Гледайте "Българите" по БТВ!
Автор |
Съобщение |
FeverNew
Администратор
Регистриран на: Чет Окт 30, 2003 4:29 pm Мнения: 2355 Местоположение: София
|
 Гледайте "Българите" по БТВ!
Принципно рядко ми се случва да препоръчвам някое предаване по тази телевизия, но тук си заслужава.
Доста изпипано, съдейки по първия епизод днес. Важно е за широката общественост, за обикновеня българин, тези неща да се знаят. Не всеки има време или желание да чете такива книги. Тук обаче нещата са ти поднесени по един страхотен начин, гарниран с доста добра компютърна анимация на моменти, да визуализирате по-лесно гения на прабългарския войн.
Наистина, гледайте тази поредица, а ако сте изпуснали този първи епизод, съветвам ви да го дръпнете от някъде, защото е изключително интересно.
|
Нед Яну 14, 2007 4:32 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13191 Местоположение: SOFIA
|
Наистина трябва да се гледа. Страхотно е направено.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Нед Яну 14, 2007 6:25 pm |
|
 |
Kijani
Орден "Стара Славия"
|
Бтв наистина са направили страхотна продукция,всичко е изпипано,абе направено си е както трябва,преди началото на поредицата бях леко скептичен и си мислех,че пак цялата работа ще бъде окепазена,но поне засега добре върви, и като замисъб и като изпълнение е добро.Браво.
|
Нед Яну 14, 2007 7:55 pm |
|
 |
Death_Squad
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Сря Окт 01, 2003 8:18 pm Мнения: 2327 Местоположение: Sofia Hardcore
|
Сега го дърпам , който не го е гледал може да си го дръпне от замунда.нет (линкос)

The Rise of the poisoned Youth
|
Нед Яну 14, 2007 9:10 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
Въобще не ми харесва филма е с много ниско качество /става въпрос като историческа продукция/.Имам чувството че с него се изпълнява политическа поръчка за засилване интелеса към българите в Молдова и Южна Украйна.А твърдението,че името на град Бургас идва от племето буртаси е смехотворно и говори,че водещия и неговите консултанти са пълни лаици.
|
Чет Фев 01, 2007 1:02 pm |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
Е това много ме дразни! Най-накрая е направена енда чиста и добре изглеждаща , на европейско ниво, с много интерестни и до сега неизвестни факти продукция и пак някои от нашето българско племе не са доволни!!! И в други форуми чета , че било отвратително и т.н. Какво повече искате бе?! Научаваме част от изгубената си история и добре , че телевизията има пари да прати човек , който да ни я разкаже, защото държавата и стотинка няма да даде на някой археолог. И оттам следва , че политическа поръчка НЯМА!!! За какво засилване на интереса към Молдова и Южна Украйна, бе?! На море ли ще ходим там , кво?! Просто оттам сме минали преди и там са следите от нашата история. Кви глупости търсиш и говориш?! Ако Дискавъри го бяха направили същото с малко по-различни графики по-добре ли щеше да е?!!! И тъпото е , че щяха да го възприемат по-лесно всички тея песимисти и недоволни от живота хора , на които няма угодия!!!
Чет Фев 01, 2007 2:08 pm |
|
 |
saract
Орден "Стара Славия"
|
C/\ABuCTA написа: Е това много ме дразни! Най-накрая е направена енда чиста и добре изглеждаща , на европейско ниво, с много интерестни и до сега неизвестни факти продукция и пак някои от нашето българско племе не са доволни!!! И в други форуми чета , че било отвратително и т.н. Какво повече искате бе?! Научаваме част от изгубената си история и добре , че телевизията има пари да прати човек , който да ни я разкаже, защото държавата и стотинка няма да даде на някой археолог. И оттам следва , че политическа поръчка НЯМА!!! За какво засилване на интереса към Молдова и Южна Украйна, бе?! На море ли ще ходим там , кво?! Просто оттам сме минали преди и там са следите от нашата история. Кви глупости търсиш и говориш?! Ако Дискавъри го бяха направили същото с малко по-различни графики по-добре ли щеше да е?!!! И тъпото е , че щяха да го възприемат по-лесно всички тея песимисти и недоволни от живота хора , на които няма угодия!!!
А може би причината е в големите очакавания които имаше за този филм - поне засега разочарованието е сериозно.Засега единственото което изпъква е некомпетентността на водещия.Съжалявам но такава е истината колкото и да не харесва на някой.
|
Чет Фев 01, 2007 2:38 pm |
|
 |
Josif
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 5:02 pm Мнения: 1171 Местоположение: у дОма
|
Аз тази поредица не я възприемам толкова като историческа, колкото като филм, показващ живота на различни, но близки до нас народи. И много ми харесва от тази гледна точка филмчето. А истината е, че водещия не прави никакви научни открития, както се тръбеше преди началото на филма. И наистина малко е смешен като показва разни румънци и сам си задава риторични въпроси, от рода на " Не са ли това хората на Аспарух? "
Но иначе както казах вече филма много ми харесва точно за това, че показва бесарабските българи и техните проблеми, че показва съкровището на Аспарух и др. 
_________________ 100
|
Чет Фев 01, 2007 4:05 pm |
|
 |
jjfoxi
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Чет Авг 31, 2006 1:05 pm Мнения: 1143 Местоположение: Надежда City
|
На мен продукцията много ми харесва,но на моменти ми се струва,че чисто и просто изкривяват исторически факти за да манипулират мнението на обществото 
_________________ И ще пее целия стадион
и ще пее цяла София
и ще пеят нашите сърца
САМО СЛАВИЯ!
|
Чет Фев 01, 2007 6:18 pm |
|
 |
FeverNew
Администратор
Регистриран на: Чет Окт 30, 2003 4:29 pm Мнения: 2355 Местоположение: София
|
Кои "исторически факти" изкривяват? И какво за теб е исторически факт?
Не че защитавам омразната ми телевизия БТВ, но това са общи приказки твойто...
|
Пет Фев 02, 2007 4:33 pm |
|
 |
|