Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пон Юли 07, 2025 6:08 pm

Отговори на тема  [ 1297 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 130  Следваща
 Венци в атака... 
Автор Съобщение
Модератор
Аватар

Мнение Re: Венци в атака...
Венци Стефанов: Ако играем в Европа, не трябва да минем като метеор там
"Победата си е победа, но най-вече съм доволен от играта на момчетата - играха, раздадоха се и смятам, че заслужено победиха". Така коментира пред журналисти президентът на Славия Венцеслав Стефанов втория пореден класически успех на "белите" над Пирин в Благоевград снощи с 3:0. На въпрос - дали е очаквал, че Славия ще стартира с две чисти победи, отговорът на Стефанов бе: "Ако не вярваш, няма да побеждаваш. Човек трябва да вярва във възможностите на футболистите си. Момчетата още миналия шампионат през втория полусезон загатнаха, че имат по-големи възможности от това, което беше през първия. И смятам, че сега играят добре и показват добър футбол".

Попитан доколко съдийството е повлияло върху двубоя, Стефанов каза, че съдията Георги Кабаков е свирил правилно, а дузпата, отсъдена от него в края на първото полувреме и превърната в гол от Манзоро, е била стопроцентова. "Не виждам с нещо да повлиял на мача и смятам, че съдията свири справедливо", коментира президентът на Славия.

"Славия ще влезе в евротурнирите, когато има отбор, който да е боеспособен, а не да минем като един метеор там", заяви Стефанов в отговор на въпрос не е ли време "белите" да намерят място между българските представители в Европа, които тази година се провалиха тотално. Босът на Славия не пропусна да направи своите комплименти и да каже няколко думи и за футбола в Благоевград и региона. "Моето потекло е македонско, аз обичам всички отбори от Югозападна България, каза той. Аз обичам Пирин. Пирин за мен е люлката на много български футболисти. Сега в момента тук не виждам Михтарски, тук не виждам Иво Тренчев, единият от които вкара Пирин в "А" група. А Пепи Михтарски е легенда и дали ще бъде директор, дали ще отваря вратите или пък президент, какъвто ще да е, за мен такива хора трябва да са начело на Пирин. Не искам да казвам, че тези, които в момента работят, работят слабо. Но за мен Македония е люлката на българския футбол. Да не говорим за Бербата преди години, Мурлев, Бараката - тях ги помня", добави Стефанов.

На стадион "Христо "Ботев"" в Благоевград беше и националният селекционер Ивайло Петев и на въпрос - дали това не е заради интерес към футболисти от Славия, президентът на "белите" каза, че Петев не е споделял с него нищо по този въпрос. "Предполагам, че и в Пирин има достатъчно добри футболисти и за младежкия, та дори за националния отбор, каза той. Аз определено съм убеден, че Пирин ще бъде сериозен фактор в българското първенство, убеден съм", подчерта Венци Стефанов.

http://www.sportal.bg/news.php?news=559 ... 14&champ=1

Венцеслав Стефанов ,Борислав Константинов,Веско Събев ВЪН ОТ СЛАВИЯ СОФИЯ

Вто Юли 28, 2015 11:03 am
Профил
Администратор
Аватар

„Бием Манзоро с пръчка, всеки път, когато си помисли за друг отбор. Само така успяваме да го задържим в Славия", култов бе президентът на „белите" Венцеслав Стефанов пред „Меридиан мач“.

В понеделник вечер неговият отбор победи с 3:0 Пирин в Благоевград и поведе колоната в „А" група. Над всички на стадион „Христо "Ботев"" обаче отново бе френското крило на Славия Жереми Манзоро. Той се отчете с два гола, а освен това направи на пух и прах защитата на Пирин.

„За мен радващото е, че играем като отбор. Дори и без някои от основните ни футболисти, постигаме добри резултати. Но за момента са минали само два мача. Остават още 34. Този сезон нивата е много дълга", допълни Стефанов.

„Георги Кабаков свири правилно в този мач, дузпата за нас бе стопроцентова. Колкото до реакцията ми срещу псувните на феновете към мен ще кажа: покойната ми майка е в гроба от 7-8 години и някакви идиоти да седят и да ме псуват по най-вулгарен начин, би вбесило всеки човек. Моето потекло е македонско. Аз обичам всички отбори от Югозападна България, имам слабост към Пирин. Разбрах,че националният треньор Ивайло Петев е бил на мача, не съм говорил с него, не знам кои играчи гледа", смята Стефанов.

„Крачунов все още мисли дали ще подпише с нас. Ако не го направи, ще вземем чуждестранен бранител", завърши Стефанов.

Сря Юли 29, 2015 1:38 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

http://www.sportal.bg/news.php?news=559457

Ако ни изпадне :lol: добър футболист, няма да се откажем.

Чет Юли 30, 2015 8:42 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Венци Стефанов: ЦСКА винаги е бил маминото детенце на нашето общество

„ЦСКА винаги е бил мамино детенце на нашето общество. За съжаление това му изигра и лоша шега.”

Така президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов коментира изхвърлянето на „червените” от „А” група.

„Не може по никакъв начин години наред да се толерират безобразия. Да не плащаш нито данъци, нито на футболисти и треньори, а да се чудиш само как да не дадеш парите. Ако аз и вие не си плащаме данъците, те и без това циганите нищо не плащат, а са само на яслата, ами и ние, ако не плащаме, какво става?”

„БФС няма правомощията да се бърка в данъчната система на тази държава. Този орган не е оторизиран да следи дали си е платил данъците към държавата. Все пак обаче трябва да се сакнционира много строго това, че не се плаща на футболисти и на треньори. Защото нещата се трупат и после стават като лавина. Сега, вместо ЦСКА да е на мястото си, като един европейски клуб, е обявен в несъстоятелност. Значи всички титли остават някъде в небитието, а сега друго дружество ще гради авторитет и история”, каза той в ефира на Ринг, а после бе запитан какво се случва с новия стадион на Славия:

„Аз си мислех, че германците са хора на честта и на думата. Подписахме договор, снимахме се с министри, но после се скриха и сега никакви ги няма. Аз винаги съм мислил, че само ние българите сме по обещанията и шмекериите.”

За представянето на българските клубове в Европа:

„Важно е отборът, който ще участва в евротурнирите, да остави някаква следа, а не като тази година. Безобразно се представихме просто, меко казано. Предполагам, че г-н Домусчиев си е взел бележка къде е сбъркал. Като гледам селекцията му и тези милионни покупки, си мисля, че той прави това за пробив в Европа. Иска ми се да има повече хора, които да дават пари за футбола.”

За черното тото:

„Черното тото може да се пребори само по един начин. Този, който се хване, го гоним завинаги от футбола. Аз винаги съм апелирал за това нещо, но моят глас е като глас в пустиня. Не можем обаче и да обвиняваме някого без доказателства, защото ще стане като израза на премиера „ние ги хващаме, вие ги пускате”.”

За бившия елитен рефер Калин Людмилов:

„Мисля, че Калин Людмилов стана жертва на футболен олигарх. През последните години се чувства сериозно подобрение в съдийството, но понякога се случват простотии. Ако искаш да те уважават, трябва да покажеш с поведението си на терена, че заслужаваш. Те футболистите ги псуват, а реферите седят и ги гледат. Таско (Тасков) просто проспа гола на Литекс срещу Лудогорец. БФС обаче няма правомощията и не може да реши проблемите на българския футбол. Той може да бъде от помощ, но не и да решава проблемите. Много от нещата не зависят от футболния съюз. Ето сега, предложението бе за трима футболисти под 21 години да играят във всеки мач. Станаха двама, сега е един. Тези хора, които са срещу това правило, те мислят ли за блъгарския футбол, питам аз.”

Накъде отива българският футбол?

„Не мога да кажа точно дали българският футбол отива напред или назад, отиваме встрани, според мен. Все пак има възможност да се върнем в правия път. Ние българите се гордеем с това, че никой не ни е помогнал, но пък затова се гърчим. Дай Боже българският народ да се събуди, защото не може за едни да бъдеш майка, а за други – мащеха.”

Вто Авг 04, 2015 9:41 am
Профил WWW
Модератор
Аватар

Скандал в "А" група! Венци Стефанов поиска сурова санкция за Берое и Лудогорец

Скандал се заформи около правилото за участието на играч до 21 години в мачовете на отборите в "А" група. Президентът на Славия Венцеслав Стефанов обяви, че има съществени отклонения от първоначалния замисъл на тази идея.

"Десет отбора – имаш поне двама или трима българи. Поне 20-30 млади момчета ще могат да участват в мачовете и това ще се отрази на младежкия национален отбор. Друг изход няма. Един футболист се утвърждава с мачовете. Тук става въпрос за българския футбол, за българския национален отбор. Моята информация е, че може да се вади младия играч, може да не се вади. Петър Хубчев вече го прави в няколко мача. Може да се доберете и до записа в Изпълкома. Беше решено – футболист до 21 г. да бъде 90 минути на терена! Ако се извади, да бъде заменен с друг млад. Решихме дори догодина двама млади да играят. Ако изпълнителният директор Борислав Попов го е направил еднолично, директно искам оставката на този човек. Ако ли не, на Берое трябва да бъдат анулирани всички мачове. За Лудогорец – също. Това е решение на Изпълкома", каза Стефанов.

"Борислав Попов не е на мое подчинение. Казаха ми, че той е подписал тази заповед. На това заседание на Изпълкома той не присъства. 100% съм сигурен и ще искам от Боби Михайлов и треньорите, които не се съобразяват, да бъдат санкционирани. Иначе скоро пак ще почваме с 10 малки негърчета и няма да има национален отбор. Борислав Попов го е написал двусмислено, да се запознаят с точния протокол от заседанието. Не съм изкуфял. Този, който го е написал, да си носи отговорност", добави членът на Изпълкома.

http://www.sportal.bg/news.php?news=561163

Пон Авг 10, 2015 1:13 pm
Профил
Модератор
Аватар

Венци с неповторимо изказване за ЦСКА, "Левски", Берое, "Ботев", спринцовки, цистерни, кози

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира българския спорт и проблемите във футболните "А" и "В" групи. Босът на "белите" отново бе цветист в изказа си.

"Трябва да се направи нещо с българския спорт! А не да чакаме да се пръкне някой успех, както сега с федербала. Вземем някой медал и сме доволни. Едно време имахме големи успехи в щангите, футбола, волейбола. А сега само като видим какво поколение идва и... Да не говоря за баскетбол, плуване. В баскетбола имаме малко наши кадри. Почти всичко е внос", започна Стефанов.

"Държавата трябва да помага на всички. Не трябва да се дава само на Берое, "Ботев", Пирин. Дават някои фирми по 200, по 300 хиляди, а за другите нищо. На фотосинтеза. Признавам си, че не гледам английското първенство, защото после не ми се гледа нашето", продължи шефът на най-стария столичен клуб.

"Нещата се израждат. Сега по стадионите летят бутилки и камъни. Същото нещо като на "Тича" става и на "Герена". Това е толкова опасно за футбола. Във "В" групите пък пазят по трима пенсионирани полицаи и няколко стюарди. Не е смешно! Има дрогирани сред публиката. След мачове с ЦСКА и "Левски" под 150 намерени спринцовки и 100 счупени седалки не е било. Вчера почнаха да коментират за Бойко Борисов и Боби Михайлов. Какво общо имат те двамата с мача на ЦСКА", добави Венци Стефанов.

"За мачовете на Черно море много отдавна съм казал, че там ще стане голям проблем. Трябва да накажат Черно море, ясно е. А какво трябваше да е наказанието за случая с лекоатлетите от Ашдод, дето се катериха по пейките? Всички световни медии го показваха това. Тези от Ашдод и в Ивицата Газа не са правили такива упражнения. Бяха като кози нагоре по пейките. Затова - мачове без публика", каза още членът на Изпълкома на БФС.

"На срещите на ЦСКА не е жив тероризъм, не го изкарвайте така. За 15 минути могат да ги вкарат в ред, но после ще изкарат, че Бойко Борисов е пратил полицаите, защото е левскар. А редът трябва да се спазва от всички. Иначе пред празни трибуни. Слага се за феновете един голям екран пред "Васил "Левски"". Като се напият, се докарват няколко цистерни с вода и готово. Все някой пречи на ЦСКА", допълни Стефанов.
http://www.sportal.bg/news.php?news=561171

Пон Авг 10, 2015 1:14 pm
Профил
Администратор
Аватар

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов взе отношение по неразбориите в Локомотив (София). Според боса на "белите" единственият, който може да направи нещо за "железничарите" е бизнесменът Иван Василев. Стефанов бе помолен да коментира настоящите ръководители на Локо Петър Касев и Кирил Льосков.

"И той - пълничък като мен, но май няма нищо общо с реалната действителност. Жалко за феновете, жалко за хората, които наистина се надяват, че Локомотив ще заеме това място, което му се полага. Единственият, който може да направи нещо, се казва Иван Василев. Той е бизнесмен и знае, че не може сам да издържа клуба. Ако хората се обединят около тази личност, Локомотив ще излезе от тази криза. Ние сме били преди един клуб (говори за обединението от 1969 г. - бел. ред.) и знам със сигурност, че техните привърженици, историята на Локомотив не може да пропадне по този начин. ЦСКА? ЦСКА си има вече месия", каза Венци Стефанов пред БНТ.

"Аз не съм Славия. Аз съм фен на Славия и човек, който в момента се занимава. Ние сме няколко човека. Има си хора, които се грижат и няма да оставят Славия. Аз съм вече за пенсия. Така че рано или късно някой друг трябва да поеме кормилото. Но Славия никога не може да стигне това положение, защото стоим здраво на земята, знаем си възможностите. Когато тръгнеш да ги надскачаш, може да паднеш", добави членът на Изпълкома на БФС.

http://www.sportal.bg/news.php?news=561711

Пет Авг 14, 2015 12:19 pm
Профил WWW
Администратор
Аватар

Президентът на Славия Венци Стефанов даде интервю за Sportal.bg, в което разкри любопитни неща за процесите в Славия. Босът на "белите" коментира и равенството с Лудогорец, като заяви, че според него Славия е подарил точка на българския шампион. Стефанов похвали звездата на тима от "Овча купел" Антон Карачанаков и изрази мнението си за предстоящите мачове на националния тим срещу Норвегия и Италия.

- Г-н Стефанов, пожелахте си да вземете поне точка от Лудогорец и успяхте. Доволен ли сте от частичния успех?

- Първо искам да кажа, че спечелената точка е престижна, тъй като Лудогорец е много добър отбор. Не знам дали късметът ни е покрил, но смятам, че им подарихме една точка. Ако не беше грешката, която допуснахме в защита, съвсем спокойно щяхме да си тръгнем с три точки. Но футболът затова е интересен, защото е непредвидим.

- В последно време Славия играе стабилно и печели точки като гост. Сложи ли Иван Колев край на непостоянството на тима?

- Не ми се говори много по тази тема, за да не дърпам дявола за опашката. Нека момчетата да продължат да играят по този начин и всичко ще се нареди.

- Доволен ли сте от работата на Иван Колев?

- Да. Иван Колев е добър треньор. Личи си, че по време на работата в чужбина е научил доста неща и сега ги прилага успешно в Славия. Него го познавам още от 1993 година, когато беше помощник на Стоян Коцев. Преди известно време казах на Иван, че резултатите не са най-важни и не стоят на първо място. Споделих му, че ще е много добре да наложим 4-5 момчета от школата, тъй като смятам, че това е верният път. Той ми отговори, че е съгласен, но трябва да направим сплав от млади и опитни играчи. Съгласих се и му осигурих всичко необходимо.

- Като споменахте за младите момчета, как се развива школата? Има ли таланти, които се отличават?

- Доволен съм, тъй като освен момчетата, които са в първия отбор, има още няколко, които са големи таланти и впечатляват. Дано продължат да се развиват със същото темпо.

- Карачанаков вкара красив гол на Лудогорец. Навлиза ли в добра форма?

- Това момче много го харесвам като футболист. Още преди 4 години исках да го взема в Славия, но не успях. Причината е, че тогава един президент на Пирин закара няколко момчета в ЦСКА, включително и него. ЦСКА не му даде достатъчно шанс и сбърка. Ако беше играл по-редовно, щеше да е от полза на клуба. Сигурен съм, че тогава можеше да стигне до националния отбор, защото има добри заложби. Само, че е нужно да разбере, че не трябва да се задоволява с постигнатото.

Трябва да продължи да работи, за да може да продължи развитието си. Нека използва индивидуалните си качества, но и да се подчинява да колективния дух. По този начин по-лесно ще изпъкне. Да бъде сериозен и дисциплиниран, тъй като това е истината за успеха. Когато отиде пак в чужбина, това ще му бъде от изключителна полза.

- Марио Кирев…

- Вратар с отлични качества. Малко обаче трябва да подобри играта с крака и излизанията за висока топка. С габаритите, с които разполага трябва да е пълен господар в наказателното поле. В това отношение има какво да учи от Георги Петков.

- В тази връзка Петков докога ще играе?

- Още малко. Стига му толкова. Вече ще стане на 40 години.

- Свързано ли му е бъдещето със Славия?

- Георги Петков ще остане в клуба, защото е дал много на тима. Не съм взел категорично решение, но най-вероятно ще стане помощник треньор.

- Ще успеете ли да затвърдите добрите впечатления с победа над "Левски" в предстоящия мач?

- Има много време до тази среща заради паузата в шампионата. Не искам да говоря, защото в крайна сметка никой не знае със сигурност какво ще се случи. Важното е да играем добре, пък каквото стане.

- Какво се случва с Манзоро. Ще бъде ли готов за двубоя с "Левски".

- Да. Той пропусна мача с Лудогорец, тъй като имаше разтежение и треньорите не искаха да рискуват с неговото здраве.

- Предстоят мачове на националния отбор. Какви са вашите очаквания?

- Като българин ми се иска да успеем да победим Норвегия и честно казано вярвам, че ще успеем. За мача с Италия не съм оптимист. Ако успеем да измъкнем точка, ще е цяло чудо.

Пон Авг 31, 2015 12:38 pm
Профил WWW
Администратор
Аватар

Нека сега каже и за купата.

Сря Сеп 23, 2015 10:07 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Пак ще ги шляпа с пръчка сигурно.

СЛАВИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ

Чет Сеп 24, 2015 7:22 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1297 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 130  Следваща