Автор |
Съобщение |
Mita4e
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 11, 2005 6:22 pm Мнения: 1935 Местоположение: На майната си!!!
|
Count Vampirium написа: mito00 написа: Count Vampirium написа: ПС Мноо руснаци-слависти нещо имаме май  Защо? Това не го разбах!  Погледни последните 10-ина страници в потребителския лист... 
Аха ясно! Еми нормално!!!  Славия е известна по цял свят! 
Пон Фев 05, 2007 6:55 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13178 Местоположение: SOFIA
|
Не мога да кажа точно защо пуснах темата. Със сигурност не е било заради руските ботове. Просто преглеждах един сайт и се натъкнах на тях. Всъщност може би съм искал да подчертая каква гениална емблема имаме в момента и горните опити за доближаване до оригиналната емблема само потвърждават това.
Спортните клубове по света имат емблеми, които бих класифицирал в три основни групи:
- приличащи на държавни гербове - естетични, приятни, но по никакъв начин НЕ изразяващи философията на клуба.
- като извадени от комикс - шарени, хубавки картинки, най - често изобразяващи разни животинки.
- жалки опити за достигане на съвършенството и простотата на нашата емблема.
Нашата емблема е толкова елементарна за изпълнение, че дори и тригодишно дете може да я нарисува. Дори без да вдига молива от листа.
Същевременно в нейното измисляне е вложен толкова много интелект и познаване на символиката и хералдиката, че човек може да я определи единствено като гениална.
Състои се от 4 елемента:
- кръг
- равностранен триъгълник
- буквата "С"
- числото "1913"
Какво символизират елементите?
- кръгът е геометрична фигура без начало и край. Той е непреходност, вечност.
- равностранният триъгълник е най - универсалната геометрична фигура. Говори за стабилност и устременост към върха. Забележете, че е поставен в кръга, във вечността.
- "С" е първата буква на думи като Славия, съвършенство, стремеж. Забележете, че е поставена точно в средата на триъгълника.
-"1913" е годината на основаване. Поставена е точно под основата на триъгълника, а не някъде другаде. Това не е случайно.
Какво ни казва емблемата на Славия?
"Ние винаги ще се стремим към върха чрез усъвършенстване, използвайки основите градени поколения наред от 1913 насам."
"Нашите успехи стоят на здрава основа и не са случайни. Затова Славия е непреходна."
Нашата емблема изразява философията на Славия, а не ни показва каква флора и фауна има около стадиона, прозвището или просто напъните на някой начинаещ хералдик.
Всички гореизложени стари емблеми са били опити да се изрази философията на Славия, но неуспешни. И не е имало начин да бъдат такива, защото изкуствените неща са преходни. В тях има репресивно нагаждачество, но не и философия.
|
Вто Фев 06, 2007 1:54 pm |
|
 |
Count Vampirium
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Нед Юли 11, 2004 1:14 am Мнения: 763 Местоположение: Sofia City
|
Даже и с клавиатура може да се "рисува" нашата емблема -> (/C\)
И всъщност има и други кръгли емблеми на български отбори, (чорбата, локомотив сф, добруджа и тн), които определено са съставени от по-сложни символи, но въпреки това някой фен на горепосочените отбори може да измисли такива значения на шарениите, каквито и ти. Всичко е въпрос на гледна точка, виждания и не на последно място на пристрастия. Иначе съм съгласен със нещата които написа, (как бих могъл да не съм  ). Емблемата ни е колкото проста, толкова и със замисъл направена.
ПС поздрав с КИС - Форевър 
Вто Фев 06, 2007 4:09 pm |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
Count Vampirium написа: Даже и с клавиатура може да се "рисува" нашата емблема -> (/C\)
И кой се сети за това?
П.П. Приемам похвали и поздрави на ЛС 
Вто Фев 06, 2007 5:35 pm |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
Вижте какво намерих:
Било стара емблема на Локо Пд. Не знам дали някой не си е направил майтап обаче... Което е по-вероятно защото не знам да са се казвали някога Славия Пловдив тези.
И това :  - Славия Ченгелов Пд
Вто Фев 06, 2007 6:07 pm |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
|
И тази разновидност : 
Вто Фев 06, 2007 6:11 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13178 Местоположение: SOFIA
|
C/\ABuCTA написа: Вижте какво намерих:  Било стара емблема на Локо Пд. Не знам дали някой не си е направил майтап обаче... Което е по-вероятно защото не знам да са се казвали някога Славия Пловдив тези. И това :  - Славия Ченгелов Пд
Казвали са се Славия - Ченгелов, Славия и най - различни такива. Става въпрос все за Локо Пд. Сигурно емблемата, която представяш, е автентична.
Последна промяна seth на Сря Фев 07, 2007 2:54 pm, променена общо 1 път
|
Вто Фев 06, 2007 7:12 pm |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
|
А някой може ли да даде малко повече инфо? Защо са се казвали така и т.н.
Вто Фев 06, 2007 11:37 pm |
|
 |
Count Vampirium
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Нед Юли 11, 2004 1:14 am Мнения: 763 Местоположение: Sofia City
|
C/\ABuCTA написа: Count Vampirium написа: Даже и с клавиатура може да се "рисува" нашата емблема -> (/C\) И кой се сети за това? П.П. Приемам похвали и поздрави на ЛС 
Ами честно казано не знам кой, но аз лично за пръв път видях 100ян да я прави в мИРК. Все пак доколкото разбирам си ти  Не те знам кой си, иначе щеше да получиш бира 
Сря Фев 07, 2007 12:16 am |
|
 |
100qn
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Нед Фев 08, 2004 10:57 am Мнения: 1159 Местоположение: sofia
|
_________________ ВСИЧКО Е ПЕСЪК....!?!!?!?!? хахаха
|
Сря Фев 07, 2007 11:26 am |
|
 |