|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
Пресконференцията преди мача с Бела.
Автор |
Съобщение |
Стефан
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 12:48 pm Мнения: 864 Местоположение: София
|
 Пресконференцията преди мача с Бела.
Цитат: Альоша Андонов очаква труден мач с Беласица Старши-треньорът на Славия - Альоша Андонов изрази своето мнение, че първият домакински мач на неговия отбор за пролетния полусезон, ще е много труден.
"Първите срещи са винаги много трудни. На този етап всички отбори имат ясни цели и се очаква да се борят за нещо конкретно – или за оцеляване, или за евротурнири, или пък за шампионска титла", каза наставникът на "белите", който даде пресконференция в Пресклуб "България".
Андонов сподели, че очаква Беласица да окаже сериозна съпротива на най-стария тсоличен тим. "Смятам обаче, че сме добре подготвени и ще се постараем да вземем победата", завърши той.
Капитанът на Славия - Асен Караславов, който също присъства на пресконференцията преди първия мач за полусезона на столичани, изрази мнението си, че подобни сцени, като тази с "Марек" миналата събота, няма да се повтарят. Тогава двата отбора се хванаха гуша за гуша и тлавният съдия трябваше да прекрати контролата след малко повече от час игра.
"Това не е нормално да се случва по терените. Не трябваше да се получава така в този мач. Гарантирам ви, че това повече няма да се повтори, тъй като всички в отбора сме си взели поуки", каза бившият защитник на "Ботев" Пловдив.
"Трябва да решаваме мачовете си с игра на терена, а не с юмруци. Да побеждаваме с по 5:0 и това е, няма смисъл да се търсят подобни провокации", сподели Караславов.
Той допълни, че очаква повиквателна за националния отбор, както и всеки един футболист от родното ни първенство. "Бих се радвал, ако Христо Стоичков ме повика. Това обаче може да стане само с добри игри от моя страна, за да си заслужа това право", завърши Асен Караславов.

ВИНАГИ С ВАС !
|
Сря Фев 28, 2007 6:46 pm |
|
 |
Стефан
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 12:48 pm Мнения: 864 Местоположение: София
|
И още от същата пресконференция :
Цитат: Альоша Андонов поиска Славия в четворката
Старши-треньорът на Славия Альоша Андонов изрази аспирации за класиране в челната четворка след изиграването мачовете от пролетния дял на "А" група. "Желанието ми е да попаднем сред първите 4 тима", разкри наставникът на "белите" на пресконференция днес. Отборът от "Овча Купел" е на 6-а позиция след есенните мачове, на 6 точки от 4-тия Литекс.
"Направихме добра зимна подготовка в Белмекен и Кипър. Доволен съм от контролите, които изиграхме в Кипър, тъй като съперниците бяха от добро европейско равнище. Успяхме да си сверим часовника и да видим къде изоставаме", призна специалистът. "За предстоящия полусезон се надявам първо да играем добре и най-важното - с постоянство. Не трябва да редуваме слаби и силни изяви, защото имаме много да наваксваме, ако искаме да сме сред челниците", обясни наставникът на най-стария столичен клуб.
В неделя Славия приема Беласица в първия кръг от пролетния шампионат. "Предстои ни труден амч, но при добра игра се надявам на победа", заяви Андонов. Спецът не пожела да каже лоша дума за българските съдии въпреки критики към тях в последните дни. "Имаме кадърни рефери и не смятам за нужно да се назначават чужди арбитри за български мачове", сподели наставникът на Славия.
Андонов разкри също, че смята да разчита на опитния Саша Симонович, въпреки че сърбинът не проведе зимната подготовка с тима, а бе в неуспешно търсене на клуб в Китай.

ВИНАГИ С ВАС !
|
Сря Фев 28, 2007 6:52 pm |
|
 |
jjfoxi
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Чет Авг 31, 2006 1:05 pm Мнения: 1143 Местоположение: Надежда City
|
И ние искаме Славия в четворката ...
_________________ И ще пее целия стадион
и ще пее цяла София
и ще пеят нашите сърца
САМО СЛАВИЯ!
|
Сря Фев 28, 2007 9:49 pm |
|
 |
seth
Администратор
Регистриран на: Сря Сеп 24, 2003 4:18 pm Мнения: 13217 Местоположение: SOFIA
|
За първи път от много време насам наш треньор говори мъжки приказки на пресконференциите. Това за красивата игра, даването на път на младите и раздаването на терена го бяхме слушали до втръсване.
_________________ Зачитам чуждото мнение, но рядко го прочитам докрай.
|
Сря Фев 28, 2007 10:18 pm |
|
 |
C/\ABuCTA
Орден "Стара Славия"
Регистриран на: Пон Юли 26, 2004 3:11 pm Мнения: 2142 Местоположение: Под полите на Витоша
|
Альоша Андонов: Няма да преследваме класиране в евротурнирите на всяка цена
28 февруари 2007 | 14:52 | Иван Опренов, Агенция "Фокус"
Старши-треньорът на столичния Славия Альоша Андонов сподели намеренията и очакванията си за предстоящия пролетен полусезон на първенството и впечатленията си от зимната подготовка на тима и новите попълнения в отбора. Андонов говори и по наболелия въпрос за викането на чуждестранни съдии за мачовете от втората половина на шампионата на пресконференция, организирана в пресклуб “България”. На събитието присъства и репортер на Агенция “Фокус”.
- Как протече подготовката на тима и какви са впечатленията ви от новите попълнения в тима?
- Доволен съм и от двата подготвителни лагера на тима – и на Белмекен и в Кипър. Особено на контролите в Кипър успяхме да проверим възможностите си срещу доста добри противници от прилична европейска класа. Има още какво да се желае от нашите играчи, но лека-полека тези неща ще се изглаждат. Най-важното за мен е, че си проверихме възможностите срещу класни отбори. Ние не привлякохме много нови попълнения, но от тези, които дойдоха съм доволен и очаквам да се впишат в нашата схема. Имам забележки само към Славчо Георгиевски, но ще ги споделя само пред него.
- Какво е вашето мнение за практиката в българското първенство да се викат чуждестранни съдии за мачовете на отборите?
- Аз по принцип не коментирам съдийството. Знам, че имаме добри съдии и те могат да свирят много добре. Гледаме много международни мачове и виждаме, че и в Европа арбитрите правят груби грешки, но там си личи, че е неумишлено. Моят апел към съдиите ни е да се стараят да са обективни, тъй като с отсъжданията си могат да повлияят на развоя на даден мач, особено когато двата отбора са равностойни.
- Какво е състоянието на Саша Симонович, за когото знаем, че изкара период в Китай?
- Саша е тренирал с китайския клуб, в който бе на проби, така че не е изостанал много с подготовката. Той не е тренирал само около настъпването на китайската нова година, когато е празнувал с другите играчи и после е имал няколко дни за път и възстановяване от него. Саша е опитен футболист и ние имаме нужда от него. В момента той се подготвя и се надявам, че в скоро време ще мога да разчитам на услугите му. Хубавото е, че няма здравословни проблеми.
- Какво е мнението ви за евентуалната възможност да бъдете наказани заради инцидента по време на приятелската среща с "Марек"?
- По принцип съм съгласен с такива санкции. Но нека да са определени преди началото на подготвителния период, а не сега само Славия да опира пешкира заради подобни инциденти. Разбрах, че е имало такива сбивания и на мачове на други отбори. Доколкото знам, на контрола в Пловдив е имало сериозно сбиване с пострадали и тези отбори също би трябвало да бъдат наказани, а не само Славия.
- Кои от играчите, които искахте дойдоха в тима и кои не и имаше ли интерес към някои от играчите на Славия по време на трансферния прозорец?
- Знаете, че аз поех тима малко късно, след като нещата с Ратко Достанич се развиха по този начин и не можах да направя селекцията така, както исках. А пък и ние искаме да налагаме собствени играчи, които да се развиват и които да можем да пласираме после в чужбина. Интерес към нашите играчи винаги има. Вземете за пример колко добри играчи от нашия клуб заминаха за чужбина в последните няколко години и при това в какви качествени отбори отидоха те. Доколкото аз знам, сериозни оферти към наши футболисти не е имало, а пък и те би трябвало да са запознати при евентуален интерес към тях. Трябва все пак да питате ръководството дали е имало оферти, които да задоволяват и клуба, и играчите.
- Има идея да се лицензира игрището с изкуствено покритие. Докъде стигнаха тези планове?
- Засега напредва. Ако това стане, Славия ще бъде един от клубовете с най-добра база и се надявам да успеем да сложим седалки и да успеем да го лицензираме. В момента тече план и за подмяна на тревното покритие на основния терен на стадион “Славия” и ако това стане, ще имаме изключително качествена база.
- Какво очаквате от предстоящия мач с Беласица от първия кръг на пролетния дял на първенството?
- По принцип всеки мач в началото на първенството, особено на пролетния дял, е изключително тежък. Очаквам отборите да са по-настървени в преследването на целите си. Знаете, сега някои се борят за оцеляване, други за шампионска титла, трети за евротурнирите, така че очаквам доста интересни сблъсъци, но и удари под кръста. Очаква ни тежък мач, но се надявам с добра игра да спечелим трите точки и да започнем пролетния дял с победа.
- Имате ли проблеми с контузени футболисти преди мача с Беласица?
- Засега нямам проблеми с контузени играчи и се надявам това да е така и след мача с Беласица.
- Какво става с Кирил Николов?
- Той вече подписа договор, при това по мое настояване. Имам нужда от опитен играч, който е натрупал мачове по терените в България. Предпочитам да залагам на такива играчи, отколкото на недоказани и скъпи чужденци, които да заемат мястото на българските футболисти. Радвам се, че при нас ще дойде играч, който ще вдигне конкуренцията в тима.
- Какво очаквате да се случи до края на първенството?
- Очаквам да се представим на ниво. Няма да преследваме на всяка цена евротурнирите, защото предпочитам да се класираме там, знаейки, че можем да направим запомнящи се мачове. Ако не бяхме продали най-добрите си играчи в последните няколко сезона, сега Славия щеше да е далеч по-конкурентоспособен отбор. Все пак ние се разделихме с играчи като Чавдар Янков, Благой Георгиев, Янко Вълканов, Кирил Джоров и още редица големи играчи, които са много класни. Все пак очаквам добро представяне от Славия и да направим силни мачове през пролетния полусезон.
Чет Мар 01, 2007 11:18 am |
|
 |
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|