Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Съб Юни 28, 2025 10:45 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
 Loko (PD) - Slavia 
Автор Съобщение
Напреднал
Аватар

Мнение 
Боджов,
Дукла Прага наистина са Марила Прибрам, но за Йокерит не е така. Просто отбора фалира и не става въпрос за обединение, а за разформироване. Така че КооТееПее си запазиха мястото в групата заради този фалит. Преди време Атлантис станаха Алианси и това бе последното прехвърляне там.
За Англия за ниските дивизии пък съвсем не е вярно. Освен ако не става въпрос за от Др.Мартийнс лийг или Римайн лийг надолу.
И за Дания си познал, но все пак и сега си има Б93 във Втора лига. :wink:

Вто Май 11, 2004 3:08 pm
Профил
Току що регистриран

Мнение .....
gjambaski: tia agitkata na loko za6to mqta vuv vuzduha Eranosioan a ne sadiata??? :evil:

Вто Май 11, 2004 3:39 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Suomi написа:
Боджов,
Дукла Прага наистина са Марила Прибрам, но за Йокерит не е така. Просто отбора фалира и не става въпрос за обединение, а за разформироване. Така че КооТееПее си запазиха мястото в групата заради този фалит. Преди време Атлантис станаха Алианси и това бе последното прехвърляне там.
За Англия за ниските дивизии пък съвсем не е вярно. Освен ако не става въпрос за от Др.Мартийнс лийг или Римайн лийг надолу.
И за Дания си познал, но все пак и сега си има Б93 във Втора лига. :wink:

Джокерит(извинявай,но съм англофон,пък и на български е прието да се нарича Джокерит,както и Гулит-не холандското Хулит) фалира,но ХИК закупи спортната им база по ликвидационна стойност,а и всички футболисти преминаха в този тим.Така,че въпреки фалита,това си е сливане-формата няма значение.ДЮШ на Джокерит премина към ФК Алианси на същия принцип.Коо Ти Пи се върнаха,защото лигата не позволи на ХИК да си направи дублиращ тим(ХИК Академикс) с излишните състезатели в същата дивизия.Очаква се тази формация да заеме мястото на Коо Ти Пи във втория ешелон,но не е решено окончателно от борда на директорите.

Що се отнася до Б93Копенхаген,те са дубъл на ФК Копенхаген,но както ще стане с ХИК Академикс,играят в долната дивизия.Като Реал Мадрид Б,Барселона Б-нали вдяваш?Тук искам да направя една препратчица към основната тема-и Велбъжд Кюстендил си има,въпреки обединението с Локо Пд.Само че изпаднаха от Б група,и са във В.

За Англия-в миналото има много обединения на малки тимчета.Сега не е момента да ги изброявам,има си справочници-прочети си ги от там.Преди 3 години се говореше за обединение дори между Уест Хам Юнайтед и Милуол,но се намери някакъв грък ,който спаси лъвовете от фалит.Там има много клубове на ръба на фактическия фалит и темата за обединения е доста актуална.Ако Уимбълдън не беше изпаднал от ВЛ,сега щеше да домакинства в Дъблин.

А иначе,Кипър е шампион по сливания и премествания на ФК,заради турската окупацияна северната част.А гръцкия АЕК,е основан в Истанбул,и е преместен в Атина между войните.АЕК означава Атлетики Елиники Константинополи(не ми е добър византийския).

Ако става за въпрос,дори нашата СЛАВИЯ е резултат от обединението на "Ботев" София и Развитие София.

Вто Май 11, 2004 5:41 pm
Профил WWW
Напреднал
Аватар

Мнение 
Боджов, Боджов!
Откъде тръгна, та къде стигна. В България еди кой си си прехвърли отбора и влезе другия на неговото място. Та каква връзка има това с фалиралия/банкрутиралия Йокерит? Абсолютно никаква. Решил си да покажеш знания - добре. ХИК Академиск или там откъдето си ги измисли, не съществува. Втория отбор на ХИК е ФКХИК и е в трета дивизия. Отделно си имат още поне 5-6 дублиращи отбора, но такива "академици" за първи път чувам. След като един отбор фалира, е повече от нормално да му закупят базите. Няма да ги оставят неизползваеми я! Има мааалка разлика между поглъщане/прехвърляне и фалиране. Йокерит си ги казвай като ти е на сърцето. Ако става въпрос на фински ХИК се произнася Хей Йоо Коо, защото е абревиатура. Добре че не си нещо по арабистиката, че може и КИХ да има викаш. :D
За Англия било преди амнайсе си и колко години?!? Сори, мислех че приказваш за по-скорошната история, но щом си решил да вадиш кокалите на Каледониън и Бароу и тем подобни - твоя воля. Последните години не си спомням да е имало каквото и да е било прехвърляне. Ако преди е имало заради строеж на ЖП линия, убийството на шерифа или банкрут на местната поща и това те вълнува толкова живо, това е друг въпрос. :wink:
Та започнахме от оста Велбъжд-Локо Пд.
Пробвай отново!

Чет Май 13, 2004 10:10 am
Профил
Мнение 
След последното прочетено тук се уверих, че имаме много интелектуален потенциал в белите среди, Suomi ти си с една стълбичка отгоре, но и моя приятел Боджов не ти отстъпва :wink: ....
Всъщност мен тази тема не ме интересува толково - ``кой с кого``,
повече ме интересува крайният резултат на нечие обединение..
Между другото върнаха ли сина на венци ? Това много ме интересува, за да си направя прогноза за бъдещето на Славия.......
Боже дай шестица от английското тото, за да стана шев на Славия и тогава :lol: :lol: :lol: :lol: ............ще има такъв живот :lol: :lol: :lol: ,
че само си викам ДАНО :lol: :lol: .
САМО СЛАВИЯ!

Чет Май 13, 2004 3:44 pm
Напреднал
Аватар

Мнение 
Нищо не съм чул за сина на Венци - преполагам са го върнали и са потулили случая.
Шестица от тотото - това ми звучи като Славия в УЕФА. И по-точно - Славия с УЕФА! :wink:
Отборчето е добро, мен ръководството ме притеснява. :(

Пет Май 14, 2004 5:00 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Suomi,ти ако правиш връзка между всички ХИК-ове,Макабита и Локомотиви ,проблема си е твой.Ако смесваш футбола с бизнеса-също.Визирам фалитите,сливанията и т.н.

А с Б93 какво става?Защо не си изложил компетентно мнение и за тях?

Нямах предвид Барлоу и Каледониън,а тимове,които са в 3та и 2ра дивизия СЕГА.Чети малко повечко,ще се сетиш.

Това за Джокерит-така е на БЪЛГАРСКИ бе брат.Преди да приказваш за арабистики и тем подобни,преди да ми говориш за фински(кой по-точно фински визираш,че са няколко),научи БЪЛГАРСКИЯ и правилата му при навлизане на чуждици.

Славия Форевър,кога най-сетне ще се регистрираш?Имаме нужда от интелектуалци като теб в тоя форум!

Пет Май 14, 2004 8:13 pm
Профил WWW
Напреднал
Аватар

Мнение 
bodzhov_zv написа:

А с Б93 какво става?Защо не си изложил компетентно мнение и за тях?

Това за Джокерит-така е на БЪЛГАРСКИ бе брат.Преди да приказваш за арабистики и тем подобни,преди да ми говориш за фински(кой по-точно фински визираш,че са няколко),научи БЪЛГАРСКИЯ и правилата му при навлизане на чуждици.

Боджов, браточка, :D
за "датската афера" казах, че си прав.

За арабистиката беше майтапче, но много си се надъхал гледам.

Финския си е само един. На север лапландците говорят лапи и ако го сложим към него стават два. Ама чак и няколко.

И още едно майтапче(не е за теб Боджов, да не се изнервиш непредвидено :wink: ). Като питат с какъв език е някой, малко смешно е като каже:
- СФински! :D :D :D

Съб Май 15, 2004 2:49 pm
Профил
Напреднал
Аватар

Мнение 
Финландия ми е слабост както си разбрал. Затова и толкова бързо "запалих" за Йокерит(еййй не го научих как се пише тоя отбор!). Утре си го взимам за домашно и почвам непосилни тренДировки да сА поопра'а. Или пък да вземем да оставим всеки да си го казва както си иска? Аз не ти правя забележки, нали?
Има толкова спорни имена по цял свят, че с един несъществуващ вече отбор да си разваляме приятелството. :D :D :D
Барикело :arrow: Баричело
Севиля :arrow: Севия
Виляреал :arrow: Вияреал
и така нататък.
И за да постигнеш пълен душевен мир, мога да те зарадвам, че скоро заминавам на север и няма да ти се натрапвам. Въпреки, че аз ти се радвах на тебе. :wink:

Съб Май 15, 2004 3:00 pm
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Е,чак да си разваляме приятелството за тези работи...В едно приятелство има такива колизии:D:D:D,нормално е.
Примерите ,които си дал са точно така,за какво спорим тогава?Просто тези отбори са навлезли в българския както са написани,а не фонетично.Представяш ли си пък в Англия какво става:Ааснъл,Бъъмингам:)))
То и аз ще изчезна за 1-2 месеца,но по други причини.Това ,че заминаваш на север може да активизира участието ти.Не казвай голяма дума:).Добре ще е да пишеш и от там.Ще ходиш на мачовете на КОТКА и ще даваш инфо за участниците в Еврофутбол.Аз ще те хуля,че не идваш на мачове всяка събота и така...

Пон Май 17, 2004 10:31 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща