Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Сря Май 14, 2025 7:52 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 14 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
 от в. 7 дни спорт- Славия - всички говорят, никой не работи 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение от в. 7 дни спорт- Славия - всички говорят, никой не работи
Славия - всички говорят, никой не работи
Аз съм бате Венци, яде ли ти се шпек?, е лайтмотивът на Стефанов преди всяко дерби

Павел колев
в. "24 часа"

По какво ще познаете най-стария футболен отбор в София? По снежнобелите екипи, вдига веднага ръка един от 20-те подрастващи запалянковци, които гледат всеки мач на стадиона в Овча купел, и се радва, че знае отговора. Уви, през последните години Славия се познава най-лесно по друго - наближи ли дерби с "Левски", всички говорят и никой не работи.
Разбира се, горното не се отнася за футболистите, едни наистина достойни за уважение гладиатори. Да не мислите, че е лесно да играеш пред 30 човека, повечето от които не само не те подкрепят, но те и ругаят с яростна носталгия по потъналия в 10-годишна мъгла спомен за последната шампионска титла.
Всъщност дори в шампионския си сезон 1995-1996 г. Славия си остана на 13 минути от важна победа над "Левски". 0:0 и 1:1 бяха резултатите за първенство, а финалът за купата така и не завърши, защото Томас Лафчис извади сините от терена в 77-ата мин. 13-те минути определено са фатални и отразяват историческата разлика между двата клуба. Единият някога е бил пропит с аристократичния дух на стара София, а сега за съжаление е натоварен с твърде много семантика от името на родния си квартал. С характерното за животните от споменатата купел бездушие се представят на терена славистите напоследък. Но не и когато предстои мач с "Левски". Тогава с непосилната задача да превърне Овча купел във Вълча купел се нагърбва по традиция президентът Венцеслав Стефанов. На този иначе симпатичен и с хубаво чувство за хумор човек, на чиито зложелатели преди години им се привидя моторист с пистолет в случайно отскочилия от пътя и потрошил стъклото на колата му камък в Солун, нещо му става, щом наближи най-старото софийско дерби. Словесните престрелки (слава Богу, счупени стъкла от тях няма) между Стефанов и Наско Сираков взеха да стават по-интересни от самите мачове между двата отбора, които често са като надбягване с един кон. Дори когато на Герена мълчат, от бялата къща пак развяват знамето на свободата от синьото иго.
"Аз съм бате Венци, яде ли ти се шпек", пееха "Ъпсурт" години преди един дует с Галка от "Капризна" да ги направи задължителни за слушане от всички знайни и незнайни български гъзари. Това двустишие изпя Венци Стефанов по адрес на "Левски" на 8 март 2003 г., когато неговият отбор най-накрая би опонента си във важен мач, след който бе уволнен треньорът Славолюб Муслин, а по-късно си тръгна и Наско Сираков. И оттогава пак нищо. Или по-точно белите се подчиняват на следващото двустишие "Ела за някой тек на мекия дюшек". Те го правят, но междувременно вдигат безсмислен шум, като този, че някой отнякъде бил поръчал 9-ия картон на Димитър Рангелов, за да не играе срещу "Левски". Само си представете как треньорът на сините Станимир Стоилов се върти потен в леглото по цяла нощ в напразни опити да измисли как да неутрализира кинжалния бял голаджия, за когото наддават всички европейски грандове. Рангелов обаче им отказва на всичките и обявява, че ще играе за Славия, докато оглави вечната клубна ранглиста по попадения във вратата на сините и докато не се доиграят онези фатални 13 минути от пролетта на 1996 г.
Накрая малко по-сериозно: специално за "Левски" мачът със Славия може и да се окаже полезен с нещо. Преди 10 г. в решителния за титлата мач гола за сините вкара 19-годишният тогава Христо Йовов, преди Наско Сираков да изравни и да поднесе на белите шампионската купа. Само че Сираков сега е в "Левски", а това си е съществена разлика със ситуацията отпреди десетилетие. През пролетта на 1997 г. Йовов вкара сигурно един от най-красивите голове в кариерата си във вратата на Славия за 2:1. Така че тази събота е подходящ момент за Ицо да се разпише отново и да докаже, че е хлътнал само по жена си Надя и 3-месечния Кристиан, а не в психологическата дупка.

ВИНАГИ С ВАС !

Сря Май 03, 2006 5:29 pm
Профил ICQ YIM WWW
Администратор
Аватар

Мнение 
Истината е, че в отбора от 1995/6 играеха футболисти, които към 1995 бяха спечелили общо 30 титли на България, а от сегашните играчи само Рангелов е вкарвал на "Левски" с белия екип. Тази е причината да не могат да се сравняват нещата. Статията е пълна с полуистини, общо взето стилът подхожда повече за "Шок" отколкото за 24 часа.

Сря Май 03, 2006 5:42 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Ми донякъде са прави, но това прекалено иронизиране не ми се нрави много! Че дебелия понякога говори колкото да не заспи е вярно! Ако бях някой не навътре в нещата, ако не варвах до гроб в отбора, сигурно щах да реша че тия са някви нещасници които си имат една титла от преди 10г. и една победа над "противника"! Е от такива статии "хората" са се отдръпнали от стадиона и изобщо от СЛАВИЯ, поне някога тате и дедо са ги водили на мач и са ''били" слависти!!!!!!!!!!!!!!!
СЛАВИЯ няма да умре ако ще и не 20, а 2ма човека да доидат на стадиона!
И ако отбора ни беше малко по-силен щах да кажа да отидем и да им покажем кои са ОВЦИ майка им само се нервирах! :evil:

Сря Май 03, 2006 6:59 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение 
На това журналистче съм му изготвил некролога,няма проблеми

Сря Май 03, 2006 8:19 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Xunep`ToH4e написа:
На това журналистче съм му изготвил некролога,няма проблеми

евала!

"ОВЧА купел"
Що не кажат нещо за "геренъ" доколкото знам преди така са викало на поляните дето пасат говедата!! то от там сега им викат така!
и нали знаете песента на "геренъ" - саМУУУУУУУУУУ уеФскиУУУУУУ!

Сря Май 03, 2006 8:27 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Къв е тоя нещастник ве! Да се яви на стадиона да го видиме дали ще говори така! Да му се не видеше и ГОВЕДОТО гадно!

Чет Май 04, 2006 2:44 pm
Профил WWW
Администратор
Аватар

Мнение 
Цитат:
С характерното за животните от споменатата купел бездушие се представят на терена славистите напоследък.

Не е зле да се просветли по въпросите за св.ап. Павел, какво е правил там, където сега се намира стадиона, какво означава купел, за какви точно овце става въпрос и т.н.
Не виждам смисъл да обръщаме внимание на всяка простотия, която е написал някой дребночелец.

Чет Май 04, 2006 2:52 pm
Профил WWW
Пристрастен

Мнение 
Да го диша това мрьсно говедо,за мене тази статия е целенасо4ена!!!!

Чет Май 04, 2006 6:26 pm
Профил
Пристрастен

Мнение 
тоя така наречен "журналист" павелчо е човекът който отговаря за лефски в 24 часа така че е нормално да е с промит мозък..предлагам да го намерим сега на мача на стадиона и да му промием и дупето :D

Чет Май 04, 2006 6:35 pm
Профил ICQ
Пристрастен
Аватар

Мнение 
Тъпи сини, кретенски, подхуенски, журналистически подлоги на Насираков.

Сря Май 10, 2006 11:03 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 14 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща