Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Сря Май 14, 2025 12:51 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 2 мнения ] 
 Интервю на Ивайло Димитров 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Мнение Интервю на Ивайло Димитров
Нападателят на Славия Ивайло Димитров е сред най-добрите от своя тим от началото на сезона. За три кръга юношата на ЦСКА вкара три попадения. Пред Sportal.bg реализаторът на "белите" говори за целите пред най-стария столичен клуб, ситуацията в ЦСКА и националния отбор. Освен това голаджията даде своята прогноза за това кой ще бъде шампион на България.

- Стартира отлично в новия шампионат. На какво го отдаваш?
- Да, много добро начало за мен, а и за отбора на Славия като цяло. Доброто представяне се дължи на това, че играем като отбор и всеки помага на другия на терена. Задружни сме и ни се получават нещата.

- Мислиш ли за голмайсторския приз?
- Не, изобщо не мисля за това. Има още много мачове до края на първенството и е много рано. За мен по-важно е Славия да върви напред.

- Смяташ ли, че добрите ти игри ще бъдат забелязани от националния селекционер Ивайло Петев?
- Минали са едва три мача от "А" група и има още доста до края. Трябва да съм постоянен в представянето си и определено се надявам да бъда забелязан. Ще излъжа ако кажа, че не се надявам.

- Какви са целите пред Славия?
- Конкретно поставена цел нямаме. Искаме да играем привлекателен футбол и накрая на сезона ще видим къде сме в класирането.

- Иван Колев се слави като майстор по физическа подготовка. Би ли казал нещо по-специално относно подготовката ви и работата му?
- Иван Колев е доказан специалист и не съм аз човекът, който да дава оценка на работата му. Всеки треньор си има изисквания и виждания. Определено мога да кажа, че сме добре подготвени. То се вижда и в мачовете ни. Както казах, не съм този, който да дава оценки. Моята работа е да изпълнявам това, което ми каже старши треньора.

- Кога ще видим Славия отново в Европа?
- На мен лично ми се иска да е възможно най-скоро, но по-добре е това да се случи, когато отборът е готов за такава стъпка, а не да има безславно участие.

- Кой смяташ, че ще стане шампион на България?
- Определено Лудогорец е фаворит за титлата, но мисля, че тимовете на Литекс и Берое също имат своите шансове.

- На какво отдаваш провала на българските отбори в Европа?
- Най-лесно е да се критикува. Не знам. Може би липсваше и малко късмет във важните моменти. Иначе грешките се видяха.

- Юноша си на ЦСКА. Какво е мнението ти за случващото се на "Армията"? Надяваш ли се някога отново да облечеш червения екип?
- Определено е тъжно това, което се случва с ЦСКА. Мисля си обаче, че това е за добро. По-добре да се започне от "В" група, за да може клубът да оправи финансовото си положение и да се даде шанс на млади и талантливи футболисти, които са били пренебрегвани досега. Въпрос на време е ЦСКА да се върне там, където му е мястото. Относно червената фланелка ще кажа, че в момента съм футболист на Славия и не мисля за това.

http://www.sportal.bg/news.php?news=560 ... 14&champ=1

Вто Авг 04, 2015 12:31 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение Re: Интервю на Ивайло Димитров
Ивайло Димитров: Чест е да си в Славия, мечтая за националния

олмайсторът на Славия Ивайло Димитров сподели, че за него е голяма чест да играе в най-стария столичен клуб. Бившият играч на Добруджа е лидер при реализаторите в А група с 4 попадения – колкото има и Данило Асприля от Литекс – и наистина се наслаждава на новата си позиция на терена.

„Определено това е най-трудният пост. Всеки нападател е най-скъпоплатен, защото той трябва да вкарва головете. Не мисля, че има някаква специфична подготовка. Всичко опира до чувството“, каза Димитров в предаването „А група токшоу“ по Diema Sport.

„Невинаги съм играл като нападател. През последните две години ме преместиха на върха на атаката и там се чувствам по-добре. Преди играех като крило. Заради силния ми ляв крак и бързината преди ме пускаха по фланга. Сега обаче се влюбих в новата си позиция.“

„С Георги Петков си имаме закачка на тази тема. И на тренировки, и преди мачове се бъзикаме.“

„Не се определям като типичен централен нападател, който действа само в наказателното поле. Може би дните ми като крило помагат да се движа много. Моята философия е да търся празните пространства, за да помагам на отбора си.“

„Не се притеснявам. И като крило отбелязах много голове. Когато ме поставиха в центъра, стана по-лесно да се движа, а и тичането е по-малко.“

„За мен не е голяма изненада нашето представяне. Като гледам как работим с момчетата, е напълно заслужено мястото ни в класирането. Попаденията ни са колективни действия от целия отбор.“

„Иван Колев е доказан специалист, няма какво да говоря. Резултатите показват, че добре си вършат работата. Както виждате на трето място сме, излишно е да говоря за него. Голяма чест е, че играя в Славия. Идването ми стана тук, когато приключих взаимоотношенията си с Добрич по Коледа. Тогава разбрах, че там има проби и веднага отидох. Играх една контрола срещу младежкия национален отбор, а после Иван Колев ми предложи договор.“

„Не съм се съмнявал в себе си изобщо. Знам си качествата, с много работа и труд се получават нещата. Трябва и търпение.“

„Забелязвам тенденция, че вкъщи играем много трудно, малко вкарваме. Може би отборите се затварят повече, а ни липсва нещо в затварящия пас, в завършващия удар. Върху това наблягаме в тренировките, за да го отстраним.“

„Още е много рано, това е едва 6-и кръг. Не правим никакви сметки, излизаме мач за мач. Не си мислим, че ще бием тук, а там ще направим равен. Целта ни е да играем красив футбол, да радваме хората и това, което е проблемът на Славия – постоянството. Дано да се постоянни в течение на сезона.“

„Мечтата ми е да се развивам и да заиграя в чужбина. Всеки играч си мечтае за това. Зависи от годините, на които си. Когато си в по-напреднала възраст, няма как да играеш в топ отбор. Аз смятам, че имам потенциал и искам да играя в европейски гранд.“

„Има кой да бележи в Славия, просто така се случва, че аз и Джереми Манзоро оползотворяваме работата на момчетата. Има хора, които могат да вкарват от втора позиция. В отбора има много талантливи момчета, на които може да се разчита на и извън терена.“

„Нашата защита започва от нападателите, ние търсим да пресата и бързото отнемане на топката. Залагаме на колективната работа.“

Димитров говори открито и за работата си с другия основен нападател Радослав Василев, който в момента лекува контузия. „С него сме приятели преди всичко, преди всеки мач ми пожелава успех и късмет. Той беше в по-добра форма и се беше доказал. Аз тъкмо бях дошъл, нормално беше да се разчита повече на него. После отиде и в националния отбор, но между нас не е имало съперничество.“

„Силно се надявам, стремя се и към националния отбор. Всеки български футболист желае това нещо. Надявам се, че ще спечеля доверието на г-н Петев. Иван Иванов е близък мой приятел, Илиян Мицански също.“

„След разделянето на двете шестици използвахме това, за да обиграем в отбора. После използвахме лятната пауза, за да наблегнем върху физическата подготовка. Това е ключовото при нас – обиграхме се и направихме малко промени. Ние излизаме да играем футбол и не е хубаво да ни отписват. Срещу отбори като Лудогорец (срещу когото предстои мач от 7-ия кръг-б.р.) е най-хубаво да играеш. Гледаме всички мачове от А група и евротурнирите. Определено имаха миникриза, но вече излязоха, то се вижда. Според мен Лудогорец се доближава до своите стандарти. Не мога да се ангажирам и да кажа как ще завърши мача. Нека по-добрият отбор да победи.“

„"Левски"? Има много млади и талантливи футболисти. Мисля, че продукцията, която представят, е много добра. Смятам, че тепърва ще се вдига нивото при тях.“

Димитров е юноша на ЦСКА и сподели, че не чувства реваншизъм поради факта, че не е успял да се наложи там. „Не се чувствам недооценен в ЦСКА. Щом не са ми дали шанс, значи проблемът е бил някъде в мен – не съм се представил на ниво или имало е какво да подобрявам. В момента там се работи по правилния начин – без много чужденци и големи заплати. Налагат се млади момчета и това е пътят. На мен голяма част от живота ми е преминал там, няма как да не следя ситуацията. Аз обаче съм футболист на Славия и си имам договор, който ще изпълня. Иначе с Ангел Грънчов поддържам връзка.“

„Трябва да се мине през Б група, за да се очука футболистът. Трябва да види какво е да се играе по-твърдо. Абсолютно всички треньори, с които съм работил, заслужават благодарности, защото всеки е допринесъл за развитието ми.“

Таранът на столичани също така разкри, че неговият голям идол от детството е небезизвестния Габриел Батистута. Какво бих отличил? Неговият нюх към гола, беше уникален в наказателното поле. От всяка ситуация можеше да измисли нещо. Другият ми любимец беше Тиери Анри – бърз, експлозивен, но и той приключи с футбола. И двамата ми любимци вече не играят.

Димитров също така не спести похвали за своя съотборник и капитан Марио Кирев. „Определено много добро момче и много скромен. Наистина си върши перфектно работата. Не е изненада, че стигна до Ювентус. Гошо Петков му помага по абсолютно всякакъв начин. И там няма конкуренция, завиждания и такива работи. Както се вижда, работата е на много сериозно ниво.“

„Мисля, че той ще бъде достоен заместник на Петков. Определено Георги Петков е най-силният характер сред вратарите, който съм виждал до момента. Вратарят дава най-голямата сигурност в играта – и при отбраната, и при изнасянето на топката. На тренировките ми е трудно, когато съм срещу Марио.“

http://gong.bg/bg-football/a-grupa/mult ... iia-342404

Сря Авг 26, 2015 9:45 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 2 мнения ]