Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Сря Юни 18, 2025 8:13 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
 Филология, лингвистика и още нещо 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Много си прост бе Стоичков е велик и трябва да работи за доброто на българския футбол - ето ти отговор.

Пет Юни 30, 2006 9:16 am
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
C/\ABuCTA написа:
Много си прост бе Стоичков е велик и трябва да работи за доброто на българския футбол - ето ти отговор.

Да, славистите са прочути с изтънчените си маниери, този отговор е прекрасно доказателство, за което.
Но, той не е по темата, която разискваме. Понеже явно не е станало ясно, ще го обясня. Примерът, който дадох е широко разпространен между форумните герои в България, изключително неадекватен е и беше свързан с темата с това, дали на подобно твърдение трябва да се дава отговор или не. Изобщо не е ставало дума да коментираме Стоичков тук, това място изобщо не е подходящо. Слависте, ти в началото на темата твърдеше, че няма безмислени мнения и всяко мнение има стойност и трябва да бъде коментирано. След дадения от мен пример (огромен процент от мненията по форумите съдържат подобна информация) ти заяви, че на такова мнение не трябва да се отговаря (точно обратното), а трябвало да наругаем този, който го е казал. Не става ясно, всъщност какво ти е мнението по темата (не по примера), защото заявяваш две коренно противоположни тези (първо, че трябва всяко мнение да се коментира, а след това, че не трябва).

Пет Юни 30, 2006 12:44 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Не не заявявам 2 различни мнения. Казвам , че всяко мнение трябва да се оважава.Това е моето мнение , което ти явно не уважаваш! Хората са се борели през вековете за това да можеш да кажеш това което мислиш.Да не говорим за цензурата и по време на Комунизма какво е било. Така че този който казва това за Стоичков си е негово мнение и трябва да бъде уважено. Въпросът е как да го уважиш. С мълчание, с отговор или с ругатня каквата ти търсиш в момента. Това , че виждаш само повърхностно какво имам предвид и се заяждаш е твой проблем.Да заяждаш се защото използваш сърказъм , недей да се блещиш. Хващаш се за някакви примери без въобще да се опиташ да разбереш какво е мнението ми по въпроса за мнението. А ти отговарях така само защото ме мързеше да пиша така 2 часа и се надявах да разбереш и да вникнеш малко повече. И никога не съм казал , че е задължително да отговаряш на всяко мнение. Много пъти не съм писал по някоя тема, на която е написано нещо с което не се съгласявам , но съм уважил мнението на другия, просто съм зи замълчал за да не се стига до спор. И обратно доста пъти съм писал в теми с различни мнения и съм влизал в спор , както например е сега. Разбра ли най-накрая?

Пет Юни 30, 2006 1:09 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
А на твърдението за Стоичков можеш да се опиташ да говориш нормално с човека и да му обясниш защо смяташ Стоичков за велик и какво добро виждаш в него и т.н. и ако този срещу тебе продължава с тъпотиите вместо да се опита да разговаря с теб за да можете да стигнете до 1 мнение евентуално, тогава го оставяш без отговор и както се казва по-умния отстъпва и го оставяш на тъпото хейтърско мнение да си живее с него. А този отговор който ти дадох преди е порсто защото ме мързеше да обяснявам и просто исках да ти дам отговор ей така. Сега нядявам се вникваш малко в това което имам предвид. И както вече казах по-умния отстъпва за това повече няма какво да говоря с теб и няма да продължавам. Ако си ме разбрал БРАВО. Ако не - твой проблем.

Пет Юни 30, 2006 1:16 pm
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Разбра се, че подържаш първата си версия, браво!

Пет Юни 30, 2006 2:19 pm
Профил
Напреднал
Аватар

Мнение 
- Къде са ми бирата и кюфтеата? :? :oops: :lol:

В търсене съм на изначалния смисъл на нещата. Темата ме провокира. Смислено-безсмислено. И аргументация, ако приложа, току виж съм се харесала на последната инстанция. Нещо като правилно и неправилно. Само се питам кой задава оценителните критерии. Това последно е риторичност, хора, така че да не се разтърсите за питанката. А има една много готина фраза на Конфуций: "Това е така, защото е така!" Невероятна логика и върхова аргументация. Не мислите ли?

А, и да не забравя за клеймата (думата е употребена в множествено число и изобщо не се терзая дали е правилно). Та за заклеймяването ми беше мисълта (а дали не беше смисъла?!). Капвам малко восък - червен - за колорит и дамгосвам- писанията си, не друго :wink:

П.П. - Поднасям смирените си извинения за офтопика и за липсата на пряка връзка с футбола и в частност Славия.

Пет Юни 30, 2006 10:39 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Елени написа:
П.П. - Поднасям смирените си извинения за офтопика и за липсата на пряка връзка с футбола и в частност Славия.

В общи линии последните 15-16 мнения нямат нищо общо с футбола и в частност "Славия". Спорът е изключително безсмислен. Мое виждане е, че тук е свободен форум и всеки може да изрази мнението си в рамките на добрия тон, дори и ако то не е аргументирано.

Съб Юли 01, 2006 11:19 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Естествено, че МОЖЕ. Въпросът е дали ТРЯБВА.

Съб Юли 01, 2006 4:47 pm
Профил
Модератор
Аватар

Мнение 
C/\ABuCTA написа:
lureno19 написа:
Аз също искам критиките към футболистите да са обосновани. Защо не струва, къде са слабостите на дадения футболист, кой да играе вместо него и т.н.

Ами добре според мен Ангел Стойков не струва! Съгласен ли си с мен? Или първо искаш да изгледаш някой негов мач?

В този случай съм съгласен с фразата на Конфуций.

Елени написа:
А има една много готина фраза на Конфуций: "Това е така, защото е така!" Невероятна логика и върхова аргументация.

Нед Юли 02, 2006 12:36 am
Профил ICQ YIM WWW
Модератор
Аватар

Мнение 
Можеш обаче да кажеш кой искаш да играе на неговия пост след като той не струва.

Нед Юли 02, 2006 12:43 am
Профил ICQ YIM WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща