Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Съб Юни 21, 2025 10:56 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 14 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
 Туризъм 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Следващата седмица от 22.09 (петък) до 25.09 (понеделник) ще се проведе курс за "Младши инструктор по туризъм" на хижа "Гергиница", която се намира на 80 км от София и на 5 км от Долна баня.
Курсът е около 35 часа и включва следните точки:

1. История на туризма
2. Видове и дейности
3. Туристически обекти
4. Екипировка и съоражения
5. Структура
6. Подготовка на туристическо мероприятие
7. Туристически бивак
8. Опастности в планината, предодвратяване и преодоляване
9. Долекарска помощ
10. Топография
11. Метеорология
12. Флора и фауна в българските планини
13. Туристически символи
14. Алпийска техника
15. Щафети
16. Походи и излети

Съкратих от заглавията на точките, но не ми се пише цяла вечер

Завършилите курса получават лиценз, право да организират туристически мероприятия от ниските категории и добиват правото да се явят за в бъдеще на курсове за "Технически организатор" и "Инструктор по туризъм".

Цената на курса е 30 лева.
Цената за нощувка в хижата е 5 лева. Хижата е след основен ремонт и разполага с четири бани, с постоянно течаща топла вода. Стаите са двойни и тройни.
Цената на пълен храноден е 10 лева.

Ако има заинтересовани да ми пишат до вторник!

Чет Сеп 14, 2006 5:57 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Аз напоследък станах нещо като любител на палатки и такива неща, но малко по-друг начин. Лятото бях 10-на дена на къмпинг Смокиня на палатка естествено. Доста пъти съм ходил на палатка за 1-2 вечери. Но всичките пъти съм ходил на палатка не за туризъм, а с ясната цел - АЛКОХОЛ! Иначе е адски приятно да спиш под звездите било то на плажа или на полянката. А който не е бил на палатка - изпуснал е много приятни изживявания!

Нед Сеп 17, 2006 8:09 pm
Профил WWW
Пристрастен
Аватар

Мнение Re: Туризъм
bodzhov_zv написа:
Божо написа:
Има ли между нас любители на планините и големите раници, на палатките и спалните чували?

Да, но с три непоследователни почивни дни в месеца става доста сложно. Иначе правя 10- 15 дневни излети в Странджа, Източните Родопи и Централния Балкан, където има чисти реки и язовири.
Напоследък ходихме на 2-3 екскурзии, свързани с посещения на исторически и културни обекти.Фирмата има гидове, които са хабилитирани преподаватели по история и история на изкуството, и съм силно впечатлен. Проблемът отново е с лошата поддръжка на самите обекти и окаяното състояние на инфраструктурата около тях, до степен, че са недостъпни. Не се продават и сувенири. Цените са много изгодни, има екскурзии и до бившите български територии в съседните страни. Доста неща се научават, интересът от нашенци и чужденци е много голям.

Би ли дал малко информация за тези екскурзии ? :)
А иначе аз съм много навит за тези курсове , проблема е само ,че сме планували ходене до Белинташ точно в този промеждутък. За слънцестоенето :) Ако има по-натам отново курсове с радост ще отида :) А и за снежни бури имам мерак ;) ... и за топла супа в хижите ... мммм :)

Нед Сеп 17, 2006 9:36 pm
Профил ICQ
Администратор
Аватар

Мнение Re: Туризъм
Jim^Morrison написа:
bodzhov_zv написа:
Божо написа:
Има ли между нас любители на планините и големите раници, на палатките и спалните чували?

Да, но с три непоследователни почивни дни в месеца става доста сложно. Иначе правя 10- 15 дневни излети в Странджа, Източните Родопи и Централния Балкан, където има чисти реки и язовири.
Напоследък ходихме на 2-3 екскурзии, свързани с посещения на исторически и културни обекти.Фирмата има гидове, които са хабилитирани преподаватели по история и история на изкуството, и съм силно впечатлен. Проблемът отново е с лошата поддръжка на самите обекти и окаяното състояние на инфраструктурата около тях, до степен, че са недостъпни. Не се продават и сувенири. Цените са много изгодни, има екскурзии и до бившите български територии в съседните страни. Доста неща се научават, интересът от нашенци и чужденци е много голям.

Би ли дал малко информация за тези екскурзии ? :)
А иначе аз съм много навит за тези курсове , проблема е само ,че сме планували ходене до Белинташ точно в този промеждутък. За слънцестоенето :) Ако има по-натам отново курсове с радост ще отида :) А и за снежни бури имам мерак ;) ... и за топла супа в хижите ... мммм :)

Ето ти линк към сайта. Допълнителна информация може да се получи по телефона. Свястна фирма.

Пон Сеп 18, 2006 8:05 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 14 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2