на "червените" в последните години, които допуснаха клубът да натрупа дългове в размер на десетки милиони. В студиото на "bTV" босът на най-стария столичен клуб подкрепи "сините" фенове в нежеланието им ДПС да влезе в управата на "Левски". Стефанов също така отхвърли възможността шампионът Лудогорец да е покровителстван от БФС и президента му Борислав Михайлов.

"Не държавата загроби ЦСКА, а ЦСКА - държавата. Цялата тази ситуация е малко странна. Все едно Цветан Василев да излезе сега и да поздрави всички пострадали от кризата с "КТБ" с песента "Сиромах съм, сиромах съм". За да се стигне до изхвърлянето на "червените" във "В" група, не е виновна държавата, а всички онези, които приемаха различни залози от ръководството на клуба, отлагането на плащанията и пр. Залагаха се марки, емблеми, ниви, какво ли не… Само и само да се запази ЦСКА в "А" група. Ама и без петел може да съмне, трябва да се знае това. Как да се запази лиценза с такива задължения? ФИФА и УЕФА имат точни и ясни указания. Знаете ли, че ако всеки, който има да получава пари от "армейците", предяви претенции, дълговете ще скочат до 50 млн. лева. На "Армията" взеха футболисти за стотици хиляди левове, имаха щат от 40-50 човека. Чакайте малко. Къде го има това? В Манчестър Юнайтед, Барселона, Реал Мадрид - да, но у нас е недопустимо. Не можем да си позволим такова разхищение. Първоначално смятах, че Манджуков ще бъде човекът, който ще "оздрави" клуба. Сега дали Ганчев, или Божков бе по-добрият вариант за ЦСКА, не знам. Мога да кажа, че правилният обаче ще е този, който се справи със задълженията на отбора", коментира ситуацията в "Борисовата градина" Стефанов.

"За Тодор Батков мога да говоря само с уважение. Той положи неимоверни усилия да съхрани "Левски" и да запази доброто име на клуба. Друг е въпросът, че накрая не му достигнаха финансовите възможности. Според мен най-голямата му грешка бе, че допусна феновете в управата. Там не трябват привърженици, а истински специалисти от различни сфери. Познавам много добре Иво Тонев. Витаят приказки в публичното пространство около Делян Пеевски и ДПС, но няма нищо конкретно. Убеден съм, че "сините" привърженици няма да допуснат участие на ДПС в ръководството на отбора и ги разбирам. Но в същото време, ако Делян Пеевски иска от свое име да дава пари, не виждам нищо лошо", сподели мнението си за случващото се на "Герена" босът на Славия.

"През всичките тези години, в които съм начело на Славия, сме следвали строга финансова дисциплина. Не харчим повече, отколкото имаме. Не допускаме да трупаме дългове, изчистваме всичко дължимо към клубове, играчи и треньори. Давате за добър пример Берое, но с 5 млн. лева държавни пари и аз мога да постигна добри резултати. БФС не може да носи отговорност за дълговете към държавата. Съюзът може да има претенции само за неплатени такси и глоби към него, както и за задължения към играчи и треньори. Към държавата обаче - има си други институции. Може би единственият, който има възможност да излезе на плюс от футбола у нас, е Кирил Домусчиев. И то, ако успее да вкара Лудогорец отново в Шампионската лига. Несериозни са твърденията, че е покровителстван от БФС и Борислав Михайлов. Киро има пари и не се нуждае от чужда помощ. А и Боби не е човек, който би се поддал на натиск. Да, и на мен не ми е приятно тимът от Разград да е шампион, но това е факт. Предполагам на "Левски" и ЦСКА - също. Но отборът разполага с финансови възможности и постига целите си. Преди години по същия начин не ми бе кой знае колко хубаво, когато Литекс ставаше първенец в "А" група. Лудогорец обаче ще съществува, докато Домусчиев е финансово независим", завърши шефът на най-стария столичен клуб.

Пон Юли 06, 2015 12:32 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

И нито дума за Славия, освен мантрите че не харчим много - което си го знаем и сами. Започваме ли стадиона или по Великден да чакаме развитие ? :lol: :lol: :lol:

Пон Юли 06, 2015 2:09 pm
Профил ICQ
Луд за връзване

Какво друго да очакваш от един прост бензинджия?!?
"Мога да направя велики дела, но някой друг да ми даде парите за това!!!"
Как грам мениджърско мислене и желание да направи поне опит да преобърне клуба с някаква печеливша стратегия не се намери в тази огромна глава?!?
Толкова златни шансове му се предоставаха на тепсия за това, но нали е свикнал само да лапа.....
Но неговите интереси (и на Маджо) по-далеч от базите никога не са стигали!

Пон Юли 06, 2015 7:03 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Междувпрочем днес чета, че и в Коматево ще слагат осветление. Ако е вярно това, че от другия сезон ще е задължително всеки стадион да има осветление, то може би Дебелия заделя някакви средства за лампи, та затова и правим такава жалка селекция и минимизираме разходите ? :roll: Съвсем друг е въпросът защо досега това поне не се направи ...

Пон Юли 06, 2015 7:32 pm
Профил ICQ
Администратор
Аватар

Нали Баце щял да даде пари за осветление на четирите клубни стадиона в Сф. Той Демби затова се кефи и го цитира (тоя лаф за петлите е на Баце).

Пон Юли 06, 2015 7:36 pm
Профил WWW
Администратор
Аватар

Президентът на „Славия” Венцеслав Стефанов изрази увереност, че Антон Карачанков ще се отнесе сериозно и ще използва по най-добрия начин шанса, който му се предоставя от „белите”. Членът на Изпълкома на БФС бе категоричен и че няма притеснения относно дисциплината на бившия футболист на ЦСКА. Карачанаков си тръгна със скандал от „Българска армия” през зимата, а като основен виновник за това самият играч посочи тогавашния треньор Стойчо Младенов.
- В другите отбори казваха, че и Наско Курдов има проблем с дисциплината, но в „Славия” не е имал. Разчитам, че „Славия” има добър колектив и че Антон е достатъчно умно момче, за да гледа да му върви кариерата, а няма да се занимава с глупости. Убеден съм, че не му е нужна помощ, за да се държи в правия път. Той не е малоумен, както искаше да го изкара Стойчо Младенов, а е достатъчно интелигентно момче според мен. С агента му и Антон заедно преценихме, че е по-добре кариерата му да продължи в „Славия” вместо в Русия. Ако е жив и здрав, да направи един добър сезон, дори и през зимата да го поиска друг отбор, аз няма да го спра за трансфер. Неговият договор е за 2+1 години. Уважавам го и съм убеден, че е добър футболист, който може да реши всеки един мач – заяви пред „7 дни спорт” Венци Стефанов,

Чет Юли 16, 2015 1:56 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

OXi....барем ни разбере

Пет Юли 17, 2015 9:48 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1295 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103 ... 130  Следваща