Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Чет Май 08, 2025 12:54 am

Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
 чужденците в НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР? 

"За" или "Против"...
"за" чужденци в националния отбор 39%  39%  [ 9 ]
"против" чужденци в националния отбор 61%  61%  [ 14 ]
Общо гласове : 23

чужденците в НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР? 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
bodzhov_zv написа:
Божо написа:
Представи си примерно ти по някакво стечение на обстоятелствата да трябва да се състезаваш в някаква област срещу България, би ли го направил?

Зависи. Ако ми се даде шанс да се състезавам за България, никога няма да се състезавам за друга страна. Ако не ми се даде шанс и на моето място пратят някой некадърен и невеж връзкар, тогава точно срещу него ще дам всичко от себе си, за да го срина. Така ще помогна и на България да изчисти некадърниците, които са ме пренебрегнали и са проиграли възможността на България да спечели.
За Стависки си много прав! Така е с всички натурализирани състезатели. За тях България е трамплин, за нас те носят успехи- сделка! Но това не означава, че не трябва да ги подкрепяме и да се радваме на успехите.
За футбола си много прав- там досега нито един от натурализираните не е направил нещо съществено. От друга страна изяждат местата на по- добри играчи.

В общи линии каза това, което мисля и аз, доволен съм.

Пон Май 08, 2006 7:47 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
FeverNew написа:
Назарян е далеч по-българин отколкото арменец.
Свидетел съм бил как целува българския герб и развява българския флаг без никой да го принуждава. Недоволстваше, че не беше избран няколко поредни години за спортитст номер 1, а оставаше втори или трети. Държеше да покаже на българите, че се съзтезава за България. От Назарян по-голям българин сред "чужденците", а и сред много българи - здраве му кажи.

Макс има българско гражданство и е българин. Неколкократно се изкава остро срещу неговите "колеги" съдии от Русия например. Реакцията му на ОИ след кражбата на медала им при оценяването беше красноречива и еднозначна, насочена срещу руските съдии. Разбира се, че е и руснак, това никой не го оспорва. Но щом е предпочел да се състезава за държава като България - това заслужава само адмирации и респект!

А пък "италианските" волейболисти от български произход - наистина ли мислиш, че са се чувствали неприятно? Толкова пари им кихат, а играят в може би волейболната нация номер 1 в света, заедно с Бразилия и Сърбия.

Аз не мога да разбера защо ти е толкова трудно да приемеш тези състезатели? Сам видях колко се кефеше на успехите на Албена и Макс, опита да организираш хора да ги посрещат на летището и пр. Всичко това те го правят за България, доказателство са им шоутата в Зимния дворец, от които надали ще си избият парите за наема на залата например. Направиха го заради феновете си. Дори само те са явен пример за това, че има място за добри, доказали се състезатели от чужбина, които искат да защитават българския флаг.

Армен развява знамето, колкото и нашите целуваха катарския герб. Ама я питай някой от тях дали е катарец, въпреки новите си имена!

Макс плюе съдиите, защото му пречат в личен план, само че ходи да поздравява Навка и Костумаров, че Русия има олимпийско злато. Аз не го обвинявам, напротив, това е нормалното поведение. В случая той играе за себе си. Нормално е, че когато толкова много хора демонстрират топло отношение към него и той ще отвърне със същото. Но пред камерата никога не се опита дори да поздрави на български, винаги на руски. Бъди сигурен, че не си е избрал да се състезава за България, защото така му е било по-приятно, а само защото не е имал никакъв шанс да стане национал на Русия. Всичко това не означава, че ние не трябва да го уважаваме и то много, защото в края на краищата неговата лична борба беше добра за България. Също така аз го възприемам много повече като състезател на Славия, отколкото на България.

Не говорех, че на волейболистите им е зле, казах, че на мен ми е гадно, предполагам и на всички българи, които са гледали мачовете от "лигата" България-Италия.

Не ги приемам трудно състезателите, приемам ги нормално, но не искам чужденци в националните отбори, поне по футбол, баскетбол и волейбол, ако на другите места не можем да се опазим.

Отговори ми и ти на този въпрос, би ли се състезавал в някаква област срещу България?

Пон Май 08, 2006 8:01 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Цитат:
Отговори ми и ти на този въпрос, би ли се състезавал в някаква област срещу България?

Разбира се, на същия принцип като bodzhov_zv.

Допълнително, аз съм алчен тип. Ако ми предложат добра сума пари, бих го направил. Само за пари и нищо друго. И говорим само за състезание. Не бих предал родината в никоя друга област, за никаква сума.

Пон Май 08, 2006 8:23 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Еми ето, изразиха се някакви позиции. Аз не бих се състезавал никога срещу България, ако ще да ми дадат всичките пари на света.

Пон Май 08, 2006 8:29 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
FeverNew написа:
Цитат:

Разбира се, на същия принцип като bodzhov_zv.

Допълнително, аз съм алчен тип. Ако ми предложат добра сума пари, бих го направил. Само за пари и нищо друго. И говорим само за състезание. Не бих предал родината в никоя друга област, за никаква сума.

Да, но примерно футболистите имат много пари. Каква ти е цената сега (мисля, че едва ли имаш фин. възможностите на Бербатов) и каква, ако имаш десетки милиони? Не мисля, че мултимилионерът Бербатов би играл за друга държава за 1-2 милиона. Според мен и ти така...
:D

Пон Май 08, 2006 11:25 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Божо написа:
И понеже другите са маскари, дай и ние да станем. Кой ще ми гарантира процентите? преди години в клубовете можеха да играят по трима чужденци, сега виж какво стана! Съвсем естествено е, че ако не вземем мерки сега след 10 години националните отбори на 90% от държавите ще се състоят от по 7-8 бразилци и 3-4 африканци, защото там се раждат талантите. Ако децата на Вагнер и Силва се родят тук, ходят тук на училище, говорят български, тяхното знаме е "бяло, зелено и червено-то", то тогава те няма да са повече чужденци, въпреки различния цват на кожата си. Аз познавам много тъмнокожи холандци, но те са холандци, също и футболистите, които играят в националния отбор на Холандия. Те са родени там, те говорят езика, те нямат друга родина. Корени имат, но друга родина - не. Разликата е много голяма.

Напълно подкрепям! Против съм Стависки, Вагнер, Тиаго, Назарян и другите! Но нямам нищо против цветнокожи родени в БГ.

Сря Май 10, 2006 10:54 am
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Темата трябва да бъде поставена така: "Трябва ли на спортистите да се дава българско гражданство по ускорени процедури?"
Другото е обсъждане на правата на българските граждани. Назарян и др. вече имат българско гражданство. Законът не прави разлика между българските граждани по произход, по рождение и натурализираните такива. Всички са с еднакви права. Щом вече са български граждани няма място за дискусии. Ограничаването на правата на българските граждани по етнически признак и всякакви такива дискусии = ксенофобия.

Сря Май 10, 2006 3:24 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Само че тогава клубовете ще ревнат, няма оправия.

Сря Май 10, 2006 3:32 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Така е, прав си. Излиза, че привличането на чужди спортисти е държавна политика, защото законите позволяват изключения за тях.
Виж ЗГБ и обърнете внимание на Раздел III. Просто чл.16 трябва да отпадне. Сега на тази база се дава българско гражданство на спортисти, учени, художници и музиканти(Курт Хауенщайн, примерно)
http://pravovadurzhava.com/resources/la ... index.html

чл.16
Чл.16. Лице, което не е български гражданин, може да придобие българско гражданство, без да са налице условията по чл. 12, ако Република България има интерес от натурализацията му или ако лицето има особени заслуги към Република България в обществената и икономическата сфера, в областта на науката, технологията, културата или спорта.

Сря Май 10, 2006 3:44 pm
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
bodzhov_zv написа:
Така е, прав си. Излиза, че привличането на чужди спортисти е държавна политика, защото законите позволяват изключения за тях.
Виж ЗГБ и обърнете внимание на Раздел III. Просто чл.16 трябва да отпадне. Сега на тази база се дава българско гражданство на спортисти, учени, художници и музиканти(Курт Хауенщайн, примерно)
http://pravovadurzhava.com/resources/la ... index.html

чл.16
Чл.16. Лице, което не е български гражданин, може да придобие българско гражданство, без да са налице условията по чл. 12, ако Република България има интерес от натурализацията му или ако лицето има особени заслуги към Република България в обществената и икономическата сфера, в областта на науката, технологията, културата или спорта.

Така е, затова се позовавам на "неписаните" закони, защото тук говорим за нещо, което не е толкова авжно и фатално за никого, но пък това, което изживяхме през 1994та си заслужаваше и си заслужава да се повтори и да си бъде наше. не интернационално (с български паспорти).

Сря Май 10, 2006 4:01 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща