Автор |
Съобщение |
FeverNew
Администратор
Регистриран на: Чет Окт 30, 2003 4:29 pm Мнения: 2355 Местоположение: София
|
А, сега виждам, че C/\ABuCTA ме е изпреварил с 3 минути.
Общо взето мислим еднакво.
|
Съб Май 27, 2006 5:43 pm |
|
 |
Божо
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:56 pm Мнения: 2004 Местоположение: София
|
Josif написа: Божо написа: СеСеСеРе (разбира се, че това е най-малката обида, която мога да отправя към най-голямото зло в историята и на света и на България). За много неща си прав, но тук малко прекаляваш!!!
Защо?
Знаеш ли цифрата на убитите хора от 1917 до 1990?
_________________ 1913
|
Съб Май 27, 2006 7:26 pm |
|
 |
Божо
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:56 pm Мнения: 2004 Местоположение: София
|
FeverNew написа: Божо написа: 1. 1991 срещу Ирак. .... 3. 2002 срещу талибаните .... 4. 2004 срещу садам. ....
=> Войни за петрол. Виждаш това, което те карат да виждаш. Освбодители? А гаврите на "великите" американци с обикновените хора? Убийствата и кланетата? "Миротворци"... А всъщност менторските амбиции на простите (разбирай "тъпите") американци (тук не говорим за манталитет, не за политика) - това е.
Отговори ми с прости думи "да" или "не", другото са общи приказки.
1. Ирак окупира ли Кувейт?
2. Трябваше ли света да седи и да гледа и нищо д не прави?
3. Талибаните престъпници ли са или не?
4. Направиха куп атентати по целия свят, трябваше ли да бъдт оставени да действат?
От моите познати иракчани, които са около 400 души над 350 смятат, че страната им е освободена от режима на садам, това е тяхното мнение на хора познаващи нещата доста по-добре от мен и от теб.
_________________ 1913
|
Съб Май 27, 2006 7:33 pm |
|
 |
Josif
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 5:02 pm Мнения: 1171 Местоположение: у дОма
|
Божо написа: Josif написа: Божо написа: СеСеСеРе (разбира се, че това е най-малката обида, която мога да отправя към най-голямото зло в историята и на света и на България). За много неща си прав, но тук малко прекаляваш!!! Защо? Знаеш ли цифрата на убитите хора от 1917 до 1990?
Знам достатъчно! Наистина системата е имала много недостатъци, но е имала също така и много положителни черти. А и не можеш да твърдиш, че това е най-голямото зло в историята на човечеството при положение, че от нацистка ръка са загинали 20 000 000 руснаци и 9 000 000 поляци!
_________________ 100
|
Нед Май 28, 2006 3:41 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13210 Местоположение: SOFIA
|
Josif написа: Божо написа: Josif написа: Божо написа: СеСеСеРе (разбира се, че това е най-малката обида, която мога да отправя към най-голямото зло в историята и на света и на България). За много неща си прав, но тук малко прекаляваш!!! Защо? Знаеш ли цифрата на убитите хора от 1917 до 1990? Знам достатъчно! Наистина системата е имала много недостатъци, но е имала също така и много положителни черти. А и не можеш да твърдиш, че това е най-голямото зло в историята на човечеството при положение, че от нацистка ръка са загинали 20 000 000 руснаци и 9 000 000 поляци!
Жертвите на комунистическите репресии само в СССР и Източна Европа са четвърт милиард души. В лагерите ГУЛАГ са намерили смъртта си повече от 120 млн. граждани на СССР.
За България цифрите са 250 000- 300 000 души, което се равнява на 5% от тогавашното население и е приблизително колкото броя на жертвите дадени от България във войните от Освобождението до 1943 година.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Нед Май 28, 2006 8:51 pm |
|
 |
Josif
Орден "Стара Славия"
|
bodzhov_zv написа: Josif написа: Божо написа: Josif написа: Божо написа: СеСеСеРе (разбира се, че това е най-малката обида, която мога да отправя към най-голямото зло в историята и на света и на България). За много неща си прав, но тук малко прекаляваш!!! Защо? Знаеш ли цифрата на убитите хора от 1917 до 1990? Знам достатъчно! Наистина системата е имала много недостатъци, но е имала също така и много положителни черти. А и не можеш да твърдиш, че това е най-голямото зло в историята на човечеството при положение, че от нацистка ръка са загинали 20 000 000 руснаци и 9 000 000 поляци! Жертвите на комунистическите репресии само в СССР и Източна Европа са четвърт милиард души. В лагерите ГУЛАГ са намерили смъртта си повече от 120 млн. граждани на СССР. За България цифрите са 250 000- 300 000 души, което се равнява на 5% от тогавашното население и е приблизително колкото броя на жертвите дадени от България във войните от Освобождението до 1943 година.
Не отричам, но не може да ес твърди, че това е най-голямото зло в човешката история. Преувеличено е и ми изглежда едностранчиво!!!
Никога не съм подкрепял тоталитарните системи, но съм на мнение, че в тях има и доста положителни неща!
_________________ 100
|
Пон Май 29, 2006 4:33 pm |
|
 |
seth
Администратор
|
Josif написа: bodzhov_zv написа: Josif написа: Божо написа: Josif написа: Божо написа: СеСеСеРе (разбира се, че това е най-малката обида, която мога да отправя към най-голямото зло в историята и на света и на България). За много неща си прав, но тук малко прекаляваш!!! Защо? Знаеш ли цифрата на убитите хора от 1917 до 1990? Знам достатъчно! Наистина системата е имала много недостатъци, но е имала също така и много положителни черти. А и не можеш да твърдиш, че това е най-голямото зло в историята на човечеството при положение, че от нацистка ръка са загинали 20 000 000 руснаци и 9 000 000 поляци! Жертвите на комунистическите репресии само в СССР и Източна Европа са четвърт милиард души. В лагерите ГУЛАГ са намерили смъртта си повече от 120 млн. граждани на СССР. За България цифрите са 250 000- 300 000 души, което се равнява на 5% от тогавашното население и е приблизително колкото броя на жертвите дадени от България във войните от Освобождението до 1943 година. Не отричам, но не може да ес твърди, че това е най-голямото зло в човешката история. Преувеличено е и ми изглежда едностранчиво!!! Никога не съм подкрепял тоталитарните системи, но съм на мнение, че в тях има и доста положителни неща!
Това е най- големият геноцид в историята на човечеството, още по- фрапиращото е, че е упражнен от режимите върху собствените граждани. За това има доста исторически данни, съдебни архиви, полицейски архиви. ..
Би ли бил малко по- конкретен, когато говориш за "доста положителните неща в тоталитарните системи"? Защото без конкретни аргументи споровете стават излишни и твърде безинтересни за четене, какво остава пък да участваш в тях.... 
|
Пон Май 29, 2006 5:12 pm |
|
 |
Josif
Орден "Стара Славия"
|
bodzhov_zv написа: Josif написа: bodzhov_zv написа: Josif написа: Божо написа: Josif написа: Божо написа: СеСеСеРе (разбира се, че това е най-малката обида, която мога да отправя към най-голямото зло в историята и на света и на България). За много неща си прав, но тук малко прекаляваш!!! Защо? Знаеш ли цифрата на убитите хора от 1917 до 1990? Знам достатъчно! Наистина системата е имала много недостатъци, но е имала също така и много положителни черти. А и не можеш да твърдиш, че това е най-голямото зло в историята на човечеството при положение, че от нацистка ръка са загинали 20 000 000 руснаци и 9 000 000 поляци! Жертвите на комунистическите репресии само в СССР и Източна Европа са четвърт милиард души. В лагерите ГУЛАГ са намерили смъртта си повече от 120 млн. граждани на СССР. За България цифрите са 250 000- 300 000 души, което се равнява на 5% от тогавашното население и е приблизително колкото броя на жертвите дадени от България във войните от Освобождението до 1943 година. Не отричам, но не може да ес твърди, че това е най-голямото зло в човешката история. Преувеличено е и ми изглежда едностранчиво!!! Никога не съм подкрепял тоталитарните системи, но съм на мнение, че в тях има и доста положителни неща! Това е най- големият геноцид в историята на човечеството, още по- фрапиращото е, че е упражнен от режимите върху собствените граждани. За това има доста исторически данни, съдебни архиви, полицейски архиви. .. Би ли бил малко по- конкретен, когато говориш за "доста положителните неща в тоталитарните системи"? Защото без конкретни аргументи споровете стават излишни и твърде безинтересни за четене, какво остава пък да участваш в тях.... 
Добре!
СССР и в частност Русия от една западнала страна в края на 19 век се превръща в началото на 20 век в световен икономически лидер. Подобно е положението и с Германия.
Честно да ти кажа не виждам смисъл да те убеждавам в ползата на национализацията и колективизацията.Просто положителният ефект е налице! След като си толкова запознат и явно имаш самочувствието на по-запознат от другите би ли ми казал защо в момента Чечня и другите бивши съветски републики напират отново за федерация? Вярно е, че главно Русия се е възползвала от техните ресурси, но положението при тях е такова, че за тях е далеч по-добре така, защото цялото им население е било ангажирано в съветските предприятия, отколкото иначе, когато те сами не могат да използват ресурсите си и тънат в мизерия.
Днес битува мнението, че по времето на Социализма в България работата на един се е вършела от трима. Дори и така да е било не виждам защо това положение да е по-лошо от сегашното, а именно обрaтното- работата на трима се върши от един. Този един умира от инфаркт на 50 години, а другите двама, понеже са безработни, от глад! Аз съм за спокойния живот! Нима това е бъдещето на човечеството- по-силния изяжда по-слабия? Ако е така аз не виждам никаква еволюция тук! Излиза, че хората просто са "разумно" мислещи животни.
Колкото до Чехословакия, тук нещата са много прости. Две страни, които не таят омраза една към друга се обединяват и после съвсем мирно, когато вече не им е интересно, се разделят! Друг е въпроса, че заедно са било много по-силни, от колкото поотделно.
Има и нещо друго. Когато България е светела, козарите в съседната ни държава от западен произход Гърция, са гледали от върховете на Олимп и само са ни завиждали.
Не съм против Демокрацията, но повярвай ми няма по-голям геноцит за човечеството от свободията!
_________________ 100
|
Вто Май 30, 2006 8:50 am |
|
 |
seth
Администратор
|
Josif написа: Добре! СССР и в частност Русия от една западнала страна в края на 19 век се превръща в началото на 20 век в световен икономически лидер. Подобно е положението и с Германия. Не съм съгласен, че СССР е бил световен икономически лидер някога, особено в началото на 20-ти век. Това просто не е вярно. Германия се превръща в икономическа сила, но нека не забравяме, че и при двете световни войни сключва клирингови договори със съюзниците и в един голям период от време цялата държава се издържа от неплащането на задълженията по тях. Само задълженията им към България към днешна дата биха възлизали на повече от 30- 50 млрд. евро. Казвам "биха", защото доброволно сме се отказали от тези вземания и сме подписали заробващи клаузи към клиринговите спогодби. Josif написа: Честно да ти кажа не виждам смисъл да те убеждавам в ползата на национализацията и колективизацията.Просто положителният ефект е налице! След като си толкова запознат и явно имаш самочувствието на по-запознат от другите би ли ми казал защо в момента Чечня и другите бивши съветски републики напират отново за федерация? Коя Съветска република (освен Лукашенковата Беларус) напира за федерация? Това е абсолютно невярно и го доказват международните отношения между тези страни и Русия и рекетът на който тя ги подлага при доставките на енергийни ресурси. Кога Чечения е била извън Руската Федерация? Че нещо този момент ми се губи. В последните 150 години не е имало независима чеченска държава. През 30-те години Сталин "мести" цяла Чечения на около 300 километра на юг в Кавказ. Избива повече от 250 000 души. Подобни репресии има и над Волжките българи, които са избивани със стотици в Дагестан, Татарстан и Башкортостан. Българските гробища са изравнени със земята, а гробните плочи са вложени в Транссибирската магистрала. Не е трябвало да има никакви следи от Котрагова България. Ръководителят на котраговите българи, Газизан Ваисов, е зверски убит и погребан на 6 места. Между другото Президентът Желев получи няколко писма от възобновените организации на волжките българи, но България така и не посмя да приеме тяхна делегация. С други думи в скоро време ("скоро" исторически погледнато) предстои разпадане дори на изкуствено създадената Руска Федерация, а не възникване ново обединение като СССР. Josif написа: Вярно е, че главно Русия се е възползвала от техните ресурси, но положението при тях е такова, че за тях е далеч по-добре така, защото цялото им население е било ангажирано в съветските предприятия, отколкото иначе, когато те сами не могат да използват ресурсите си и тънат в мизерия. Възползвала се е Русия, възползва се и днес. Новите държави много бавно се освобождават от смъртоносната прегръдка на руските олигарси, чието възникване като група и всеяческо подпомагане е руска държавна политика. Josif написа: Днес битува мнението, че по времето на Социализма в България работата на един се е вършела от трима. Дори и така да е било не виждам защо това положение да е по-лошо от сегашното, а именно обрaтното- работата на трима се върши от един. Този един умира от инфаркт на 50 години, а другите двама, понеже са безработни, от глад! Проблемът в България от 1974 година насам е в ниската производителност на труда. Причините за това са много, но най- вече неприложимостта на масовото образование и ниската техническа въораженост на предприятията. В един момент всичките ни мастодонти започнаха да трупат огромни загуби и беше невъзможно да модернизират техническата си база. В момента имаме една от най- ниските производителност на труда в Европа. Това, което произвежда един грък, при това без да се напряга, не могат да го произведат и трима българи. Не съм съгласен, че причините за безработицата в големите градове е заради положението в държавата. Просто на 3-4 % от населението никога не им се е работило. В малките градове не е така, там безработицата е структурна и в големи мащаби, защото фалираха един куп безполезни предприятия и цели отрасли, които бяха издържани за сметка на държавата.[/quote] Josif написа: Колкото до Чехословакия, тук нещата са много прости. Две страни, които не таят омраза една към друга се обединяват и после съвсем мирно, когато вече не им е интересно, се разделят! Друг е въпроса, че заедно са било много по-силни, от колкото поотделно. Къде слагаш в сметките третата държава? Какво става с Великоморавия? Словакия е супер изостанала страна в сравнение с Чехия и голяма част от чешките и моравските ресурси отиваха за издръжка на Словакия. Това сега не е така и разликата между Чехия и Словакия беше започнала да става много осезаема. Влизането в ЕС омекоти тенденциите. Сега положението е същото, но за това плаща ЕС. Josif написа: Има и нещо друго. Когато България е светела, козарите в съседната ни държава от западен произход Гърция, са гледали от върховете на Олимп и само са ни завиждали. Имало е такава разлика до идването на 9.09.1944 година. След това ролите се смениха. В момента разликата между Гърция и България не може да се стопи и 7-8 десетилетия. Защо стана така? Не е ли причината в тоталитарния режим, който забави нашето развитие? Josif написа: Не съм против Демокрацията, но повярвай ми няма по-голям геноцит за човечеството от свободията!
Демокрацията означава преди всичко ред, а не геноци д и с лободия.
|
Вто Май 30, 2006 2:05 pm |
|
 |
Josif
Орден "Стара Славия"
|
bodzhov_zv написа: Демокрацията означава преди всичко ред Само ми покажи къде го оспорвам! bodzhov_zv написа: , а не геноцид и слободия.
Благодаря ти, че така старателно отбелязваш правописните ми грешки!Следващия път, когато споря с теб ще съм особено внимателен.
Колкото до фактите, които излагаш, признавам си, че с много от тях не бях запознат.
Би ми било много интересно дали можеш по начина, по който нападаш Комунизма да защитиш Демокрацията.
И би ли ми обяснил точно какво значи за теб Демокрацията като ред!
Дай ми пример за държава, в която Демокрацията функционира перфектно, без тази държава да репресира други косвено или пряко!
_________________ 100
|
Вто Май 30, 2006 7:11 pm |
|
 |
|