Национален Клуб на Слависта

Форум

Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: Чет Май 15, 2025 8:13 am

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
 Няма да участваме в интертото, нищо добро не ни чака 
Автор Съобщение
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Какво Интертото? Лятото сигурно ще продадем Караславов и Колев, а без тях за никъде не сме. Ние не можахме да бием последните в Румъния зимата и разни слаби чешки отборчета ни победиха, а ще тръгнем да се мерим с отбори от Бундеслигата и Калчото. Не може от нищо нещо във футбола - ние нямаме спонсор като хората и Дебелият закърпва бюджета с парите от трансферите на Чаво, Благо и Митко Рангелов. Ние какво искаме - без селекция да се борим с отбори, които имат пари и лоби в БФС-то? Няма как да стане. Естествено че на Венци не му се дават пари за пътувания до Македония или Румъния, при положения че е ясно че ще отпаднем още в първия кръг срещу отбори от нашата черга. Дори и да го минем, после шансовете ни са нулеви. За какво да дава ппари, каквито и без това няма, за мачове за здраве, в които само ще се изложим да ни се смее цяла България? И освен това какъв е смисъла да пътуваме за мач на майната си с някакви балкански селяни, само за да си развалим подготовката и да дадем няколко контузени? Едно участие в Интертото няма да замести евротурнирите, нито ще реши основния проблем, който е че се превръщаме в средняк без амбиции и без играчи.

Пон Апр 16, 2007 6:03 pm
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Ми стигаме до извода, или поне аз стигам до него ...
~> Трябва да си играеме интертото, защото може да ни донесе нещо, но дебелия си е виновен ...
Няма спонсор, няма достатъчно пари за добър отбор, пътувания ...
На тоя етап за единственият успех, за който можем да се надяваме е лек жребий за купата и поне полуфинал с голяма доза късмет.
А на мен доста претеснително ми звучи въпроса с основните ни футболисти като Колев и Карата, защото съм сигурен, че ако на WC му изпаднат парички веднага ще ги погълне и сложи на топло в шкембето си ...

Вто Апр 17, 2007 4:58 pm
Профил ICQ
Администратор
Аватар

Мнение 
Въпросът е, че през последните две петилетки Славия бавно, но сигурно изчезна от футболната карта на Европа. Всеки европейски фен на футбола над 50 години знае за Славия от София, а за младите поколения сме абсолютни анонимници. При това положение как да очакваме престижни трансфери на наши играчи, как да искаме да плащат големи трансферни суми? Как искаме да има медиен интерес към Славия у нас и в чужбина, като около Овча купел нищо не се случва?
Едсинственият начин това да се промени е редовно участие в официални международни мачове. С такава селекция е ясно, че единствената възможност на този етап е интертото.
Нека ни се падне италиански отбор, нека ни смачка и с 10:0, но поне цяла Европа ще види мача и ще разбере за качествата на 3 - 4 футболисти като Караславов, Колев, Емо Петров... Ясно е, че през националния това няма да стане. Сигурно е, че никой мениджър няма сам да дойде да наблюдава подобието на футбол в А група.
Другият аспект на едни такива мачове е спортно - техническият. Футболистите ни ще имат далеч по - голямо самочувствие, ако са излизали срещу чужди отбори с известни футболисти. Тогава няма да ги уплаши нито ""Левски"", нито ЦСКА. Сега е трудно именно заради липсата на самочувствие, което идва с опита в официални международни мачове, защото контролите са си контроли. Към тях се подхожда по съвсем различен начин поради простата причина, че от тях нищо не зависи.
Интертото. Това е начинът.

Вто Апр 17, 2007 5:32 pm
Профил WWW
Познат
Аватар

Мнение 
Доста съм разсъждавал защо Венци не иска да играем в Интертото, но досега не съм намерил отговор (защо ли :? )

Нека разгледаме малко факти: доколкото успях да намеря информация за контролите ни в лятната пауза преди сезон 2006/2007 първата ни контрола е била с "Марек" на 9 юли 2006г., завършила 0:0.

В сайта на УЕФА е дадена програмата за Интертото 2007 и мачовете от втория кръг на турнира (откъдето започва българския представител) ще се проведат на 7/8 и 14/15 юли. Т.е. датата на първата контрола през 2006 съвпада с предполагаемия ни първи мач от Интертото през 2007!? Не знам датата, в която ще започне сезон 2007/2008 в А група, но не вярвам тя да е различна от обичайното начало на футболното ни първенство, което започва винаги в началото на август - на 6, 13, 6, 8, 10 (това са датите съответно за миналия, по-миналия и т.н. сезони). Като погледнем календара може да кажем, че следващото първенство започва или на 4, или на 11 август.

Следователно мачовете от Интертото може да се разглеждат като съвсем обикновени контроли (каквито отборът така или иначе ще изиграе и то на същите дати).

Нека разгледаме и финансовата част на въпроса. Напоследък Венци води отбора на лагери и контроли в чужбина - Германия, контролата със Страсбург във Франция, Кипър. Естествено е един лагер да струва значително повече от едно (или дай боже две гостувания) за срещи от Интертото, докато ефекта от тези срещи би бил многократно по-голям - в предишните мнения този въпрос беше засегнат - мениджъри, опит, самочувствие и не на последно място - удовлетворение на феновете. Сигурен съм, че за домакинския мач от втория кръг на турнира (например с отбор от Хърватска, Македония или нещо от сорта) ще се съберат поне 5-6000 човека (5000x4лв - например=20000лв), а ако дойде някой италиански, английски или испански отбор стадиона ще е пълен (15-20000x6лв=90000-12000лв.). Плюс евентуални приходи от ТВ права се получава една съвсем прилична сума. От което следва, че участието ни в Интертото, ако не донесе купища пари, то поне няма да е в тежест на бюджета на отбора.

Та Венци или не се замислял над тези ФАКТИ, или е доста некомпетентен (нещо, което той е доказал през годините...). Но може и да е друго, човека може просто да не е информиран: съгласен съм, че със старата схема на турнира, когато се играеха общо 5 кръга, предсезонната подготовка тотално се объркваше, но в сегашната ситуация българския представител играе 2 или 4 мача. Разбира се винаги има шанс и да се класираме за турнира за Купата на УЕФА (нека припомним - миналата година с новата схема се класираха отбори като Марибор(Словения), Одензе(Дания), Рийд(Австрия), Етникос(Кипър!), а като гледам това са отбори "от нашата черга", а някои от тях и значително по-слаби от Славия.

Мислех си какво можем да направим ние, привържениците на отбора по този въпрос, освен обичайните дискусии във форума и ми хрумна да напишем едно открито писмо до Г-н Венци Стефанов (как звучи само :D ) в което да изложим аргументите и ФАКТИТЕ по този въпрос.

Ще се радвам да пишете какво мислите за идеята ми и може ли да я осъществим и ако да - това трябва да стане в най-кратки срокове, тъй като ще се изпусне срока за потвърждаване евентуалнтото участие в турнира.

Пет Апр 20, 2007 12:32 am
Профил
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Подкрепям мнението на Николай да се възбуди интерес у В.С. за участие, но си мисля, че вървим към място, което няма да дава право на такова участие в Интертото.. Нека по-запознатите с "кухнята" да дадат конструктивно предложение за евентуални по-резултатни действия в тази насока.

Пет Апр 20, 2007 1:07 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Ами нека опитаме с писмо, но едва ли ще има ефект....

Пет Апр 20, 2007 8:51 am
Профил WWW
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
Ми аз принципно нямам нищо против, за нещо, което може поне малко да накара мозъчните клетки на В.С да се замърдат. Иначе предложенията на николай като цяло не са лоши

Пет Апр 20, 2007 11:02 am
Профил ICQ
Администратор
Аватар

Мнение 
Да, идеята на Николай е добра.
С последното си отворено писмо излезнахме на първите страници в повечето медии. Тогава много добре уцелихме и момента, в който да няма други 'сензационни' новини, които да засенчат събитието.

Както и да е, за мен е важно да бъде поискано от В.С. да бъдат изтъкнати някакви реални и смислени причини по въпроса защо "белите" не играят в този турнир, който за капак на всичко, сега е в такъв формат, който предоставя лесно класиране за УЕФА.

Толкова много са плюсовете от едно такова участие, че просто аз не виждам какви са негативите...

bodzhov_zv написа:
Интертото. Това е начинът.

Пет Апр 20, 2007 11:28 am
Профил
Орден "Стара Славия"
Аватар

Мнение 
И аз съм съгласен! Нищо няма да загубим ако пробваме.

Пет Апр 20, 2007 11:43 am
Профил ICQ
Орден "Стара Славия"

Мнение 
Напълно подкрепям мнението на момчето по-горе,че трябва да се опита,толкова много опити за какво ли не сме правили,нищо няма да ни коства още един.Според мен трябва да се поиска в едно открито писмо среща с ръководството на Славия и във вид на дискусия да се обсъди всичко от А до Я и двете страни да излагат техните доводи за различните неща.

НКС може да пробва да направи нещо... :roll:

Пет Апр 20, 2007 1:11 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща