|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
Johnny_Weissmuler
Току що регистриран
|
 A Living Legend!?
Имам аз едно запитване към вас относно живата ви легенда Александър Шаламанов. Моля, обърнете внимание на следната статия, поместена във вашия сайт:
Футбол: Живата легенда на "Славия" Александър Шаламанов навърши 65 години !
Александър Шаламанов е роден на 4 септември 1941 година в София. В мъжкия отбор на „Славия" дебютира през 1962 година и остава в него до приключване на състезателната си кариера през сезон 1973/74г. Със „Славия" е трикратен носител на купата на страната през 1963, 1964 и 1966 година. Активът му от първенствата на България е следният: вицешампион е през 1967 г. и пет пъти е бронзов призьор: 1964, 1965, 1966, 1970 и 1973 година. Футболист номер едно на България за 1963 и 1966 година. Носител на купата за индивидуално спортсменство за 1967 и 1973 г. В майсторската група има изиграни 262 мача с фланелката на „Славия", автор е и на два гола.
И за да е още по-ясно:
http://www.slaviasofia.com/index.php?a=news&newsid=948
Дали тези два гола са били единствените два гола за Славия през дванадессете години, през които той играе в отбора, и поради това се е превърнал в легенда, или сте допуснали грешка!? Та, въпросът ми е, ако сте допуснали грешка, колко гола, всъщност, е реализирал Шаламанов?
|
Чет Сеп 28, 2006 10:45 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13190 Местоположение: SOFIA
|
Александър Шаламанов е легенда, защото е един от първите десни бекове- крила в световния футбол. Логично е да няма много попадения, но пък е двукратен футболист на годината в България, а и според повечето чуждестранни класации е в идеалния отбор на световното през 1966.
|
Пет Сеп 29, 2006 6:49 am |
|
 |
lureno19
Модератор
Регистриран на: Нед Яну 15, 2006 7:33 pm Мнения: 2637 Местоположение: Sofia, Geo Milev
|
Питах баща ми и още един стар славист, които ми казаха че има повече, въпреки че е защитник. Даже много се учудиха, че пишат такива глупости по интернета. Има 2 гола ама за купата на страната. Играл е за ЦСКА през сезон 1960/61 в 1 мач.
Пет Сеп 29, 2006 10:16 am |
|
 |
seth
Администратор
|
За Славия Шами има 10 гола в "А" група, 2 за Купата на България и 1 в Европа. В националния отбор има 42 мача (5 на световни финали) и 1 гол.
|
Пет Сеп 29, 2006 8:10 pm |
|
 |
danovsky
Пристрастен
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 11:24 am Мнения: 207 Местоположение: в сърцата на хиляди жени...
|
А е звезда не само на Славия а и на българския футбол.Той е първия българин избран(повикан)в отбора на света.Единствения българин участник в две олимпиади-лятна(футбол) и зимна(ски).Е това ако не е спортист,който като го видиш трябва да се поклониш.....За головете -над 10 са,и както казва той,неговата работа на терена е да опазва,а не да вкарва и повечето голове които е вкарал -въобще не ги е очаквал!!!
_________________ За риболов от маса и жена ставам......

|
Пет Сеп 29, 2006 9:15 pm |
|
 |
seth
Администратор
|
Да не забравяме, че като треньор е създал редица десни бекове, най- известните са Емил Кременлиев и Владо Иванов.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Нед Окт 01, 2006 10:24 am |
|
 |
danovsky
Пристрастен
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 11:24 am Мнения: 207 Местоположение: в сърцата на хиляди жени...
|
bodzhov_zv написа: Да не забравяме, че като треньор е създал редица десни бекове, най- известните са Емил Кременлиев и Владо Иванов.
И като такъв е извел не едно или две столични училища до републиканско първенство,но това беше в началото на демокрацията сега не знам с какво се занимава
_________________ За риболов от маса и жена ставам......

|
Нед Окт 01, 2006 1:07 pm |
|
 |
seth
Администратор
|
danovsky написа: bodzhov_zv написа: Да не забравяме, че като треньор е създал редица десни бекове, най- известните са Емил Кременлиев и Владо Иванов. И като такъв е извел не едно или две столични училища до републиканско първенство,но това беше в началото на демокрацията сега не знам с какво се занимава
Преди броени седмици четох материал за него и във вестника беше представен като шеф на ДЮШ на Славия.
Когато бях 4-5 клас, лично дойде в училището да обяви, че набира деца за ДЮШ на Славия и няколко момчета се записаха. Аз имам афинитет към друг спорт (за трениране) и не обърнах внимание на "офертата", но все пак останах много силно впечатлен, че такъв велик футболист обикаля цяла София да набира кандидати. Някак не мога да си представя Стоичков и Балъков в подобна роля, което си е техен минус.
|
Нед Окт 01, 2006 2:53 pm |
|
 |
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 8 мнения ] |
|