Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Пон Юли 07, 2025 5:52 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 142 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Следваща
 strategiq za razvitie na slavia 

syglasni li ste?
da 90%  90%  [ 28 ]
ne 10%  10%  [ 3 ]
Общо гласове : 31

strategiq za razvitie na slavia 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Поздрави на всички слависти и пожелания за много успехи през новата година.
Рядко ми се случва да пиша във форума поради липса на време, но трябва да ви кажа, че за сметка на това не пропускам да следа какво се пише.
Радвам се че приемате форума на НКС за основното място където трябва да се обсъждат проблемите на Славия, защото това беше и неговата цел. От друга страна не приемам, че трябва във форума да намират място мнения с лични нападки към други участници.
Но не затова се включвам в тази тема. Повода да се включа са мненията на Сашо и Фиго по някои основни проблеми на привържениците на любимия отбор.
На първо място е МАНТАЛИТЕТА и МИСЛЕНЕТО на феновете. Крайно време е да променим мисленето и да забравим за безплатните неща. Когато обичаш безрезервно някой или нещо, ти си готов на всичко което е по силите ти за любовта си и аз смятам че истинските привърженици трябва да мислят по този начин, а не кой ще им направи безплатно знаме или ще им даде пари за екскурзияи т.н.
Не казвам, че не трябва да ни помагат и спортните клубове, но това е повече плод на добра воля, инцидентно или по даден повод. Прав е Сашо за буферите, че си плащат всичко сами, а аз ще добавя и феновете на "Ботев" Пд, Локо Пд дори на Берое. А ние какво? Чакаме. И какво чакаме, някой да ни даде пари за знамена, за екскурзии и т.н.
Ако НКС действаше на този принцип нямаше да има нито вестник, нито сайт, нито екскурзии в чужбина, нито шалове, и още куп други неща.
НКС на няколко пъти се опита да организира самостоятелно екскурзии без помощ от никъде. Да ама за да излезе сметката, примерно за Ловеч по 6лв за път и 3лв за билет – общо 9 лева, трябва да се съберат 50 човека. А те идват 10 които имат пари и 10 искат да пътуват без пари. Е как с 60 лева да платим 350 лв за автобуса и 60 лв за билети. И за това няма екскурзии.
А другото важно нещо е за знамената, тъпаните и т.н. Защо да правим нови знамена или да купуваме повече тъпани, когато няма кой да ги вее и бие. И на всичкото отгоре като свърши срещата много често се налага, хора от ръководството на НКС да прибират знамена и тъпани – което не е редно. Ние когато сме били в агитката сме си носили и прибирали всички неща. Редно е хората от агитката да се грижат за всичката организация около тези атрибути, а когато трябва помощ от НКС заради полицията или някакъв друг административен, правен или финансов въпрос, тогава вече идва момента в който трябва ние да влезем в ролята си. Както и за последното знаме /бялата лавина/. Дойде Ханса при мен, Васко не ни стигат 30 лв за да направим знамето. Добре Ханс – ето ти. Е не стана както беше казал за първия мач, а някъде по средата на сезона, но няма значение, знам колко е трудно да се направят нещата в днешно време.
Освен това отсега нататък трябва да има конкретни отговорници за атрибутите.
Защото изчезнаха някои знамена. Значи избирате си един-двама човека и те да дойдат при мен да опишеме всичките неща. После те ще следат кой какво е взел и какво е върнал, защото като няма персонална отговорнст и постепенно знамената изчезват. Помислете и изберете хора- двама, а може и трима защото ако е един човек той някой път може да бъде възпрепятстван и трябва да има заместник.
И нека тези хора да се обадят по-рано, а не когато дойдат мачовете.
Нека да започнем от някаде!

СЛАВИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ

Пон Яну 26, 2004 4:45 pm
Профил
Пристрастен

Мнение 
!!!TAKA E!!!

Сря Яну 28, 2004 12:18 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 

Смятам,че всичко свързано с гостуванията в провинцията ,трябва да се координира от НКС.Една институция има повече възможности и вдъхва повече доверие от отделни лица и неформални групи.Такива е хубаво да има,но да са в подобна на холдинг структура по отношение на НКС.
Къде и кога се събират най-много запалени фенове на Славия?Отговора е много прост-по време на мач на Овча купел.Който не ходи там-едва ли ще се юрне по провинцията...Оттам трябва да се тръгне като плацдарм при организирането на екскурзии.На домакинския мач се записваш и ПЛАЩАШ за екскурзията следващата седмица,и пътуваш-ако те има в списъка.Така ще се знае колко хора ще дойдат и организацията ще е по-лесна.Има възможности за превоз на 5,50 и на 500 души.Но на сляпо е много трудно да се избере оптималния вариант-като цена и комфорт.Иначе се получава както казва Васко.
Другото-да се организираме двама по двама,е много неефективно.Разделяй и владей-кому е нужно това?Вярно,че емблемата ни е масонски знак (равнобедрен триъгълник,затворен в кръг),но ако имахме нещо общо с ложата-нямаше да имаме само 7 титли.Това беше шегичка...
Виждал съм говеда и чорбари да пътуват и във влакове-това също е възможно решение,ако няма достатъчно записани.Е-няма да може да се уринира в бутилки от 2 литра,но за това ли ще се пътува???

Сря Яну 28, 2004 3:05 pm
Профил WWW
Пристрастен

Мнение 
DA AMA VLAK ZA LOVECH NQMA-TE NQMAT GARA

A ti badi siguren 4e nie sme dostatu4no seriozni i 6te se napravqt ne6tata...PROSTO SE ISKA VIE DA DOIDETE

Чет Яну 29, 2004 12:07 pm
Профил
Пристрастен

Мнение 
I da se uto4ni...NIE NE SE CEPIME OT NKS...tova trqbva da e qsno na vsi4ki!!!Mislq 4e tazi ekskurziq za Lovech 6te sabere pone 50 du6i...drug e vaprosa dali vie 6te doidete...NIE PROSTO ISKAME DA SE VIDI 4E NA6IQ TIM MOJE DA IMA PODKREPA I NAVUN I DA NAPRAVIME PO-DOSTUPNA EKSKURZIQ!!!

Пет Яну 30, 2004 10:25 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Вижте сега. Естествено НКС ще организира всичко.
Проблема е дали ще има кого да организира, защото трябват 50 човека с 6 лв за транспорт и 3лв за билет общо 9 лв. И нещо много важно, тези 50 човека трябва да са ясни до сряда, защото от НКС се изисква да се пусне факс до полицията.
Какво ще кажете за броя на хората и парите? Аз много се съмнявам, че ще се осъществи това. Иначе мене може да ме запишете пръв. Дори да съм възпрепятстван ще ви дам 6 лв за автобуса.
Ако искате записванията може да ги правиме онлайн в отделна тема, като тези които нямат достъп до интернет могат да бъдат записвани от тези, които имат.

СЛАВИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ

Пет Яну 30, 2004 10:50 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Съгласен съм с казаното от Васко. Може ли НКС да обяви банкова сметка, в която привържениците на "Славия", които имат възможност да го направят, да внасят пари за НКС! Не е проблем това да става и на каса - може ли НКС да каже как, къде и при кого това да става? Нормално е когото има важни гостувания на отбора в провинцията, привърженици, които имат такава възможност, да дадат повече средства от други, които в момента имат по-малко пари, за да може всички заедно да отидат и гледат "Славия" /и подкрепят естествено/. Всеки помага с каквото може - едни с пари, други отделят време за организация и т.н..
Сега аз съм съгласен да дам повече средства от другите, за да може да се организира пътуване за първия кръг срещу Ловеч. На кого от НКС да се обадя и на какъв телефон?

Пет Яну 30, 2004 10:59 am
Профил
Пристрастен

Мнение 
Emi zvanni v NKS-to na Vasko...telefona go ima na kalendar4etata....otzad

Пет Яну 30, 2004 12:04 pm
Профил
Пристрастен

Мнение 
Samo ne moga da razbera za6to da ne sabereme 50 du6i???
Za6to da ne mojeme???Ako NKS iska-MOJE!!!
VSI4KI ZAEDNO MOJEM DA SABEREM 50 4OVEKA

KOITO ISKA I MOJE DA DOIDE-OMOLQVAM VI...DAITE DA SE SABEREM I DA OTIDEM,DA PODKREPIM MOM4ETATA V TOZI TAKA VAJEN MA4 ZA NAS...KOITO MOJE I POZNAVA NQKOI,KOITO ISKA DA DOIDE DA MU KAJE...VAJNOTO E DA SE SABEREM 50 DU6I...NIE IMAME IDEQTA DA NAPRAVIM FI6OVE ZA MA4A I DA GI RAZLEPIME PO PO-BLIZKITE DO STADIONA KVARTALI ,PO U4ILI6TATA I PO PO-CENRALNITE MESTA V SOFIA...NADQVAME SE NA PDKREPA OT VA6A STRANA... 8)

Пет Яну 30, 2004 12:20 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Тук стана една много хубава и полезна дискусия. Надявам се добрите предложения да не останат само така, подхвърлени и после забравени. Затова е хубаво нещата да се уточнят и да се правят наистина. А без нарочна среща за обсъждане и вземане на решения - кой какво и как ще прави /от прибирането на знамената и тъпаните, та до организирането и правенето на сценарии за поведението на агитката по време на мачове/ - не вярвам да се получи. И най-добре е такава среща да се направи след домакински мач на "Овча купел", защото не всеки разполага с време в излишък...
Иначе всичко, което пише Васко е правилно и редно, но в ръцете на ръководството на НКС е и да доведе тези неща докрай.
Колкото до това, по колко автобуса можем да напълним за гостувания извън София - според мен всичко зависи от представянето на отбора. Ако футболистите и ръководството ни покажат, че наистина имат високи цели и ще се борят всеотдайно за постигането им, тогава и феновете няма да пестят средства, здраве и емоции за да подкрепят своите любимци навсякъде, НАЛИ ?!?

Пет Яну 30, 2004 3:49 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 142 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 15  Следваща