Става ли все "по-нагласено" българското първенство
Автор |
Съобщение |
Haide Belite
Орден "Стара Славия"
|
 Става ли все "по-нагласено" българското първенство
Или нещата се решават наистина на терена?
Когато преди две години Локо Пловдив станаха шампиони се заговори по пресата, че има постигната договорка между тези, които дават парите във футбола в България - да става редуване на отбора шампион. Собствениците на клубовете са в доста тесни взаимоотношения по между си. Примерно на Батков /""Левски""/, Манджуков /Родопа/ и "Интерпетролиум" /Славия/ офисите са в една и съща сграда на бул. България. На почти всички издържащи футбола, корена на бизнеса идва от червените пари от социализма. Бързия начин, по който ЦСКА изгуби преднината от 7 точки по средата на първенството и сдаде титлата на ""Левски"" накара отново привържениците на футбола /най-вече тези на ЦСКА/ да се усъмнят, дали НЕ се решава извън терена кой да е шампиона на България?
И ако до сега през годините договорките при определяне на изпадащите отбори се подминаваха по-лесно, НЕ е така при определяне на шампиона. Като пример - две първенства Славия губи последното си домакинство в София от Родопа за да може Родопа да остане в групата. Тази година Родопа пак остана в групата като този път победи в предпоследния си мач "изненадващо" ексшампиона ЦСКА? Но вече, когато стова въпрос за първото място в първенството всичко е много по-сериозно? Привърженицита на ЦСКА определено обвиниха собственика на клуба Васил Божков, че е договрил титлата да е за ""Левски"" тази година.
|
Съб Юни 03, 2006 7:49 am |
|
 |
Божо
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:56 pm Мнения: 2004 Местоположение: София
|
След трите поредни титли на ""Левски"" в ерата Михаил Чьорни, всяка следваща е все по-чиста, като последните две години шампионите могат да бъдат винени най-многото в "хващането" на някой и друг съдия, но не и в уговарянето на мачове. Този сезон дори и уговорките на изпадащите отбори намаляха драстично.
Резултатът от този процес веднага се видя и в европейските турнири, където по-рано "купените" отбори отпадаха от джуджета в първия кръг, докато тази година и четирите ни отбора демонстрираха добра игра и чудесни резултати, да се надяваме, че тази тенденция ще продължи и ще има още по-голямо подобряване, което ще е добро и за националния отбор.
_________________ 1913
|
Съб Юни 03, 2006 9:28 am |
|
 |
micho_veseliaka
Познат
|
Съгласен с Божо.
Поне моят отбор тази година не мисля,че е уговорил ни един мач!
За сметка на това направи брутален обрат в борбата за титлата /сто процента феърплей!/ и така
Единственият проблем е ,че на мачовете ни с Локо СФ в Надежда ,"Ботев" в Пловдив и Литекс на Герена ни дадоха ,смея да твърдя,абсолютно измислени дузпи / и на трите мача видях ситуациите на живо,и не съм ги гледал на запис,но ми се сториха измислени/,което разбира се не е случайно.
По-скоро не е и наредено,просто нашите съдии си знаят как да свирят за "Левски" и цска...
На някой май не му се иска да повярва,но българският футбол прогресира последните 2 години!
Е,разбира се ,разните уговорени мачове на края ,между отбори които няма какво да губят /като вашия/,са неизменни ,но да се надяваме ,че по-скоро ще се махнат.
_________________ ДА ЖИВЕЙ!
|
Съб Юни 03, 2006 11:51 am |
|
 |
makaveli
Орден "Стара Славия"
|
според мен пък това беше най-уговореното първенство от мнго време!!Ако в дъното уговорките са намалели (не можем да сме сигурни защото нямаме доказателство) то смяната на шампиона стана смешна...да водиш с 7 точки в България, да го профукаш спирайки да играеш е смешно!! Лично според мен Божков и Батков са се разбрали да е така....явно има келепир и за двете страни....
|
Съб Юни 03, 2006 11:53 am |
|
 |
Божо
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 2:56 pm Мнения: 2004 Местоположение: София
|
makaveli написа: според мен пък това беше най-уговореното първенство от мнго време!!Ако в дъното уговорките са намалели (не можем да сме сигурни защото нямаме доказателство) то смяната на шампиона стана смешна...да водиш с 7 точки в България, да го профукаш спирайки да играеш е смешно!! Лично според мен Божков и Батков са се разбрали да е така....явно има келепир и за двете страни....
Това е пълна смехория. Червените си я раздуват ей така, понеже нямат, какво да кажат. Че се бойкотираха един друг, сигурно, че не направиха подготовка и издъхваха във всички мачове, сигурно, но да се търси някаква връзка ""Левски"" - "ЦСКА" е най-голямата глупост, която някой може да измисли. Супер-мачовете на четирите ни отбора в Европа са сигурно доказателство, че нещата се подобряват, също така е добре, че по-малки отбори започват да взимат точки от по-големите. Ако ""Левски"" играеха, както през есента и те щяха да загубят много точки, но те доста дръпнаха през пролетта.
Поздравления за Мишо, че казва това нещо за дузпите, доста нетипично за привържаниците на "сините"! Мишо, ти си абсолютен Славист, нещо се шегуваш с нас 
_________________ 1913
|
Съб Юни 03, 2006 12:32 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13190 Местоположение: SOFIA
|
Съгласен съм, че има корупция в първенството, но не знам дали е "все по- най", дали намалява или се увеличава. За титлата и преди казах, че не мисля да има договорки. Сега въобще не ми се повтарят аргументите и размишленията. Първите 3 отбора са си на мястото според мен. При Локо Сф нещата не ми се струват много коректни, както и при Локо Пд. За изпадащите беше ясно кои ще са, беше ясно, че ще спасяват Родопа. Така и стана. Със сигурност при нас съмненията за договорки много намаляха и даже можем да кажем, че Славия вече не влиза в комбини. На този етап това беше най- важното. Нататък, когато започнем да се целим към по- високо класиране, може и да си изпатим от далаверите на другите, но беше крайно време слуховете около нас да изчезнат. Ако и престанат тенденциозните съдийски грешки в наш ущърб, нещата ще изглеждат почти идеални.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Съб Юни 03, 2006 1:39 pm |
|
 |
Mita4e
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 11, 2005 6:22 pm Мнения: 1935 Местоположение: На майната си!!!
|
Съб Юни 03, 2006 3:51 pm |
|
 |
Xunep`ToH4e
Орден "Стара Славия"
|
Щом българският футбол прогресира,време е да започнем да правим това и ние...
|
Съб Юни 03, 2006 10:04 pm |
|
 |
``Fanatic`1913``
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Сря Яну 19, 2005 8:21 am Мнения: 1835 Местоположение: sofia
|
не 

BOYS SOFIA ULTRAS
|
Нед Юни 04, 2006 12:28 am |
|
 |
Death_Squad
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Сря Окт 01, 2003 8:18 pm Мнения: 2327 Местоположение: Sofia Hardcore
|
makaveli написа: според мен пък това беше най-уговореното първенство от мнго време!!Ако в дъното уговорките са намалели (не можем да сме сигурни защото нямаме доказателство) то смяната на шампиона стана смешна...да водиш с 7 точки в България, да го профукаш спирайки да играеш е смешно!! Лично според мен Божков и Батков са се разбрали да е така....явно има келепир и за двете страни.... И на мен ми се вижда смешно да загубиш 7 точки , може и да е уговорено , все пак "Левски" имат голям шанс сега да влязът в групите на ШЛ ... а нали се сещате , че нашия мач с "Левски" нямаше да свърши 2:2 ако цска беше била във Варна ...

The Rise of the poisoned Youth
|
Нед Юни 04, 2006 8:40 am |
|
 |
|