Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Сря Май 14, 2025 12:41 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
 "Славия" - "Черно море" 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Мнение Re: "Славия" - "Черно море"
White Pride написа:
Изобщо не мога да повярвам, че обсъждаме сравнителните характеристики на селекциите направени от Радуканов и Колев. Винаги ще му признавам на Радуканов едно нещо - изгони всички, които трябваше!
Миналата година имаше поне 3-ма човека, които вземаха по 6000 евро, сега на новите не се дават и 2000.
По-зле от към заплащане са евентуално Локо Пд и Пирин и то с известни условности.Защо си мислите, че даже играчи от Б-група предпочитат да отидат в Монтана и ""Ботев"" например?
Разполагаме с ограничен кадрови ресурс и всеки който смята нещо друго е време да свали розовите очила.Каква селекция правим сега? Докарваме някакви негри на които треньора научава имената като се запознава с тях: "Казвам се Джизъс".И ако по случайност става за нещо е необходимо да се съгласи да играе почти без пари(за стандартите на футболистите).
Петър Дяков е абсолютно прав в написаното от него. Със свещ да търся няма да открия кой ще се справи по-добре от Колев в сегашната ситуация. Кой да ни е алтернативата за треньор- чичо Гошо Дерменджиев, набеден за успехите на Лудогорец от някакви безмозъчни драскачи-анализатори, но всъщност поредния най-обикновен послушко. Не,благодаря!!!
Моля Ви, нека се държим по-сериозно :D Какъв треньор е Ферарио?!?Освен купената титла с Литекс, навсякъде се дъни по график. Бил жълтите връбчета с 6:0...
Големия грях на Колев е съгласието му да работи в такива условия - с гръб опран до стената.Все едно си играе на руска рулетка!
Спиро е посочил най-големият ни и тлъст проблем - Плондира и сянката на Маджо зад него.
Останалото е чесане на езици и триене на клавиатурата.

Ами, с доста неща не съм напълно съгласен. Както посочих и по-горе, бюджетът за заплати на Славия е 1100000 лв поне от 4 години и това е повече от ясно и документално доказуемо. Това прави под 90 000 на месец. Ако поне трима са взимали по
6 000 евро, то половината сума е отивала за тези тримата и другите са играли за по 1000 лв, а Бай Сашо сигурно си е плащал, за да седи в портиерната. Тези големи заплати просто не са верни.
За постоянният състав на Тича също приказките са бая преувеличени. Точно шестима титуляра от които петима от финала за КБ са напуснали - Котев, Златинов, Божилов, Коконов, Ернандес и Живко Атанасов. Другите не ги коментирам изобщо. Привлекли са Вареа, Траянов, Жиньо и Бурабия. Последните двама са от класата на Дудето. Другите също не ги коментирам. Бакари пък е дългосрочно контузен. Това, ако е постоянен състав, здраве му кажи.
Никой не говори за смяна на Колев, но дори и с този ограничен ресурс не бива да ни дънят в Овча купел разни средняци. Това се отразява зле на самочувствието на футболистите, на аритметиката с точките и на посещаемостта. Тактически стояхме много зле в неделя и с това загубихме мача. И от 100 кладенеца вода да донесете, фактите са си факти и не се променят.

Извън протокола пък за Феро абсолютно не съм съгласен. Вкарал е от Б в А три изградени тима - Литекс, Олимпик Галата, , а сега и Монтана. Като треньор на Литекс освен онази титла, има и 2 купи и една суперкупа, а да не говорим, че в последните 5-6 години беше шеф на Академията им, която бълва таланти повече от всички други отбори взети заедно. 8

Чет Авг 06, 2015 9:58 am
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

seth написа:
И преди, и сега бюджетът за заплати е един и същ - около 1 100 000 лв годишно, като тук се включват от Бай Сашо портиера, до Косъма, Мосъма и пр. звезди.

Бюджета ни няма нищо общо с този при Радуканов. Намалението е огромно, почти двойно.
В момента е под 1,5 млн, а за заплати на футболистите е под 800 хил.
Като изключим юношите, Манзоро, Фераресо и Гошо, заплатите са в диапазона на 1500-2500 лв, като за тези които играят мачове има допълнително по 300-400 лв на мач. Но един Дяков какво прави в момента като е контузен! Седи на 2500.

СЛАВИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ

Вто Авг 11, 2015 7:18 am
Профил
Администратор
Аватар

Аз през цялото време говоря за бюджет на годишна база, не за сезонен бюджет. Намалението се дължи на липсата за разхода за стадиона - данък глупост, който плати Венци. Не знам дали има промяна в премиите, но към юли месец бяха 500 лв за победа вкъщи и 1000 лв за победа като гост независимо от съперника. Т.е., ако няма промяна в последните 2 седмици, то никой нищо не е взел за последните две домакинства. Той Венци затова казва "те сами се глобиха". Иначе бюджетът за заплати беше 1066000 без осигуровките, но сега има повече юноши в състава и той е намален като бройка, та може и да е редуциран. И пак, без редукцията, като сметнеш отгоре - отгоре заплатите не излизат тия 5-6 заплати по над 6000 евро от времето на Радуканов.

Вто Авг 11, 2015 7:49 am
Профил WWW
Луд за връзване

seth написа:
Аз през цялото време говоря за бюджет на годишна база, не за сезонен бюджет. Намалението се дължи на липсата за разхода за стадиона - данък глупост, който плати Венци. Не знам дали има промяна в премиите, но към юли месец бяха 500 лв за победа вкъщи и 1000 лв за победа като гост независимо от съперника. Т.е., ако няма промяна в последните 2 седмици, то никой нищо не е взел за последните две домакинства. Той Венци затова казва "те сами се глобиха". Иначе бюджетът за заплати беше 1066000 без осигуровките, но сега има повече юноши в състава и той е намален като бройка, та може и да е редуциран. И пак, без редукцията, като сметнеш отгоре - отгоре заплатите не излизат тия 5-6 заплати по над 6000 евро от времето на Радуканов.

Сумата от около 6000 евро заплата за Платини излезе от самия него и не откривам причина да лъже за нея. Евнетуално, някой може да знае и на рапъра, колко беше приблизително Не говорим за суми над 6000 евро.По-скоро за заплати от порядъка на 4000-6000 евра.
И много отдавна не се ръководя за това, какво получава един футболист само от официалните суми влизащи във фонд РЗ и поместени във финансовите отчети.
Предполагам, всеки имат познат футболист и може да получи известна информация по темата. :)
Все пак, основното е намеления бюджет за заплати от миналия сезон.

Вто Авг 11, 2015 10:03 pm
Профил
Администратор
Аватар

Е, като не се ръководите от официално излязлото, откъде разбирате, че бюджетът е намален? Аз мога да кажа, че е увеличен - Една Жена Каза. Истината е, че е намален заради стадиона и излишните разходи по разни мними немци и реални депесарки със съдеблно минало и присъда, но ФРЗ е константна величина от години и тази година е така. Каква сметка има Демби да не изкарва всички разходи през отчетите? Цоца от бюджета = има сметка разходите да са надути.
Майтапа на страна. Абсолютно сигурно е, че няма намаляване на заплатите. Даже мога да ви кажа и кой кога и колко е взимал и това е най-голямата заплата давана в Славия от 10 години насам. И дори тя не е 6000 еврака. Жокерче:Погледнете откъде изгрява слънцето и си спомнете кой беше дошъйл на лечение и после забегна към славянска държава, макар да е с дръпнати очи.;)
А иначе сега виждам, че Васко казва, че заплатата само за футболистите е 800 000 лв, а не малко над милион. Аз през цялото време говоря, че малко над милион са всички заплати, на футболисти, щаб, персонал. Така че тук той потвърждава написаното от мен. И не виждам смисъл в спора.

Вто Авг 11, 2015 10:25 pm
Профил WWW
Луд за връзване

Явно имаш достъп до ведомоста за заплатите, щом твърдиш нещата с такава сигурност. :) Интересно тогава, какви са твоите данни за заплатата на Платини и с колко си е надул сам цифрата т.е. се е самооценил.Изобщо нямам намерение да споря по темата.
Повярвай ми, има достатъчно причини не всички разходи да бъдат обявявани в отчетите. Какви неща споделяше в кабинета си един бивш директор на НАП за тогавашния отбор на Литекс са се запечатали дълбоко в съзнанието ми. Но това е съвсем друга тема, а и реално няма как да обвинявам Плондира в подбни практики :wink:
Приемаме твоята теза за непромененост на ФРЗ, но тогава още по-необяснима става драстичната разлика между миналогодишните трансфери и невъзможноста да вземем даже едни параолимпийци, а се налага толкова дълго време да се продължава със селекцията и да получаваме Ндонгала и Мартинов. Моля те, само не изтъквай като довод, че миналата година всичко се е случила заради БГ Моуриньо.
п.с. След като отиде в Полша, Мацуй доста бързо беше продаден за прилична сума обратно в Япония и можеше да ни бъде полезен, ако един набеден треньор от говежди произход не беше решил обратното.Така шеше без проблем да си покрие с лихвите най-високата заплата за последните 10 години.

Сря Авг 12, 2015 12:02 am
Профил
Администратор
Аватар

Виж, има много голяма разлика между Литекс и Славия. Те на практика по нищо не си приличат. Това, което твоят познат ти е казал за тях, въобще не може да се отнесе към нас.
Мацуй отиде от Лехия Гданск в Джубило Ивата със свободен трансфер според всички медии, а в трансфермаркт са му лепнали стойност 200 000 паунда.
Coming To J-League 2014
Ето и огромните суми, които се разиграват в японското меркато:
Name Pos From To Fee
Gojko Kacar DM Hamburger SV Cerezo Osaka Loan
Joo-Hoon Song CB Konkuk University Albirex Niigata ?
Daisuke Matsui LW Lechia Gdansk Jubilo Iwata Free
Michael McGlinchey CM Central Coast Mariners Vegalta Sendai Loan
Yoshiaki Takagi LW FC Utrecht Shimizu S-Pulse ?
Cristiano AM FC Salzburg Ventforet Kofu ?
Edú CF Liaoning FC Tokyo Free
Leandro FW Al Sadd Kashiwa Reysol ?
Milivoje Novaković FW Free Agent (?) Shimizu S-Pulse Free
Dejan Jakovic CB DC United Shimizu S-Pulse ?
Tadanari Lee FW Southamptom Urawa Reds Free
Jun-Byum Byeon CB Konkuk University Sanfrecce Hiroshima Free
Akihiro Ienaga AM RCD Mallorca Omiya Ardija Free
Lins RW Criciuma Gamba Osaka ?
Régis DM Atlético-GO Nagoya Grampus ?
Luís Alberto DM SC Braga Kashima Antlers Free
Dzenan Radoncic CF Suwon Bluewings Omiya Ardija ?
Mitch Nichols AM Melbourne Victory Cerezo Osaka €255,000
Diego Forlan FW Internacionale Cerezo Osaka Free
Matheus Ferraz CB Criciuma FC Tokyo ?
Irfan Bachdim FW Chonburi Ventforet Kofu ?

Ние си привличаме бая футболисти. Може би за 10 месеца ще са 30. Друг е въпроса, че нямат качества и май някои хора са включвани в отбора поради друг тип заслуги. Не виждам защо иначе Дудето ще прави нещо в Славия и ще е титуляр вече 2 мача.
Иначе, за другите неща не знам - малък съм, (кой туй НАП) нямам никакъв опит опит ни в бизнеса, ни в живота, не разбирам отчетите, камо ли пък да разбирам от финанси. На тази база приемам, че си прав :D, но не съм съгласен. Както и да е, няма смисъл да спорим. Нито аз ще те убедя, нито пък ти мен.

Сря Авг 12, 2015 12:25 am
Профил WWW
Луд за връзване

Ами, пак погледнах Мацуй в Джубило Ивата е 400 хил евро. :) Разбира се, Литекс и Славия са отделни икономически субекти и какви прилики или разлика има между тях не е тема на разговора. Приемам, че отново си прав и в нашия любим клуб дадени неща са неприложими. И, аз не знаех, как всичко било бизнес и финанси, но вече се светнах :D Но да ги разбирам нещата изобщо не претендирам и поради тази основателна причина не мога да обеждавам когото и да е било в нещо на тази тематика. И с това спирам.
През цялото време на мен ми е интересно, каква е според теб причината в драстичното разминаване на двете селекции. За това иде реч.

Сря Авг 12, 2015 11:53 am
Профил
Администратор
Аватар

Това вече трябва да попитаме Венци. Аз имам идея защо и според мен факторите са няколко:
1. Поредна промяна на селекционната политика - търсят се млади момчета без трансферна сума, които да се обвържат дългосрочно и да снасят златни яйца в бъдеще. Примерно от Маркиньос и Гъргоров не могат да се изкарат пари и играчи с такъв профил не търсим. От Мартинов, Дуде и пр. от 10 поне за двама - трима може да се появи интерес, който да изплати разходите за известен период от време. Затова и освободиха примерно Емо Петров и налагат Кирев, а съвсем скоро и Стергиакис. От Кирев вече се взеха доста пари, нищо чудно скоро пак да бъде шитнат някъде на изток. Докато примерно Емката е на възраст вече, за годините си е играл твърде малко мачове и едва ли някой ще го поиска.
2. Самите футболисти предпочитат да отидат в чужбина, където стандартът е малко по-висок. Оставане в България е последната им опция. Сетне търсят възможност за добри пари и успехи, накрая идват отбори като Славия в сегашното й състояние.
3. Тази година, за разлика от миналата, няма много качествени свободни агенти. Примерно Гигов държеше правата на голяма част от футболистите си и след изпадането си ги разпродаде сам.
4. Изгонихме сами доста футболисти, от които можеше да се изкарат някакви пари. Обаче като забиеш такъв играч на пейката с цел да разтрогне сам, вместо да му търсиш пазар, е грешно и непродуктивно. Да изгониш Кире Ристевски примерно, защото не ти попада в концепцията, вместо да го засилиш някъде и да вземеш 50-100 000 евро за него, е меко казано голяма глупост. Става въпрос за млад играч, при това национал. Но беше натирен като куче.
А мисля, че можеше да бъдат продадени и Платини, и Фернандо, и някои други.
И така, освен смяната на селекционната политика, влияние оказва и това, че предната кампания бе финансирана от продажбата на Курдов, а тази от крехките наемчета на Касай и Фонсека.

Сря Авг 12, 2015 1:29 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 69 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7