Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Чет Юни 19, 2025 5:52 pm

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 339 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 34  Следваща
 ЕВРО 2008 
Автор Съобщение
Администратор
Аватар

Мнение 
Не се обиждай, много съм ядосан и се чуда на какво и кой да си го изкарам... :oops:

Сря Мар 28, 2007 10:54 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Фирменият отбор фалира

Сря, 2007-03-28 23:43
Неизбежното се случи – несъстоятелният национален отбор на България практически загуби шансове за класиране на европейските финали догодина. Това, което пролича в Констанца още преди седем месеца днес вече не подлежи на съмнение. А именно – тимът, воден от Христо Стоичков, няма нито облик, нито идея, нито класа, нито колективен дух. Нещо повече - във всички досегашни мачове, с изключение на този срещу Словения, нашите взеха повече, отколкото им се полагаше според играта.
Срещу Румъния и Холандия соловата партия на Мартин Петров ни донесе две откраднати точки и лиши съперниците от пълния актив. При гостуването на “джуджето” Люксембург пак се намери спасител – този път Александър Тунчев, а тази сряда на “В."Левски"” албанците ни скриха топката с борбеност, техника и тактическа зрелост. Да не говорим, че съдиите спряха с несъществуваща засада чиста голова атака на гостите, такава каквато ние нямахме през цялото време...

В актуалното си състояние представителният ни тим няма потенциал за нещо повече от реми в Минск, Тирана и Любляна, а пък домакинството срещу Румъния може да се превърне в кошмар. Северните съседи в момента имат много по-силен отбор, който онзи ден в Ротердам без грам притеснение надигра холандците. А за нашата визита при “лалетата” просто не ми се мисли...

Но всяко зло за добро – тъжната развръзка поне изясни редица обстоятелства, за които зомбираният нашенец не желаеше да си мръдне мозъка. На първо място лъсна цялата истина за кликата, наречена “Четвъртите в света”, която чрез задкулисен преврат подмени вота на футболната общественост за истинска алтернатива на Славков и Вуцов. Всъщност “Боби и ко” приватизираха в стила на своите някогашни партньори от мутренския сектор целокупния български футбол и превърнаха националния тим във фирмена формация. Да, фирмена формация за обслужване на интересите на един тесен кръг съзаклятници, парцелирали властта и ресурсите в най-важния спорт.

Кои са те? На върха, макар и формално, се намира Борислав Михайлов. За бившия вратар най-важното бе да се намести в международната номенклатура на ФИФА и УЕФА, да си осигури място под слънцето за години напред с всички произтичащи екстри от договорите на БФС със спонсори, рекламодатели, партньори, доставчици и т.н. Преференциите за Ники Михайлов са най-дребната подробност.

Данчо Лечков се нуждаеше от обществен пиедестал и параван за своите кметски комбинации и политически амбиции. За Емил Костадинов бе важно да се върне в играта - най-напред на мениджърския фронт, а отскоро и в Борисовата градина.

При Наско Сираков няма неизвестни – той бе вдъхновител и идеолог на преврата, макар че има най-скромен принос за върховете на “златното поколение”. По-умен и по-безпардонен от всички свои съмишленици, сивосиният кардинал си присвои правото да реди футболният пасианс винаги в полза на своя клуб "Левски", а това ще рече – за своя лична изгода.

Христо Стоичков искаше да е селекционер, а не почетен пенсионер в ложата на “Камп ноу”. Без подготовка и капацитет за отговорния пост, без минимален треньорски стаж дори в детски отбор...

Покрай “петимата от РМС-а” наднича вечният Лъчо Танев, който чрез стария си съдружник в “Ко”-то – Сираков, и чрез партньора си по линия на Мингея – Стоичков, се изкуши да бъде на входа и на изхода на трансферния процес. По-точно – Ицо вика “клиентите” на Фирмата в националния състав, за да се вдигне котировката им или все пак да се изкара нещо от тях. Ето как се обясняват безкрайните врътки около вратарския пост, когато на всяка цена трябваше да бъде изтъргуван Иванков. Ето защо комичният Гонзо получаваше повиквателни до припадък.

Може би някъде в търговските тефтери се крие истината за побългаряването на Томашич, Вагнер, Янкович. И докато хърватският централен защитник на “сините” все пак има качества, присъствието на бразилеца и сърбина е направо скандално. Представяте ли си етнически българин с екипа на “плавите” или на “шахматистите”? Ние обаче очевидно не сме нация, а население с паспорти...

Освен Танев, покрай “Четвъртите в света” добре си живее и цяла група артисти – Иван Леков, Стефан Орманджиев, Мишо Касабов, Веско Балевски, Вальо Михов... плюс неколцина спонсори на ... самите себе си като един крупен застраховател и един още по-крупен търговец на автомобили. Шамарът от тази сряда е и за тях.

От цялата сбъркана история следват и неизбежните футболни безумия. Какво е абсурдът с име Георги Пеев, за когото вече цяла петилетка не може да се намери място в бившия Съветски съюз? Да включиш това недоразумение при положение, че за десния фланг има фигури като Данчо Тодоров, Благо Георгиев и Телкийски си е направо катастрофа. Както и това да разчиташ на приключилия курса Кишишев или на медийния балон Йовов. И още нещо – защо викаш Мариян Христов, който сам не знае дали ще продължи кариерата си след края на сезона? Ако толкова държиш на него – пусни го титуляр, тъй като той не е от типа играчи за двайсет минути...

Никакъв смисъл няма да се говори за тактика, за Стилян, за Бербатов, за греди, за пропуски, за шанс. Другаде е болката! Уви, за кой ли път се оказах прав в твърденията си много преди да настъпи провалът. Тази шайка тарикати не бива да бъде търпяна нито месец повече. Ако има обществено мнение час по-скоро трябва да започне процедура за свикване на извънреден конкрес на БФС с една-единствена точка – избор на нов Изпълком и на нов президент.

А тъй като очевидно Христо Стоичков не притежава достойнството на големите, някой трябва да му посочи вратата. Кой да го замести? Не е лошо да се ангажира авторитет от чужбина по примера на толкова много държави от нашата черга. Ако ли не, на 60 години Аспарух Никодимов или Георги Василев не са престарели да получат най-сетне шанс за представителния тим.

По-лошо не може да стане, а и тези, които се подиграха с националната кауза, вече нямат право на поправителен. Фирменият им отбор просто фалира...

ГЕОРГИ АТАНАСОВ

много точно написано......

Изображение
www.zone1913.com

Сря Мар 28, 2007 11:28 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Когато видях че титуляри в национала са Пеев и Янкович нещо се прецупи в мене.То бива слугуване на мениджърски интереси но чак пък толкова.....

Чет Мар 29, 2007 9:02 am
Профил
Администратор
Аватар

Мнение 
Горе се изказаха мнения, че Троичков нямал алтернатива. Напротив - той дори днес има рожден ден:
Цитат:
1966 - Красимир БАЛЪКОВ (легенда на Етър, Спортинг (Лисабон), Щутгарт и националния отбор; шампион на България, носител на купата на Португалия и купата на Германия; финалист за КНК; бронзов медалист от СП 1994 г., участва още на СП 1998 г.; футболист № 1 у нас за 1995 г. и 1997 г.; попада в идеалния отбор на СП 1994 г.; най-добър футболист в португалското първенство 1991/92 г.; бивш пом.-треньор на Щутгарт, понастоящем ст. треньор на швейцарския Грасхопър)

Изображение

Чет Мар 29, 2007 11:31 am
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Стоичков има 20 алтернативи поне. И тези дето казват, че като го сменят няма кой да сложат просто не познават спорта въобще. Пловдивският капут се учи направо в националния! Пламен Марков го изгониха заради онова5:0 от шведите, а дето закара отбора на финали и там замалко не би жабарите никой не помни. Колко време ще го търпят този наглец? Имал съм срещи с това лайно, ама държи се все едно е хванал господ за шлифера...Само ме е яд, че застреляха "тока", та не може пак да го удари!

Чет Мар 29, 2007 12:22 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Винаги съм имал много резерви към Стоичков но съм мислил че е поне мъжкар.Уви и там съм грешал - този си е женски полов атрибут и нищо повече.

Чет Мар 29, 2007 12:46 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Не харесвам Жоро Атанасов, но тук доста точно се е изказал.
Вън боклуците от БФС! Долу шибаната клика! Тъпите копелета за пари пропиляха авторитета си изграден през 1994.

П.П: Очаквах на следващия ден да съм по-спокоен, но сега направо съм бесен. А на тези, които предлагат да дочакаме края на квалификациите и тогава да съдим, не забравяйте, че това не са първите квалификации на Стоичков! До кога,питам?

Чет Мар 29, 2007 12:50 pm
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Някой вярва ли сериозно, че Балъков е достатъчно луд да поеме националния, за да може върху него да се излива същата помия, която се излива върху Ицо сега и се изливаше върху всеки друг треньор преди, вкл. и Пената дето ни направи четвърти в света? Сериозно, заместникът на Ицо е известен отдавна, гласят от поне година и в момента е в националния, където е с основна заслуга за завръщането на Янкович и Пеев, както и за дефанзивната тактика тези квалификации. При него "фирменият отбор" ще се превърне от ООД в едно огромно АД. Иначе и аз харесвам Балъков и ще се радвам да му дадат националния, но той е достатъчно умен, за да не напусне отбора си в Швейцария, където едва ли му плащат по-малко, отколкото би взимал в България, за да може да се замеси в интригите на разни менаджери и титани на журналистиката на Жаклин Михайлов и Жоро Атанасов да го заливат със злобни коментари поне по веднъж на месец, и накрая само да си развали името на специалист след провал с националния, който колкото и да се лъжем не е някаква сила.

Чет Мар 29, 2007 5:53 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
mishkar написа:
Стоичков има 20 алтернативи поне. И тези дето казват, че като го сменят няма кой да сложат просто не познават спорта въобще. Пловдивският капут се учи направо в националния! Пламен Марков го изгониха заради онова5:0 от шведите, а дето закара отбора на финали и там замалко не би жабарите никой не помни. Колко време ще го търпят този наглец? Имал съм срещи с това лайно, ама държи се все едно е хванал господ за шлифера...Само ме е яд, че застреляха "тока", та не може пак да го удари!

Добре кажи ми според теб като махнат Стоичков сега, кой ще сложат? Име... дай ми име!!!

Чет Мар 29, 2007 6:28 pm
Профил WWW
Администратор
Аватар

Мнение 
Балъков - вече беше уместно посочен.

Чет Мар 29, 2007 6:29 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 339 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 34  Следваща